Krabplank [Met Krabplank Korting] De 19 beste van 2024! Krabplanken geschikt voor alle katten

Krabplank

De krabplank: Als liefhebber van katten weet je als geen ander dat krabben een natuurlijk gedrag is voor jouw kat. Om te voorkomen dat je meubels beschadigd raken, is het belangrijk om jouw kat een krabplank te bieden. Een krabplank biedt namelijk veel voordelen voor jouw kat, zoals het onderhouden van zijn nagels en het versterken van zijn spieren. Maar welke krabplank is nu de beste keuze voor jouw kat?

Inhoudsopgave

Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een lijst samengesteld van de beste 15 krabplanken van 2024. In deze lijst hebben wij gekeken naar de kwaliteit, duurzaamheid, prijs en gebruikerservaring van verschillende soorten krabplanken. Zo weet je zeker dat jouw kat de beste krabplank krijgt die er op dit moment op de markt is.

In dit artikel zullen we deze top 15 krabplanken uitgebreid bespreken, inclusief de voor- en nadelen van elke krabplank. Ook zullen we je handige tips geven voor het kiezen en gebruiken van een krabplank en zullen we enkele veelgestelde vragen beantwoorden. Zo kun je weloverwogen een keuze maken en zal jouw kat heerlijk kunnen krabben zonder jouw meubels te beschadigen.

Lees verder om erachter te komen welke krabplank het beste is voor jouw kat!

De beste krabplank van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle krabplanken . Vervolgens beschrijven we iedere krabplank uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over een krabplank. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Adori Krabplank Wave – Karton

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€15,45)
Boon Krabmeubel Karton – Wave

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€21,53)
Mykotty Tobi Grey

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€39,95)

Krabplank

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste krabplank van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 4 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen krabplank die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort krabplanken snel kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de beste krabplank voor je kat.
 • Let op: ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de krabplank klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze top 3 krabplanken

Onze katten hebben diverse krabplanken uitgeprobeerd en beoordeeld op factoren als grootte, comfort, hygiëne en gebruiksgemak. Uiteindelijk hebben we 3 krabplanken gevonden die als de beste uit onze test waren gekomen.

Plek 1 Kartonnen krabplank van 4animalz

De kartonnen krabplank van 4animalz is een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een krabplank die zowel functioneel als stijlvol is. Het is gemaakt van hoogwaardig karton en biedt jouw kat een veilige en comfortabele plek om te krabben.

Kenmerken

 • Gemaakt van duurzaam en stevig karton
 • Geschikt voor katten van alle leeftijden en maten
 • Afmetingen: 68 x 68 x 29 cm
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Kan worden gebruikt als speelgoed en slaapplek voor jouw kat

Eigen ervaring

We hebben de kartonnen krabplank van 4animalz getest en waren onder de indruk van de kwaliteit en duurzaamheid van het karton. Onze kat vond het heerlijk om erop te krabben en het was leuk om te zien dat het ook dienst deed als slaapplek. Het ontwerp was stijlvol en past goed bij ons interieur.

Gebruikerservaring

Andere katteneigenaren die de kartonnen krabplank van 4animalz hebben gebruikt, zijn ook tevreden over de kwaliteit en duurzaamheid van het karton. Veel gebruikers melden dat hun katten de krabplank meteen hebben gebruikt en dat het een geweldige optie is voor katten die graag aan karton krabben.

Slotconclusie

De kartonnen krabplank van 4animalz is een duurzame, milieuvriendelijke en stijlvolle keuze voor elke katteneigenaar. Het biedt jouw kat een veilige en comfortabele plek om te krabben, te spelen en te slapen. De hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid van het karton maken het een geweldige investering in de gezondheid en het welzijn van jouw kat.

Plek 2 Beeztees Krabplank

De Beeztees krabplank is een geweldige keuze voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een eenvoudige en functionele krabplank. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en biedt jouw kat een veilige en comfortabele plek om te krabben.

