Senior Kattenvoer [Met Senior Korting] De 19 beste van 2024 voor oudere katten!

Senior-Kattenvoer

Senior kattenvoer: Is kattenvoer dat speciaal is ontwikkeld als je kat 8 jaar of ouder is. Een van de moeilijkste dingen die baasjes moeten doen is proberen je kat gezond te houden terwijl hij of zij ouder begint te worden. Benieuwd hoe wij over het merk Gourmet denken? Lees gauw verder over De beste Gourmet natvoer kat. Eén manier om je ouder wordende kat gezond te houden is het overwegen van senior kattenvoer. Daarbij is het ook belangrijk dat je het kattenvoer in een voedselcontainer kat  bewaard om de versheid te behouden. Dit is speciaal gemaakt voor de senior kat.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste senior kattenvoer van 2024, plus beoordelingen en waarderingen over verschillende merken.

Senior kattenvoer biedt verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste senior kattenvoer en waar je senior kattenvoer kan bestellen. Een merk kattenvoer wat interessant is om naar te kijken is Purina One kattenvoer, wat een gezond en bovenal lekkere kattenbrok is voor jouw kat!.

Deel 2: maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat voor soorten senior kattenvoer er zijn, waarom je senior kattenvoeding moet kopen, waar je op moet letten bij het kopen van senior kattenvoer en wat de richtlijnen zijn in wat je aan je kat mag geven en hoe je dit voer voor je senior kat het beste kan bewaren.

De beste senior kattenvoer van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle senior kattenvoeding. Vervolgens beschrijven we iedere senior kattenvoer uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Vensterbank Kussen Kat, waardoor jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen!! Je komt dus meer te weten over senior kattenvoer. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Carocroc Kat Senior 7 Kg

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€38,55)

Senior kattenvoer

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste senior kattenvoer van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen senior kattenvoer die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort senior kattenvoer voor je kat slecht is voor de gezondheid.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van ingrediënten waaruit dit product bestaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de beste senior kattenvoer voor je kat. Benieuwd naar een ander specifiek merk kattenvoer wat wij aanbevelen? Lees dan onze artikel over Perfect fit kattenvoer.
 • Let op: iedere senior kattenvoer die ik beschrijf is in verschillende verpakkingen beschikbaar. Je kan op de senior kattenvoer klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de verschillende soorten verpakkingen uitkiezen.

Onze top 5 senior kattenvoer

Nu zijn we aangekomen bij de top 5 senior kattenvoeren. We zijn benieuwd welke jij gaat kiezen!

Plek 1 Senior kattenvoer van Royal Canin

Dit eiwitrijke senior recept bevat 80% dierlijke eiwitten met forel, kalkoenmeel, en zalmmeel als eerste 3 ingrediënten. Graanvrij recept zonder maïs, tarwe, soja, en ook zonder witte aardappelen, tapioca, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Bevat glucosamine en ckatroïtine, waardoor het een goede optie is voor de gezondheid van de gewrichten van je kat. Het senior kattenvoer bevat gepatenteerd probioticum ter ondersteuning van een gezonde darmflora, betere voedselvertering en gereguleerde stofwisseling.

Gebruikerservaring

Een katten baasje stapte op dit voer over toen zijn dierenarts het hem aanraadde en hij is erg tevreden over de resultaten. Een andere eigenaar merkte veranderingen bij zijn 15 jaar oude kat na de overschakeling op Royal Canin, waaronder gezondere heupen, oren, en vacht! Een eigenaar merkte op dat dit voer erg stinkt door het hoge eiwitgehalte.

Plek 2 Iam Senior kattenvoer

Een niet-graanvrij senior kattenvoer met groente- en kippenmeel als eerste twee ingrediënten, plus gezonde granen zoals bruine rijst en havermout. De speciaal ontworpen textuur van de brokjes hebben een licht schurend effect en helpen hem zijn tanden schoon te houden. Het senior kattenvoer bevat voldoende omega 6 wat helpt voor een gezonde huid en vacht van je kat.

Gebruikerservaringen

Een dierenarts merkt op dat dit het voer is dat ze haar katten geeft! Een andere eigenaar merkte op dat toen ze de ingrediënten van dit recept vergeleek met die van een veel duurder merk, ze bijna gelijk waren, waarbij deze formule zelfs meer glucosamine en ckatroïtine bevatte! Verder leek een baasje te denken dat dit voer verantwoordelijk was voor het oplossen van de anaalklierproblemen van hun kat.

