Kattenvoerbak: Bekijk nu de 19 beste Kattenvoerbakken van 2024! [Actie Prijs]

Kattenvoerbak

De kattenvoerbak: We hebben allemaal wel eens die ene kat ontmoet. Een kat die zo snel eet dat jezelf afvraagt of hij zijn eten wel heeft geproefd. Je hebt ook katten die lekker rustig en degelijk hun voer opeten. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat. Lang verhaal kort: uiteindelijk heb je een mooie voerbak nodig om kattenvoer in te doen. Je kat moet toch ergens uit eten hé. Een kattenvoerbak is dus een belangrijk product om in huis te hebben.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste kattenvoerbak van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende kattenvoerbakken.

kattenvoerbakken hebben verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste kattenvoerbak en waar je kattenvoerbakken kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een kattenvoerbak is, waarom een katten voerbak handig is om aan te schaffen en waar je op moet als je een voerbak gaat aanschaffen.

De beste kattenvoerbak van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle kattenvoerbakken. Vervolgens beschrijven we iedere kattenvoerbak uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over kattenvoerbakken. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Cat It Senses 2.0 Multi Feeder

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€31,99)

Kattenvoerbak

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste kattenvoerbak van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Vensterbank Kussen Kat, waardoor jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen!! Deze top beoordeelde kattenvoerbakken zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de kattenvoerbak criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen kattenvoerbak die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort kattenvoerbakken voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet over kattenvoerbakken.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de beste kattenvoerbak voor je kat.
 • Let op: ieder katten voerbak die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de kattenvoerbak klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze top 5 kattenvoerbakken

We geven je hieronder een paar van de beste voerbakken op de markt en wijzen je op kattenvoerbakken die je beter kunt vermijden, zodat je kat zijn lekkere maaltijd in zijn eigen voerbak kan opsmikkelen!

Zonder verder oponthoud, hier zijn enkele van onze favoriete kattenvoerbakken waar je de brokjes voor je kat in kan doen. Zorg dat je de afmetingen van de plaats van de etensbak van je kat bij de hand hebt, zodat je kunt bepalen of de katten voerbak bij je kat past. Of in ieder geval een idee hebt hoe groot de voerbak voor je kat moet zijn.

Plek 1 Surefeed Microchip Pet Feeder Kattenvoerbak met Chip

De Surefeed Microchip Petfeeder is een voerautomaat voor katten die speciaal is ontworpen om te voorkomen dat andere huisdieren of personen het voer van je kat opeten. Het apparaat werkt door middel van een microchip die je in de halsband van je kat kunt plaatsen. Als je kat naar de voerautomaat gaat, leest het apparaat de microchip en opent het de voeropening alleen als het de juiste kat is.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de Surefeed Microchip Petfeeder. Ten eerste kan het helpen om conflicten tussen katten te voorkomen als je meerdere katten hebt die om hetzelfde voer vechten.

Kenmerken kattenvoerbak

 • Geschikte kattenvoerbak voor alle kattenrassen
 • Past genoeg kattenbrokken in
 • Nooit meer rommeltje als je kat eet!
 • De Surefeed is compatibel met microchips
 • De voerbak sluit volledig wanneer er niet gegeten wordt
 • Zowel geschikt voor droogvoer als natvoer

Gebruikerservaringen

Deze kattenvoerbak is stevig, veilig en is one-size model, dus geschikt voor alle katten. Het is gemaakt voor alle soorten katten voeren, van natvoer tot harde kattenbrokken. Sommige kattenbaasjes melden wel dat de standaard wat kan wiebelen. Zorg dat je het op een vlak ondergrond zet!

Plek 2 Anti schrok voerbak van Gizmo

Deze anti schrok voerbak is in lichtblauwe kleur beschikbaar. De Gizmo voederbakken zijn zo ontworpen om het schrokken van de kat tegen te gaan. Doordat de voerbakjes verhoogd boven de grond hangen, zorgt dit voor een prettige eetpositie en houding voor jouw kat. De kattenvoerbakjes zijn gemaakt van keramiek en daardoor vaatwasserbestendig en nog eens makkelijk schoon te houden. De kattenvoerbakjes zijn beschikbaar in 400ml voor de kleinere katten eters en 850ml voor de grotere katten eters. De onderkant van de voerbak is antislip en houdt de voerbak tijdens de zoektocht naar voedsel op zijn plaats.