Kenmerken

 • Gemaakt van sisal
 • Duurzaam en stevig
 • Geschikt voor katten van alle leeftijden en maten
 • Afmetingen: 49 x 22 x 7,5 cm
 • Kan aan de muur worden bevestigd

Eigen ervaring

We hebben de Beeztees krabplank getest en waren onder de indruk van de kwaliteit en duurzaamheid van het sisalmateriaal. Het was gemakkelijk om aan de muur te bevestigen en onze kat heeft er veel plezier van gehad.

Gebruikerservaring

Andere katteneigenaren die de Beeztees krabplank hebben gebruikt, melden dat het een geweldige optie is voor katten die graag aan de muur krabben. Veel gebruikers zijn tevreden over de duurzaamheid van het sisalmateriaal en melden dat hun katten de krabplank meteen hebben gebruikt.

Slotconclusie

De Beeztees krabplank is een eenvoudige en functionele keuze voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en betaalbare krabplank. Het sisalmateriaal biedt jouw kat een veilige en comfortabele plek om te krabben, terwijl de mogelijkheid om het aan de muur te bevestigen ruimte bespaart in jouw huis. Al met al is de Beeztees krabplank een geweldige investering in de gezondheid en het welzijn van jouw kat.

Plek 3 MyKotty Vigo Krabplank

De MyKotty Vigo krabplank is een stijlvolle en functionele krabplank die perfect is voor jouw kat. Het is ontworpen om te voorzien in de krabbehoeften van jouw kat terwijl het een moderne en esthetische uitstraling heeft die past bij elk interieur.

Kenmerken

 • Gemaakt van hoogwaardig karton
 • Duurzaam en stevig
 • Geschikt voor katten van alle leeftijden en maten
 • Afmetingen: 71 x 21 cm
 • Beschikbaar in verschillende kleuren

Eigen ervaring

We hebben de MyKotty Vigo krabplank getest en waren aangenaam verrast door de kwaliteit en duurzaamheid ervan. Het karton is stevig genoeg om het krabben van katten te weerstaan en de afmetingen zijn ideaal voor katten van alle maten. Bovendien past het moderne ontwerp van de Vigo perfect in ons interieur.

Gebruikerservaring

Volgens andere gebruikers is de MyKotty Vigo krabplank ook een populaire keuze. Veel katteneigenaren vinden het ontwerp aantrekkelijk en zijn tevreden met de duurzaamheid en kwaliteit van het karton. Bovendien melden veel gebruikers dat hun katten de Vigo krabplank meteen gebruikten en hun meubels met rust lieten.

Slotconclusie

De MyKotty Vigo krabplank is een geweldige keuze voor elke katteneigenaar die op zoek is naar een duurzame en functionele krabplank die ook stijlvol is. Het hoogwaardige karton en het moderne ontwerp maken deze krabplank tot een uitstekende investering voor de gezondheid en het welzijn van jouw kat.

Beste 19 krabplanken

Dit zijn de krabplanken die buiten de top 3 vallen, maar binnen de top 19. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande krabkartonnen vermeld.

Adori Krabplank Wave – Karton

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€15,45)
Boon Krabmeubel Karton – Wave

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€21,53)
Mykotty Tobi Grey

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€39,95)

Het kan voorkomen dat de krabplank voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 537 verschillende krabplanken.

Krabplank

Wat is een krabplank

Een krabplank, vergelijkbaar met een krabton, krabpaal of krabkarton is een hulpmiddel dat is ontworpen om katten te helpen bij het krabben. Krabben is een natuurlijk gedrag voor katten en is belangrijk voor het onderhoud van hun nagels en spieren. Door te krabben, verwijderen katten oude nagelhoesjes en wordt de bloedtoevoer in de nagels gestimuleerd.

