Beste Vlooienband Kat Met Vlooien Korting? De 11 Top Vlooienbanden en Tekenbanden van 2024!

Vlooienband-Katten

De vlooienband: Vlooien zijn de meest voorkomende (en irritante) parasieten voor katten. Deze kleine insecten zijn niet alleen vervelend voor je kat. Ze kunnen ook een aantal ernstige gezondheidsproblemen voor je kat veroorzaken.

Inhoudsopgave

Er zijn verschillende manieren om vlooien te bestrijden, maar veel katten baasjes vinden dat een vlooienband de beste optie is voor hun katten. Heeft je kat last van een teken?  Lees dan onze artikel over: de beste tekentangen voor elke kat. We zullen hieronder een paar van onze favorieten vlooienbanden aanwijzen en uitleggen hoe je de beste vlooienband voor je kat kiest.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste katten vlooienband van 2024, plus beoordelingen en waarderingen over verschillende producten.

Tekenbanden hebben verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste vlooienband kat en tekenband en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een vlooienband kat is en waar je op moet letten als je een vlooienband en tekenband gaat aanschaffen.

Goed om te weten: Een vlooienband en tekenband werken op dezelfde manier en iedere band werkt voor beiden parasieten. We zien echter dat katten baasjes zeer gericht zoeken naar een vlooienband als hun kat vlooien heeft en naar een tekenband, als hun kat een teken heeft. Vandaar de verschillende benamingen.

De beste vlooienband van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle vlooienbanden. Vervolgens beschrijven we iedere vlooienband uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over vlooienbanden. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Vlooienband

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste vlooienband van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde katten vlooienbanden zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de vlooienband criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen vlooienband kat die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort tekenbanden voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze vlooienbanden vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de vlooienband.
 • Let op: Iedere kattenvlooienband die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de vlooienband klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze top 3 vlooienbanden

Nu je de inleiding hebt gelezen gaan we nu dieper in op de verschillende vlooienbanden. Op deze manier weet jij waar je op moet letten bij het kiezen van een vlooienhalsband voor je kat. Hier zijn enkele van onze favoriete beschikbare katten vlooienband om je kat beschermd te houden.

Plek 1 Seresto Vlooien- en tekenhalsband

Een snelwerkende katten vlooienband die vlooien en teken 8 maanden lang weert en dood. Deze vlooien- en tekenkraag van Seresto biedt 8 maanden continue bescherming tegen vlooien. De kattenvlooienband doodt vlooien bij aanraking en begint ze af te weren binnen 24 uur, nadat je tekenband hebt omgedaan bij je kat.

Voordelen van deze vlooienband

 • Beschermt je kat tegen tekenbeten en kan helpen bij de bestrijding van andere insecten
 • Geurloze, niet vette vlooien halsband geschikt voor alle soorten katten
 • Vlooienband is maandenlang werkzaam
 • Actieve bestanddelen imidacloprid en flumethrine weren en doden vlooien bij contact
 • Veilig voor katten ouder dan 8 weken
 • Halsband is waterbestendig

Gebruikerservaringen over de Seresto vlooienband

Een studie uit 2012 vond dat de katten vlooienband het aantal teken en vlooien met 90% verminderde, gedurende 7 tot 8 maanden. Het gaat langer mee dan de meeste vlooienbanden en dood vlooien en teken bij aanraking voor snelle verlichting. Verder weert deze vlooienband vlooien en teken af om nieuwe besmettingen te voorkomen. Het is een waterafstotend ontwerp waardoor het effectief in de regen blijft. Baasjes merkten op dat de bescherming tegen teken altijd effectief was. de vlooien halsband kan niet afgedaan worden tot het moment van weggooien.

Plek 2 Biologische vlooienband van Sharon B

Deze vlooien- en tekenkraag is een goede keuze voor actieve katten, want de vlooienband heeft een volledig waterdicht ontwerp. Deze vlooien- en tekenkraag gebruikt natuurlijke, op planten gebaseerde oliën om tot 8 maanden bescherming te bieden tegen volwassen vlooien en teken.

