Kattenreismand [Speciale Voordelen] De 19 beste Kattenreismanden van 2024 voor jouw Kat!

Kattenreismand

De kattenreismand: Misschien ben je er al wel achter gekomen, maar voor ieder type activiteit is er wel een speciaal soort kattenreismand voor jouw kat!

Inhoudsopgave

Om je alvast een tipje van de sluier te geven. Een kattenreismand kat is een perfect middel om je kat mee te nemen als je een trip gaat maken. Je geeft je kat een eigen plek waar hij of zij zich altijd terug kan trekken tijdens het reizen.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat jij moet weten over de beste kattenreismand van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende kattenreismanden merken.

Een kattenmand om mee te reizen heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste kattenreismand en waar je katten mand kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een kattenreismand, waarom een reismand voor je kat goed is, maar ook waar je op moet letten als je de katten mand gaat aanschaffen. Je zal tips te horen krijgen waar jezelf nog niet aan hebt gedacht! 

Als laatste wil ik nog ingaan op hoe je de juiste maat selecteert voor je reismand en hoe je het schoon kan maken.

De beste kattenreismand van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle kattenreismanden. Vervolgens beschrijven we iedere katten reismand uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over de reismand kat. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Trendy Cat Reismand Cats In Love

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€30,66)
Catit Cabrio Transportbox

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€69,95)

Kattenreismand

We hebben de markt voor je doorzocht en de beste kattenreismand van 2024 gevonden die je problemen zullen oplossen! Deze top beoordeelde kattenreismanden zijn geschikt voor alle maten, leeftijden, rassen en doeleinden.  De volgende criteria hebben we gebruikt: prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Ervaring leert dat een kattenreismanden onder de 25 euro binnen een paar maanden kapot gaan en het materiaal schadelijk kan zijn voor je kat( ik kan helaas uit ervaring spreken)
 • Kwaliteit: De kwaliteit hangt ook af van het soort materiaal dat gebruikt wordt. Je kunt gaan voor een opvouwbare, metalen, kunststof of nylon reismand.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze reismanden vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: De populariteit is een sterke indicator voor de kwaliteit van een reismand. We zien vaak, hoe meer mensen een bepaald product al gekocht hebben, hoe beter de katten reismand is!
 • Goed om te vermelden: De onderstaande producten zijn verkrijgbaar in verschillende maten verkrijgbaar. Klik op “op het product wat jij interessant vind en je komt op de pagina van bol.com terecht waar je de maat kan uitkiezen“

Onze top 5 kattenreismanden

Om het je gemakkelijk te maken, wijzen we je op vijf van de beste kattenreismanden die er zijn, zodat je geen uren hoeft te besteden aan het vergelijken van de verschillende katten reismanden modellen op de markt.

Alle vijf de katten reismanden hebben verschillende stijlen en passen bij verschillende behoeftes. Bekijk dus goed welk reismand kat het beste bij jou kat past.

Plek 1 Imac reismad Linus Cabrio

De Linus Cabrio is een elegante en functionele kattenreismand. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal en ontworpen om comfort en veiligheid aan je kat geven tijdens het reizen. Het heeft een ruime binnenkant en een grote opening voor gemakkelijk in- en uitstappen. De ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtcirculatie binnenin de reismand. Het heeft ook een gemakkelijk te verwijderen bodemplaat voor eenvoudig schoonmaken. De Linus Cabrio is een uitstekende keuze voor eigenaren die hun kat veilig en comfortabel willen vervoeren.

Waarom?

Het is gemaakt van stevig nylon materiaal dat sterk genoeg is om je kat te vervoeren.

Je kunt de kattenreismand zelfs snel en gemakkelijk inklappen om het op te bergen of mee te nemen (geen gereedschap nodig).  Daarnaast heeft het een mooie kleur en een handige handgreep om je kat op te tillen.

Kenmerken kattenreismand

 • Een van de beste opvouwbare reismanden
 • Ook geschikt voor grote katten, middelgrote katten en kleine katten
 • Reismand is voor je kat veilig
 • Je trouwe viervoeter krijgt genoeg frisse lucht
 • Diverse opbergvakken
 • Kan ook als autobench gebruikt worden
 • Dierenarts adviseert de katten reismand ook!