Plek 3 Felix Sensations senior Kattenvoer

Het Felix Sensations Droog senior kattenvoer helpt je kat voor altijd jong te houden met zijn verlaagde vet- en eiwitgehalten, plus veel ingrediënten met de gezondheid van de senior kat in gedachten. Dankzij de natuurlijke bronnen van glucosamine en ckatroïtinesulfaat voor gezonde gewrichten is het ideaal voor senior katten van grote rassen. De senior kattenvoer bevat antioxidanten waarvan klinisch bewezen is dat ze een sterke natuurlijke weerstand van je kat bevorderen, en omega-6- en omega-3-vetzuren voor een gezonde huid en een glanzende vacht. Al Almo nature kattenvoer geprobeerd? lees ons artikel over Almo Nature kattenvoer. Hoogwaardige dierlijke eiwitten (kip is het belangrijkste ingrediënt) helpen de spieren sterk en soepel te houden (klinisch bewezen) en calcium is goed voor sterke botten.

Deze senior kattenvoeding bevat prebiotica en bietenpulp, waarvan klinisch is bewezen dat ze de spijsvertering en de optimale opname van voedingsstoffen bevorderen bij je kat.

Gebruikerservaringen

Baasjes vonden het vooral een voordeel voor katten met een gevoelige maag. In tegenstelling tot sommige van de andere vermelde kattenvoeders is dit senior kattenvoer niet graanvrij (hoewel het wel een gezonde bron van granen is).

Plek 4 Senior kattenbrokken van Prins

De Prins senioren kattenbrokken heeft de meest hoogwaardige ingrediënten voor de gezondheid van je kat. Het bevat volwaardige granen + vezels. Bevat gezonde granen en natuurlijke vezels (plus echt fruit en groenten) om het darmkanaal gezond te houden voor een gezonde spijsvertering. Dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit. Dit kattenvoer voor senioren bevat hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen om spiermassa te helpen opbouwen en behouden. Bevat glucosaminehydrochloride en ckatroïtinesulfaat om heupen en gewrichten te beschermen tegen de ouderdom.

Gebruikerservaringen

Er is overweldigend veel lof over deze Senior kattenbrokken van kattenbaasjes, die lovend spreken over de kwaliteit van het kattenvoer en de verbeteringen die ze bij hun senior katten zagen na de overschakeling op dit kattenvoer.

Plek 5 Senior Kattenbrokken van Perfect fit

Dit recept met kip en bruine rijst bevat ook glucosamine en ckatroïtine om de gewrichten van senioren katten gezond te houden. Dit is een betaalbaar kattenvoer en komt in de smaken kip & bruine rijst. De ingrediënten zijn van goede kwaliteit. Het bevat visolie en lijnzaad dat rijk is aan omega 3 en 6 vetzuren.

Gebruikerservaringen

Deze senior kattenvoer is veel betaalbaarder dan andere merken van kattenvoer voor senioren katten. Plus, het blijft betaalbaar terwijl vlees toch het #1 ingrediënt is. Uitgebeende kip is het eerste ingrediënt, maar de volgende vermelding van vlees staat vrij ver onderaan de lijst. Omdat senioren katten over het algemeen minder eiwitten nodig hebben dan jongere katten, is dit niet perse een groot probleem.

Beste 19 senior kattenvoeren

Dit zijn de senioren kattenvoer die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 9. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande senior voer vermeld.

Carocroc Kat Senior 7 Kg

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€38,55)

Het kan voorkomen dat het voer je senior kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 300 verschillende senior kattenvoeren.

Senior-Kattenvoer

Wat is senior kattenvoer?

Wat maakt een senior kattenvoer anders dan kattenvoer voor volwassenen of alle levensfasen? Voedsel dat geëtiketteerd is voor senior katten kan verschillen in hun ingrediënten- en voedingsstoffenprofielen, maar niet altijd.

Bijvoorbeeld, het percentage eiwit in kattenvoer voor volwassen katten varieert van 18-30%. Dit is vergelijkbaar met het bereik van 18-23% voor kattenvoer voor senioren (op basis van droge stof). Het gehalte aan andere voedingsstoffen kan sterk variëren, zoals vaak het geval is met het natrium- en fosforgehalte.

