Tekentang kat: Bekijk nu de 13 Beste Tekentangen voor elke kat van 2024! [Met Tekentang Voordelen]

Tekentang-Kat

Een katten tekentang voor je kat is een product wat vaak vergeten wordt om aan te schaffen, maar wel van essentieel belang is om in huis te hebben. Een teken kan namelijk ziektes overbrengen op jouw lieve kat en daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk voor jezelf. Met een tekentang kan je dus een teken uit de huid van je kat halen.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de katten tekentang, plus beoordelingen en waarderingen over verschillende katten tekentangen om jouw kat op de juiste manier te verzorgen.

Een Tekentang kat heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: gaat over mijn advies over de beste tekentang en waar je een katten tekentang kan bestellen.

Deel 2: maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een tekentang is en waar je op moet letten als je tekentang kat gaat aanschaffen.

De beste Tekentang voor je kat van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle katten tekentangen. Vervolgens beschrijven we iedere tekentang kat uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over de katten tekentang. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Jpro Ticktool – Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€4,05)
Coghlans Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€4,42)
Tekenkaart Tekenverwijderkaart

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€5,50)
Tekenverwijderaar – Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€5,99)
Tick Key Teken Verwijderaar

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€9,97)

Tekentang kat

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste tekentang van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde katten tekentangen zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen katten tekentang die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort tekentangen voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang de teken tang meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de tekentang.
 • Let op: iedere katten teken tang die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de tekentang klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Plek 1 Heltiq tekentang set

De Heltiq Steken en Beten Set is een compacte en stevig nylon teken tang dat samengesteld is met een compleet pakket aan steken en beten artikelen. Met de Heltiq Steken en Beten Set behandel je de meest voorkomende steken en beten van bijvoorbeeld muggen, dazen, wespen, teken, maar ook planten. De katten tekentang set bevat een tekenpincet, een gif uitzuigpompje en een koelspray voor nazorg van de wond op de huid, waaronder de jeuk-weg classic pen.

Gebruikerservaringen

Baasjes van katten, personeel van dierenopvangcentra en dierenredders in gebieden waar teken voorkomen, vonden de teekverwijderaar het perfecte hulpmiddel. Het pincet-achtige uiteinde is eigenlijk veel beter dan een pincet, want het krijgt de nimfen goed te pakken zonder dat je er teveel in hoeft te knijpen. Het lepelachtige uiteinde daarentegen, heeft een manier om aan grote teken te trekken, waardoor teken hun greep op de huid heel gemakkelijk loslaten.

Het belangrijkste bij het verwijderen van teken is dat je ze van de huid wegtrekt en ervoor zorgt dat ze loskomen met kop en lijf intact, en levend. Het laatste wat we willen is dat ze hun kop dieper onder de huid van ons huisdier ingraven en ziekteverwekkers loslaten die ziekten veroorzaken.

Voordelen katten tekentang:

 • Ideaal voor het verwijderen van grote of kleine teken, zelfs die in het nymfale stadium
 • katten tekentang is gemaakt van roestvrij staal
 • Teken Tang is ontworpen en vervaardigd door een tekenpreventiespecialist

Opmerking:

 • Als je niet voorzichtig bent, kan het uiteinde van de katten tekentang erg scherp zijn en in de kat snijden

Plek 2 Teken tang voor je kat van 13 centimeter

Een teken moet zo dicht mogelijk bij de huid van de gastheer getrokken worden. Als een teek bij het lichaam geknepen wordt, dan kan hij met ziekte besmette vloeistoffen in de bloedbaan van de gastheer vrijlaten, in dit geval, dus bij je kat!

De katten tekentang is ontworpen om teken intact en zonder onnodige risico’s voor je kat te trekken. De katten tekentang werd uitgevonden door een Franse dierenarts en is gemaakt van geïnjecteerd polymeer plastic. Zo is het stevig, recyclebaar en stabiel tegen de meeste oplosmiddelen en ontsmettingsmiddelen.

Voordelen katten tekentang:

 • Deze katten tekentang is gemaakt door een dierenarts
 • De teken tang is gemaakt van geïnjecteerd polymeer plastic – een recyclebaar materiaal

Opmerking:

 • Al pratend met andere kattenbezitters vermeldden sommigen dat deze katten tekentang gewoon niet de hele teek verwijderde

Gebruikerservaringen

Katten baasjes vinden deze vernuftige hulpmiddelen gewoon geweldig. Met een voorzichtige, maar gestage tilbeweging en kleine draaibewegingen, net als bij het draaien van schroeven, komen de teken in hun geheel los. Anders dan bij het gebruik van een pincet, worden de teken niet platgedrukt en wordt er niet per ongeluk aan de vacht van je kat getrokken. Katten voelen er niets van, mogelijk alleen verlichting van eventuele jeuk.

