Kattenspeelgoed: Kies nu de 17 beste Kattenspeeltjes van 2024[Speelgoed plezier met je kat gegarandeerd!]

Kattenspeelgoed

Kattenspeelgoed: is iets wat iedere kat moet hebben. Want hoe leuk is het om jouw viervoeter te zien spelen, zelfs als je kat even alleen speelt, vind ik het een genot om naar te kijken. Katen speeltjes draagt ook bij aan de beweging van je kat. Het levert ook allerlei anderen voordelen op, die jij in dit blog gaat ontdekken.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over kattenspeelgoed, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende merken.

Kattenspeelgoed heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: gaat over mijn advies over de beste kattenspeelgoed en waar je allerbeste kattenspeelgoed kan bestellen.

Deel 2: maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een kattenspeeltje is, waar je op moet letten en wat nu de topmerken kattenspeelgoed zijn.

Het beste kattenspeelgoed van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle kattenspeeltjes. Vervolgens beschrijven we iedere kattenspeeltje uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over kattenspeelgoed. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Kattenspeeltje

We hebben de markt voor je doorgezocht en het beste kattenspeelgoed van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de kattenspeelgoed criteria:

 • Prijs kattenspeelgoed: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen kattenspeelgoed die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort kattenspeeltjes na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen van kattenspeelgoed: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit van het kattenspeelgoed: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar het kattenspeelgoed.
 • Let op: ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op het kattenspeelgoed klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze top 5 kattenspeeltjes

Om lekker een potje te kunnen spelen heb je wel het juiste kattenspeelgoed van hoge kwaliteit nodig en een gewillige kat om aan de slag te gaan. Het is dus de bedoeling dat je kat achter het katten speeltjes rent en niet jijzelf! Geloof me, ik heb dit vaak gezien 😉

Er zijn een miljoen verschillende kattenspeeltjes op de markt waaruit je kunt kiezen en ze variëren sterk wat betreft de prestaties, gewicht, afmetingen, materialen. Genoeg verschillen en redenen om hier dus een blog over te schrijven!

Je wilt dus iets meer over katten speelgoed leren om de beste keuze voor je kat te kunnen maken.

Plek 1 Kattenspeelgoed balletjes – Kattenspeelgoed

Kattenspeelgoed balletjes zijn een populaire keuze voor kattenbezitters. Ze zijn vaak gemaakt van stevig materiaal, zoals rubber of kunststof, en zijn ontworpen om de aandacht van katten te trekken en hun speelsheid te stimuleren. Er zijn veel verschillende soorten kattenspeelgoed balletjes beschikbaar, zoals knisperende balletjes, balletjes met rinkelende bellen, en balletjes met een kleine rups of muis erin. Veel mensen genieten van het gebruik van kattenspeelgoed balletjes en kiezen voor een merk zoals Make me Purr, dat wordt aangerprezen door dierenartsen. Het is een van de grootste en bekendste merken in de wereld en worden vaak gekozen voor de stevigheid en de kwaliteit. Ook kan je er lekkers in doen voor de katten, om het spelen nog leuker te maken.

Kattenspeelgoed kernmerken:

 • Duurzaam
 • Zacht voor de tanden van de kat
 • Onverwoestbaar kattenspeelgoed
 • Verschillende maten
 • urenlang speelplezier
 • Grote assortiment aan kattenspeeltje
 • Versterkt baas kat relatie

Gebruikerservaring Vera P

Mijn ervaring met het kattenspeelgoed balletje was uitzonderlijk verrijkend voor mijn kat. Het esthetische ontwerp van het kattenspeelgoed, met zijn gladde en aantrekkelijke textuur, wekte onmiddellijk de aandacht van mijn huiskat. Bovendien was het speelgoed van een uitstekende kwaliteit en stevigheid, waardoor het de intense speelsessies van mijn kat kon weerstaan. De interactieve elementen, zoals het rinkelende geluid van de bellen, verhoogden de sensoriale prikkelingen voor mijn kat en stimuleerden haar natuurlijke jachtinstinct. Ook het feit dat je er iets lekkers in kon doen, verhoogde de vermaak van mijn kat. De speelsessies met dit kattenspeelgoed waren niet alleen plezierig voor mijn kat, maar ook voor mij als eigenaar, omdat ik de voldoening had een product te gebruiken dat de gezondheid en welzijn van mijn huisdier bevorderde.

