Placemat kat voerbak: De 9 beste van 2024![Placemat Korting]

Adorable Scottish Fold Cat Sitting In Bed At Home

Placemat kat voerbak:  Maakt je kat van het eten een rommeltje? Veel katten houden ervan om lekker hun gang te gang tijdens het eten. Dit kan misschien leuk eruit zien, maar vaak leidt dit tot extra opruimen! De placemat voerbak zorgt ervoor dat de kattenvoerbak en katten drinkbak op zijn plek blijft staan. Kortom, er zitten genoeg voordelen aan een placemat.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste placemat kat voerbak van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende voerbak placemats.

Een placemat kat voerbak heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste placemat kat voerbak en waar je een voerbak placemat kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een voerbak placemat is, waarom het handig is om een placemat kat aan te schaffen en waar je op moet letten als je voerbak placemats gaat aanschaffen.

Als laatste ga ik nog in op hoe je een placemat moet schoonmaken.

De beste placemat voerbak van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle placemats voerbakken. Vervolgens beschrijven we iedere placemat voerbak uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over de placemat voerbakken. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Placemat kat voerbak

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste placemat kat voerbak van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde placemats zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de placemat voerbak criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen placemat voerbak die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort placemat voerbakken voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de beste placemat voerbak voor je kat. Op zoek naar een biologische kattenbrok? Lees dan onze artikel over: het beste biologische kattenvoer. Op zoek naar kattenbrokken voor je senior kat? lees dan onze artikel over senior kattenvoer.
 • Let op: Iedere voerbak die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de placemat voerbak klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Plek 1 Placemat voerbak van Orange85

Deze voerbak placemat overtreft zeker al je verwachtingen van een placemat voerbak. Het is ongelooflijk duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Het waterdichte ontwerp beschermt je vloeren tegen voedsel en water. De mat heeft ook een opstaande rand om te voorkomen dat de brokjes van je kat van de mat rollen.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Onze size voermat
 • Glijbestendige placemat voerbak heeft een gestructureerd oppervlak om alles op zijn plek te houden
 • Antislip kunststof en zal dus niet gaan verschuiven
 • Waterdicht ontwerp
 • Opstaande rand helpt te voorkomen dat brokjes of andere vloeistoffen op je vloer vallen

Gebruikerservaringen

Baasjes gaven aan dat de onze size placemat perfect is voor zowel grote als kleine katten. Deze ultra-duurzame placemat voerbakken doorstonden het dagelijks gebruik zonder problemen. Verder merkten katten baasjes op dat deze placemat voerbak hielp om de voedsel- en waterbak tijdens het gebruik te laten staan, dankzij de licht gestructureerde vormgeving van de mat. Er waren weinig kritische beoordelingen over deze placemat voerbak, maar we geven toe dat het waarschijnlijk niet de mooiste kattenvoedselmat op de markt is.

Plek 2 Papillon katten placemat

Een betaalbare, waterdichte voermat die vaatwasmachinebestendig is en dus gemakkelijk schoon te maken is. Deze siliconen placemat heeft een anti morsrand, zodat er alleen kan worden geknoeid op de placemat en niet op de vloer. Je plaatst de placemat onder de voer- en drinkbak van jouw kat en vervolgens kan je kat lekker genieten van zijn maaltijd. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat!

Katten placemat voerbak kenmerken:

 • Antislip siliconen voermat heeft een klein handvat om gemakkelijk op te pakken
 • De verhoogde buitenrand voorkomt dat vloeistoffen en voedsel op je vloer morsen
 • Siliconen placemat is makkelijk te reinigen
 • Een van de beste voerbakken!
 • Flexibele voerbak kan opgerold worden om eenvoudig op te bergen

Gebruikerservaringen

Katten baasjes waren onder de indruk van de duurzaamheid van deze voermat. De voerbak overleefde zelfs enkele knabbels van ondeugende katten. Katten eigenaars merkten op dat de rand van deze mat verhinderde dat de brokjes door het huis rolden. De betaalbare placemat voerbak heeft een handig handvat met pootafdruk, waardoor het heel gemakkelijk op te tillen en schoon te maken is.  Sommige katten baasjes vonden deze mat dunner dan verwacht.