Plek 3 Coghlans Tekentang

Deze tekenverwijderaar voor katten is heel eenvoudig in gebruik. Houd het gewoon vast zoals je een kleine lepel vasthoudt, leg het op de huid van je kat in de buurt van de teek en schuif het naar de teek toe. De katten tekentang grijpt de teek aan de basis van de huid die het dichtst bij de plaats zit waar hij zich heeft vastgezet. Alleen al die positie creëert als een wig tussen de teek en de huid van je kat. De teek zal dat voelen en zijn greep verzwakken. Trek zachtjes zonder te draaien tot de teek zich afscheidt.

Voordelen katten tekentang:

 • De katten tekentang is gemaakt in Nederland
 • Teken tang is onafhankelijk getest in een universitair laboratorium

Opmerkingen:

De katten tekentang werkt niet goed voor kleine teken in het nimfenstadium

Gebruikerservaringen

Baasjes van katten beamen dat dit een van de beste katten tekentang is, voor het verwijderen van kattenteek. Het is een goedkoop, maar zeer essentieel hulpmiddel.

Plek 4 Teken tang gemaakt van RVS

Deze speciale katten tekentang set is van RVS en is zeer gemakkelijk mee te nemen. Tijdens het tekenseizoen is het aan te raden om de teken verwijderaar altijd bij de hand te hebben, leg de katten tekentang in je auto, bewaar de teken tang in je hand of fietstas, tuinhuisje of neem deze mee op vakantie om zo snel mogelijk te handelen bij een tekenbeet met jouw tekentang.

Voordelen katten tekentang:

 • De teken tang verwijdert teken in slechts enkele seconden met een paar snelle draaibewegingen
 • De katten tekentang is gemaakt van duurzaam plastic
 • Handvat van de teken tang is voorzien van kleine nopjes voor extra grip

Opmerkingen:

Tip: kijk ook eens naar de beste vlooiendruppels voor je kat

Gebruikerservaringen

Katten baasjes melden dat het weinig moeite kost om de teken te verwijderen met deze teken tang. Wat vroeger een taak was voor minstens twee mensen om te volbrengen, is het nu een eenpersoons-klusje geworden. Katten lijken het ook niet erg te vinden, mogelijk voelen ze geen stress omdat de katten geen stress voelen van hun baasje die de teek verwijdert.

Plek 5 Tekentang van JPro

Deze katten tekentang zou wel eens je sleutel kunnen zijn om teken van je kat te verwijderen en een eind te maken aan de zoektocht naar het beste hulpmiddel. De katten tekentang is gemaakt van zeer sterk geanodiseerd aluminium en komt in geassorteerde metaalkleuren die het op een sleutelhouder doen lijken in plaats van een tekenverwijderaar.

Voordelen katten tekentang:

 • Katten tekentang is gemaakt van zeer sterk geanodiseerd aluminium
 • Katten tekentang komt in een verscheidenheid van kleuren
 • De teken tang is gemakkelijk op te bergen in een portemonnee, zak, aan een sleutelhanger, halsband, of een riem

Opmerkingen:

 • De katten tekentang is moeilijker in gebruik dan de meeste andere top beoordeelde tekenverwijderaars voor katten
 • Er moet NIETS tussen de teek en het gereedschap zitten (ook geen kattenhaar) om het effectief te kunnen verplaatsen

Gebruikerservaringen

Een paar baasjes hadden niet veel succes met het gebruik van de katten tekentang hulpmiddel voor katten, maar tevreden katten baasjes zeggen dat het niet één keer heeft gefaald. Ze beweren dat de sleutel ligt in het juiste gebruik van de tekenpincet.