Wat voeding voor senior katten onderscheidt van voeding voor volwassenen of alle andere levensfases van een kat, is dat ze ook bepaalde voedingsstoffen en andere ingrediënten bevatten, die bepaalde ziekten kunnen helpen beïnvloeden of beheersen.

Het is belangrijk de etiketten van kattenvoer te lezen als je een verandering overweegt.

Waarom moet je senior voer voor je kat kopen ?

Is “senioren kattenvoer” echt anders dan gewoon kattenvoer? Bij vertrouwde merken kattenvoer is dat echt zo. Kattenvoer voor senior katten bevat speciale ingrediënten zoals visoliën, chondroïtine, glucosamine en MSM. Deze ingrediënten helpen de gezondheid van je kat te verbeteren en verhelpen veel voorkomende problemen bij oudere katten, zoals gewrichtspijn, dunner wordende vacht, en spijsverteringsproblemen.

Deze ingrediënten worden vaak gebruikt in gewrichtssupplementen voor katten, en hun aanwezigheid in kattenvoer kan voor je kat mogelijk een vermindering van artritispijn betekenen.

Senior kattenvoer bevat meestal ook minder calorieën. Terwijl sommige katten baasjes moeite hebben om katten aan te laten komen, hebben oudere katten meer moeite om hun gewicht laag te houden.

Dit is vooral te wijten aan het feit dat naarmate ze ouder worden, de stofwisseling van senior katten begint te vertragen. Het energieniveau begint geleidelijk af te nemen, met als gevolg dat senior katten veel minder bewegen. Je kat in vorm houden is heel belangrijk voor de gezondheid van oudere katten en daarom proberen deze gespecialiseerde kattenvoeders de gewichtstoename van de kat onder controle te houden.

Senior kattenvoer kopen? Let hier op!

Hier is waar je op moet letten (en wat je moet vermijden) bij het kopen van senior kattenvoer:

Voedingsbehoeften: Oudere katten hebben vaak minder energie en kunnen dus ook minder voedsel eten. Kies daarom voor een voer met een lager energiegehalte om overgewicht te voorkomen. Oudere katten hebben ook vaak een lagere eiwitbehoefte, dus kies voor senior kattenvoer met een lager eiwitgehalte.

Verminderende smaakbeleving: Sommige oudere katten krijgen een afname van de smaakbeleving en kunnen daarom minder eten. Kies daarom voor voer met een aantrekkelijker senior kattenvoer smaak of voeg wat smakelijke toevoegingen toe, zoals kattenbouillon, om de eetlust te verhogen.

Gezondheidsproblemen: Sommige oudere katten hebben specifieke gezondheidsproblemen, zoals nierproblemen of diabetes. Kies in dat geval voor voer dat speciaal is afgestemd op deze problemen en overleg altijd met een dierenarts voordat je overstapt op een ander voer.

Ingrediënten: Let op de ingrediëntenlijst van het voer en kies voor voer met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Vermijd voer met veel kunstmatige toevoegingen of vulstoffen.

Ckatroïtine, Glucosamine, & Andere Speciale Ingrediënten. Zoals hierboven vermeld, zullen veel formules voor kattenvoer voor senioren extra ingrediënten bevatten, zoals glucosamine, ckatroïtine, en visoliën, die kunnen helpen de gewrichtsklachten van senioren katten te verlichten en een gezonde vacht en spijsvertering te behouden.

Vezelrijk. Oudere katten zouden een kattenvoerformule moeten eten die minder calorieën bevat, meer vezels en veel eiwitten. Zoek naar een vetgehalte tussen 10 – 12%.

Senior Droogvoer. Hoewel sommige katten gedwongen kunnen worden hun toevlucht te nemen tot alleen natvoer als hun gebit er echt slecht aan toe is. Het is toch aan te bevelen je senior kat aan te moedigen droogvoer te eten als dat mogelijk is. Want droogvoer kan tandvleesontsteking verminderen en de vorming van tandsteen tegengaan.

Vermijd kunstmatige kleuren & additieven. Net als bij mensen is het het beste om kunstmatige kleuren, additieven of conserveringsmiddelen in senior kattenvoer te vermijden.