Een krabplank biedt jouw kat een veilige en aantrekkelijke plek om te krabben, waardoor jouw meubels beschermd blijven tegen krabben en jouw kat zijn natuurlijke krabbehoefte kan bevredigen. Krabplanken zijn er in verschillende soorten en maten en zijn vaak gemaakt van materialen zoals sisal, hout of karton.

Er zijn ook krabplanken die zijn ontworpen als krabpaal, waarbij jouw kat niet alleen kan krabben, maar ook kan spelen en klimmen. Krabpalen bieden vaak meerdere niveaus en speelgoed om jouw kat te stimuleren en te vermaken.

Door jouw kat een krabplank te bieden, zorg je niet alleen voor zijn gezondheid en welzijn, maar ook voor de bescherming van jouw meubels. En met zoveel verschillende soorten krabplanken op de markt, is er altijd wel een krabplank die past bij de behoeften en interesses van jouw kat.

Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de hoge krabpaal waar jouw kat lekker op kan krabben.

Waarom een krabplank aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom het aanschaffen van een krabplank voor jouw kat een goede keuze is. Hieronder hebben we enkele belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet:

 1. Krabben is natuurlijk gedrag voor katten: Katten hebben van nature de behoefte om te krabben. Dit is belangrijk voor het onderhoud van hun nagels en spieren. Door jouw kat een krabplank te bieden, geef je hem de mogelijkheid om aan deze natuurlijke behoefte te voldoen.
 2. Voorkom schade aan je meubels: Katten kunnen hun nagels scherpen aan meubels, gordijnen of tapijten. Dit kan leiden tot beschadigingen en extra kosten voor reparatie of vervanging. Door jouw kat een krabplank te bieden, bescherm je jouw meubels en andere spullen in huis tegen krabben.
 3. Krabplank biedt veel voordelen voor katten: Een krabplank biedt jouw kat niet alleen de mogelijkheid om te krabben, maar kan ook helpen bij het verminderen van stress, het vermaken van jouw kat en het voorkomen van gewrichtsproblemen.
 4. Verschillende soorten krabplanken beschikbaar: Er zijn veel verschillende soorten krabplanken beschikbaar op de markt, waaronder krabpalen, krabplanken in verschillende maten en vormen en krabplanken van verschillende materialen. Hierdoor kun je altijd een krabplank vinden die past bij de behoeften en interesses van jouw kat.

Kortom, het aanschaffen van een krabplank voor jouw kat is een slimme keuze. Het biedt jouw kat de mogelijkheid om te krabben, beschermt jouw meubels en andere spullen in huis en heeft vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn van jouw kat.

Extra voordelen: goed voor de nagels en katten vernielen geen meubels meer

Naast de eerder genoemde voordelen, zijn er nog meer voordelen van een krabplank voor jouw kat. Zo zorgt een krabplank ervoor dat jouw kat zijn nagels op een natuurlijke manier kan onderhouden. Door te krabben aan een krabplank, worden oude nagelhoesjes verwijderd en wordt de bloedtoevoer in de nagels gestimuleerd.

Een ander groot voordeel van een krabplank is dat jouw kat geen meubels meer zal vernielen. Als jouw kat zijn krabbehoefte niet kan uiten, zal hij andere manieren zoeken om zijn nagels te scherpen, zoals aan jouw bank of tapijt. Dit kan leiden tot vervelende beschadigingen en hoge kosten voor reparatie of vervanging.

Met een krabplank geef je jouw kat een veilige en aantrekkelijke plek om te krabben, waardoor hij zijn natuurlijke gedrag kan uiten zonder schade aan te richten aan jouw meubels. En met de grote keuze aan krabplanken die tegenwoordig beschikbaar zijn, is er altijd wel een krabplank die past bij de behoeften en interesses van jouw kat.

Krabplank

Krabplank kopen? let hier op!