Gebruikerservaringen

Deze reisbench kat voldoet aan elk criterium dat je in een katten reismand kan wensen. Het is goed gebouwd, duurzaam en veilig. De reismand wordt geleverd met een uitneembaar tussenschot en heeft een stabiele bodem. Verder is de katten reismand gemakkelijk mee te nemen op reis(duh, het is een reismand kat😉) daarnaast kan je het ook opvouwen en in een kast opbergen, totdat je het weer eens nodig hebt.

Over het algemeen kreeg deze opvouwbare reismand dus fantastische recensies van de meeste eigenaars die het probeerden en verrassend zijn er niet veel tekortkomingen. Een paar katten baasjes klaagden over ruwe handen, maar goed, dat is het risico wat je moet nemen 😉

Plek 2 Curver Reismand met een bovenlader!

Deze reismand voor je kat is beschikbaar in allerlei maten, zodat jij de beste reismand voor je kat hebt!

De Curver kattenreismand bovenlader biedt een aantal voordelen voor zowel jou als de kat. Door het bovenlader ontwerp, is het gemakkelijk om de kat in en uit de reismand te plaatsen, zonder dat jij hoeft te bukken of de kat hoeft te tillen. Dit maakt het een geschikte optie voor kattenbaasjes die moeite hebben met het tillen van zware voorwerpen of voor oudere katten die moeilijk te tillen zijn.

De reismand is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die geschikt zijn voor regelmatig gebruik. De mand is voorzien van een comfortabele en zachte bodem, die zorgt voor een aangename reiservaring voor de kat. Bovendien is de mand voorzien van ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtcirculatie en een veilige reis.

Kenmerken kattenreismand

 • Geschikte katten reismand voor in het vliegtuig
 • Ook geschikt voor kittens
 • Een van de beste metalen katten reismanden
 • Je ziet dat je kat zich veiliger voelt met deze reisbench
 • Beschikbaar in verschillende afmetingen
 • Nylon reismand ook geschikt voor grotere katten
 • Katten reismand kan ook gebruikt worden als een normale bench kat
 • Katten reisbench is gemaakt van zacht materiaal dat ervoor zorgt dat je kat geen prikkels krijgt

Gebruikerservaringen

Deze reis mand kat is volgens velen een indrukwekkende kattenreismand die voor de meeste baasjes heel goed werkten. De katten reisbench is goed gebouwd en is voorzien van de meeste functies die je in een reismand kat zou willen hebben. De coolste eigenschap die dit product biedt is de bovenlader zodat je kat extra veilig zit als je op reis gaat.

Plek 3 Petmate 2 Door Top Load Kennel S Brown kattenreismand

De Petmate 2 Door Top Load Kennel kattenreismand is een kattenreismand met een bovenlader ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om jouw kat in en uit de reismand te plaatsen. De reismand heeft twee deuren, één aan de voorkant en één aan de zijkant, waardoor het gemakkelijk is om de kat te plaatsen en te verwijderen zonder dat je de kat hoeft te tillen.

De katten reismand is gemaakt van stevig en duurzaam plastic en is ontworpen om de kat comfortabel en veilig te houden tijdens het reizen. De mand heeft ook ventilatieopeningen aan de zijkant voor een goede luchtcirculatie en een veilige reis. De Petmate 2 Door Top Load Kennel kattenreismand is een katten reismand met een bovenlader ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om jouw kat in en uit de mand te plaatsen.

De kattenreismand heeft twee deuren, één aan de voorkant en één aan de zijkant, waardoor het gemakkelijk is om de kat te plaatsen en te verwijderen zonder dat je de kat hoeft te tillen. De reismand is gemaakt van stevig en duurzaam plastic en is ontworpen om de kat comfortabel en veilig te houden tijdens het reizen. De katten reismand heeft ook ventilatieopeningen aan de zijkant voor een goede luchtcirculatie en een veilige reis.

Kenmerken kattenreismand

 • Kan gebruikt worden als opvouwbare transportbox
 • Je viervoeter ervaart voldoende veiligheid op het moment dat je kat in de kattenmand gaat liggen
 • De reismand kat kan je ook in de trein gebruiken
 • De reismand kat is groot genoeg om katten speeltjes in te leggen
 • Sterke en stevige nylon kattenreismand voor onderweg
 • Een van de betere transportboxen

Gebruikerservaringen

De meeste katteneigenaren waren erg tevreden over de reismand, waarbij ze de draagbaarheid, het gemak en de kwaliteit ervan als pluspunten benoemden. Het is een prima optie voor baasjes die veel onderweg zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over scherpe randen, dankzij het ontwerp met zachte zijkanten en het is iets ruimer dan veel vergelijkbare kattenreismanden.

