Pannenkoekenplant/pilea peperomiodes> Bekijk nu of het wel of niet giftig is voor katten!

Pilea Peperomioides

De pannenkoekenplant: Er zijn twee dingen waar we in het leven zielsveel van houden: planten en katten. Het slechte nieuws is dat veel gewone planten niet veilig zijn voor katten. Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor katten als ze die binnenkrijgen, soms veroorzaken ze toevallen, bevingen, of erger.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten of een pannenkoekenplant giftig is voor je kat.

Zelfs de meest brave dieren zullen wel eens een hap van een kamerplant nemen, dus vroegen we dierenarts om advies of een pannenkoekenplant schadelijk is voor de gezondheid van je kat. We zijn een groot voorstander van groen in je huis. Niets is mooier dan een paar planten in huis te zetten en daar hoort een pannenkoekenplant ook bij. Tegelijkertijd moet je er voor waken dat de plant niet giftig is voor je kat.

Is de pannenkoekenplant giftig voor je kat ?

Als baasjes zijn we geneigd er ten onrechte van uit te gaan dat alle planten gezond voor katten moeten zijn, als ze ook goed voor ons zijn. Deze veronderstelling leidt helaas tot spoedbezoeken aan de dierenarts en erg ongelukkige katten.

Maar is de pannenkoekenplant plant veilig voor katten?

Ja, de pannenkoekenplant is veilig voor katten!

Mocht je kat denken dat hij eens een pannenkoekenplant wil proberen, dan weet je in ieder geval dat het niet giftig is.

Pannenkoekenplant

Wat is een pannenkoekenplant?

De pannenkoeken plant wordt ook wel de Pilea peperomioides of chinese moneyplant genoemd. Het is een plant uit de brandnetelfamilie (Urticaceae). Pilea peperomioides komt van nature alleen voor in China. Namelijk in het bergachtige gebied van de provincie Yunnan. Van hier bracht in het begin van de 20e eeuw de Schotse botanicus George Forrest de plant mee naar Europa. De Duitse botanicus Ludwig Diels gaf haar in 1912 de naam Pilea peperomioides (op Peperomia gelijkend).

Pilea peperomioides heeft opvallend grote ronde bladeren en vlezige stengels. De bladeren hebben een doorsnede van ongeveer 10 cm en staan iets uit het midden op de bladsteel. Het glanzend succulente blad is vlezig en leerachtig en heeft een donkergroene kleur. De plant bereikt een hoogte van 30–40 cm (maximaal 60 cm) en bloeit met onopvallend kleine witte bloemen.

In Europa is Pilea peperomioides een kamerplant. De Nederlandse naam pannenkoekenplant verwijst naar de ronde vorm van het blad die aan een pannenkoek doet denken. In Engeland heeft de plant de naam Chinese money plant.

Sommige kattenbaasjes willen nemen toch het zekere voor het onzekere en kopen een kunstpannenkoekenplant. Toevallig heeft bol.com een mooi assortiment. Om het je makkelijker te maken hebben wij onze top 3 samengesteld!

Benieuwd naar andere veilige en goede producten voor je kat. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de kattenluik met chip, waardoor jouw kat makkelijk door een kattenluik kan komen!. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de kattennet , waardoor jouw kat op een veilige manier buiten kan spelen en je jouw kat op een veilige manier kan opvoeden? Vind hierover alles in onze kattenblog 😊

Check ook ons blogartikel of een monstera giftig is voor je kat.

Kingofivar

Leave a Reply