Vermijd ongeïdentificeerde bijproducten van vlees. Vlees en eiwitten zijn geweldig voor je kat, maar ongeïdentificeerde bijproducten van vlees kun je beter vermijden. Merk op dat vleesmaaltijden bijproducten zelf prima zijn, zolang ze geïdentificeerd zijn (bv. “kippenmeel” of “rundvleesbijproduct”). Vaag geëtiketteerde “vleesmeel” of “bijproduct van gevogelte” kun je echter beter uit het voer van je kat laten. Kijk ook zeker naar ons artikel over de drinkfontein kat, waar we uitleggen waarom je kat het zo lekker vindt om hieruit te drinken.

Senior-Kattenvoer

Moet ik overschakelen op een speciale Senior kattenvoer formules?

In sommige gevallen kan je jouw senior kat prima zijn normale kattenvoer geven. Het kan alleen zijn dat je jouw kat er minder van moet voeren. Dit geldt vooral als je kat actief is en lichamelijk in goede conditie.

Het is de moeite waard op te merken dat een kat als “senior” beschouwd wordt in het laatste derde deel van zijn normale verwachte levensduur. Dit is het moment waarop je kunt overwegen over te schakelen op een senior kattenvoer voor oudere katten.

Veel katten worden trager en ontwikkelen artritis en gewrichtsproblemen als katten ouder worden. In dit geval kan een unieke senioren formule nuttig zijn, omdat het kan helpen bij het verlichten van enkele van die senioren symptomen.

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om je kat extra supplementen te geven om artritis te bestrijden, de vacht gezond te houden, enz. Het is het beste om supplementregimes met je dierenarts te bespreken om er zeker van te zijn dat je kat aan al zijn voedingsbehoeften voldoet. Toevallig op zoek naar een placemat voerbak? Lees dan onze artikel over de beste placemat voerbak kat.

Uiteindelijk echter, wees voorbereid op een proces van vallen en opstaan. Katten reageren verschillend op verschillende merken senior kattenvoer. Het kan zijn dat je verschillende opties moet uitproberen voordat je de perfecte formule voor je kat vindt. Begin met onze aanbevolen kattenvoeren en je bent op de goede weg!

Help! Mijn senior kat wil zijn senior kattenbrokken niet opeten!

Sommige katten kunnen wat kieskeuriger worden over hun eten als ze ouder worden. Het is normaal dat de eetlust van sommige katten afneemt naarmate ze ouder worden, maar als je kat plotseling zijn senior kattenvoer weigert, kan dit een teken zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem. Het is daarom belangrijk om dit te laten onderzoeken door een dierenarts om te bepalen wat de oorzaak kan zijn.

Er zijn echter ook andere redenen waarom een kat zijn senior kattenvoer kan weigeren, zoals:

 1. Veranderende smaakbeleving: Sommige oudere katten krijgen een afname van de smaakbeleving en kunnen daarom minder eten. Probeer daarom voer met een aantrekkelijkere smaak of voeg smakelijke toevoegingen toe, zoals kattenbouillon, om de eetlust te verhogen. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat.
 2. Verkeerd senior kattenvoer: Katten hebben specifieke voedingsbehoeften en sommige soorten voer kunnen niet aansluiten op de behoeften van jouw kat. Kijk daarom goed naar de ingrediëntenlijst en de voedingswaarde van het voer en overleg altijd met een dierenarts voordat je overstapt op een ander voer.
 3. Stress: Veranderingen in het leven van een kat, zoals een verhuizing of een nieuw huisgenootje, kunnen leiden tot stress en een afname van de eetlust. Probeer de omgeving zo stabiel mogelijk te houden en geef jouw kat extra aandacht en liefde om hem te helpen zich te ontspannen.
 4. Pijn: Sommige katten hebben moeite met eten als ze pijn hebben. Als je vermoedt dat jouw kat pijn heeft, neem dan contact op met een dierenarts om dit te laten onderzoeken.

Manieren om je senior kat te laten eten

Hoewel je eerst elk medisch probleem moet uitsluiten dat kan bijdragen tot het vasten van je viervoeter, zijn er een paar dingen die je kunt toepassen om te proberen je kat aan het eten te krijgen.

Overleg met je dierenarts. Ga eerst met je dierenarts na of dit gebrek aan eten niet te wijten is aan ernstiger gezondheidsproblemen, zoals een nierziekte of kanker.

Meng er natvoer door. Hoewel droogvoer goed is voor katten, is het niet altijd even aantrekkelijk. Probeer er warm water of kippenbouillon door te mengen om dat droge voedsel zachter te maken. Veel baasjes kiezen ervoor om ook wat nat blikvoer door de droge brokjes van hun kat te mengen.