Plek 4 Rexa Huisdiertas

De Rexa Huisdiertas is een speciaal ontworpen tas voor katten. De tas is bedoeld om jouw kat mee te nemen op reis of naar andere plaatsen. De reistas is meestal gemaakt van stevig en duurzaam materiaal en is ontworpen om jouw kat comfortabel en veilig te houden tijdens het reizen. Deze Rexa kattentas heeft een gevoerde bodem, ventilatieopeningen en een veiligheidsriem om je kat te beveiligen. De tas is specifiek ontworpen voor katten en is zo gemaakt dat het comfort en veiligheid van de kat optimaal is.

Kenmerken kattenreismand

 • Ook geschikt als je kat wat zwaarder is
 • Katten reismand kan ook in de auto gebruikt worden en zowel aan de voorkant als op de achterbank worden geplaatst
 • De kattenreistas bestaat uit sterk materiaal, zodat je kat er niet uit kan ontsnappen
 • De kattenreismand geeft extra comfort aan je kat door de zachte bodem

Gebruikerservaringen

De meeste katteneigenaars waren lovend over de katten reistas en melden dat de reistas gemakkelijk te vervoeren is.

Plek 5 Savic reismand Trotter

De Savic reismand Trotter is een speciaal ontworpen reismand voor reizende katten. Deze reismand is gemaakt met hoogwaardige materialen en is ontworpen om de kat tijdens de reis optimaal comfort en veiligheid te bieden.

De reismand heeft een duurzame en stevige constructie, die geschikt is voor regelmatig gebruik. De binnenkant van de kattenreismand is voorzien van een comfortabele en zachte bodem, die zorgt voor een aangename reiservaring voor de kat. Bovendien, de kattenreismand is voorzien van ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtcirculatie en een veilige reis.

De reismand heeft ook een handvat waarmee de kattenreismand gemakkelijk kan worden vervoerd, en de deur kan worden afgesloten met een veiligheidssluiting. De Savic reismand Trotter is een uitstekende keuze voor kattenbaasjes die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige mand voor hun reizende kat.

Kenmerken kattenreismand

De kattenreismand kan je ook in de auto gebruiken. Laat je kat in de auto genieten!

 • Ook geschikt voor je kitten
 • Reismand is voor je kat veilig
 • Sterke en stevige nylon kattenreismand voor onderweg
 • Geschikte grootte voor iedere kat!

Gebruikerservingen

Katten baasjes die verwachten met hun kat te reizen zullen waarschijnlijk merken dat de reismand aansluit op hun reisbehoeftes. De katten reismand is niet alleen duurzaam en sterk, maar ook gemakkelijk te dragen. Zelfs als je niet van plan bent om met je kat te reizen, kan het een uitstekende kattenreismand voor thuisgebruik zijn en het is ook nog eens betaalbaar. Een handvol eigenaars klaagde dat het handvat niet sterk genoeg was, maar dit soort problemen kwamen niet vaak voor.

Plek 6 Ebi Adventurer 60 charcoal grote kattenreismand

De Ebi Adventurer 60 charcoal grote kattenreismand is een speciaal ontworpen mand voor reizende katten die behoefte hebben aan een grotere kattenreismand. De reismand is gemaakt van duurzame en stevige materialen, speciaal ontworpen om de kat comfortabel en veilig te houden tijdens de reis. De mand heeft een grote afmeting, waardoor het geschikt is voor grotere katten of katten die graag wat meer ruimte nodig hebben tijdens de reis.

Kenmerken kattenreismand

 • De kattenreismand is voorzien van ventilatieopeningen aan de zijkanten voor een goede luchtcirculatie en een veilige reis
 • De kattenreismand heeft een handvat waarmee de mand gemakkelijk kan worden vervoerd en de deur kan worden afgesloten met een veiligheidssluiting
 • De kattenreismand heeft een grote opening die gemakkelijk toegankelijk is voor de kat. De mand heeft een mooie kleur wat een moderne look geeft

Gebruikerservaringen

De kattenreismand was stevig en veilig, en de grote afmeting was perfect voor hun grotere kat die graag wat meer ruimte nodig had tijdens de reis. De bovenlader ontwerp maakte het gemakkelijk om de kat in en uit de mand te plaatsen. De ventilatieopeningen aan de zijkanten zorgden voor een goede luchtcirculatie tijdens de reis. De kattenreismand was gemakkelijk te dragen dankzij het handvat en de deur kon worden afgesloten met een veiligheidssluiting. De grote opening maakte het gemakkelijk toegankelijk voor de kat.

