Heerlijk Kitten natvoer? 17x de beste van 2024! [Gezond & Lekker]

Kitten-Natvoer

Kitten natvoer: Je ziet heel veel artikelen verschijnen over droogvoer(brokken), maar veel minder over natvoer voor kittens. Terwijl dit juiste een hele goed aanvulling is op het dieet van jouw kitten. Naast de voedingstoffen, zorgt blikvoer ook voor de nodige vochtbalans van je kitten. Het mooie van kitten natvoer is dat je het kan mengen met kitten brokjes. Ik kan uit eigen ervaring melden dat je kitten hiervan gaat genieten ūüėä

Inhoudsopgave

ÔĀĒ

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over het beste kitten natvoer van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende merken van kitten natvoer.

Kitten natvoer heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over het beste kitten natvoer en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat kitten natvoer is, waarom natvoer voor je kitten gezond is, waar je op moet als je natvoer gaat aanschaffen. Als laatste wil ik nog ingaan op hoeveel natvoer je mag geven aan je kitten en waarin je het natvoer het beste kan bewaren.

Het beste kitten natvoer van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle kitten natvoeren. Vervolgens beschrijven we iedere kitten natvoer uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over kitten natvoer. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Kitten natvoer

We hebben de markt voor je doorgezocht en het beste kitten natvoer van 2024 gevonden waar je kitten blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kittenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Royal Canin Wet Kitten (12X85 Gr)

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (‚ā¨22,37)

Wat extra toelichting op de kitten natvoer criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen kitten natvoer die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort kitten natvoeren voor je kitten slecht is voor de gezondheid.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort grondstoffen dat wordt gebruikt.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel kitteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder kitteneigenaren naar het beste kitten natvoer voor je kitten.
 • Let op: Ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende verpakkingen beschikbaar. Je kan op het kitten natvoer klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de natvoer verpakkingen uitkiezen.

Kittenvoer tot ongeveer 4 maanden

Als een moederkat net bevallen is van haar kittens, zijn ze afhankelijk van haar melk voor hun ontwikkeling. In deze eerste weken nemen de kittens colostrum op uit de melk, wat zo’n soort supervoeding is voor ze. Dit colostrum is rijk aan antilichamen die de moeder heeft opgebouwd gedurende haar leven en die worden doorgegeven aan de kittens via haar melk. Hierdoor zijn ze beter beschermd in hun eerste levensmaanden. Maar na ongeveer 4 tot 12 maanden, begint de hoeveelheid colostrum in de melk van de moeder af te nemen.

Daarom is er speciaal kittenvoer gemaakt om de kittens in de eerste 4 maanden te voorzien van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Onze top 5 kitten natvoer

Kitten natvoer bevat niet alleen verschillende hoeveelheden aminozuren, maar ook verschillende eiwitgehaltes. Het is dus belangrijk dat jij het juiste natvoer gaat kiezen. Om je op weg te helpen zijn dit de top 5 natvoeren die wij aan je adviseren.

Plek 1 Royal canin wet kitten

Royal Canin Wet Kitten (12X85 Gr)

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (‚ā¨22,37)

Royal Canin Wet Kitten is een gezonde voedingskeuze voor de jonge katten die net beginnen met eten. De kitten natvoer is speciaal samengesteld om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van kittens in hun groeifase. Deze voeding bevat een hoge hoeveelheid eiwitten en energie, die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van de jonge kat.

Het natvoer kitten bevat ook een uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die bijdragen aan een gezonde immuunsysteem, huid en vacht. Daarnaast bevat het een hoog gehalte aan EPA en DHA, die bijdragen aan een gezonde hersenontwikkeling en een goed zicht.

Het unieke aan deze natvoeding is dat deze is samengesteld met de beste ingredi√ęnten om de smaak en de geur te optimaliseren, dit zorgt ervoor dat de kittens het voer gemakkelijker zullen eten. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals kip, kalkoen en vis, zodat er altijd een smaak is die bij je kitten past.