Plek 2 kattenspeelgoed vis

Dit elektrisch kattenspeeltje in de vorm van een elektrische vis is een innovatief en interactief speelgoed voor katten. De oplaadbare speelvis is ontworpen om de natuurlijke jachtinstincten van katten te stimuleren door een realistische bewegingen te imiteren. Dit zorgt voor urenlang speelplezier voor je kat. Het kattenspeeltje kan worden aangevuld met catnip, waardoor de aantrekkingskracht op de kat wordt versterkt. Dit maakt het speeltje een uitstekende keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een manier om hun katten mentaal en fysiek uit te dagen. Het is een ideale manier om de gezondheid en welzijn van je kat te bevorderen

Kattenspeelgoed kernmerken:

 • Mooie kleur
 • Gewoon lekker spelen met je kat!
 • Kan het favoriete kattenspeeltje voor je kat worden
 • Verschillende maten

Gebruikerservaring Jan

Mijn ervaring met het elektrisch kattenspeeltje, de elektrische vis, was uitzonderlijk positief. Vanaf het moment dat ik het kattenspeeltje in huis had, was mijn kat er onmiddellijk door aangetrokken. De realistische bewegingen van de vis hadden een onmiddellijk effect op haar jachtinstincten en mijn kat was constant bezig met het achtervolgen en spelen met het kattenspeeltje. Wat ik ook leuk vond, was dat ik het speeltje kon aanvullen met catnip, wat de aantrekkingskracht op mijn kat nog versterkte. Het was een aangename verrassing om te zien hoeveel energie en enthousiasme het speeltje bij mijn kat opwekte en hoeveel plezier ze ervoer tijdens haar speelsessies.

Plek 3 Interactief kattenspeelgoed – Laserspeeltje

Het interactieve kattenspeelgoed van Pettadore is een innovatief en slim laser speelgoed voor katten. Het laser speelgoed is uitgerust met een app waarmee het automatisch of handmatig kan worden bediend. Dit maakt het kattenspeelgoed flexibel en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een perfecte keuze is voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een manier om hun katten mentaal en fysiek uit te dagen. Het kattenspeelgoed verbruikt weinig energie en kan aangesloten worden op een powerbank, waardoor het mobiel is. Dit maakt het kattenspeelgoed ideaal voor thuisgebruik of voor onderweg. Met de app kun je ook de hoogte van de laser aanpassen en regelmatig wordt de software geüpdatet voor nieuwe functies. Het stimuleert de katten om te bewegen en helpt zo gezondheidsproblemen en overgewicht te voorkomen.

Kattenspeelgoed kernmerken:

 • Duurzaam kattenspeelgoed
 • Gemakkelijk schoon te maken/onderhouden
 • Katvriendelijk
 • ruim assortiment kattenspeelgoed
 • Ook geschikt voor oudere katten
 • Gemaakt van zachte materialen

Gebruikerservaring Yannick

Mijn ervaring met de interactieve kattenspeelgoed van Pettadore, de laser speelgoed, was uitzonderlijk positief. De mogelijkheid om het speelgoed via een app te besturen, gaf me veel flexibiliteit en gemak. Ik kon een automatisch programma instellen wanneer de laser aan moest gaan of ik kon de laser zelf besturen met mijn telefoon.

Het was leuk om te zien hoe mijn kat in de ban was door de bewegende laserstraal en hoeveel plezier mijn kat ervaarde tijdens haar speelsessies. De kattenspeelgoed laser verbruikte weinig energie en kon aangesloten worden op een powerbank, waardoor het gemakkelijk mee te nemen was. De regelmatige software updates met nieuwe functies, maakte het kattenspeelgoed zelfs nog leuker.

Dit kattenspeeltje heeft bijgedragen aan het verminderen van gezondheidsproblemen en overgewicht van mijn kat. Ik beveel dit speelgoed aan voor andere kattenbaasjes die op zoek zijn naar een interactief en slim speelgoed voor hun huisdieren.

Plek 4 kattenspeelgoed Cat Clicker

De Cat Clicker Kattenveertjes Matatabi stokjes is een uniek en interactief kattenspeelgoed. Het is een ideale keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een manier om hun katten mentaal en fysiek uit te dagen. Deze stokjes zijn gemaakt van de Actinidia polygama plant en bevatten stoffen waar veel katten dol op zijn.