Plek 3 Voerbak placemat van Bodutch

Als je een meer persoonlijke optie voor je kat zoekt, is dit degelijke voerbak een prima keuze. De placemats voerbakken zijn gemakkelijk schoon te maken met een doekje. De opstaande rand zorgt ervoor dat het water niet van de placemat afloopt. De voerbak placemat is daarnaast voorzien van antislip nopjes zodat de voerbak beter op de plaats blijft staan.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Neopreen voedselmat met antislip onderlaag
 • Placemat wordt geleverd met een gepersonaliseerd ontwerp met de naam van je kat
 • Placemat kan gemakkelijk in de wasmachine gereinigd worden
 • Gemaakt van sterk siliconen materiaal
 • Placemat is anti slip
 • Placemat is makkelijk schoon te maken
 • De rubberen onderlaag helpt de mat op zijn plaats te houden

Gebruikerservaringen

Katten baasjes vinden het een functionele placemat. De voerbak placemat doet zijn werk waarvoor het bestemd is. Wat weer een  bijzonder goede keuze kan zijn voor katten baasjes met meerdere katten. Verder vonden ze de voerbak gemakkelijk schoon te maken is. De stevige voerbak blijft tijdens het gebruik goed liggen en houdt kruimels met gemak vast. Er waren verder geen opmerkingen over deze placemat.

Plek 4 Placemat voerbak van Winkrs

Deze siliconen placemat heeft een anti morsrand, zodat er alleen kan worden geknoeid op de placemat en niet op de vloer. Je plaatst de placemat onder de voer- en drinkbak van jouw kat en vervolgens kan er lekker worden gegeten. Mocht er dan toch worden geknoeid, dan is de placemat gemakkelijk af te doen met een doekje.

Placemat voerbak kenmerken:

 • De voerbak placemat kan in de vaatwasser
 • Geschikt voor de grootste katten
 • Geen vuil meer wat op de vloer terecht komt
 • Placemat heeft geschikte afmetingen om overal in je huis neer te zetten
 • Vaatwasbestendig

Gebruikersvoordelen

Katten baasjes waren onder de indruk van het duurzaam materiaal. De diepe lip aan de rand van de placemat hielp om het morsen van je kat binnen de perken te houden. Het bot-vormige ontwerp van de matten kan minder ruimte laten voor voedseluitwerpselen dan andere matten.

Plek 5 voermat voor kat van Odoxia

Deze voerbak placemat is perfect voor baasjes die liever een absorberende mat hebben en dus gemorst water snel afvoert. De microvezel placemat is er in verschillende schattige patronen en in kleine, middelgrote, of grote maten om aan de behoeften van je kat te voldoen.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Lichtgewicht stoffen placemat komt in een onze size maat
 • Vaatwasbestendig
 • Placemat heeft geschikte afmetingen om overal in je huis neer te zetten
 • Ideale oplossing voor katten die veel knoeien met hun eten!
 • Mooi design
 • Absorberende mat beschermt hardhouten vloeren

Gebruikerservaringen

Katten baasjes waren onder de indruk van het absorberend vermogen van deze placemat en de neiging om gemorst water met gemak op te vangen – vooral voor de super betaalbare prijs. Sommige katten schijnen de zachte textuur van deze stoffen placemat te verkiezen boven andere siliconen voerbak placemats. Verder vonden katten baasjes het heerlijk hoe gemakkelijk deze microvezel placemat schoon te maken is. Benieuwd hoe wij over het merk Gourmet denken? Lees gauw verder over De beste Gourmet natvoer kat. De stoffen placemat kan wat lastiger schoon te maken zijn als het bevuild raakt met nat voedsel. 