Voordelen van deze vlooienband

 • Waterbestendige halsband is zeer geschikt voor actieve katten
 • Verstelbare vlooienhalsband is ontworpen voor katten van alle maten
 • Veilig voor katten ouder dan 12 weken
 • Doodt volwassen vlooien en teken
 • Vlooien halsband maakt gebruik van natuurlijke oliën om vlooien en teken af te weren
 • Vlooienband is volledig waterdicht en veilig voor katten van 12 weken en ouder
 • Past in de nek van alle katten en is tot 25 centimeter lang
 • Pesticide-vrije formule van deze vlooienband kan een goede keuze zijn voor katten met een gevoelige huid

Gebruikerservaringen over de Sharon B vlooienband

De plantaardige formule van de vlooienhalsband spreekt baasjes aan die een meer natuurlijke vlooienbehandeling zoeken. De waterdichte vlooienhalsband kan overal gedragen worden zonder de werkzaamheid te verminderen. Verder biedt deze vlooienband langdurige vlooienpreventie. Het is ontworpen om zowel vlooien te behandelen, als voor toekomstige besmettingen te voorkomen.

Plek 3 LifeProducts4You teken en vlooienband kat

Deze vlooien- en tekenkraag is een super betaalbaar en ontworpen om zeven maanden aan een stuk mee te gaan. Deze kattenvlooienband gebruikt actieve bestanddelen tetrachloorvinfos en S-methopreen om volwassen vlooien te doden en te voorkomen dat vlooieneitjes uitkomen.

Voordelen van deze vlooienband

 • Waterbestendige halsband is zeer geschikt voor actieve katten
 • Verstelbare vlooienhalsband is ontworpen voor katten van alle maten
 • Veilig voor katten ouder dan 12 weken
 • Doodt volwassen vlooien en teken

Gebruikerservaringen over de LifeProducts4You teken en vlooienband kat

Deze waterbestendige teken kattenhalsband gaat niet kapot door regen. De Verstelbare vlooienhalsband werkt goed voor alle soorten katten. De vlooienband werkt effectief tegen vlooieneieren, vlooienlarven en volwassen vlooien. Verder geven kattenbaasjes aan dat het een betaalbare en lang meegaande vlooienhalsband is.

Kortom, het biedt veel waarde. Sommige baasjes melden een sterke geur aan de vlooienhalsband, waardoor vlooien wel 2 keer nadenken om je kat als slachtoffer te gebruiken 😉 Een paar katten baasjes vonden dat deze vlooienhalsband beter was voor preventie dan voor behandeling van een bestaande besmetting.

Beste 11 vlooienbanden

Dit zijn de vlooienbanden die buiten de top 3 vallen, maar binnen de top 11 beste vlooienbanden. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande vlooienbanden vermeld.

Het kan voorkomen dat de vlooienband voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 300 verschillende vlooienbanden.

Vlooienband-Katten

Wat is een vlooienband?

Een vlooienband kan een effectieve en betaalbare manier zijn om vlooien langdurig te behandelen en te voorkomen. Voor veel katten baasjes is het een ideale keuze voor vlooien- en tekenpreventie. Als je het ergens mee moet vergelijken, dan is dat wel met een kattenhalsband, echter gebruik je het niet om je kat mee aan te kleden, maar juist om vlooien te bestrijden.

Bijvoorbeeld, terwijl plaatselijke en orale behandelingen meestal maar een maand werkzaam zijn, blijven veel vlooienbanden 7 maanden of langer werkzaam. Verder zijn vlooienbanden ook handig en gemakkelijk in gebruik. Je doet een vlooienband gewoon om de hals van je kat, waarbij je zorgt voor een goede pasvorm en klaar is kees! Je kat is beschermt tegen vlooien en teken!

Toch blijken vlooienbanden niet altijd de beste keuze. Niet alle vlooienbanden zijn bijvoorbeeld waterdicht, dus je moet oppassen dat je kat niet in de regen laat spelen, zwemmen of een bad laat nemen terwijl je kat een een vlooien band draagt, tenminste als je een vlooienband kat hebt die niet waterdicht is. Onze top 3 vlooienbanden zijn allen waterdicht!
Sommige katten reageren slecht op bestrijdingsmiddelen die in sommige vlooienbanden gebruikt worden. Het is mogelijk dat je een ander soort vlooienband moet kiezen. Kijk dus goed wat voor stoffen er allemaal in een vlooienband zit! Dit geldt vooral voor katten met een gevoelige huid.

Zorg ervoor dat je met je dierenarts samenwerkt om de beste vlooienband te gebruiken voor je kat. Enkele andere vlooienbehandelingsmogelijkheden voor katten, die het onderzoeken waard zijn: medicijnen, vlooiensprays en vlooienshampoos voor katten.

Waarom een vlooienband kat kopen?