Plek 7 Imac kattenreismand Carry sport

De Imac Reismand Carry Sport Taupe is een kattenreismand speciaal ontworpen om katten comfortabel en veilig te vervoeren. De mand heeft een sportieve uitstraling en is gemaakt van duurzame materialen. De mand heeft geen traliedeur, maar een deur gemaakt van kunststof die doorzichtig is zodat het huisdier kan zien wat er om hem heen gebeurt.

De mand is voorzien van ventilatiegaatjes die zorgen voor een goede luchtcirculatie en voldoende frisse lucht en daglicht. Dit garandeert een veilige en comfortabele reis voor je kat. De reismand heeft een handvat bovenop, waarmee de katten reismand gemakkelijk opgepakt kan worden. De mand heeft een taupe kleur die een elegante en moderne uitstraling geeft. Dit maakt de Imac Reismand Carry Sport Taupe een geschikte keuze voor eigenaren die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele reismand voor hun huisdier.

Gebruikerservaringen

Kattenbaasjes gaven aan dat de Imac Reismand Carry Sport Taupe een uitstekende keuze is voor het vervoeren van hun kat. De sportieve uitstraling van de mand paste perfect bij de persoonlijkheid van hun kat en de duurzame materialen gaven vertrouwen dat de reismand lang mee zou gaan. De doorzichtige kunststof deur was een groot pluspunt omdat hun kat zo de omgeving kon blijven volgen en dit werd als minder stressvol voor de kat gezien. De ventilatiegaatjes zorgden voor een goede luchtcirculatie en voldoende frisse lucht en daglicht voor de kat. Het handvat bovenop de kattenreismand maakte het gemakkelijk om de mand te verplaatsen. De taupe kleur gaf een elegante en moderne uitstraling. De gebruiker was zeer tevreden met de Imac Reismand Carry Sport Taupe en zou deze aanbevelen aan alle kattenbaasjes!

Beste 19 kattenreismanden

Dit zijn de katten reismanden die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 19. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande katten reismanden vermeld

Trendy Cat Reismand Cats In Love

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€30,66)
Catit Cabrio Transportbox

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€69,95)

Het kan voorkomen dat de reismand voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 500 verschillende kattenreismanden.

Kattenreismand

Wat is een reismand kat

Een kattenreismand is een speciaal ontworpen mand voor katten die bedoeld is voor gebruik tijdens het reizen. Deze manden zijn vaak gemaakt van stevige en duurzame materialen, zoals plastic of metaal, en zijn ontworpen om de kat comfortabel en veilig te houden tijdens vervoer per auto, trein, vliegtuig of andere vervoersmiddelen.

Er zijn verschillende soorten kattenreismanden beschikbaar, zoals bovenlader manden, manden met tralies, manden met ventilatieopeningen en meer. Sommige kattenreismanden hebben bijvoorbeeld een gevoerde bodem, ventilatieopeningen, en een veiligheidsriem om de kat te beveiligen. Kattenreismanden kunnen ook in verschillende maten beschikbaar zijn, afgestemd op de grootte van de kat en de hoeveelheid ruimte die de kat nodig heeft.

Een kattenreismand is een handige oplossing voor eigenaren die regelmatig reizen met hun kat, omdat de mand de kat een veilige en comfortabele plek biedt tijdens de reis. Kattenreismanden zijn vaak gemakkelijk mee te nemen en te vervoeren dankzij handvatten of schouderriemen. Bovendien zorgen de ventilatieopeningen voor een goede luchtcirculatie en een veilige reis voor de kat.

Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de Katten kussen vensterbank, waar jouw kat lekker op de vensterbank kan slapen! Of over de kattenhangmat, waar je kat lekker op de hangmat kan slapen.