Dit betekend dat de stokjes zorgen voor minder stress bij de kat. De stokjes zijn ook goed voor het gebit van de kat, omdat het kauwen helpt bij het verwijderen van plaque van de tanden en kiezen. Deze stokjes worden ook wel Silvervine genoemd. De stokjes gaan lang mee en als de interesse van de kat afneemt, kun je het stokje even onder de kraan houden om de geur weer sterker te maken. Dit is een geweldige manier om de gezondheid en welzijn van je kat te bevorderen.

kattenspeelgoed kernmerken:

 • Gemakkelijk schoon te maken/onderhouden
 • Beschermt tegen tandplak
 • Goede fysieke inspanning voor je kat
 • Kattenspeelgoed voor slopers
 • Zowel geschikt voor je volwassen kat als voor een kitten of senior kat!
 • Gemakkelijk mee te nemen

Gebruikerservaring Bart B

De Cat Clicker Kattenveertjes Matatabi stokjes is een super leuk kattenspeeltje. Het feit dat de stokjes gemaakt zijn van de Actinidia polygama plant en bevatten stoffen waar veel katten dol op zijn, bleek een grote aantrekkingskracht te hebben voor mijn kat. Het kattenspeelgoed hielp bij het verminderen van stress bij mijn kat. Ook het feit dat de stokjes goed zijn voor het gebit van de kat, omdat het kauwen helpt bij het verwijderen van plaque van de tanden en kiezen, vond ik een groot pluspunt. Mijn kat was constant bezig met het spelen en kauwen met de stokjes en het ging lang mee. Als de interesse van mijn kat afnam, kon ik het stokje even onder de kraan houden om de geur weer sterker te maken. Dit kattenspeelgoed heeft bijgedragen aan het verminderen van gezondheidsproblemen en het versterken van de gezondheid van mijn kat. Ik kan dit kattenspeelgoed aanbevelen aan andere kattenbezitters die op zoek zijn naar een interactief en gezond speelgoed voor hun huisdieren.

Plek 5 Kattenspeeltje Matatabi Stokjes

De Kattenveertjes Matatabi stokjes zijn een uniek en interactief kattenspeelgoed dat speciaal ontworpen is om de natuurlijke jachtinstincten van katten te stimuleren. Deze stokjes zijn gemaakt van de Actinidia polygama plant en bevatten stoffen waar veel katten erg dol op zijn, waardoor het kattenspeelgoed ook kan worden gebruikt om stress te verminderen bij katten.

De stokjes zijn ook uitstekend voor de gezondheid van de kat, omdat het kauwen helpt bij het verwijderen van plaque van de tanden en kiezen, dit wordt ook wel Silvervine genoemd. De stokjes gaan lang mee en als de interesse van de kat afneemt, kun je het stokje even onder de kraan houden om de geur weer sterker te maken. Dit is een geweldige manier om de gezondheid en welzijn van je kat te bevorderen. Als kattenbezitter kan je dit speelgoed aanbevelen als een interactief en gezond speelgoed voor je huisdier.

kattenspeelgoed kernmerken:

 • Maken geen geluid
 • Wordt gezien als plezierig kattenspeelgoed
 • Drijven op water
 • Makkelijk schoon te houden

Gebruikerservaring Puck D

Vanaf het moment dat ik het kattenspeeltje in huis had, was mijn kat er onmiddellijk door aangetrokken. De stokjes gemaakt van de Actinidia polygama plant en bevatten stoffen waar veel katten dol op zijn, hadden een onmiddellijk effect op haar jachtinstincten en ze was constant bezig met het kauwen en spelen met de stokjes. Wat ik ook leuk vond, was dat het kattenspeeltje ook bijdroeg aan het verminderen van stress bij mijn kat. Het feit dat de stokjes ook goed zijn voor het gebit van de kat, omdat het kauwen helpt bij het verwijderen van plaque van de tanden en kiezen, vond ik een groot pluspunt. De stokjes gingen lang mee en als de interesse van mijn kat afnam, kon ik het stokje even onder de kraan houden om de geur weer sterker te maken. Dit kattenspeelgoed heeft bijgedragen aan het verminderen van gezondheidsproblemen en het versterken van de gezondheid van mijn kat. Ik kan dit kattenspeelgoed aanbevelen aan andere kattenbezitters die op zoek zijn naar een interactief en gezond katten speelgoed voor hun katten.