Schakel over op kleinere brokjes. Hoewel sommige oudere katten brokken prima kunnen kauwen, kunnen sommige katten de voorkeur geven aan kleinere brokjes, omdat dit gemakkelijker te kauwen is.

Schakel over op natvoer. Als je kat nog steeds niet eet als je nat- en droogvoer door elkaar mengt. Je zou dan een volledig nat dieet proberen. Zorg er wel voor dat je iets uitzoekt dat aan de voedingsbehoeften van je senior kat kan voldoen.

Voeg sardine-olie toe. Veel baasjes zweren bij het mengen van wat smakelijke, visachtige olie door het droogvoer van hun kat. Dit maakt het voer niet alleen zachter, maar laat het ook spectaculair ruiken. Plus, de visolie is echt geweldig voor de gewrichten en vacht van oudere katten.

Voer kleinere hoeveelheden. Sommige katten doen het beter als ze gedurende de dag verschillende keren een kleine hoeveelheid voer krijgen, in plaats van één grote maaltijd.

Zelfgemaakt dieet. Als laatste redmiddel, als je kat weigert te eten, moet je misschien een zelfgemaakt dieet voor hem gaan koken. Raadpleeg zeker je dierenarts bij het dit nieuwe eetregime van je kat.

Senior-Kattenvoer

Welke soorten senior kattenvoer bestaan er?

Hoe zit het met natvoer versus droogvoer?

Er zijn zowel voor- als nadelen aan natvoer en droogvoer voor senior katten. Laten we eerst kijken naar de voor- en nadelen van senior natvoer:

Voordelen van senior natvoer:

 • Natvoer bevat vaak meer vocht dan droogvoer, wat kan helpen om de vochtbalans van een kat op peil te houden. Dit kan vooral belangrijk zijn voor oudere katten die een verminderde drinkbehoefte hebben.
 • Natvoer bevat vaak meer dierlijke eiwitten en kan daarom beter aansluiten op de behoeften van katten als hoofdvoedsel.
 • Natvoer kan soms aantrekkelijker zijn voor sommige katten en kan de eetlust verhogen.

Nadelen van natvoer:

 • Natvoer kan duurder zijn dan droogvoer.
 • Natvoer kan snel bederven en moet daarom vaak binnen enkele dagen na opening worden opgebruikt. Dit kan moeilijk zijn als je kat weinig eet.
 • Sommige merken natvoer bevatten hoge hoeveelheden aan conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen. Kijk daarom goed naar de ingredientenlijst voordat je een keuze maakt.

Laten we nu kijken naar de voor- en nadelen van droogvoer:

Voordelen van droogvoer:

 • Droogvoer is over het algemeen goedkoper dan natvoer.
 • Droogvoer kan langer worden bewaard en hoeft niet zo snel te worden opgebruikt als natvoer.
 • Sommige merken droogvoer bevatten hoogwaardige ingredienten en zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van katten te voldoen.

Nadelen van droogvoer:

 • Droogvoer bevat vaak minder vocht dan natvoer en kan daarom bijdragen aan een tekort aan vocht bij katten. Dit kan vooral belangrijk zijn voor oudere katten die een verminderde drinkbehoefte hebben.
 • Droogvoer bevat vaak minder dierlijke eiwitten dan natvoer en kan daarom n

Overschakelen van droog naar nat voedsel – of omgekeerd – kan moeilijker zijn als ze kieskeurige eters zijn. Het kan dus een goed idee zijn om katten tijdens hun leven aan beide soorten senior kattenvoer bloot te stellen.

Senior-Kattenvoer

Hoe bewaar je senior kattenvoer?

Of je nu droog senior kattenvoer kiest, natvoer, of een combinatie van beide. Het is belangrijk te weten hoe vers het voer is dat je jouw kat geeft. Hoewel we soms vergeten dat zelfs kattenvoer een houdbaarheidsdatum kan hebben, kan dat toch belangrijk zijn voor de gezondheid van onze katten.

Hoewel zowel senior natvoer als senior kattendroogvoer gemaakt zijn om een tijdje mee te gaan, wil dat niet zeggen dat het voor altijd vers blijft. Het is belangrijk voor ons om te onthouden, want het is zeker niet eerlijk tegenover onze kat om ze oud voer te geven.