Waarom een kattenreismand kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een kattenreismand zou willen kopen:

 1. Veiligheid: Een kattenreismand biedt een veilige en comfortabele plek voor de kat tijdens het reizen, waardoor de kat minder stress ervaart en een veiligere reis heeft. De reismand is speciaal ontworpen om te voldoen aan de veiligheidsnormen van vervoersmaatschappijen, zoals ventilatieopeningen, veiligheidssluiting en riemen die zorgen dat de katten reismand stabiel blijft tijdens transport.
 2. Comfort: Een kattenreismand is meestal voorzien van een gevoerde bodem, ventilatieopeningen en andere functies die zorgen voor een comfortabele reiservaring voor de kat. De reismand is speciaal ontworpen om de kat een comfortabele en veilige plek te bieden tijdens de reis, waardoor de kat minder stress ervaart.
 3. Gemak: Een kattenreismand is vaak gemakkelijk mee te nemen en te vervoeren dankzij handvatten of schouderriemen. De reismand is licht van gewicht en gemakkelijk te dragen, wat het vervoer van de kat een stuk eenvoudiger maakt.
 4. Wetgeving: Sommige vervoersmaatschappijen vereisen dat katten worden vervoerd in een specifieke soort reismand, een kattenreismand is daarom noodzakelijk als men wilt reizen met de kat. Dit garandeert dat de kat veilig vervoerd wordt en dat de vervoersmaatschappij aan de veiligheidsnormen voldoet.
 5. Hygiëne: Een kattenreismand kan helpen om de hygiëne van de kat te behouden tijdens de reis door bijvoorbeeld het voorkomen van het rondslingeren van haren of ontlasting

Er zijn ook andere producten waarop je kat kan slapen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een:

 • Katten kussen
 • Katten stretcher
 • Katten bank
 • Katten hok
 • Kattenslaapzak
Kattenreismanden

Kattenreismand kopen? Let hier op!

Als je van plan bent een kattenreismand te kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Hieronder zullen we de belangrijkste factoren bespreken die je in acht moet nemen bij het kiezen van een kattenreismand:

FactorenOmschrijving
GrootteKies een katten reismand die geschikt is voor de grootte van jouw kat. Meet de afmetingen van je kat en kies een reismand die groot genoeg is voor jouw kat om comfortabel te liggen en te staan, maar niet zo groot dat de kat er rond kan schuiven tijdens transport.
VeiligheidKies een reismand die voldoet aan de veiligheidsnormen van vervoersmaatschappijen, zoals ventilatieopeningen, veiligheidssluitingen en riemen. Zorg dat de kattenreismand stabiel blijft tijdens transport. Hierdoor vermindert de kans dat de kat zich onveilig voelt en onnodige stress ervaart tijdens het transport.
ComfortKies een reismand met een gevoerde bodem, ventilatieopeningen en andere functies die zorgen voor een comfortabele reiservaring voor de kat. Dit kan bijvoorbeeld een zachte binnenkant hebben of extra padding voor de bodem. Zo kan de kat zich ontspannen en rustig reizen, wat beter is voor de gezondheid van de kat.
GemakKies een kattenreismand met handvatten of schouderriemen, zodat de reismand gemakkelijk te dragen is. Dit maakt het vervoer van de kat een stuk eenvoudiger, vooral als je regelmatig op reis gaat met jouw kat.
HygiëneKies een reismand die gemakkelijk schoon te maken is. Katten kunnen haren, urine of ontlasting achterlaten, dus kies een reismand die gemakkelijk schoon te maken is met een milde zeep of ontsmettingsmiddel.
DesignKies een kattenreismand die aansluit bij jouw persoonlijke smaak en de stijl waarin jouw huis is ingericht. Er zijn verschillende designs beschikbaar, van sportief tot modern en klassiek, dus kies een mand die bij je interieur past.
PrijsKies een kattenreismand die binnen jouw budget past. Kattenreismanden zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus kies een mand die binnen jouw budget past, maar wel voldoet aan de veiligheids- en comforteisen.
tabel: kattenreismand

Houd in gedachten dat een kattenreismand een investering is die jouw kat veiligheid en comfort biedt tijdens reizen. Het is belangrijk om een reismand te kiezen die voldoet aan jouw eisen en die van jouw kat. Door rekening te houden met de bovenstaande factoren, dan kun je er zeker van zijn dat je de juiste kattenreismand koopt voor jouw reisbehoeftes

Kattenreismanden

Hoe maak je de katten reismand van je kat schoon?