Plek 6 Beeztees Speelmuisje – Kattenspeelgoed

Het Beeztees speelmuisje is een interactief kattenspeelgoed dat is ontworpen om de natuurlijke jachtinstincten van katten te stimuleren. Met zijn realistische vorm en bewegingen zal deze speelmuis de aandacht trekken van elke kat.

Het speelmuisje is gemaakt van duurzaam materiaal en is bestand tegen intensief gebruik. De geïntegreerde rattle geluid zorgt voor extra aantrekkingskracht voor de kat. Het kattenspeelgoed is ook een geweldige manier om de fysieke en mentale uitdaging van jouw kat te verhogen en tegelijkertijd hun coördinatie en snelheid te verbeteren. Dit kattenspeelgoed is een must-have voor elke kattenbezitter die op zoek is naar een uniek en interactief speelgoed voor hun kat!

kattenspeelgoed kernmerken:

 • Draagt bij aan de intelligentie van je kat
 • Uitdagend
 • Makkelijk schoon te houden

Gebruikerservaring Bas D

De realistische vorm en bewegingen van de muis hadden een direct effect op het spelplezier van mijn kat en ze was constant bezig met het spelen en jagen op het speelmuisje. Wat ik ook leuk vond, was dat het speelmuisje gemaakt was van duurzaam materiaal en bestand was tegen intensief gebruik. Het speelmuisje was een geweldige manier om de fysieke en mentale uitdaging van mijn kat te verhogen en tegelijkertijd haar coördinatie en snelheid te verbeteren. Ik kan dit kattenspeelgoed aanbevelen aan andere kattenbezitters die op zoek zijn naar een uniek en interactief speelgoed voor hun katten.

Plek 7 Katten speelgoed Laserpen

De laserpen van JC Pets is het ideale Katen speelgoed voor katten die graag druk zijn en van een wilde jacht houden. Het kattenspeeltje is ontworpen om jou en je kat eindeloos speelplezier te bieden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over snel leegraken van batterijen of het snel stukgaan van het speelgoed.

De laserpen is oplaadbaar via USB, waardoor je de oplader van je telefoon kunt gebruiken. Dit kattenspeeltje heeft een bereik van wel 200 meter en beschikt over 7 verschillende standen, waaronder een smiley of een ster. Daarnaast kan de laserpen ook gebruikt worden als mini-zaklamp en als UV-lamp. Dit kattenspeelgoed is een must-have voor elke kattenbezitter die op zoek is naar een interactief en duurzaam speelgoed voor hun huisdier

kattenspeelgoed kernmerken:

 • Uitdagend
 • Educatief kattenspeelgoed
 • Kat raakt er niet snel op uitgekeken
 • Makkelijk schoon te houden

 Gebruikerservaring Henk G

Mijn kat was meteen geïnteresseerd in het kattenspeelgoed en heeft er uren mee gespeeld. Wat ik fijn vond aan de laserpen is dat hij oplaadbaar is via USB, dus geen gedoe meer met batterijen vervangen. De laserpen heeft een bereik van 200 meter en 7 verschillende standen, zoals een smiley of een ster, dit maakte het spelen nog leuker voor mijn kat en mij. Het feit dat het kattenspeeltje ook als mini-zaklamp en als UV-lamp te gebruiken is, vond ik een groot pluspunt. Mijn kat had veel plezier met het katten speeltje en ik had het gevoel dat het ook goed was voor haar mentale en fysieke gezondheid. Ik zou deze laserpen zeker aanbevelen aan andere kattenbezitters die op zoek zijn naar een interactief en duurzaam speelgoed voor hun katten.

Beste 17 kattenspeeltjes

Het kan voorkomen dat het speelgoed voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 300 verschillende kattenspeeltjes.

Kattenspeeltje

Wat is Kattenspeelgoed?

Een kattenspeeltje is een speeltje dat speciaal voor katten is om mee te spelen. kattenspeelgoed is er in vele soorten, waaronder ,puppyspeelgoed, ballen, interactief kattenspeelgoed, vulbaar speelgoed, trainingshulpmiddelen, piepspeelgoed, schijven en frisbees, pluchen speelgoed, pluche speeltjes en stokken.

