Kattenpenning: 18x de beste kattenpenningen van 2022 [Actie]

Kattenpenning

De kattenpenning: Een van de gemakkelijkste manieren om je kat veilig te houden is door een goede kattenpenning te gebruiken. Tegenwoordig heb je genoeg keuzes in de kleuren, halsbandbevestigingen en andere extra functies. We geloven er dan ook in dat er zeker een kattenpenning is, dat perfect past bij jouw kat.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste kattenpenning van 2022, plus beoordelingen en waarderingen van verschillende merken.

Kattenpenningen hebben verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1 :Gaat over mijn advies over de beste kattenpenning en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een kattenpenning is en waar je op moet letten en hoe je dit aan een kattenhalsband kan bevestigen.

De beste kattenpenning van 2022

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste kattenpenning van 2022 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit, voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria die we hebben gebruikt om de beste kattenpenningen voor je te selecteren:

Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen kattenpenning wat maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort kattenpenningen na een paar keer gebruik kapot gaan.

Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt om de kattenpenning te maken en hoe lang de katten penning meegaat.

Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! De kattenpenningen vormen daarop geen uitzondering!

Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet over kattenpenningen.

Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de kattenpenning.

Let op: Ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de kattenpenningklikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€14,95)

Het kan voorkomen dat de penning voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 1.000 verschillende kattenpenningen.

Onze top 5 kattenpenningen van 2022!

Nu zijn aangekomen om de top 5 beste katten penningen te bespreken. Het kan zijn dat je toch net wat meer informatie nodig hebt om tot een keuze te komen. Om deze reden hebben de vijf beste penningen voor je kat geselecteerd! We zijn benieuwd welke jij kiest.

Plek 1 Kattenpenning van My Family

Deze kattenpenningen zijn perfect voor katten baasjes die maximale flexibiliteit willen als het gaat om het ontwerpen van de ideale ID kattenpenning voor hun kat. Deze stevige roestvrijstalen dog kattenpenningen zijn er in verschillende vormen en maten, zodat je het naar jouw eigen smaak kan indelen. Elke maat wordt permanent gegraveerd met tot acht regels tekst. Het beste van alles is dat elke kattenpenning in Nederland gemaakt is, zodat je zeker bent van een eersteklas product. De lichtgewicht kattenpenningen zijn ongeveer zo dik als een kwartje, dus ze zullen niet te zwaar zijn, als het aan de halsband van je kat hangt.

Gebruikerservaringen over deze kattenpenning

Katten baasjes hielden van de unieke vormmogelijkheden die de keuze van deze kattenpenningen met zich meebracht. De dubbelzijdige gravure was perfect voor het aanbrengen van relatief grote hoeveelheden vitale identificatie informatie. Deze kattenpenningen zijn geweldig voor iemand die een “standaard uitgifte” kattenpenning zoekt, of voor wie veel ruimte nodig heeft om informatie op te schrijven. Het lijkt erop dat de gegraveerde tekst het niet goed uithield voor super actieve katten. De tekst kan namelijk op langere termijn wegslijten als er krassen op het metaal komen. Maar, je hebt misschien niet veel andere mogelijkheden, als je veel info op het label wilt vermelden. Daarnaast hebben we het zelf nog niet ervaren en we hebben deze penning al een paar jaar!

Plek 2 Kattenpenning Titanium met naam

Als jij je zorgen maakt dat het halsbandje eraf vliegt of als je niet tegen het gerinkel van het traditionele halsbandje kunt, dan zul je dol zijn op deze titanium stalen katten penning. De katten penning glijdt direct aan de halsband van je kat, zodat ze stevig (en geruisloos) op hun plek blijven. Elk kattenpenning wordt op maat gegraveerd met tot vijf regels tekst. Op deze manier heb je genoeg regels om je kat goed te kunnen identificeren. Hoewel deze kattenpenningen niet passen bij plastic halsbanden, zijn ze een perfecte aanvulling op elke halsband of kattentuigje. Verder is de katten penning ook ontworpen om comfortabel te zijn voor je kat, want ze zijn speciaal gebogen, zodat ze bij gebruik niet in de nek van je kat schuren. Velen vinden dit soort kattenpenningen ook veiliger, omdat deze hangende penningen voor je kat mogelijk vast kunnen komen te zitten of blijven haken in de haren van je kat. Dit betekent dat ze een bijzonder goede optie zijn voor katten lang haar hebben en veel in de bossen wandelen.