Het is belangrijk om jouw kattenreismand regelmatig schoon te maken om de gezondheid van jouw kat en de hygiëne van de reismand te waarborgen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om jouw kattenreismand schoon te maken:

Verwijder grove vuiligheid

 • Verwijder eerst eventuele grove vuiligheid zoals haren, ontlasting of urine. Dit kan je doen door de kattenreismand te schudden, een stofzuiger te gebruiken of een borstel te gebruiken. Hierdoor kan je eenvoudig het grootste deel van het vuil verwijderen voordat je begint met het reinigen van de reismand.

Maak een oplossing van milde zeep

 • Maak een oplossing van milde zeep en warm water. Gebruik geen schurende of agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de kattenreismand kan beschadigen. Een milde zeep is voldoende om de reismand grondig schoon te maken.

Maak de kattenreismand grondig schoon

 • Maak de kattenreismand grondig schoon met een zachte borstel of doek, en spoel de reismand goed af met schoon water. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven. Dit is belangrijk omdat zeepresten de huid van de kat kunnen irriteren of allergische reacties kunnen veroorzaken.

Laat de mand goed drogen

 • Laat de mand goed drogen voordat je deze opbergt of weer gebruikt. Dit kan het beste gebeuren door de reismand in de open lucht te laten drogen. Dit helpt om eventuele geurtjes te verwijderen en voorkomt dat er schimmel of bacteriën groeien in de mand.

Desinfecterende spray

 • Indien nodig kan je ook een desinfecterende spray gebruiken voor extra hygiëne. Dit kan nuttig zijn als de kattenreismand onlangs gebruikt is voor een zieke kat of als de mand erg vies is. Lees altijd de gebruiksaanwijzingen van de spray en zorg ervoor dat het veilig is voor katten voordat je het gebruikt.

Houd er rekening mee dat als de kattenreismand erg vies is, het misschien het beste is om de kattenreismand te vervangen in plaats van deze te reinigen. Dit is vooral belangrijk als de reismand beschadigd is of als de mand geen goede ventilatie heeft, wat kan leiden tot een slechte hygiëne en gezondheidsproblemen voor je kat.

Materiaal kattenreismand

Er zijn verschillende soorten materialen waaruit een kattenreismand gemaakt kan worden, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Hier zijn een paar populaire materialen voor kattenreismanden:

 • Plastic: Plastic kattenreismanden zijn een populaire keuze vanwege hun lichte gewicht, duurzaamheid en gemakkelijkheid om schoon te maken. Ze zijn vaak gemaakt van polypropyleen of polycarbonaat, dat zijn stevige, waterdichte materialen. Deze kattenreismanden zijn vaak transparant of semi-transparant, waardoor de kat zicht heeft op zijn omgeving. Dit kan helpen om stress te verminderen tijdens transport. Andere voordelen van plastic reismanden zijn dat ze vaak goedkoper zijn dan andere materialen en niet roesten of oxideren. Echter, sommige katten kunnen het niet prettig vinden om op plastic te liggen en kan het een koude ondergrond geven.
 • Metaal: Metaal kattenreismanden zijn vaak gemaakt van staal of aluminium. Ze zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor frequent gebruik. Deze katten reismanden zijn vaak voorzien van ventilatieopeningen en veiligheidssluitingen, wat de veiligheid van de kat tijdens transport verhoogt. Een nadeel van metaal manden is dat ze zwaarder zijn dan plastic manden, dit kan het transport van de mand lastig maken. Ze zijn vaak duurder dan plastic manden
 • Textiel: Textiel kattenreismanden zijn vaak gemaakt van canvas of nylon. Deze kattenreismanden zijn vaak lichter dan metaal manden, maar minder duurzaam. Textiel katten reismanden kunnen gemakkelijk worden bekleed met een zachte stof voor extra comfort voor de kat. Dit kan de kat helpen om zich meer op zijn
Top-Kattenreismand

De kattenreismand introduceren: Hoe overtuig je jouw kat ervan naar binnen te gaan?

Mocht je kat niet in de reismand willen gaan, dan kan je de volgende tips in overweging nemen:

1. Laat je kat ervaren dat de reismand een veilige en comfortabele plek is. Je kat zal zich meer op zijn gemak voelen als hij of zij al weet dat de kattenreismand een veilige plek is. Zorg ervoor dat de reismand comfortabel is. Plaats er ook wat lekkers, zoals kattenkruid of een speeltje, in. Je kat zal zich meer thuis voelen als hij of zij zichzelf kan vermaken met wat vermaak.