Ben je van plan om een krabplank te kopen voor jouw kat? Dan zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat jouw kat de beste krabplank krijgt. Hieronder hebben we vijf punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een krabplank:

 1. Grootte en vorm: Katten hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de grootte en vorm van een krabplank. Sommige katten geven de voorkeur aan een hoge krabpaal, terwijl andere katten liever een lage krabplank hebben. Zorg er daarom voor dat je een krabplank kiest die past bij de grootte en behoeften van jouw kat.
 2. Materiaal: Krabplanken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals sisal, hout en karton. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo is sisal duurzaam en geschikt voor krabben, terwijl karton minder duurzaam is maar wel goedkoop. Kies het materiaal dat het beste past bij de behoeften van jouw kat.
 3. Kwaliteit: Zorg ervoor dat de krabplank van goede kwaliteit is en lang meegaat. Controleer de bevestiging van de krabplank en het materiaal dat gebruikt is om de plank te maken.
 4. Veiligheid: Controleer of de krabplank veilig is voor jouw kat. Zijn er scherpe randen of losse onderdelen waar jouw kat zich aan kan bezeren?
 5. Prijs: Krabplanken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bedenk vooraf hoeveel je wilt uitgeven aan een krabplank en kies een krabplank die binnen jouw budget past.

Samengevat in een tabel

Punten om op te lettenUitleg
Grootte en vormKies een krabplank die past bij de grootte en behoeften van jouw kat.
MateriaalKies het materiaal dat het beste past bij de behoeften van jouw kat.
KwaliteitZorg ervoor dat de krabplank van goede kwaliteit is en lang meegaat.
VeiligheidControleer of de krabplank veilig is voor jouw kat.
PrijsKies een krabplank die binnen jouw budget past.
tabel: punten om op te letten bij aanschaf van de beste krabplank

Maak het kat-fantastisch!

Door te kiezen voor een krabplank die past bij de grootte, behoeften en voorkeuren van jouw kat, geef je jouw kat de mogelijkheid om op een veilige en aantrekkelijke manier te krabben. Met een goede krabplank voorkom je niet alleen schade aan jouw meubels, maar zorg je ook voor de gezondheid en het welzijn van jouw kat.

Zorg er daarom voor dat je bovenstaande punten in gedachten houdt bij het kopen van een krabplank en maak het kat-fantastisch!

Prijs van de krabplank

De prijs van een krabplank kan variëren van €7 tot €125, afhankelijk van het materiaal, de grootte en het merk van de krabplank. Een goedkope krabplank van karton of sisal kost meestal tussen de €7 en €20, terwijl een duurdere krabplank van hout of ander materiaal kan oplopen tot wel €125.

Er zijn verschillende redenen waarom de prijs van een krabplank kan variëren. Zo kan een duurdere krabplank van betere kwaliteit zijn, langer meegaan en meer functies bieden, zoals meerdere niveaus of speelgoed. Ook kan het materiaal van de krabplank invloed hebben op de prijs. Een krabplank van duurzaam materiaal zoals hout kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een krabplank van karton.

Aan de andere kant kan een goedkope krabplank van karton of sisal perfect zijn voor een kitten of een kat die niet veel krabt. Een goedkopere krabplank kan ook handig zijn als je meerdere krabplanken in huis wilt hebben.

Kortom, de prijs van een krabplank kan variëren van €7 tot €125, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om te bepalen welke krabplank het beste past bij de behoeften van jouw kat en jouw budget.

Krabplank

Meest gestelde vragen over krabplanken

Hieronder hebben we de 10 meest gestelde vragen over krabplanken op een rijtje gezet, met bijbehorende antwoorden.

Wat is een krabplank?

Een krabplank is een speciale plank of paal waar katten aan kunnen krabben om hun nagels te onderhouden en territorium af te bakenen.

Waarom hebben katten een krabplank nodig?

Katten hebben een krabplank nodig om hun nagels te onderhouden en om hun territorium af te bakenen. Het krabben aan meubels of tapijt kan voorkomen worden door het aanbieden van een krabplank.

Hoe kies ik de juiste krabplank voor mijn kat?