Kenmerken kattenvoerbak

 • Kunststof voerbak
 • Eat slow live longer, ofwel het slowfeeder principe. Langzaam eten is gezonder voor je kat!
 • Betreft een anti slip voerbak
 • Gaat winderigheid van je kat tegen
 • Bevordert de spijsvertering van je kat

Gebruikerservaringen

Katten baasjes zijn dol op de eenvoud van deze kattenvoerbak, vooral voor katten die moeite hebben om langzaam te eten. Katten eigenaren merkten op dat de anti slip voetjes bij sommige kattenvoerbakken gemakkelijk loskwamen.

Dit model is goed voor katten die snel ontmoedigd zijn, korte neuzen hebben, of voor kattenbaasjes die op een andere manier een extra gemakkelijke voerbak voor katten nodig hebben.

Plek 3 Catit Design Ergonomische kattenvoerbak

Deze katten voerbak is in één kleur en één maat beschikbaar en is geschikt voor kleine katten en middelgrote katten (maat m en L). In theorie zou het ook voor grote katten kunnen, maar dit zou betekenen dat je meerdere malen op een dag de kattenvoerbak moet bijvullen. Daar heb je volgens mij ook niet altijd zin in 😉. Net als andere in deze lijst, kan je de katten voerbak in de vaatwasser doen!

Kenmerken kattenvoerbak

 • Voerbak eenvoudig te installeren
 • Beste uit sterk siliconen materiaal
 • Anti slip voerbak
 • Voerbak wat je voor een langere tijd kan gebruiken

Gebruikerservaringen

Katten baasjes zijn fan van de maat van deze voer bak. Vooral kleine katten vonden het een goed idee. Tijdens mijn onderzoek over kattenvoerbakken merk ik dat een anti slip laag mijn voorkeur heeft. Het scheelt zoveel dat je kat niet meer de voerbak kan verschuiven!

Plek 4 Kattenvoerbak met Timer van Cat Mate

De Cat Mate Voederautomaat is een voerautomaat voor katten die is ontworpen om te helpen bij het geven van voer aan je kat wanneer je niet thuis bent. Het kattenvoerbak apparaat heeft twee voersecties die je kunt vullen met droogvoer of natvoer, en het heeft een timer die je kunt instellen om te bepalen wanneer het voer vrijgegeven moet worden.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de Cat Mate Voederautomaat. Ten eerste kan het helpen om te voorkomen dat je kat te veel eet of te weinig eet, omdat het apparaat precies de hoeveelheid voer geeft die je hebt ingesteld. Ten tweede kan het apparaat ook nuttig zijn als je niet thuis bent om je kat op tijd te voeren, omdat het apparaat automatisch het voer geeft volgens het tijdschema dat je hebt ingesteld. Ten slotte kan het apparaat ook nuttig zijn voor katten die speciale dieetvoeding nodig hebben en die niet mogen delen met andere katten.

Kenmerken kattenvoerbak

 • Voerbak eenvoudig te installeren
 • Kattenvoerbak met een timer
 • Anti slip voerbak
 • kattenvoerbak die ervoor zorgt dat je kat niet teveel eet!

Gebruikerservaringen

Katten eigenaren waren dol op het ontwerp van deze voerbak en noemden dat een grote pluspunten ten opzichte van de concurrentie. Kattenbaasjes vinden het geweldig hoe gemakkelijk je de kattenvoerbak kan gebruiken. Het stabiele frame zorgt ervoor dat deze katten voerbak niet kan omvallen. Het is dus ook bestemd tegen grote hongerige katten!