2. Zorg voor een positieve ervaring. Als je kat voor het eerst in de kattenreismand gaat, geef je kat dan veel lof. Je kat zal meer geneigd zijn om de katten reismand te gebruiken als je kat begrijpt dat het gewenst gedrag is. Geef je kat ook een lekker hapje als beloning.

3. Train je kat om de kattenreismand te gebruiken door er gewoonte van te maken om je kat erin te zetten. Begin met korte perioden, zoals een paar minuten, en verleng deze geleidelijk. Je kat zal steeds meer vertrouwd raken met de reismand als je dit regelmatig blijft doen.

4. Zorg ervoor dat de kattenreismand veilig is. Controleer de reismand regelmatig op losse bandjes, openingen en andere zwakke plekken. Je kat moet zich comfortabel en veilig voelen in de reismand.

5. Wees geduldig. Laat je kat de tijd om aan de reismand te wennen. Katten zijn vaak een beetje verlegen als het gaat om nieuwe situaties. Als je kat de reismand niet meteen in gaat, geef hem of haar dan de tijd om eraan te wennen.

Wat voor soort producten moet je in de kattenreismand van je kat leggen?

1. Kattenkruid of andere lekkere traktaties. Kattenkruid is een veilige en smakelijke traktatie voor je kat die het comfortabeler in de reismand maakt.

2. Speelgoed. Zorg ervoor dat je een paar speeltjes in de reismand legt zodat je kat zichzelf kan vermaken tijdens de reis. Kies voor speeltjes die de aandacht van je kat kunnen vasthouden.

3. Een deken. Je kat zal zich meer op zijn gemak voelen als hij of zij een warme deken heeft waarop hij of zij kan liggen.

4. Een krabpaal. Een klein krabpaal kan je kat helpen zich op zijn gemak te voelen in de reismand en ervoor zorgen dat je kat niet kapot krabt. Het kan je kat helpen om zijn of haar stress te verminderen en zich te ontspannen.

5. Een kussen. Een klein kussen of een katoenen lap kan je kat helpen om zich comfortabeler te voelen. Kies voor een kussen dat gemaakt is van een zacht materiaal, zoals fleece, dat je kat lekker warm houdt.

Hoe kies je de beste katten reismand voor je kitten?

Als je een kitten hebt, dan is het belangrijk dat je de juiste kattenreismand kiest, zodat het vervoeren van je kitten veilig en comfortabel is. De beste katten reismanden zijn gemaakt van stevig materiaal dat je kitten niet kan verwonden en hebben een goede luchtcirculatie om oververhitting te voorkomen. Een ander belangrijk kenmerk is een afneembare bodemplaat, waardoor je het onderhoud eenvoudig kunt maken. De kattenreismand moet ook gemakkelijk open en dichtgaan, zodat je kitten er gemakkelijk in en uit kan. Verder moet de kattenreismand gemakkelijk te dragen zijn, waardoor je kitten comfortabel en veilig kan reizen. Ten slotte moet de reismand het gewicht van je kitten kunnen dragen, zodat je kitten veilig kan worden vervoerd. Door rekening te houden met deze factoren, kun je de beste kattenreismand voor je kitten kiezen.

Kattenreismanden

Wat als mijn kat in de kattenreismand blijft plassen?

Het is belangrijk om de oorzaak van het plassen te achterhalen. Als je denkt dat je kat stress heeft, probeer dan een kattenreismand te kopen die meer ruimte biedt en probeer de kat te laten wennen aan de mand voordat je op reis gaat. Als je denkt dat het plassen het resultaat is van een medische aandoening, neem dan contact op met je dierenarts om te kijken of er behandelingen of medicijnen beschikbaar zijn. Als het plassen blijft voorkomen, overweeg dan om een absorberende laken of een luier te gebruiken in de kattenreismand.

Prijs van een kattenreismand

De prijs van een kattenreismand begint vanaf 10 euro en kan oplopen tot ongeveer 150 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenminste, als je boven de 150 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Einde van dit artikel over de reismand kat

Wat vind jij van een kattenreismand? Wat is jouw favoriete model? Deel je gedachten in de comments!

Bekijk ook onze andere artikelen over het kattenhuis, poezenmand, Adori kattenmand, trixie kattenmand, rotan kattenmand, kattenkussen, luxe kattenmand, rieten kattenmand of de fluffy kattenmand.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze kattenreismand artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de kattenreismand artikel.

Trendy Cat Reismand Cats In Love

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€30,66)
Catit Cabrio Transportbox

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€69,95)

Leave a Reply