Bij het kiezen van een krabplank is het belangrijk om te letten op de grootte, vorm, materiaal, kwaliteit, veiligheid en prijs van de krabplank. Kies een krabplank die past bij de grootte, behoeften en voorkeuren van jouw kat.

Wat is het beste materiaal voor een krabplank?

Het beste materiaal voor een krabplank hangt af van de voorkeuren van jouw kat. Sisal is duurzaam en geschikt voor krabben, terwijl karton minder duurzaam is maar wel goedkoop. Houten krabplanken zijn ook populair vanwege hun duurzaamheid en uitstraling.

Hoe maak ik een krabplank schoon?

Maak een krabplank schoon met een zachte borstel of stofzuiger om los vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel en een vochtige doek om de krabplank schoon te maken. Zorg ervoor dat de krabplank goed droog is voordat je hem weer aan jouw kat aanbiedt.

Hoe kan ik mijn kat aanmoedigen om de krabplank te gebruiken?

Plaats de krabplank op een zichtbare en toegankelijke plek en moedig jouw kat aan om de krabplank te gebruiken door er speeltjes of kattenkruid op te leggen. Beloon jouw kat ook met lekkernijen of aandacht wanneer hij de krabplank gebruikt.

Wat als mijn kat de krabplank niet gebruikt?

Als jouw kat de krabplank niet gebruikt, kan het zijn dat de krabplank niet aan de voorkeuren van jouw kat voldoet. Probeer een andere krabplank of verander de locatie van de krabplank om te kijken of dit helpt.

Hoe lang gaat een krabplank mee?

De levensduur van een krabplank hangt af van het materiaal en de kwaliteit van de krabplank en de mate waarin jouw kat de krabplank gebruikt. Een goede krabplank kan jaren meegaan.

Kan ik een krabplank zelf maken?

Ja, het is mogelijk om zelf een krabplank te maken met behulp van materialen zoals sisaltouw, hout en karton.

Zijn er alternatieven voor een krabplank?

Ja, er zijn alternatieven voor een krabplank, zoals een krabpaal, krabton, krabmat of krabmeubel. Deze bieden meer variatie en speelmogelijkheden voor jouw kat. Het is belangrijk om te kijken naar de behoeften en voorkeuren van jouw kat bij het kiezen van een alternatief voor een krabplank.

Het aanschaffen van een krabplank voor jouw kat is een investering in de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier. Door jouw kat een plek te geven om te krabben, voorkom je niet alleen dat jouw meubels beschadigd worden, maar zorg je er ook voor dat jouw kat zich veilig en gelukkig voelt.

Met de informatie en tips die we in dit artikel hebben gegeven, hopen we jou te hebben geholpen bij het kiezen van de beste krabplank voor jouw kat. Vergeet niet om te letten op de grootte, vorm, materiaal, kwaliteit, veiligheid en prijs van de krabplank en om jouw kat te motiveren om de krabplank te gebruiken.

Onthoud dat jouw kat uniek is en dat de beste krabplank voor jouw kat misschien anders is dan die voor een andere kat. Neem de tijd om de behoeften en voorkeuren van jouw kat te leren kennen en investeer in een kwalitatieve krabplank die past bij jouw kat en jouw budget.

Jouw kat verdient alleen het beste en wij zijn ervan overtuigd dat een goede krabplank hier zeker aan bijdraagt. Veel plezier met het vinden van de perfecte krabplank voor jouw geliefde huisdier!

Einde van dit artikel over de krabplank

Heb je zelf favoriete merken krabplanken die we er niet bij hebben gedaan? Deel je favorieten in de commentaren! Lees ook zeker onze andere artikelen over kattenvoer , kattentuigje, krabpaal hout, Designed by Lotte Krabpaal en Rhrquality Krabpaal.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze krabplank artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de krabplank artikel.

Adori Krabplank Wave – Karton

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€15,45)
Boon Krabmeubel Karton – Wave

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€21,53)
Mykotty Tobi Grey

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€39,95)

Leave a Reply