Kattenspeelgoed speelt een belangrijke rol in het leven van een kat. Voor kittens is het bijvoorbeeld essentieel om speelgoed te hebben waarop ze kunnen kauwen, omdat hun tandvlees en kaken pijnlijk kunnen zijn tijdens de groei van hun tanden. Piep- en touwen speeltjes bieden verlichting voor deze pijn. Spelen met verschillende speeltjes helpt ook bij het stimuleren van lichaamsbeweging, wat de algehele gezondheid van de kat ten goede komt. Het kan ook de geest van de kat stimuleren, probleemgedrag ontmoedigen als gevolg van verveling en overtollige energie en de gezondheid van het gebit bevorderen.

Er is een grote verscheidenheid aan kattenspeeltjes op de markt, die voor verschillende doeleinden ontworpen zijn en afhankelijk zijn van de eigenschappen van de kat, zoals grootte, activiteitsniveau, kauwgewoonten, en speelstijl.

Sommige kattenspeeltjes zijn ontworpen om meerdere speelmogelijkheden te bieden voor katten. Dit kan door het combineren van veelvoorkomend speelgedrag in één speeltje, zoals kauwen en jagen. Andere speeltjes kunnen zich aanpassen aan andere kattenspeeltjes en voorwerpen, en door de eigenaar gecombineerd worden tot nieuwe speelmogelijkheden. Bijvoorbeeld, een harde bal is niet geschikt om op te kauwen, maar als de bal wordt omwikkeld met een pluchen buitenkant, ontstaat een speeltje dat zowel gegooid als gekauwd kan worden. Dit kan voor jouw kat en jezelf speelplezier opleveren.

Waarom kattenspeelgoed kopen?

We weten allemaal dat onze katjes dol zijn op spelen met kattenspeelgoed, maar wist je ook al welke voordelen ze hebben voor de gezondheid van je kat?

Katten worden er lekker moe van!

Spelen met kattenspeelgoed is hetzelfde als wij een kruiswoordraadsel of Sudoku puzzel doen. De mentale stimulatie die kattenspeeltje biedt, vermoeit je kat sneller dan bijvoorbeeld een wandeling van 30 minuten. Hierdoor hebben ze dus minder energie om zich in de nesten te werken!

Kattenspeelgoed is leuk!

Simpel gezegd zijn katten gewoon dol op kattenspeelgoed! Het is leuk om met katten speelgoed te spelen en een nieuw katten speeltje kan hun leven extra spannend maken!

Kattenspeeltjes helpt je kat leren

kattenspeelgoed kan het leervermogen van je kat vergroten en helpt hem nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het bevordert ook het natuurlijke gedrag zoals verkennen en spelen.

Kattenspeelgoed werkt rustgevend

Kattenspeelgoed kan je kat helpen te ontspannen, waardoor je kat gelukkiger wordt. Spelen is voor je kat een leuke ervaring die de effecten van stress tegengaat. Ze geven je kat ook meer controle over hun omgeving, wat ook helpt om hun stressniveau op afstand te houden. En hoe meer speelgoed ze hebben om uit te kiezen, hoe meer ontspannen ze zich zullen voelen.

Wie is er een brave kat?

Kattenspeelgoed is fantastisch om probleemgedrag zoals buitensporig blaffen en ongepast kauwen te voorkomen. Kwalitatief goed kauwspeelgoed helpt te voorkomen dat katten op zoek gaan naar alternatieve dingen om op te kauwen, zoals je favoriete paar sokken.

Door het geven van kattenspeelgoed gaat je kat (nog) meer van je houden!

Omdat jij degene bent die het kattenspeelgoed geeft, zal je kat je associëren met het plezier en de opwinding van het spelen. Dit helpt om een positieve relatie tussen jou en je kat op te bouwen. Beter kan het toch niet!

Kattenspeelgoed

Kattenspeelgoed kopen? Let hier op!

Over het algemeen kan er moeilijk iets mis gaan bij het kiezen van een kattenspeeltje. Als je kat nog jong is en je zijn persoonlijkheid nog aan het ontdekken bent, dan kan het even duren voor je uitgevonden hebt wat voor speelgoed je kat leuk vindt, maar het zou al gauw vrij duidelijk moeten worden. Heb je nog een kitten? Lees dan onze artikel over het beste kittenspeelgoed. Soms heeft je kitten net een ander soort katten speeltje nodig. Een ding is zeker, katten houden van katten speelgoed!