Kitten natvoer Gebruikerservaring Jan

Ik heb zoveel geld uitgegeven aan verschillende voeders voor mijn kitten. Ze is de meest kieskeurige eter! Ik heb diverse soorten kitten natvoer geprobeerd, veel verschillende soorten brokjes, en zelfs gevriesdroogd voer, alles tevergeefs. Gelukkig eet mijn kitten dit natvoer wel. Ik ben blij.

Plek 2 Avalon Petfood kitten natvoer

Avalon Petfood Kitten natvoer is een unieke en natuurlijke keuze voor kitten. De kitten natvoer is samengesteld met biologische, natuurlijke ingredi√ęnten die zijn gekozen om de groei en ontwikkeling van de jonge kat te ondersteunen.

Deze natvoeding bevat een hoge hoeveelheid eiwitten en energie, die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van je kitten. Bovendien bevat het een uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die bijdragen aan een gezonde immuunsysteem, huid en vacht.

Het unieke aan de kitten natvoer is dat deze is samengesteld met biologische en natuurlijke ingredi√ęnten, zoals vers vlees, groenten en fruit, zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Hierdoor is het een gezonde en natuurlijke keuze voor de groei en ontwikkeling van de jonge kat.

De verschillende smaken, zoals kip, kalkoen en vis, zorgen ervoor dat er altijd een kitten natvoer smaak is die bij je kitten past.

Kittennatvoer gebruikerservaring Merel

Onze kitten wordt zo opgewonden als het etenstijd is. Mijn kitten heeft geen huidproblemen meer, haar vacht ziet er prachtig uit en haar ontlasting is de beste die ze ooit gehad heeft.

Plek 3 kittennatvoer van Whiskas Junior

Whiskas Junior Classic In Saus is een gezonde en lekkere voedingsoptie voor jonge katten. Dit kitten natvoer is samengesteld met alleen maar gezonde ingredi√ęnten! Het is een complete en evenwichtige voeding die de gezondheid van je kitten op lange termijn ondersteunt, op een originele en smakelijke manier.

Het unieke aan deze voeding is dat het gepresenteerd wordt in een smakelijke saus, die de kittens zullen aantrekken om het voer te eten. De verschillende smaken, zoals kip, kalkoen en vis, zorgen ervoor dat er altijd een smaak is die bij de kitten past. Daarnaast is het kitten natvoer makkelijk te eten voor de jonge katten, wat ook nog eens bijdraagt aan een goede mondhygi√ęne van je kat.

kitten natvoer gebruikerservaring Eline

Ik voer mijn 5 maanden oude kitten 8 keer uit één blikje. Ik gebruik het om het eens te mengen met mijn droogvoer. Mijn kitten vindt het heerlijk!

Plek 4 kitten natvoer van Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel

Het unieke aan deze kitten natvoer is dat het is samengesteld met biologische, natuurlijke ingredi√ęnten zoals kip en forel, zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Hierdoor is het een gezonde en natuurlijke keuze voor de groei en ontwikkeling van de jonge kitten. Daarnaast is het gepresenteerd in een smakelijke manier, om de kittens aan te trekken om het voer te eten.

Bovendien bevat het kitten natvoer een uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die bijdragen aan een gezonde immuunsysteem, huid en vacht.

kitten natvoer gebruikerservaring Jan

Ik ben dol op de gezonde ingredi√ęnten van dit vochtige voer voor kitten. Mijn kitten lijkt het lekker te vinden. Mijn kitten is nogal kieskeurig, dus ten voordele van zijn gezondheid en mijn portemonnee, hopelijk blijft kitten ervan genieten.

Plek 5 kitten Natvoer van Almo

Dit natvoer is gemaakt van biologisch ingredi√ęnten, met als hoofdbestanddeel kip. Dit zorgt voor een hoge hoeveelheid eiwitten, die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van je kitten. Bovendien bevat het een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die bijdragen aan een gezonde immuunsysteem, huid en vacht.

