Snuffelmat kat maken: Hoe maak je een snuffelmat voor je kat?

Snuffelmat-Kat-Maken

Een snuffelmat kat is gemakkelijk thuis te maken. Dit project kan tot 4 uur duren – een perfect excuus om Netflix op te stoken en gezellig op de bank te gaan zitten! (Het maken van een snuffelmat voor je kat is een soort breien. Je kunt het neerleggen en weer oppakken wanneer je tijd hebt).

Let op: Katten moeten tijdens het gebruik van dit speeltje altijd onder toezicht staan en er nooit alleen mee achtergelaten worden.

Benodigdheden om een snuffelmat voor je kat te maken

  • Een rubberen anti-vermoeidheidsmat met gaten erin, op maat geknipt (wij kochten de onze bij bol.com en knipten het op 12″x12″).
  • Scherpe schaar
  • Een meter fleece stof (we raden aan om minstens twee verschillende kleuren te gebruiken).

Instructies snuffelmat kat

  • Knip de fleece stof in stroken van zeven inch. Je hebt minstens zoveel stroken nodig als er gaten in je mat zitten.
  • Kies één kleur fleece stroken.
  • Knoop de stroken dubbel langs de hele rand van je mat. Lus de stroken door elk gat en vul zo de binnenkant van de mat op.
  • Kies de tweede kleur fleece stroken en keer de mat om.
  • Knoop de stroken dubbel in de tegenovergestelde richting van je eerste kleur stroken. Wij duwden alle fleece door de gaten en draaiden de mat dan om om de losse uiteinden dubbel te knopen. Dit bespaart tijd, zodat je de mat niet voortdurend omdraait.
  • Verstop het eten of de favoriete lekkernijen van je hond in de snuffelmat en laat ze lekker foerageren!

Hoe zorg je ervoor dat de snuffelmat schoon wordt gehouden?

Om je keuken en je katje te beschermen, wil je zijn snuffelmat goed schoonmaken! Hier zijn een paar tips zodat je zijn snuffelmat kat lekker fris kan houden.
Was de snuffelkussen dagelijks. Houd de mat van je kat ongerept door het aan het eind van de dag een wasbeurt te geven. Zo voorkom je dat rommel zich ophoopt en dat bacteriën op de mat kunnen komen.
Houd in de gaten of er scheuren of barsten in zitten. Een klein scheurtje kan prima zijn, maar bedenk dat alle spleten in een snuffelmat kat broedplaatsen voor bacteriën kunnen worden.
Laat geen rommel op de snuffelmatten zitten. Als je kat er een rommel van maakt, probeer die dan meteen van de mat te vegen. Dit vermindert je schoonmaaktijd aan het eind van de dag en houdt de boel in het algemeen schoon en veilig voor je kat.

We hopen dat we je op weg kunnen helpen om je eigen snuffelmat te maken? Laat vooral weten als je nog vragen hebt!

Leave a Reply