Sommige katten zijn fan van katten speelgoed met veel verschillende texturen, De een vindt het kauwen het leukst, terwijl een andere kat, weer een andere voorkeur heeft, zoals speeltjes met geluid. Als je een kat hebt met een voorliefde voor kauwen, kijk dan altijd uit naar katten speelgoed waarvan beweerd wordt dat het extra sterk of duurzaam is. Weet wel dat geen enkel kattenspeeltje onverwoestbaar is en toezicht altijd een goed idee is.

Heb je toch een kat die als hobby heeft elke kattenspeeltje kapot te maken? Zoek dan naar kattenspeelgoed met weinig of geen vulling om knoeien te helpen voorkomen. Als je een kat hebt die zich snel verveelt, zoek dan naar een katten speeltje dat een uitdaging biedt of een speeltje waar je traktaties in kunt verstoppen om ze geïnteresseerd te houden.

Het is een goed idee om veel verschillende soorten speelgoed voor je kat beschikbaar te hebben. Simpelweg voor de afwisseling. Niemand vindt het leuk om steeds hetzelfde te doen. Uitdaging en een goede mate van mentale stimulatie is voor iedereen goed, dus ook voor je kat. Het kan een goed idee zijn om een goedkopere katten speeltje te zoeken als je de voorkeuren van je kat aan het uitzoeken bent, maar wees je ervan bewust dat goedkope speeltjes vaak een valse besparing zijn, want ze gaan niet zo lang mee als hun duurdere kattenspeelgoed.

Welke soorten kattenspeelgoed bestaan er?

Verschillende katten spelen graag met verschillende soorten kattenspeelgoed. Evenzo zullen verschillende katten verschillende behoeften hebben als het op speeltijd aankomt. Sommige katten zullen graag apporteren, terwijl anderen de voorkeur geven aan touwtrekken, terwijl sommige katten misschien alleen kauwen leuk vinden. Om er zeker van te zijn dat je kat zich vermaakt, is het belangrijk om een verschillende soorten kattenspeelgoed te hebben waar je kat van zal genieten. Er zijn een paar verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen.

Knuffelspeelgoed

Opgevuld kattenspeelgoed is een geweldige keuze voor katten die van knuffelen of licht spelen houden. Veel katten zullen deze speeltjes adopteren als hun eigen “kindje” en zullen er graag mee knuffelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kat de vulling van de speeltjes niet opeet, omdat dit schadelijk kan zijn. Sommige opgevulde kattenspeeltjes hebben alleen een pluizige buitenkant en hebben geen vulling binnenin, dit is ook een veiligere optie voor katten.

kattenballen

Tennisballen en andere ballen zijn geweldig voor katten die graag achter bewegende voorwerpen aan jagen. Omdat ze gemakkelijk door de kat heen en weer te dragen zijn, zijn ze ideaal voor het spelen van jagen. Sommige kattenspeeltjes zijn zelfs voorzien van een “werper” die perfect is als je niet wilt dat je kat een vies speeltje heeft. Dit maakt het voor jou en je kat mogelijk om op een hygiënische manier te spelen.

Piepend kattenspeelgoed

Katten zijn dol op het piepende geluid dat sommige speeltjes maken. Dit komt omdat het geluid vaak lijkt op het geluid van een prooi die zich in de buurt bevindt. Dit activeert de natuurlijke jachtinstincten van de kat en maakt het kattenspeeltje aantrekkelijker voor je kat. Als je het piepende geluid irritant vindt, is het belangrijk om een katten speeltje te kiezen met een pieper die niet te hard is voor je oren. Houd er wel rekening mee dat het piepende geluid een belangrijk onderdeel is van de aantrekkingskracht van het speeltje voor de kat.

Kattenspeelgoed

Kauwspeelgoed

Sommige traktaties lijken op kauwspeelgoed voor katten omdat ze katten vermaken en bezighouden, maar op zo’n manier dat de kat harder moet werken of een probleem moet oplossen om de traktatie te krijgen. Deze katten speeltjes zijn geweldig voor katten als je iets moet doen, zoals huiswerk maken of koken, vooral als je wilt dat ze zich een paar minuten met hun eigen zaken bemoeien terwijl jij iets gedaan krijgt.