Plek 6 Placemat voerbak van Trixie

De Trixie placemat. Wil je gewoon een eenvoudige, doeltreffende voedselmat die de overbodige toeters en bellen overslaat, dan is de Trixie voerbak placemat een uitstekende keuze. De waterdichte Trixie placemat houdt knoeien binnen de perken met een stevig ontwerp dat niet te veel aandacht opeist.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Antislip rand houdt rommel binnen de perken
 • Zelfs de grootste voerbakken blijven op de placemat staan
 • Trixie voerbak placemat king is waterdicht en beschermt je vloer volledig!
 • Vaatwasserbestendig
 • Vaatwasmachinebestendig om gemakkelijk schoon te maken

Gebruikerservaringen

Katten baasjes waardeerden het eenvoudige maar stevige ontwerp van Trixie. Het product werkt gewoon. Deze voerbak klaart zeker de klus wat betreft het beschermen van de vloer en het op zijn plaats houden van voedsel en water. Sommige katten eigenaars vonden de mat te dun.

Plek 7 Voerbak placemat van Pet Ghostmat

Deze waterdichte placemat heeft hoge lippen om morsen of rondzwervende brokjes te voorkomen. De siliconen placemat is vaatwasmachinebestendig en heeft een antislip onderlaag, zodat je vloeren er niet door beschadigd raken. De transparante placemat is ook verkrijgbaar als vloermat voor onder de kattenbench om krassen op je vloer te voorkomen.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Verhoogde buitenrand helpt knoeien binnen de perken te houden
 • Duurzaam ontwerp van silicone
 • Schoonmaken is erg makkelijk
 • Zelfs de grootste voerbakken blijven op de placemat staan
 • Bestand tegen heet water
 • Waterdichte voerbak is supergemakkelijk schoon te maken
 • Flexibel, lichtgewicht ontwerp

Gebruikerservaringen

Deze placemat voerbak is goed geschikt voor alle kattenrassen. Deze mat lijkt goed te blijven liggen tijdens het gebruik. Sommige baasjes vonden dat, hoewel de placemat de vloer beschermde, het soms zelf watervlekken vasthield. Een paar katten baasjes gaven aan dat de placemat kat wel wat dikker mocht zijn.

Plek 8 Placemat van Relaxdays

Op deze rechthoekige voermat kun je een voerbak en drinkbak neerzetten. Het design is antislip wat voorkomt dat het etensbakje van zijn plek raakt terwijl je kat het bakje leeg eet. Als er wat voer naast de bak terecht komt, blijft je vloer in ieder geval schoon.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Flexibele siliconen mat is waterbestendig
 • Opstaande randen houden morsen binnen de perken
 • Vaatwasmachinebestendig ontwerp
 • Placemat is makkelijk te reinigen
 • Antislip helpt de mat op zijn plek te houden

Gebruikerservaringen

Katten baasjes waren dol op de functionaliteit van deze botvormige voerbak. De flexibele, lichtgewicht placemat voedselmat was gemakkelijk schoon te maken in de afwasmachine. Sommige katten baasjes merkten op dat hun katten niet probeerden deze mat op te pakken om ermee te spelen. Sommige katten eigenaren wensten dat het opstaand randje aan de zijkant van de placemat iets hoger waren. Het dunne ontwerp is misschien niet zo duurzaam als sommige andere.

Plek 9 Placemat kat

De absorberende microvezels zuigen overtollig vocht en vuil op. Verder kan deze placemat in de vaatwasser. Ook erg handig is de antislip onderzijde, zodat de voerkbak netjes op z’n plek blijft liggen als de kat het onderste uit de bak wil hebben.

Placemat voerbak kenmerken:

 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Anti slip onderkant
 • Kan in de vaatwasser of wasmachine
 • Zelfs de grootste voerbakken blijven op de placemat staan

Gebruikerservaringen

Baasjes waren dol op de pure veelzijdigheid van voermatten. De matten waren geweldig in het opvangen van kruimels, vuil, en overtollig vocht. De microvezel uitvoering van deze mat is moeilijker schoon te maken dan een platte, siliconen mat. Sommige katten baasjes merkten op dat sommige microvezels van de mat afgeven in de was, zodat je de mat misschien apart moet wassen.