Het unieke aan de natvoer kat is dat het gemaakt is van 100% natuurlijke ingredi√ęnten zonder toevoeging van kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen of kleurstoffen. Hierdoor is het een gezonde en natuurlijke keuze voor de groei en ontwikkeling van de jonge kat. Daarnaast is het gepresenteerd in een smakelijke manier, om de kittens aan te trekken om het voer te eten.

kitten natvoer gebruikerservaring Francien

Mijn kitten heeft tot nu toe nog nooit natvoer gegeten. Hij verraste ons echt door zonder enig overhalen te eten. Dit was de eerste keer, en we waren dolblij. Geen droogvoer meer. We hebben alles al geprobeerd. Als ik mijn man nu eens zover kon krijgen dat hij ophoudt onze kitten teveel traktaties te geven!

Beste 17 kitten natvoeren

Dit zijn de kitten natvoeren die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 17. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande natvoeren vermeld

Royal Canin Wet Kitten (12X85 Gr)

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (‚ā¨22,37)

Het kan voorkomen dat het type voer voor je kitten niet in ons overzicht voorkomt Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 200 verschillende natvoeren voor je kitten!

Natvoer-Kitten

Wat is kitten natvoer?

Een van de meest voorkomende vragen die beginnende kitten baasjes hebben heeft te maken met hun voerkeuze. Baasjes vragen zich vaak af of ze hun nieuwe kitten nu natvoer of droogvoer moeten geven.
Kittenvoeding bestaat in grote lijnen uit hetzelfde: Wat eiwitten, wat vetten, wat koolhydraten en wat water.
De relatieve hoeveelheden van elk soort kattenvoer verschillen, maar de voornaamste manier waarop nat, droog en halfvochtig voer van elkaar verschillen heeft te maken met het watergehalte. Natvoer bevat een hoop water en droog voer niet. Half vochtig voer valt daar ergens tussenin.
Eenvoudig gezegd: Natvoer is meestal ingeblikt. De termen “natvoer” en “blikvoer” worden vaak door elkaar gebruikt (en dat zal ik vanaf hier ook doen). Het is dus een soort kitten voeding.

Waarom moet je kitten natvoer kopen?

Er zijn diverse redenen waarom het aan te raden is om kitten brokjes te kopen, waaronder:

 • De unieke voedingsbehoeften van kittens: Zoals eerder genoemd, hebben kittens andere voedingsbehoeften dan volwassen katten, met name een hogere eiwitbehoefte en energievereisten vanwege hun groei en ontwikkeling. Kitten natvoer is specifiek samengesteld om aan deze eisen te voldoen en helpt bij het ondersteunen van een gezonde groei en ontwikkeling van je kitten. Benieuwd hoe wij over het merk Gourmet denken? Lees gauw verder over De beste Gourmet natvoer kat.
 • Dierlijke gezondheid: Het geven van de juiste kitten natvoer aan je kitten kan de gezondheid en welzijn van je kitten positief be√Įnvloeden. Kitten natvoer bevat de juiste hoeveelheid van de essenti√ęle voedingsstoffen die een kitten nodig heeft, zoals eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, die bijdragen aan een gezonde groei en ontwikkeling en helpt bij het voorkomen van gezondheidsproblemen later in het leven.
 • Groei en ontwikkeling: kittens groeien en ontwikkelen zich snel in de eerste 12 maanden van hun leven en het geven van de juiste voeding is essentieel om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen. Natvoer bevat de juiste hoeveelheid calorie√ęn en voedingsstoffen om de groei en ontwikkeling van een kitten te stimuleren en te bevorderen.
 • Opties voor specifieke kittenrassen en behoeften: Er zijn verschillende opties voor kitten brokjes beschikbaar, zoals droogvoer en natvoer, en sommige zijn speciaal ontworpen voor specifieke rassen of groei- en ontwikkelingsbehoeften. Dit betekent dat er kitten natvoer opties zijn die specifiek zijn afgestemd op de unieke eisen van jouw kitten.

kittennatvoer kopen? Let hier op!

hieronder is een uitgebreidere tabel met factoren om op te letten bij het kopen van kitten natvoer:

FactorUitleg
VoedingswaardeKijk naar de hoeveelheid eiwitten, vetten en andere voedingsstoffen die in het voer zit. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat. Dit is essentieel voor de groei en ontwikkeling van de jonge kat.
Ingredi√ęntenKijk naar de ingredi√ęntenlijst en zorg dat de voeding geen kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen of kleurstoffen bevat. Natuurlijke ingredi√ęnten zijn beter voor de gezondheid van de kat.
LeeftijdKijk naar de aanbevolen leeftijd van de kat op de verpakking. Kittens hebben andere voedingsbehoefte dan volwassen katten.
SmaakLet op de smaken van de kittenvoeding, jonge kittens zullen vaak meer aangetrokken zijn tot een smaak die ze kennen.
PresentatieLet op de presentatie van de kittenvoeding, zoals in blokjes, stukjes of gehakt. Dit kan het eten voor de kat aantrekkelijker maken.
MerkenKijk naar de merken, sommige merken hebben een beter reputatie dan andere, en zorgen voor een betere kwaliteit.
PrijsLaat de prijs niet je enige beslissingscriterium zijn, maar houd wel rekening met de prijs-kwaliteit verhouding.
CertificeringenKijk of het product gecertificeerd is door een onafhankelijke organisatie, die stelt dat de voeding voldoet aan de standaardvoedingseisen voor huisdieren.

Kittens

Kittens hebben grotere hoeveelheden eiwitten, vetten en koolhydraten nodig dan volwassen katten. Bovendien hebben kittens vastigheid in voedingsschema’s nodig, in tegenstelling tot een volwassen kat. De groei en ontwikkeling van kittens is sneller dan volwassen katten en daarom hebben ze meer energie nodig om deze groei te ondersteunen.

Volwassen katten, vaak vanaf een leeftijd van 1 tot 7 jaar, hebben behoefte aan kitten brokjes met minder calorie√ęn, omdat ze minder actief zijn. Het voedingsschema moet ook voldoende water bevatten. Het voeren van te veel calorie√ęn aan volwassen katten kan leiden tot gewichtstoename en obesitas, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Daarnaast, oudere katten hebben specifieke voedingsbehoeftes, vaak in de leeftijd vanaf 7 jaar, om hun gewrichten en spieren te ondersteunen en hun immuunsysteem te versterken. Het voer moet ook licht verteerbaar zijn en gemakkelijk in het lichaam kunnen worden opgenomen. Het voeren van te veel eiwitten kan leiden tot overbelasting van de nieren en resulteren in blijvende nier schade.

Kortom, net als bij kittens, is het bij kittens belangrijk om rekening te houden met de specifieke voedingsbehoeftes van de verschillende levensfasen van een kat, van kitten tot oudere kat, om hun gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Natvoer-Kitten

Van melk naar vast voedsel

Begin op 3-4 weken met het maken van gruel. Dit is een papperige substantie. Het wordt gemaakt door water te mengen met een kleine hoeveelheid vast voedsel, zoals een brok kitten of kitten natvoer.

Als je dit aan je kitten geeft, dan kan het een paar dagen duren voor je kitten het begint te lusten. Begin dus met het voer op een plat schoteltje te leggen en het neusje van je kitten er gewoon 2-3 keer per dag lichtjes in te dopen, zodat je kitten er aan gewend begint te raken.

In de loop van de volgende 4-6 weken moet je de hoeveelheid melkvervanger en water langzaam verminderen, tot je kitten een vast dieet heeft. Dit gebeurd als je kitten ongeveer 8-10 weken oud is.

In de meeste scenario’s zal je kitten al van zijn melk gespeend zijn tegen de tijd dat je kitten bij je komt wonen. Als ze kort na het spenen aankomen, dan kun je het beste beginnen met vast voedsel te geven. Dit kan je kitten namelijk makkelijk kauwen en verteren.

Vitamine- en mineralensupplementen

Het is belangrijk om te realiseren dat ook kittens vitamines en mineralen nodig hebben voor een gezonde groei en ontwikkeling. Bij de keuze van de kittenbrokjes is het daarom van belang om te kijken naar de hoeveelheid vitamines en mineralen die het voer bevat. Als er een juiste balans is in de vitamine- en mineralensupplementen, dan zal de kitten gezond leven en wordt het immuunsysteem niet op ongewenste wijze aangetast.