Plek 6 Tekenpincet van Care Plus

Dit is een katten tekentang waarvan weinig informatie over beschikbaar is. Het is een relatief nieuwe katten tekentang en wordt veel besteld op bol.com. Ik verwacht ook dat op korte termijn hier meer informatie over bekend zal zijn. Het werkt op een soortgelijke manier als andere katten tekentangen en qua prijs ligt het ook in lijn met de andere tekentangen. Leuk tussendoortje: bekijk ook ons artikel over de beste vlooien middel voor je kat.. Persoonlijk vind ik het altijd interessant om nieuwere producten te testen en je hebt altijd 14-dagen bedenktijd, mocht deze teken tang toch niet iets zijn 😊

Plek 7 Tekenpen verwijderaar

Deze katten tekentang minimaliseert het risico de teek te beschadigen. Desinfecteer hierna de beetplek met de meegeleverde alcoholdoekjes. De teken tang wordt geleverd met een duidelijke bijsluiter. Het is belangrijk de teek zo snel mogelijk, binnen 8 uur, te verwijderen met een tekenverwijderaar.

Gebruikerservaringen

De reden dat dit product op plek 7 is geëindigd komt voornamelijk doordat de laatste recensies negatief waren. Katten baasjes merkten op dat dit product onhandig aanvoelden en de kwaliteit niet altijd goed was. Misschien denk je nu, Pim, waarom staat deze teken tang dan in je top 7 beste tekentangen? Simpel, ik probeer al mijn producten zelf uit en ik vond dit wel een gebruiksvriendelijke katten teken tang. Je moet wel ervaring hebben met dit soort katten tekentangen. Anders kan dit inderdaad een teken tang zijn die lastig is om te gebruiken.

Totaal overzicht tekentangen

Jpro Ticktool – Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€4,05)
Coghlans Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€4,42)
Tekenkaart Tekenverwijderkaart

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€5,50)
Tekenverwijderaar – Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€5,99)
Tick Key Teken Verwijderaar

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€9,97)

Het kan voorkomen dat de tekentang voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 60 verschillende katten tekentangen. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Vensterbank Kussen Kat, waardoor jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen!.

Katten-Tekentang

Wat is een tekentang voor je kat?

Een katten tekentang gebruik je om een teek te verwijderen. Ik krijg vaak de vraag of een teek slecht is voor de gezondheid van je kat.

Je kat zal meestal geen kwaad overkomen als je kat een teken heeft. Maar hoewel ze op zichzelf niet gevaarlijk zijn, kunnen teken soms ziekten van andere dieren doorgeven.

Teken kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme doorgeven. Dit moet dan door je dierenarts behandeld worden en ook de teken moeten verwijderd worden. De ziekte van Lyme kan ook op mensen worden overgedragen, dus als je door een teek gebeten bent en je onwel voelt, ga dan gelijk naar de huisarts.

Een teek bestaat uit één stuk. De harpoenachtige weerhaakjes van zijn mond hechten zich aan een gastheer om zich te voeden. Krabachtige poten en een kleverige afscheiding helpen de teek aan de gastheer vast te houden. Teken variëren in grootte van bijna onmogelijk met het blote oog te zien, tot exemplaren ter grootte van een vingertop van een mens.. Ze kunnen overleven – en gedijen – in bossen, strandgras, gazons, bossen, en zelfs stedelijke gebieden. Teken zijn ook geen kieskeurige eters: ze voeden zich met zoogdieren, vogels en zelfs met andere insecten.

Waarom een tekentang voor je kat kopen?

Als je bovenstaande hebt gelezen, dan kom je erachter dat een katten tekentang een erg belangrijk product is om in huis te hebben. Dit is een van de meest effectieve manieren om tekenen bij je kat te verwijderen.

Tekentang voor je kat kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn tal van tekentangen beschikbaar. Waar moet je dan opletten.

Type tekentang voor je kat

Stap 1 is dat je gaat bepalen wat voor soort tekenpincet je voor je kat wilt kopen. Je hebt hierbij de keuze uit twee soorten producten, namelijk:

Een teken tang in de vorm van een pincet, waarmee je een teek kan vastknijpen. Daarnaast kan je ook een tekentang kiezen wat bestaat uit een soort- van haakje,  waarmee je de teek uit de huid kan wippen. Zie dit dan meer als een soort koevoet voor teken 😊

Er zijn zelf katten tekentangen die deze twee soorten combineren in één teken tang. Daar kan je dus ook voor kiezen.

Materiaalgebruik

Een andere belangrijke factor is het materiaal. Elke materiaal heeft voor- en nadelen. Zo is de kunststof teken tang relatief goedkoop, maar deze katten tekentang kan snel kapot gaan. Daarentegen is deze katten tekentang vaak een stuk sterker, maar ligt de prijs doorgaans hoger.