Twee soorten kattenvoer matten die je beslist moet vermijden

Hoewel er veel kwaliteitsmatten voor kattenvoer verkrijgbaar zijn, heb je ook een paar soorten die je beter kunt vermijden. Dit soort producten zijn niet kat vriendelijk en kunnen zelfs gezondheidsproblemen bij je kat veroorzaken. Vaak zie dat bij goedkope producten!

In een notendop wil dit soort producten vermijden:

 • Voerbak placemats die gemaakt zijn van onbetrouwbare materialen. Je kat kan uiteindelijk aan de voedselmat likken, dus is het van essentieel belang dat de mat van je keuze gemaakt is van kat-veilige materialen, zoals siliconen, plastic, rubber, katoen, of polyester. Als je twijfelt aan de veiligheid van een bepaalde keuze, kies dan voor een andere kattenvoedselmat.
 • Voerbak placemats die niet gemakkelijk te wassen zijn. Matten die niet in de wasmachine of vaatwasser kunnen, zijn niet handig om dagelijks te wassen. Dit kan leiden tot vervelende bacteriën die je niet in de buurt van je kat wilt hebben. Maak het gemakkelijker voor jezelf door een placemat te vinden die super gemakkelijk schoon te maken is.

Totaal overzicht placemat voerbakken

Het kan voorkomen dat de placemat voerbak voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 50 verschillende placemats voor je kat. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Vensterbank Kussen Kat, waardoor jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen!!

Placemat-Kat

Wat is een placemat kat voerbak?

Iedereen raakt een beetje opgewonden voor etenstijd, vooral onze katten! En soms, als katten bijzonder hongerig zijn, kauwen ze zo snel dat het overal terecht komt. Als je een opgewonden of slordige kat hebt die kattenvoer morst, dan is een katten placemat net wat jij nodig hebt.

We hebben veel katten placemats in allerlei soorten, van eenvoudige tot leuke ontwerpen. Een katten placemat is een handige, gemakkelijke manier om morsen en knoeien tegen te gaan, terwijl je kat van haar droge of natte kattenvoer zit te smullen.

Voerbak placemats zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, zelfs voor de hardnekkigste katten knoeiers. Er zijn verschillende soorten katten placemats om uit te kiezen, of je nu een stijlvolle placemat zoekt die bij je woninginrichting past of een duurzame placemat om je vloeren te beschermen en het morsen tegen te gaan!

Een placemat voerbak is ook een prima optie voor katten die morsen tijdens het drinken. Het is gemaakt om water te absorberen als een spons, zodat gemorst water snel onder controle is. Bovendien zijn de meeste placemats makkelijk schoon te maken. Of je nu je een vloer probeert te beschermen of de rommel
van je kat binnen de perken wilt houden

Waarom een placemat voerbak kopen?

Er zijn tal van redenen om een kattenvoedselmat voor je kat te gebruiken. Een paar van de beste redenen zijn:

Placemat voerbak voorkomt rommel

Voerbak placemats kunnen helpen rommel te elimineren. De grootste aantrekkingskracht van kattenvoedselmatten is dat ze het opruimen na het eten van zowel nat als droog voedsel kunnen verminderen. Of je kat nu graag enthousiast van zijn maaltijd geniet of dat je een van die speciale katten hebt die graag met zijn etensbak spelen. Dit soort voerbak placemats kunnen het eten voor de kat een stuk vlotter laten verlopen. Kijk ook zeker naar ons artikel over de drinkfontein kat, waar we uitleggen waarom je kat het zo lekker vindt om hieruit te drinken.

Voorkomt een vieze vloer

Ze kunnen je vloeren beschermen. Een voerbak placemat beschermt je vloer tegen waterschade of schaafwonden van een metalen voerbak. Ze helpen ook voorkomen dat natte etensresten aan de vloer blijven kleven, waar ze kunnen verharden.

Voerbak placemats houden de voerbak van je kat op zijn plek. Het is maar al te gemakkelijk dat een voer- of waterbak over je vloer schuift, waardoor het een uitdaging wordt voor je kat om van zijn eten te genieten. Een voedselmat kan helpen om de etensbakjes stevig op hun plaats te houden terwijl hij zich volpropt.