Plek 5 Kattenvoerbak verhoogd van Yamazaki

Verreweg de meest modieuze op de lijst, maar je krijgt wel waar voor je geld. De voerbak is gemaakt met sterk keramiek materiaal. Het metalen frame zorgt voor een stoere uitstraling. Deze voerbak past helemaal in een industriële woontrend. De unieke voerbakset wordt geleverd inclusief twee roestvrijstalen bakjes. De RVS bakjes hebben een matte, geborstelde afwerking en zijn voorzien van een silicone randje, wat het rammelen van de voerbak verminderd. Deze kattenvoerbakken kan je in de vaatwasser doen. Het is dus zeer eenvoudig schoon te maken.

Als je zoekt naar een mooi en stabiele kattenvoerbak, dan adviseer ik deze voerbak aan te schaffen.

Kenmerken kattenvoerbak

 • Een leuke manier om de brokken aan je kat te serveren
 • Bestaat uit sterk verschillende materialen. Voerbak gaat voor een lange tijd mee!
 • Ook geschikt als je een puppy hebt

Gebruikerservaring

Katten baasjes vinden het geweldig hoe gemakkelijk hun katten de voerbak gebruiken. Het stabiele frame zorgt ervoor dat deze kattenvoerbak niet kan omvallen.

Beste 19 kattenvoerbakken

Dit zijn de producten die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 19. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande voerbakken vermeld.

Cat It Senses 2.0 Multi Feeder

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€31,99)

Het kan voorkomen dat de voerbak voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 80 verschillende katten voerbakken voor je kat!

Kattenvoerbakken

Wat is een kattenvoerbak?

Door het lezen van mijn artikel ben je erachter gekomen wat een kattenvoerbak is en dat er veel verschillende soorten kattenvoerbakken op de markt zijn. Ik kan er lang of kort over zijn. Een voerbak heb je simpelweg nodig om het eten van je kat erin te doen. Net zoals je een katten drinkbak nodig hebt om water in te doen.

Waarom een kattenvoerbak kopen ?

Heb je een kat met lange oren? Heeft je kat een korte neus? Bij het kopen van een kattenvoerbak zullen de meeste baasjes hun beslissing meestal baseren op factoren als duurzaamheid, prijs, of zelfs stijlvolheid. Maar wist je dat verschillende kattenvoerbakken ontworpen zijn om aan de behoeften van verschillende soorten katten te voldoen?

De juiste voerbak kan je kat helpen langzamer te eten, zijn houding te verbeteren en zelfs zijn gewrichten te ontlasten. Ik zal je nu meenemen in wat voor soorten voerbakken er zijn.

Wat voor soort katten voerbakken zijn er?

Tijdens het lezen ben je er al achter gekomen dat er verschillende kattenvoerbakken in deze markt zijn. Verschillende kattenvoerbakken bezitten verschillende eigenschappen en sommige zijn beter dan andere. Er zijn veel verschillende soorten voerbakken in omloop, dus het kan een uitdaging zijn voor katteneigenaars om te bepalen welke soort geschikt is voor hun kat.

Bij het winkelen voor een katten voerbak zijn er enkele overwegingen die je moet overwegen: kosten, stijl, veiligheid, doel, duurzaamheid, en gemak bij het schoonmaken. Als je erover nadenkt, dan is de voerbak voor je kat een belangrijk onderdeel van zijn basisbehoeftes. Ik behandel de meest voorkomende type voerbakken.

Plastic kattenvoerbak

Een plastic katten voerbak voor kattenzijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Deze kattenvoerbakken zijn meestal niet duur en zullen waarschijnlijk niet breken als ze vallen. Vele zijn vaatwasmachinebestendig. Toch zijn plasticvoerbaken over het algemeen niet aan te bevelen voor veel katten. Een voerbak van plastic kan gemakkelijk door je kat gekauwd of bekrast worden, waardoor er plaatsen voor bacteriën overblijven. Bovendien kunnen sommige katten een allergie voor plastic ontwikkelen, wat een milde huidreactie op de kin of het gezicht van je kat tot gevolg heeft. Het is waarschijnlijk het beste om een gezondere optie te vinden om de maaltijden van je kat in te doen. Op zoek naar een biologische kattenbrok? Lees dan onze artikel over: het beste biologische kattenvoer.