Eigenaren van kittens moeten weten dat vitamine A, D, E en K de in vet oplosbare vitaminen zijn en andere de in water oplosbare vitaminen. Vitaminen zoals thiamine, pyridoxine en cyanocobalamine zijn belangrijk voor de functies van het zenuwstelsel. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot nachtblindheid en huidletsels.

Zoals bij kittens, is vaak het niet nodig om supplementen voor kittens aan te schaffen, maar soms kan het handig zijn dat je kitten toch een aanvulling nodig heeft in de vorm van mineralen of vitamines. Bijvoorbeeld als ze ziek worden, oud worden of erg jong zijn zonder goede voeding. Dan zijn supplementen nodig om hun gezondheidstoestand op peil te houden. Daarnaast kan je aan supplementen denken als het lastig is om een evenwichtige voeding te handhaven voor je kitten.

Een van de valkuilen is dat je hierin doorslaat en je kitten een overdosis aan vitamines binnenkrijgt. Van deze goede intenties kan vitamine A vergiftiging veroorzaken als je ze in te grote hoeveelheden voert, net als vitamine D. Leg hier dus de nadruk op bij het gebruik van deze vitaminen. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheden te volgen en de richtlijnen van de dierenarts of een voedingsdeskundige te volgen. Zo kun je ervoor zorgen dat je kitten de juiste hoeveelheid van de benodigde voedingsstoffen krijgt zonder overbelasting van de organen.

Natvoer-Kitten

Wat zijn de voordelen van kitten natvoer?

Kitten natvoer is een prima keuze voor jonge kittens. Diegenen die nog maar net hun tanden ontwikkeld hebben en overgegaan zijn op vast voer kunnen het moeilijk vinden om te kauwen en door te slikken, zodat droogvoer een uitdaging kan zijn.

Grootte van de kitten

Voor gulzige kitten of kitten met overgewicht kan kitten natvoer ook een goede keuze zijn, omdat het de helft minder calorie√ęn bevat dan een bak droogvoer.

Het hoge vochtgehalte zorgt ervoor dat je kitten voldoende vocht opneemt, wat het risico op infecties van de urinewegen kan verminderen.

Droogvoer, daarentegen, verpakt veel voeding in een veel kleinere verpakkingen. Gezien jouw kitten tot de leeftijd van 4 maanden ongeveer vier maaltijden per dag zult geven, maakt dit het over het algemeen voordeliger.

Smaak en soort kitten natvoer

Als het gaat om de keuze van wat je jouw kitten te eten geeft, dan kan kitten natvoer de perfecte keuze zijn. Vooral voor hele jonge kitten die net het speenstadium voorbij zijn.

Als het er echter om gaat wat het gezondst is, dan hebben beide soorten kittenvoer hun voor- en nadelen. Geen van beide is goed of fout. Uiteindelijk gaat het er meer om welke voedingsstoffen en ingredi√ęnten er in het kittenvoer zit, dan welke vorm het aanneemt.

Wanneer en hoe vaak geef ik kitten natvoer aan mijn kitten?

Het voeren van je kitten kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om de juiste hoeveelheid en frequentie. Als een kitten nieuw is in je gezin, dan kan het even duren voordat jullie een routine hebben opgebouwd. Gelukkig zijn er een aantal richtlijnen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je kitten op het juiste moment de juiste hoeveelheid kitten natvoer binnenkrijgt.

Ten eerste, moeten kittens vanaf de geboorte tot ongeveer 6 weken oud 4-6 keer per dag gevoerd worden. Dit is omdat ze zo snel groeien en veel energie nodig hebben. Van 6 weken tot 3 maanden kun je het aantal maaltijden verminderen tot 3-4 keer per dag. Van 3 tot 6 maanden kan het aantal maaltijden verminderd worden tot 2-3 keer per dag. En vervolgens kun je het aantal maaltijden verminderen naar 2 maaltijden per dag van 6 maanden en ouder.