Ze houden brokjes binnen de perken. Of je nu de voorkeur geeft aan een roestvrije voerbak of keramische etensschalen, sommige katten zijn gewoon vastbesloten om brokjes door het hele huis te strooien. Sommige voermatten kunnen helpen voorkomen dat het eten van je kat onder de koelkast rolt of onder de oven schuift.

Hoe maak je een placemat voerbak schoon?

Om je keuken en je kat te beschermen, wil je goed zorgen voor je kat zijn voedselmat. Hier zijn een paar tips zodat je kat zijn voedselmat ultrafris kunt houden.

Was de mat dagelijks. Houd de mat van je kat ongerept door het aan het eind van de dag een wasbeurt te geven. Zo voorkom je dat rommel zich ophoopt en dat bacteriën op de mat kunnen komen.

Houd in de gaten of er scheuren of barsten in zitten. Een klein scheurtje kan prima zijn, maar bedenk dat alle spleten in een voedselmat broedplaatsen voor bacteriën kunnen worden.

Laat geen rommel op de matten zitten. Als je jouw kat betrapt op het maken van een rommel, probeer die dan meteen van de mat te vegen. Dit vermindert je schoonmaaktijd aan het eind van de dag en houdt de boel in het algemeen schoon en veilig voor je kat.

Placemat-Kat

Voerbak placemat kopen? Let hier op!

Om het meeste waar voor je geld te krijgen, is het belangrijk een paar factoren in het oog te houden bij het zoeken naar de perfecte voedselmat. Hier zijn enkele overwegingen waaraan je zult willen denken bij het winkelen voor een voerbakmat.

Grootte van de voerbak placemat

Je mat voor je katje moet groot genoeg zijn om zowel zijn voer- als waterbak te herbergen, met wat extra ruimte voor eventuele uitwerpselen tijdens het eten. Neem ook de tijd om uit te meten waar je de voedselmat denkt te leggen, zodat je zeker weet dat hij goed in je keuken past zonder iets te belemmeren.

Materiaalgebruik

Idealiter moet je voerbak placemat van waterdicht materiaal gemaakt zijn om rommelig eten of drinken te verzachten. Op z’n minst moet je placemat gemakkelijk schoon te maken zijn en op z’n plaats blijven liggen terwijl je kat erop stapt. Het moet ook behoorlijk duurzaam zijn, want je kat zal het dagelijks gebruiken.

Zorg er altijd voor dat je een placemat kiest die gemakkelijk schoon te maken is. Gelukkig is het vrij gemakkelijk om een mat te vinden die in de vaatwasser kan, de meeste kunnen er namelijk in!

Kleurgebruik

De voerbak placemat van je kat zal een hoek van je keuken innemen, dus is het de moeite waard te kijken of je er een kunt vinden die bij je inrichting past. Je kunt ook op zoek gaan naar voerbak placemats die gepersonaliseerd zijn voor je kat.

Prijs van een voerbak placemat

Hoewel het belangrijk is een kwaliteitsproduct te kopen, hoeft dit niet te betekenen dat je veel geld uit moet geven aan een placemat voerbak. Gelukkig zijn de meeste kattenvoedselmatten redelijk betaalbaar. Met dat in gedachten kan het de moeite waard zijn om vooraf een paar extra dollar te betalen, want je kat zal zijn placemat voortdurend gebruiken.

De prijs van een placemat begint vanaf 15 euro en kan oplopen tot ongeveer 95 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenminste als je boven de 95 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Kattenvoedselmatten zijn een uitstekend hulpmiddel voor katten baasjes, omdat ze je kat in staat stellen van zijn maaltijden te genieten zonder te knoeien. Zorg er alleen voor dat je een placemat vindt die katvriendelijk is.

Einde van dit artikel over de placemat voerbak kat

Heb je al een van deze voedselmatten geprobeerd? Maakt je kat ook rommel tijdens het eten? Vertel ons er alles over in de reacties hieronder!

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze placemat voerbak artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de placemat kat voerbak artikel!

Leave a Reply