“Denkspeelgoed” of beloningsspeelgoed

Katten zijn natuurlijke jagers en hebben kattenspeelgoed nodig dat hen uitdaagt en hun jachtinstincten aanspreekt. Traktatieballen en speeltjes met zich verbergende voedselbonussen zijn een geweldige manier om katten mentaal en fysiek uit te dagen. Deze kattenspeeltjes zijn ook geweldig voor katten die verveling ervaren en de neiging hebben om problematisch gedrag te vertonen. Het is belangrijk om erop te letten dat katten deze speeltjes niet opeten of kleine onderdelen inslikken, dus altijd toezicht houden tijdens het spelen.

Om je kat tevreden te houden is het ideaal om een assortiment kattenspeelgoed bij de hand te hebben. Want ze zullen niet altijd hetzelfde soort vermaak willen.

Is kattenspeelgoed gevaarlijk voor katten?

Kattenspeelgoed kan gevaarlijk zijn als het niet goed onderhouden wordt of als er geen toezicht op het spel is. Kattenspeelgoed kan zelfgemaakt, gekocht of “gevonden” zijn. Zorg ervoor dat je het kattenspeelgoed inspecteert, want sommige katten speeltjes die in dierenwinkels en supermarkten verkocht worden, hebben kleine onderdelen en versieringen die eraf vallen of afgekauwd kunnen worden. Deze speeltjes kunnen je kat verstikken, dus pas op bij je aankopen, en zorg ervoor dat je kattenspeeltjes onmiddellijk vervangt als ze onderdelen hebben die los lijken te raken of slijten.

Hoe kom ik erachter welk kattenspeeltje bij mijn kat past?

Als katteneigenaar is het belangrijk om te weten dat elke kat uniek is en dat hun speelgedrag kan variëren. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die je kan volgen om erachter te komen welk kattenspeeltje het beste bij jouw kat past.

 • Ten eerste, is het belangrijk om te weten of jouw kat een speels of een rustiger karakter heeft. Een speelse kat zal waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in kattenspeeltjes die bewegen, zoals een laserpen of een elektrisch kattenspeelgoed dat op een muis lijkt. Een rustige kat zal waarschijnlijk meer genieten van katten speeltjes die je kat kan knuffelen of die je kat een uitdaging bieden, zoals een speelgoed dat gevuld is met kattenkruid of een traktatiebal.
 • Ten tweede, is het belangrijk om te weten of jouw kat een voorkeur heeft voor bepaalde materialen of texturen. Sommige katten hebben een voorkeur voor pluche speeltjes, terwijl andere katten juist dol zijn op speeltjes van sisal of raffia.
 • Ten derde, is het ook belangrijk om te weten of uw kat een voorkeur heeft voor bepaalde kleuren of patronen. Sommige katten zijn bijvoorbeeld dol op felgekleurd speelgoed, terwijl andere katten juist eerder van rustige kleuren houden
Kattenspeeltje

Hoe maak je kattenspeelgoed schoon?

Er zijn verschillende manieren om kattenspeelgoed schoon te maken, afhankelijk van het type speelgoed. Hier zijn een paar tips:

 • Voor stoffen speelgoed, zoals knuffels of muizen, kun je het het beste in de wasmachine wassen met een milde zeep. Gebruik geen wasverzachter, want dat kan de geur van het kattenspeelgoed veranderen en minder aantrekkelijk maken voor je kat.
 • Voor rubber of plastic speelgoed, kun je een sopje maken van warm water en milde zeep. Maak het kattenspeelgoed goed schoon en spoel het daarna goed af onder de kraan. Laat het katten speelgoed daarna goed drogen voordat je het weer geeft aan je kat.
 • Voor speelgoed met elektronische onderdelen, zoals een laserpen, is het belangrijk om het speelgoed niet onder water te houden. Maak het kattenspeelgoed schoon met een vochtige doek en milde zeep en laat het daarna drogen voordat je het weer geeft aan je kat.
 • Sommige kattenspeeltjes zijn vaatwasser bestendig, maar het is wel belangrijk om te controleren of het speelgoed echt geschikt is voor de vaatwasser voordat je het daarin wast.

Het is belangrijk om regelmatig het kattenspeelgoed van je kat schoon te maken om ervoor te zorgen dat het veilig en hygiënisch is voor jouw kat.

Einde van dit artikel over kattenspeelgoed

We zijn benieuwd welke kattenspeeltje jouw favoriet is. Laat het vooral weten in de comments!

Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Vensterbank Kussen Kat, waardoor jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen of lees over de kattenveertje, kattenhengel en laserlampje kat.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze kattenspeelgoed artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van dit kattenspeelgoed artikel over katten.

Leave a Reply