Keramische kattenvoerbak

Een keramische of steengoed kattenvoerbak is een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Deze voerbak is vaak versierd met leuke ontwerpen en kunnen zelfs door kunstenaars met de hand gemaakt zijn. Door hun beschermende glazuur zijn ze gemakkelijk schoon te houden, vooral als ze vaatwasmachinebestendig zijn. Keramische kattenvoerbakken breken echter gemakkelijk als ze vallen. Zelfs als ze voorzichtig behandeld worden, kunnen deze kattenvoerbakken splinteren of barsten. Hier kan je een onveilige situatie voor je kat creëren. In kleinere, minder zichtbare barsten kunnen bacteriën ophopen en hierdoor kan je kat ziek worden. Inspecteer een keramiek kattenvoerbak dus regelmatig op beschadigingen.

Roestvrijstalen kattenvoerbak

Een roestvrijstalen kattenvoerbak is verreweg het duurzaamst en kan ook in de vaatwasser. Deze voerbak is soms gemaakt met een antislip rand op de bodem om morsen te voorkomen. Roestvrijstalen kattenvoerbak zijn er niet vaak in kleuren of motieven, hoewel er wel enkele te vinden zijn. Het is een praktische en een goedkopere optie voor je kat en daar is helemaal niks mis mee!

Het is echter nog steeds belangrijk deze voerbak goed te verzorgen. Ze kunnen vlekken krijgen of gaan roesten, vooral als ze buiten staan. Bovendien kunnen katten die graag op hun voerbak kauwen, hun eigen tanden beschadigen.

Verhoogde kattenvoerbak

Een verhoogde kattenvoerbak bestaat meestal uit twee plastic, keramische of roestvrij stalen voerbak in een standaard. De standaard is meestal van metaal, hout of plastic. Deskundigen geloven dat verhoogd voeren gezonder is voor katten en mogelijk maag- en darmproblemen voorkomt. Ook kan dit type voerbak comfortabeler zijn voor sommige katten, vooral voor grote kattenrassen.

Als je kat de neiging heeft met zijn pootjes naar zijn voerbak te grijpen, moet de standaard bij voorkeur bij een muur geplaatst worden om kantelen te voorkomen. Een verhoogde kattenvoerbak kan aan de dure kant zijn, maar de prijs wordt gerechtvaardigdheid door de kwaliteit. Sommige bevatten zelfs een vakje om voedsel in te bewaren, wat een goede of slechte eigenschap kan zijn, afhankelijk van het vermogen van je kat om wat vernieling aan te richten!

Kattenvoerbak

Automatische kattenvoerbak

Een automatische voerbak is standaard een kattenvoerbak die aan een bak of reservoir bevestigd is. Vele zijn zo ontworpen dat de voerbak van je kat vol blijft zolang er voer of water in het voorraadreservoir zit. Sommige automatische voerbakken zijn programmeerbaar en geven je kat alleen toegang tot zijn voer op de tijden die jij instelt.

Hoewel niet-programmeerbare voerbakken een goed idee zijn om water beschikbaar te houden voor je kat, worden ze niet vaak aanbevolen voor gebruik met kattenvoer. Vrij voeren is niet ideaal voor de meeste katten, want je kunt de voedselopname van je kat er niet nauwkeurig mee controleren en dat kan tot gewichtsproblemen leiden. Het is een beter idee om een automatische voerbak te gebruiken, maar weet dat er altijd een kans is dat je kat kan inbreken en met de buit brokken vandoor gaat 😉

Het is waarschijnlijk een beter idee om je kat gewoon persoonlijk te voeren. Een automatische voerbak kan echter van pas komen als je lange uren werkt en de katten voerbak fraudebestendig is.

Reis kattenvoerbak

Een reiskattenvoerbak is een prima manier om voer en water mee te nemen voor een autorit, uitstapje naar het park, vakantie, of een andere uitstap. Een reis kattenvoerbak is meestal gemaakt van polyester of een soortgelijke stof met een plastic of nylon voering. Hoewel sommige speciaal ontworpen kattenvoerbakken weer uit steviger materiaal zijn gemaakt. Een reis kattenvoerbak is niet erg duur en de moeite waard als je jouw kat graag overal mee naartoe neemt. Vergeet dan niet om ook een kattentuigje aan te schaffen, zodat je kat niet kan ontsnappen!

