Monstera plant> Bekijk nu of het wel of niet giftig is voor katten!

Monstera-Giftig-Voor-Katten

De Monstera: Er zijn twee dingen waar we in het leven zielsveel van houden: planten en katten. Het slechte nieuws is dat veel gewone planten niet veilig zijn voor katten. Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor katten als ze die binnenkrijgen, soms veroorzaken ze toevallen, bevingen, of erger.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten of een Monstera giftig is voor je kat.

Zelfs de meest brave dieren zullen wel eens een hap van een kamerplant nemen, dus vroegen we dierenarts om advies of een Monstera schadelijk is voor de gezondheid van je kat. We zijn een groot voorstander van groen in je huis. Niets is mooier dan een paar planten in huis te zetten en daar hoort een pannenkoekenplant ook bij. Tegelijkertijd moet je er voor waken dat de plant niet giftig is voor je kat.

Is de Monstera giftig voor je kat ?

Als baasjes zijn we geneigd er ten onrechte van uit te gaan dat alle planten gezond voor katten moeten zijn, als ze ook goed voor ons zijn. Deze veronderstelling leidt helaas tot spoedbezoeken aan de dierenarts en erg ongelukkige katten.

Maar is de Monstera plant veilig voor katten?

Nee, de Monstera is niet veilig voor katten!

Mocht je kat denken dat hij eens een Monstera wil proberen, dan weet je in ieder geval dat het giftig is en je dit moet voorkomen!

Monstera-Giftig-Katten

Wat is een Monstera ?

Monstera is een kamerplant die over de hele wereld populair is. Formeel de Monstera deliciosa genoemd, heeft deze plant brede, groene bladeren die er wasachtig uitzien en uitgroeien tot een bladerdak. Deze groenblijvende vaste plant is inheems in tropische klimaten en kan langs boomstammen klimmen, tot ver in de takken hoog daarboven.

Deze plant is een invasieve soort als het buiten in het wild groeit, maar hij kan beheerd worden en prachtige kamerplanten vormen voor huishoudens van allerlei grootte. Er is echter een vraag over of de monstera plant giftig is voor katten. Helaas is de monstera giftig voor katten.

Hoe zorg je ervoor dat je kat niet in een Monstera bijt?

De beste manier om katten veilig te houden voor de giftige stoffen in monstera planten is om helemaal te vermijden dat de planten binnen je huis groeien. Veel katten peinzen er echter niet over om op deze planten te kauwen en zouden het prima doen er omheen te leven. Als je van het uiterlijk en het gevoel van de monstera plant houdt, kun je proberen er een in je huis te zetten en zien hoe je kat erop reageert.

Als je kat de neiging heeft aan de plant te zitten en te kauwen, kun je de plant aan het plafond hangen of buiten zetten om je kat er van weg te houden. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de kattenluik met chip, waardoor jouw kat makkelijk door een kattenluik kan komen!.

Kattengras

Een andere manier om je kat af te leiden is het gebruik van kattengras. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de kattennet , waardoor jouw kat op een veilige manier buiten kan spelen en je jouw kat op een veilige manier kan opvoeden. Verder wordt kattengras ook gebruikt om preventief haarballen te voorkomen bij je kat! We hebben hier een top 5 beste kattengras voor je samengesteld!

Kunstplant Monstera

Sommige kattenbaasjes willen nemen toch het zekere voor het onzekere en kopen een kunstmonsteraplant. Toevallig heeft bol.com een mooi assortiment.

Benieuwd naar andere veilige en goede producten voor je kat? Vind hierover alles in onze kattenblog 😊

Check ook ons blogartikel of een pannenkoekplant giftig is voor je kat.

Kingofivar

Leave a Reply