Daarnaast is het belangrijk om kitten natvoer beschikbaar te houden voor wanneer de kitten honger heeft. Dit wordt ook wel “free feeding” genoemd. Dit betekent dat je een bak met kitten natvoer neerzet en de kitten kan eten wanneer hij of zij wil, in plaats van op een strikt tijdschema te eten. Dit kan helpen om de eetlust van de kitten te stimuleren en te voorkomen dat de kitten te veel eet tijdens de geplande maaltijden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke kitten uniek is en sommige kittens wellicht meer of minder voeding nodig hebben dan andere kittens. Luister dus naar de signalen van je kitten en pas de hoeveelheid en frequentie van de maaltijden aan naar wat het beste werkt voor jouw kitten.

Is kitten natvoer beter dan kitten droogvoer?

Het hangt af van de specifieke voedingsbehoeften van de kitten en je eigen persoonlijke voorkeur. Zowel kitten natvoer als kitten droogvoer kunnen een goede bron van voeding voor je kitten zijn, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Voordelen van kitten natvoer:

 • Natvoer bevat meer vocht, wat kan helpen om de kitten gehydrateerd te houden.
 • Natvoer is vaak meer smakelijk voor kittens, omdat het vaak rijker van smaak is dan droogvoer.

Voordelen van kitten droogvoer:

 • Droogvoer is gemakkelijk op te slaan en te transporteren.
 • Droogvoer kan helpen om de tanden van de kitten schoon te houden door het kauwen.

Sommige kitten eigenaren geven hun kitten een combinatie van kitten natvoer en droogvoer, zodat ze de voordelen van beide kunnen benutten. Het is aan te raden om met de dierenarts te overleggen welke optie het beste is voor de kitten, afhankelijk van diens specifieke voedingsbehoeften.

Kitten-Natvoer

Welke soorten kitten voeren bestaan er?

Er zijn heel wat kitten voeren op de markt. Om deze reden heb ik ze voor je gecategoriseerd op basis van eigenschappen, dieet en levensfase:

Eigenschappen:

Hypoallergene kattenvoer
Graanvrije kattenvoer
Glutenvrije kattenvoer
Geperste brokken kat
Biologisch kattenvoer
Indoor kattenvoer

Dieet:

Zonder speciaal voedingsdoel
Huidaandoeningen en vachtproblemen
Maag- en darmklachten
Voedselallergie
Dieetvoer
Gewricht en botproblemen
Blaasgruis en stenen
Overgewicht

Levensfase:

Kitten voer
Junior brokken
Adult brokken
Senior kattenvoer
Geschikt voor elke leeftijd

Hoe bewaar je kitten natvoer?

Kitten natvoer is een verrukkelijke optie voor kittens. Natvoer is meestal vol van smaak en bevat boordevol vitamines en mineralen. Natvoer heeft ook de neiging verser te zijn dan zijn droge tegenhanger. Met dat gezegd hebbende, wat gebeurt er als je kitten niet het hele blikje opkrijgt?

Dit is een veel voorkomende vraag van kitten baasjes. In plaats van de restjes weg te gooien uit angst voor bederf, zijn er een paar manieren om het natvoer langer houdbaar te houden en daarbij geld te besparen.

Houdbaarheid en bewaren van kitten natvoer

Voor je het favoriete blikje kitten natvoer voor je kitten koopt, is het belangrijk even te kijken naar de “houdbaar tot” datum. Deze datum staat vaak op de onderkant van het blik gedrukt en kan kitten eigenaars een beter idee geven van hoe ze het voer moeten bewaren. Voor droogvoer kan je een katten voedselcontainer gebruiken. Voor natvoer is dit niet verstandig. Het zorgt voor viezigheid en natvoer bederft gewoon veel sneller dan droogvoer!

Het is belangrijk op te merken dat datum op een natvoer blik geen houdbaarheidsdatum is. Het is gewoon een algemene richtlijn van wanneer de fabrikant bepaald heeft dat het natvoer zijn voedingswaarde begint te verliezen.