Placemat voerbak

Dit is geen voerbak, maar de placemat voerbak plaats je onder een voerbak. Het zorgt er namelijk voor dat dat de kattenvoerbak niet gaat schuiven, waardoor je kat minder snel op de grond morst. Dit is super handig om vuiligheid en extra schoonmaakwerk te voorkomen!

Antischrokbak

Eet je kat te snel? Veel katten “schrokken” hun voer naar binnen. Hoewel snel eten voor sommige katten geen probleem is, kan het bij andere katten leiden tot indigestie, overtollig gas of zelfs braken. Sommige deskundigen denken dat voedsel-slurpen een factor kan zijn die bijdraagt tot het ontstaan van bloat. Dit is een gevaarlijke toestand waarbij de maag zich met gas vult en ronddraait.

Slow feed kattenvoerbakken zijn uniek ontworpen om katten langzamer te laten eten. Kijk ook zeker naar ons artikel over de drinkfontein kat, waar we uitleggen waarom je kat het zo lekker vindt om hieruit te drinken. Ze hebben meestal ribbels of andere structuren, die je kat dwingen kleinere hapjes voer per keer te nemen. Langzamer eten kan je kat helpen beter van de maaltijden te genieten en zich daarna minder hongerig te laten voelen. Deze voerbak is vaak van plastic, maar sommige zijn er ook van roestvrij staal.

Dat gezegd hebbende, zullen sommige soorten katten meer baat hebben bij een langzaam voedende kattenvoerbak dan andere.

Voor welke katten dan?

Voor katten die gevoelig zijn voor opgeblazen gevoel. Bloat is het verdraaien of opzwellen van de maag van een kat door te snel eten (of verschillende andere redenen). Dit kan de bloedtoevoer naar het hart verminderen, druk uitoefenen op andere organen, of zelfs de maag scheuren. Bloat is potentieel dodelijk en het komt angstaanjagend vaak voor.

Katten kunnen ook zo snel eten dat ze moeten overgeven. Sommige katten kunnen het voer gewoon niet snel genoeg naar binnen krijgen! Voor katten die braken na het eten door de snelheid van hun geschrok, kun je ze afremmen met een slow feeder voerbak. Op deze manier heeft je kat geen pijn meer aan zijn maag en hoef jij ook niet meer de kots van je kat op te ruimen!

Over het algemeen braken katten van te snel eten omdat ze een hoop lucht samen met hun voer inademen. Een andere optie is een automatische voerbak – sommige kattenvoerbakken kunnen worden ingesteld om het eten van je kat over een bepaalde tijdspanne langzaam uit te delen.

Een eenvoudig langzaam kattenvoerbak geeft deze katten wat meer uitdaging zonder ze helemaal van eten af te schrikken. Een langzaam voedende katten voerbak is een prima introductie tot puzzelvoerbakken voor katten die nieuw zijn voor het idee.

Kattenvoerbakken

Kattenvoerbak kopen? Let hier op!

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je een voerbak gaat aanschaffen. Hier zijn vragen waarover je na kan denken als je een kattenvoerbak uitkiest.

Hoeveel ruimte heb je? Als je de ruimte hebt, raad ik je aan een voerbak te kopen die veel groter is dan je denkt nodig te hebben. Het remt je kat af om zichzelf niet vol te eten. Als het voer plat op de bodem van de kom uitgespreid ligt, dan helpt het hun tempo te bepalen.

Hoe vaak voer jij je kat?

Als je je kat meerdere keren per dag voert, kan een automatische voederbak een goede optie zijn. Je kan daarmee alle maaltijden van je kat timen. Er kunnen veel katten baat hebben bij kleinere, frequentere maaltijden. Kittens moeten 3-5 keer per dag kleinere maaltijden krijgen, om ze te helpen hun bloedsuiker te reguleren. Na de leeftijd van 4 maanden doen de meeste katten het goed met twee maaltijden per dag, maar kleinere, frequentere voedingen kunnen ook katten met overgewicht helpen.

