Waarom graanvrij kattenvoer?

Waarom-Graanvrij-Kattenvoer

Waarom graanvrij kattenvoer? Waarom Graanvrij kattenvoer steeds populairder wordt, is een vraag die steeds vaker wordt gesteld. Veel mensen geloven dat katten beter af zijn met een dieet zonder granen omdat katten in de natuur geen graan eten. Hier zijn enkele redenen waarom graanvrij kattenvoer een goede keuze kan zijn:

  1. Katten zijn carnivoren: Katten zijn natuurlijke carnivoren en hebben een dieet nodig dat gericht is op vlees. Granen zijn niet nodig voor katten en kunnen zelfs problemen veroorzaken, zoals allergieën of overgewicht.
  2. Granen kunnen allergieën veroorzaken: Sommige katten kunnen allergisch zijn voor bepaalde granen, zoals tarwe of maïs. Een graanvrij dieet kan helpen deze allergieën te voorkomen.
  3. Granen kunnen overgewicht veroorzaken: Veel kant-en-klaar kattenvoer bevat granen die dienen als vulstof. Hierdoor krijgt de kat meer energie binnen dan hij of zij nodig heeft, wat kan leiden tot overgewicht.
  4. Graanvrij kattenvoer bevat hoogwaardige eiwitten: Veel graanvrij kattenvoer bevat hoogwaardige eiwitten uit vlees, vis of eieren. Dit is een belangrijke voedingsbron voor katten en ondersteunt hun algemene gezondheid. Benieuwd hoe wij over het merk Gourmet denken? Lees gauw verder over De beste Gourmet natvoer kat.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle katten hetzelfde zijn en dat sommige katten misschien beter af zijn met een dieet met granen. Het is aan te bevelen om met een dierenarts te overleggen over het juiste dieet voor jouw kat.

Welke soorten kattenvoeren bestaan er?

Op basis van  bovenstaande verhaal kan ik het kattenvoeronderverdelen op basis van eigenschappen:

Biologisch kattenvoer
Voer zonder kunstmatige toevoegingen
Glutenvrije kattenvoer
Hypoallergeen kattenvoer

Graanvrij kattenvoer
Indoor kattenvoer

Andere manier is op basis van dieet te verdelen:

Huidaandoeningen en vachtproblemen
Voedselallergie
Maag- en darmklachten
Dieetvoer kat
Overgewicht
Gewricht en botproblemen
Zonder speciaal voedingsdoel
Blaasgruis en stenen

Maar je kan het ook opdelen op basis van levensfase:

Kittenvoer
Junior voer
Adult voer. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat
Senior kattenvoer
Geschikt voor elke leeftijd

En als laatste kan je de onderverdeling maken op basis van het soort voeding
Natvoer kat
Kattenbrokken
Vers vlees
Geperste kattenbrokken

Leave a Reply