Voordat we deze vraag beantwoorden, moet je de volgende vraag aan jezelf stellen. Gaan vlooien vanzelf weg?
Hoogst waarschijnlijk is je antwoord nee. Vlooien gaan niet vanzelf weg. Dit is de belangrijkste reden om een vlooienband aan te schaffen.

Welke vlooienband kat moet je dan kiezen?
Dit hangt grotendeels af van de vlooienkraag zelf, maar de meeste actieve ingrediënten die ontworpen zijn om vlooien te doden moeten in staat zijn vlooien binnen ongeveer een dag te doden.

Dat gezegd hebbende, kijk goed of je katten vlooienband ontworpen is om alleen het hals- en gezichtsgebied aan te pakken, of de hele vacht van je kat om de plaag grondig aan te pakken. Merk ook op dat sommige vlooienbanden alleen ontworpen zijn om vlooien af te weren, in plaats van de reeds aanwezige te doden.

Vlooienband-Kat

Vlooienband kopen? Houd hier rekening mee

Hoewel een vlooienband kat voor veel katten een prima optie is, zijn sommige vlooienbanden op de markt beter dan andere. Je wilt er dus zeker van zijn dat je jouw vlooienband kat keuze zorgvuldig maakt op basis van alle relevante informatie. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Vensterbank Kussen Kat, waardoor jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen!. Geen zorgen, daar gaan we je mee helpen!

Hier zijn een paar dingen waarmee je rekening zult willen houden bij het uitzoeken van de beste vlooienhalsband voor je kat. Leestip: bekijk ook ons artikel over de beste vlooienmiddel voor je kat..

Waterdichte vlooienband

Blootstelling aan water kan de werkzaamheid van de vlooienband kat verminderen of de dekking van sommige waterdichte vlooienhalsbanden verkorten. Dus, als je kat graag zwemt, of als je in een regenachtig gebied woont, dan zul je voor een waterdichte vlooienband willen gaan.

Bescherming vlooienband kat tegen andere insecten

Veel katten vlooienbanden beschermen ook tegen teken, muggen en andere insecten. Deze eigenschap is zeker het overwegen waard, vooral als je in een bosrijke omgeving woont, of als je met je kat voortdurend op avontuur gaat.

Duurzaamheid van de katten vlooienband

Veel vlooienhalsbanden zijn ontworpen om maandenlang werkzaam te blijven, dus je zult er zeker van willen zijn dat de vlooienhalsband sterk genoeg is om lang mee te gaan.

Levensduur vlooienband kat

Een vlooienband kat verschilt sterk in hoe lang ze ontworpen zijn om werkzaam te blijven. Dit beïnvloedt de waarde om vlooien en teken te doden. Over het algemeen gaan katten vlooienbanden één tot acht maanden lang mee, dus houd daar rekening mee bij het vergelijken van tekenbanden!

Actieve bestandsdelen in katten vlooienbanden

Je zult goed op willen letten uit welke bestanddelen de vlooienband van je kat bestaat, om te bepalen of het ontworpen is om vlooien te doden, af te weren of juist beiden. Hier wordt nog wel eens een fout in gemaakt. Dit is ook een belangrijke overweging als jouw kat gevoelig is voor veel voorkomende vlooien bestrijdende chemicaliën.

De leeftijd van je kat

Niet iedere katten vlooienband is geschikt voor kittens. Kittens moeten minimaal 8 tot 12 weken oud zijn. Kijk dus goed naar de leeftijdsaanbeveling van de vlooienband fabrikant voor je een katten vlooienhalsband kiest. Houd er ook rekening mee dat je kat snel zal groeien, dus het kan nodig zijn om over te schakelen op een vlooienband dat voor een grotere maat ontworpen is. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de kattenvlooienband zijn effect verliest!

De maat van vlooienband voor je kat

Katten vlooienhalsbanden zijn er in verschillende maten, dus zorg ervoor dat je de halsmaten en het gewicht van je kat bij de hand hebt om de juiste pasvorm te vinden.

Mogelijkheid om de katten vlooienhalsband op en af te doen

Sommige vlooienbanden zijn ontworpen om op je kat te blijven tot het klaar is met zijn ”werk” namelijk vlooien en teken doden. Daarna moet je de vlooienband afknippen! Als je van plan bent een vlooienkraag meer als preventief middel te gebruiken om je kat te beschermen, dan bij het verkennen van risicovolle gebieden(waar veel vlooien kunnen zijn), dan wil je er zeker van zijn dat de katten vlooienband makkelijk aan en uit gedaan kan worden.