Mijn advies is om altijd voor het beste materiaal te gaan, mits je budget het toelaat. Probeer dus niet voor de goedkoopste oplossing te gaan. Bij twijfel kan je het altijd aan je dierenarts vragen!

Prijs van de tekentang voor je kat

De prijzen van katten tekentangen kunnen nog wel eens variëren. Vaak begint de prijs bij ongeveer 3 euro en kan het oplopen tot ongeveer 35 euro. Prijzen onder de drie euro is vaak rommel en prijzen boven de 35 euro is absurd hoog en voegt niets toe.

Teken bij katten verwijderen, hoe doe je dat?

Als je kat veel tijd buiten doorbrengt, moeten tekencontroles deel uitmaken van je dagelijkse routine. In veel gebieden zijn teken het hele jaar door actief, zelfs na een dodende vorst. We geven je nu tips mee over hoe je een teek kunt opmerken – en wat je moet doen als je kat een teken heeft.

Tekentang-Kat

Stap 1: Scan op teken

Begin door met je vingers langzaam over het hele lichaam van je kat te gaan. Als je een bult of gezwollen plek voelt, kijk dan of een teek zich daar ingegraven heeft. Beperk je zoektocht niet tot de romp van je kat; controleer ook tussen de tenen, rond de poten, de binnenkant van de oren en helemaal rond het gezicht, dus ook de kin en de nek van je kat.

Stap 2: Is het een teek?

Teken kunnen zwart, bruin of bruingekleurd zijn en ze hebben acht poten. Ze kunnen ook piepklein zijn; sommige soorten zijn maar zo groot als de kop van een speld.

Stap 3: veilig verwijderen

Gebruik een katten tekentang: Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid van je kat vast (zonder je kat te knijpen).

Trek de teken er langzaam uit in een rechte, regelmatige beweging. Niet rukken; alles wat achterblijft kan tot een infectie leiden.

Stap 4: Schoonmaken en nazorg

Laat de teek in isopropyl alcohol vallen en noteer de datum waarop je de teek vond. Als je kat symptomen van een door teken overgebrachte ziekte begint te vertonen, dan kan je aan jouw dierenarts vragen om de teek te identificeren en enkele testen uit te voeren. Enkele symptomen zijn artritis of kreupelheid die drie tot vier dagen aanhouden, tegenzin om te bewegen, gezwollen gewrichten, koorts, vermoeidheid, gezwollen lymfeklieren, verlies van eetlust en neurologische problemen.

Was je handen, maak de wond van je kat schoon met een antisepticum en zorg ervoor dat je de pincet met isopropyl alcohol schoon maakt.

Houd de plek waar de teek zat in de gaten om te zien of er een infectie opduikt. Als de huid geïrriteerd of geïnfecteerd blijft, maak dan gelijk een afspraak met je dierenarts.

Stap 5: Voorkom toekomstige beten

Als jij met je kat door de bossen loopt, dan moet je routinematig op teken controleren. Teken brengen zich over tussen gastheren, dus is het belangrijk alle gezinsleden te controleren na buitenactiviteiten in beboste, lommerrijke of met gras begroeide gebieden.

Kam je kat regelmatig met een vlooienkam, stofzuig regelmatig en gooi de zakken onmiddellijk na gebruik weg, maai delen van het gazon waar je kat tijd doorbrengt, was het beddengoed van je kat wekelijks en was je kat met een pesticidenvrije kattenshampoo en kattenconditioner.

Wat gebeurd er als je een teek bij een kat laat zitten?

Als een teek bij een kat wordt achtergelaten, kan dit verschillende gevolgen hebben. In eerste instantie zal de teek zich vastbijten aan de huid van de kat en bloed gaan zuigen. Dit kan leiden tot een ontsteking op de plaats van de beet, en in sommige gevallen kan de kat ziek worden van de ziektekiemen die de teek overbrengt. Daarnaast kan de teek ook een parasiet bij de kat overbrengen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of een kat geen teken heeft en deze te verwijderen als dat wel het geval is

Einde van dit artikel over de tekentang kat

We zijn benieuwd welke tekentang kat jouw favoriet is. Laat het vooral weten in de comments!

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze tekentang kat artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de katten tekentang artikel!

Jpro Ticktool – Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€4,05)
Coghlans Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€4,42)
Tekenkaart Tekenverwijderkaart

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€5,50)
Tekenverwijderaar – Tekentang

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€5,99)
Tick Key Teken Verwijderaar

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€9,97)

Leave a Reply