Natvoer-Kitten

houdbaarheid van kitten natvoer

Baasjes moeten er altijd naar streven een zo vers mogelijk natvoer blik te kopen. Van daaruit kan het kitten natvoer jarenlang veilig bewaard blijven. De houdbaarheid van kitten natvoer in blik varieert sterk van fabrikant tot fabrikant. In de meeste gevallen staat dit getal niet eens op het blik van het kitten natvoer.

Meestal kan kitten natvoer ergens tussen twee en vijf jaar meegaan, zolang het goed bewaard wordt. Het natvoer moet op een droge en koele plaats bewaard worden.

In het ideale geval eten kittens al hun voer op zodra het ze gegeven wordt. Dat is echter niet altijd het geval. Terwijl droog kittenvoer dagen of weken buiten kan blijven liggen, is kitten natvoer vatbaarder voor schimmel- en bacteriegroei. Als je dit natvoer langere tijd buiten laat staan, dan leidt dat tot besmetting. Omdat het veel vocht bevat, zal het in slechts een paar uur bederven.

kitten natvoer in de koelkast bewaren

Als een heel blik kitten natvoer te veel natvoer is voor één voederbeurt, blijft het geopende blik vers in de koelkast. Het natvoer blijft in goede conditie in koelkasten die ingesteld zijn op een temperatuur tussen de 2 en 4 graden.

Afhankelijk van het specifieke merk en de formule, kunnen kitten baasjes het geopende blikje natvoer vijf tot zeven dagen in de koelkast bewaren. Met dat gezegd hebbende, is het belangrijk een paar extra stappen te nemen om maximale versheid te garanderen en besmetting van andere levensmiddelen te voorkomen.

Het belangrijkste doel van het bewaren van het geopende natvoer in de koelkast is om vocht vast te houden en blootstelling aan de lucht te voorkomen. Als het niet beschermd in de koelkast ligt, zal het natvoer uitdrogen.

Er bestaat ook de kans dat er schimmelsporen op het kitten natvoer groeien. De beste manier om dit te voorkomen is het blik opnieuw te sluiten. Een plastic blikdeksel is een prima optie hiervoor! Ze klikken op de bovenkant van het aluminium blik en vormen een stevige afsluiting.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van plasticfolie. Het voorkomt dat vocht ontsnapt en vormt een effectieve barrière tegen zuurstof en geuren.

kitten natvoer invriezen

kitten baasjes die hun geopende kitten natvoer voor langere tijd moeten bewaren, kunnen de hulp van de diepvries inroepen. Door het kittenvoer in te vriezen blijft het, als het goed gedaan wordt, lange tijd veilig om te eten voor je kitten.

Te lang in de vriezer bewaren zorgt ervoor dat de smaak van het natvoer verloren gaat. Houdt daar dus rekening mee!

De gemakkelijkste manier om kitten natvoer in te vriezen is het in een paar zip-lock zakjes te stoppen. Stop het blik natvoer nooit direct in de vriezer. Door het hoge vochtgehalte zal dat tot een onaangename verrassing leiden als het bevriest.

Kitten natvoer is een geweldig alternatief voor de standaard brokjes. Het zit vol voeding en de smaak is iets waar elke kitten van zal houden. Jammer genoeg blijven veel kitten baasjes ervan af door een gebrek aan bewaarkennis. Met deze tips in gedachten weet je dus dat je natvoer gewoon kan bewaren en je niet perse een nieuw blik kitten natvoer moet openen. Hier zal je portemonnee dus ook blij mee zijn ūüėä

Prijs van kitten natvoer

De prijs van kitten natvoer begint vanaf 10 euro en kan oplopen tot ongeveer 100 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenzij je in bulk gaat inkopen. Dan kan het zijn dat je boven de 100 euro gaat eindigen.

Einde van dit artikel over kitten natvoer

Wat voor natvoer geef jij aan jouw kitten ? Heeft je kitten een voorkeur? Laat ons alles over je kitten natvoer ervaringen weten in de reacties hieronder.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze kitten natvoer artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de kitten natvoer artikel!

Royal Canin Wet Kitten (12X85 Gr)

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (‚ā¨22,37)

Leave a Reply