Geur katten vlooienband

Sommige vlooienbanden hebben een geur die bedoeld is om vlooien en andere insecten af te weren. Of de chemicaliën van de vlooienhalsband kunnen een bepaalde geur afgeven. Als jij of je kat gevoelig zijn voor geuren, dan zul je willen letten op de geurstoffen die in een bepaalde vlooienhalsband gebruikt wordt.

Vlooienband-Kat

Werkzame stof van de vlooien en tekenband

Een vlooienband werkt op een van de twee manieren: Vlooienbanden kunnen dampen afgeven die vlooien in de buurt van de plaats van de vlooienhalsband afweren of doden. Een andere manier is door langzame chemicaliën die uit de vlooienhalsband te laten vrijkomen, die zich via de oliën in de huid en het haar van je kat verspreiden. Zo wordt het hele lichaam van je kat doeltreffend beschermd.

Een vlooienband kan gebruikt worden om vlooien te voorkomen, vlooien te behandelen of allebei. Vlooienbanden bevatten een of meer van de volgende chemische stoffen om vlooien te behandelen.

Imidacloprid?

Imidacloprid – Deze insecticide in de vlooienband is een nicotine nabootsend neurotoxine voor vlooien, dat al sinds 1994 bestaat. Behalve dat dit bestrijdingsmiddel zeer effectief is tegen volwassen vlooien, wordt het ook in andere toepassingen gebruikt om termieten en andere insecten te doden.

Flumethrin?

Flumethrin – Flumethrin in de vlooienband is een insecticide dat volwassen vlooien en teken dood en besmettingen voorkomt. Hoewel flumethrine op zichzelf een werkzame stof is, wordt het vaak samen met imidacloprid gebruikt, om de effectiviteit te verbeteren.

Amitraz?

Amitraz – Amitraz in een katten vlooienband werd aanvankelijk gebruikt om schurft te behandelen, maar het wordt ook gebruikt om volwassen vlooien en teken te doden. Merk op dat amitraz alleen veilig is voor gebruik bij kat’s die minstens 4 maanden oud zijn.

Tetrachloorvinfos?

Tetrachloorvinfos (TCVP) – Deze bestrijdingsmiddel in een vlooienband wordt plaatselijk en als perimeterbarrière gebruikt om volwassen vlooien en teken te doden. Dit middel werd voor het eerst ontwikkeld ver terug in 1966 en wordt niet alleen op katten gebruikt, maar ook op veel veedieren.

S-Methopreen?

S-Methopreen – Een insectengroeiregulator in de kattenvlooienband die zich richt op vlooieneieren en -larven door hun groei te verstoren. S-methopreen wordt tegenwoordig in minstens 500 verschillende bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het is het meest effectief in combinatie met een insecticide dat volwassen vlooien doodt.

Pyriproxyfen?

Pyriproxyfen – Ook dit is een insectengroeiregulator in een vlooienband, die voorkomt dat vlooieneitjes uitkomen. Het wordt ook gebruikt in een aantal producten (minstens 300), en – net als S-methopreen – moet het gecombineerd worden met een middel dat volwassen vlooien behandelt als je kat momenteel een uitbraak heeft.

D-limoneen?

D-limoneen – D-limoneen is een citrusextract in een kattenvlooienband dat gebruikt wordt in allerlei producten, variërend van vruchtensappen tot geneesmiddelen voor mensen en dus ook in een vlooienband. Hoewel het vaak in een natuurlijke vlooienband gebruikt zit, wordt het vaak beschreven dat het slechts mild tot matig werkzaam is en het goed verdund moet worden om veilig te blijven werken.

Waarom wil je vlooien bestrijden?

Hoewel vlooien misschien geen groot probleem lijken, kunnen ze moeilijk uit te roeien zijn en tot ernstiger problemen voor je kat leiden. Hier zijn een paar redenen waarom vlooienbestrijding en dus ook een vlooienband, een belangrijk onderdeel is van de bescherming van je kat:

 • Vlooien Allergie Dermatitis (VAD) – VAD is een vrij algemene huidziekte bij katten die optreedt als een kat, een allergische reactie op vlooienspeeksel heeft. Dit kan jeuk, korstjes, irritatie en haaruitval veroorzaken. Verder kan het ook de deur openzetten voor secundaire huidinfecties.
 • Lintwormen – Je kat kan vlooien binnenkrijgen bij het verzorgen of bijten van een jeukende plek op zijn vacht. Helaas zijn sommige vlooien besmet met lintwormen, die aan je kat kunnen worden doorgegeven als je kat ze inslikt. Hoewel lintwormen meestal gemakkelijk te behandelen zijn en meestal geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, wil je deze vieze parasieten toch zo snel mogelijk aanpakken.
 • Andere infecties voorkomen – Helaas kunnen vlooien schadelijke bacteriën of ziekten (zoals muizentyfus) over je kat verspreiden. De overmatige jeuk van je kat door vlooienirritatie kan leiden tot een open wond, waardoor je kat gemakkelijker geïnfecteerd kan raken.
 • Je kat comfortabel houden – Vlooien kunnen ongelooflijk irritant en pijnlijk zijn voor je kat. Deze vervelende ettertjes kunnen een tijd nodig hebben om uit je kat en je huis te verdwijnen. Je wilt je kat beschermen om zijn staart kwispelend te houden. Vandaar dat het zo belangrijk is om een vlooienhalsband te hebben!
Vlooienband-Kat

Meest gestelde vragen over teken en vlooibanden

Ben je nog onzeker of een vlooienhalsband wel het juiste parasieten-preventiemiddel is voor je kat? En wil je niet alles lezen? Dan zijn hier een paar veel voorkomende vragen en antwoorden om je inzicht te vergroten.

Zijn vlooienbanden veilig voor katten?

In het algemeen zijn vlooienbanden veilig voor katten. Er bestaat echter een mogelijkheid dat je kat gevoelig is voor de werkzame bestanddelen in een bepaalde vlooienhalsband.
Je kan de katten vlooienband met je dierenarts bespreken om er zeker van te zijn dat de gekozen vlooienhalsband een goede keuze is voor je kat. Houd bovendien in de gaten of er veranderingen in de gewoonten of het gedrag van je kat optreden na het aanbrengen van een vlooienband.

Werkt een vlooienband?

Vlooienbanden van hoge kwaliteit werken meestal vrij goed. Een vlooienband kan ofwel vlooien doden, ofwel vlooien afweren of beide doen. Het nut van elke vlooienband hangt af van de actieve bestanddelen en daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken op basis van de individuele behoeften van je kat.

Kunnen vlooienbanden nat worden?

In het algemeen wil je vermijden dat vlooienbanden nat worden, tenzij ze vermeld staan als waterbestendig of waterdicht. Waterbestendige vlooienhalsbanden blijven misschien niet werkzaam als je ze onderdompelt of echt nat laat worden. Het kan nuttig zijn een vlooienband te zoeken die ofwel waterdicht is, ofwel gemakkelijk aan en uit gedaan kan worden als je kat regelmatig in een plensbui zit.

Kan een kitten een vlooienband dragen?

Sommige vlooienbanden zijn veilig voor kittens vanaf 8 weken oud. Andere vlooienbanden zijn alleen veilig voor gebruik bij katten ouder dan 4 maanden. Lees daarom altijd de aanbevolen leeftijdsgrens van de vlooienband fabrikant om zeker te zijn dat je kat veilig is. Vraag bij twijfel je dierenarts of de vlooienband van je keuze een verstandige oplossing is voor je kitten.

Een vlooienband kan een uitstekende, betaalbare manier zijn om je kat tegen de perikelen van vlooien te beschermen. Hoewel een vlooienband misschien niet voor elke kat de perfecte oplossing is, dient een vlooienband als effectieve vlooienbehandeling en afweermiddel voor heel veel katten.

Prijs van een vlooienband?

Hoewel het belangrijk is een goede vlooienband te kopen, hoeft dit niet te betekenen dat je veel geld uit moet geven aan een vlooienband. Tip: kijk ook eens naar de beste vlooiendruppels voor je kat.

Waar moet ik verder nog opletten?

Vlooien kunnen over terecht komen. Zorg ervoor dat de de slaapplek van je kat schoon is. Ook hier kan je kat vlooien opdoen. Dus maak je kattenkussen, kattenslaapzak, kattenbench schoon met een anti-vlooienspray!

Einden van dit artikel over de vlooienband

Vlooienband-Katten

Heb jij succes gehad met vlooienband? Hoe bescherm jij je kat tegen vlooien? We horen er graag alles over in de reacties hieronder! Kijk ook zeker naar onze artikel over de tekentang, wat weer een andere manier is om teken te bestrijden!

Wil je een leuke foto afsluiting op onze vlooienband artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de vlooienband artikel!

Leave a Reply