Zoals ik al had uitgelegd, is het mogelijk dat kattenvoer ranzig wordt of bederft, ook al zijn er enkele dingen die we kunnen doen om het voer van ons kat langer vers te houden. Afhankelijk van het soort senior kattenvoer dat je jouw kat geeft, kan de houdbaarheid van een product langer zijn dan je dacht. Het gaat erom op alles te letten, van de houdbaarheidsdata tot de juiste bewaartechnieken. Maak gebruik van bijvoorbeeld een kattenvoer container!

Een van de eerste dingen die je moet doen als je wilt bepalen hoe vers het voer van je kat is, is de houdbaarheidsdatum op de verpakking controleren. Gewoonlijk is droog senior kattenvoer dat niet geopend is tot 18 maanden goed, terwijl nat blikvoer vanaf die datum nog twee jaar goed is. Natuurlijk, zodra je welk senior kattenvoer dan ook gaat openen, slinkt de houdbaarheid van maanden tot weken of zelfs dagen (afhankelijk van of het nat of droog is).

Als we het senior kattenvoer voor het eerst ontzegelen, stellen we het bloot aan de elementen, van vocht in de lucht tot hitte of kou. Dat kan de integriteit van het senior voer aantasten. Dit betekent dat je, in het geval van senior droogvoer, de geopende zak binnen een paar weken wilt gebruiken. Hoewel het gebruik van een plastic bewaarblik de houdbaarheid kan helpen, krijg je er niet alle tijd mee terug die je had voor je het zakje opende, want het voedsel is al blootgesteld aan de lucht en vocht.

Een andere tip is om plastic bewaarzakken te gebruiken om voer langer vers te houden, is de aanbeveling om het senior kattenvoer niet direct in de zak te gieten. Laat het in plaats daarvan in het zakje zitten waarin het kwam, want anders kunnen de oliën uit het voedsel in het plastic sijpelen en een residu achterlaten dat toekomstig voedsel dat in het bakje bewaard wordt kan verpesten.

En hoe zit het met senior kattenvoer in blik? Nou, net als veel van onze eigen boodschappen, wil je ongeopende blikken op een koele en droge plaats bewaren. Maak je een blik open en gebruik je niet alles, dan kun je wat ongebruikt is een paar dagen in de koelkast zetten, net als bij ons eigen voedsel, maar zorg er natuurlijk wel voor dat het goed afgesloten is met ofwel een herbruikbaar deksel ofwel huishoudfolie.

Senior-Kattenvoer

Natuurlijk, als je als baasje voor een meer natuurlijke aanpak kiest en vers voer of zelfs diepvriesvoedsel gebruikt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking en vries of koel zoals voorgeschreven.

Natuurlijk kunnen we senior kattensnoepjes niet vergeten. Net als met elk ander product dat we onze katten voeren, kunnen traktaties bederven en doen ze dat ook. Ze goed bewaren is belangrijk om ze lang te kunnen bewaren, hoewel als je kat op de onze lijkt, het bederven van traktaties misschien niet eens een probleem is;)

Aandacht besteden aan het eten van je kat is belangrijk, Niet alleen voor hun gezondheid en welzijn, maar ook om zeker te zijn dat ze goed eten. Als je merkt dat je kat zijn neus ophaalt bij voedsel dat hij gewoonlijk zou eten, dan kan het zijn dat het bedorven is.

Om zelf te controleren of het senior kattenvoer niet meer goed is, controleer je op een ranzige geur, tekenen van beestjes of vocht waar het niet hoort te zijn, de houdbaarheidsdatum en of je kat na het eten tekenen van ziekte ervaart.
Net als met ons eigen voedsel, willen we nooit de gezondheid van onze kat op het spel zetten, als we denken dat het voer niet goed is.

We kunnen beter het voer weggooien en iets vers halen, dan ons zorgen maken dat onze kat er ziek van wordt. Eerlijk gezegd zal je kat je dankbaar zijn dat je zo oplettend bent.

Wat is de prijs van senior kattenvoer?

De prijs van seniorkattenvoer begint vanaf 15 euro en kan oplopen tot ongeveer 100 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenminste, als je boven de 100 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Einde van dit artikel over senior kattenvoer

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze senior kattenvoer artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van het senior kattenvoer artikel!

Carocroc Kat Senior 7 Kg

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€38,55)

Leave a Reply