Hoe vaak kun je de voerbakken van je kat afwassen?

Door kattenvoerbakken te kiezen die vaatwasmachinebestendig zijn, kun je ervoor zorgen dat de kommen van je kat zo vaak schoon worden als nodig is. Zelfs als ze eruit zien alsof ze schoongelikt zijn, kunnen er schadelijke bacteriën in de voerbakjes van je kat groeien. Ideaal is om ze dagelijks, of tenminste om de paar dagen af te wassen. Als je jij jouw kat rauw voer geeft, dan moet je hun schalen absoluut twee keer per dag wassen.

Wat is het energieniveau van je kat?

Mocht je een kat hebben die wat energieker is dan ander katten, dan kun je misschien beter kijken naar puzzelkommen voor katten. Dit helpt je kat meer van zijn energie te verbruiken.

Waar ga je de voerbak neerzetten?

Omdat de meeste katten baasjes de voerbakken op gladde tegels of hardhouten vloeren zetten, raad ik aan ze op een placemat voerbak te zetten. Alle katten, maar vooral oudere katten, kunnen hun houvast verliezen op gladde vloeren. De tractie die een mat biedt, maakt het gemakkelijker voor ze om het voer op te eten en geeft ze ook een plaats om te gaan liggen terwijl ze eten, wat sommige katten graag doen. Bovendien, als knoeien een zorg is, dan kun je misschien een voerbak kopen die een ingebouwde placemat hebben. Als jij je zorgen maakt over het rond glijden van je kattenvoerbak, zoek dan iets met een antislip bodem.

Een voerbak kan een grote invloed hebben op de eetgewoonten en de algemene gezondheid van je kat. Als je een goede voerbak kiest, dan kan dit product makkelijk jarenlang meegaan! Nadenken over de behoeften van je kat, zijn persoonlijkheid en zijn levensstijl. Dit zal je helpen er een te kiezen die goed past. Je dierenarts kan je helpen een voedingsschema op te stellen dat bij je katpast. Als je de juiste voerbak kan combineren met het juiste voer, dan zal je kat een mooi en gezond leven leiden. Benieuwd hoe wij over het merk Gourmet denken? Lees gauw verder over De beste Gourmet natvoer kat!

Kattenvoerbakken

Hoe maak je een kattenvoerbak schoon?

Hieronder geef ik je tips over hoe je een voerbak kan schoonmaken:

 1. Haal het resterende kattenvoer en ander vuil eruit. Dit kun je het beste met een kleine schepje of doek doen.
 2. Maak de bak vervolgens goed schoon met lauwwarm water en een milde zeep. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de smaak van het kattenvoer kunnen beïnvloeden en mogelijk schadelijk zijn voor je kat. Daarbij is het ook belangrijk dat je het kattenvoer in een voedselcontainer kat  bewaard om de versheid te behouden.
 3. Spoel de kattenvoerbak grondig na met lauwwarm water om alle zeepresten te verwijderen.
 4. Laat de bak goed drogen voordat je er weer nieuw kattenvoer in doet.
 5. Het is aanbevolen om de kattenvoerbak minstens één keer per week te reinigen om te voorkomen dat het voer gaat rotten of dat er bacteriën gaan groeien. Als je kat ziek is of medicatie gebruikt, dan kan het nodig zijn om de kattenvoerbak vaker te reinigen.

Prijs van een kattenvoerbak

Hoewel het belangrijk is een goede kattenvoerbak te kopen, hoeft dit niet te betekenen dat je veel geld uit moet geven aan een voerbak. De prijs van een katten voerbak begint vanaf 5 euro en kan oplopen tot ongeveer 90 euro.

Einde van dit artikel over de kattenvoerbak

Welke voerbak heb jij uitgekozen? Laat het ons weten in de comments!

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze kattenvoerbak artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de kattenvoerbak artikel!

Cat It Senses 2.0 Multi Feeder

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€31,99)

Leave a Reply