Gebruikerservaringen over deze kattenpenning

Deze stevige kattenpenning is een prima keuze voor katten baasjes met actieve katten. De diepe gravure van de letters zorgde ervoor dat de kattenpenningen gemakkelijk te lezen was. Het stijlvolle uiterlijk van roestvrij staal stond mooi op elke kattenhalsband. Katten baasjes vonden het ook geweldig hoe stil deze kattenpenningen waren. Bij sommige katten penningen leek het net of de kat een bosje sleutelhangers bij zich had. Gelukkig is dat bij deze katten penning niet het geval!

Plek 3 Kattenpenning met naam

Wil je een goede kattenpenning voor een scherp prijsje? Dan is dit een geschikte optie voor jou! Je krijgt er namelijk een gratis gravering bij! Deze unieke kattenpenning van Titanium in de kleur goud of zilver voor je kat kan je aan 2 kanten laten graveren met bijvoorbeeld je naam, adres, telefoonnummer of chipnummer. De kattenpenning is van Titanium en stainless steel dus is heel stevig, krast niet snel en roest niet.

Gebruikerservaringen over deze kattenpenning

De katten penning is van titanium gemaakte waardoor katten er niet op kunnen kauwen of kapot maken. Het is geschikt voor alle kattenrassen, ook voor de katten die overal hun tanden erin zetten; ) Alle materialen om deze kattenpenning te bevestigen aan de kattenhalsband wordt gratis meegeleverd. We waren onder indruk wat je allemaal voor deze prijs krijgt!

Plek 4. Kattenpenning van Akyol

Deze unieke kettenpenning van aluminium is beschikbaar in  de kleur zilver voor je kat.Je kan het aan 1 kant laten graveren met bijvoorbeeld je naam, adres, telefoonnummer of chipnummer. De kattenpenning is van Aluminium en dus is erg stevig. Verder krast deze penning kat niet snel en roest niet.

Gebruikerservaringen over deze kattenpenning

Katten baasjes zijn fan van de eenvoud van deze kattenpenning. De penning is licht van gewicht, omdat deze dog kattenpenning alleen gelaserd en niet gegraveerd is. Wel vonden sommige katten baasjes deze pet ID kattenpenningen wat moeilijker te lezen waren. Dubbel check dus of het leesbaar is voor iedereen!

Plek 5 Red Dingo Kattenpenning

De Red Dingo kattenpenningen zijn gemaakt van roest vrij staal en gaan een leven lang mee. De penningen voor katten van Red Dingo zijn twee keer zo dik als andere penningen die te koop zijn. Ze bieden een levenslange garantie op de gravure. Nadat je een penning voor je kat hebt besteld ontvang je een e-mail met een Excel bestand, waarin je de gegevens kan invoeren en vervolgens wordt het naar je adres verzonden.

Gebruikerservaringen over deze kattenpenning

Deze unieke en leuke kattenpenningen zijn mooi gemaakt. Katteneigenaren waren dol op het ontwerp van deze identificatieplaatjes. Omdat deze identificatieplaatjes van aluminium in plaats van roestvrij staal gemaakt zijn, vonden sommige katten baasjes ze minder duurzaam. Smaken verschillen!

Kattenpenning

Wat is een kattenpenning?

Katten houden van zwerven, en helaas reizen ze soms ver van huis. Of je kat nu binnen of buiten leeft, je kunt een katten ID label bevestigen om er zeker van te zijn dat je kat wordt teruggebracht als hij wegloopt. Katten verdragen een halsband of label minder goed dan honden, en het is belangrijk dat je de voorkeuren van je kat kent als je door de verschillende ontwerpen bladert.

Waarom een kattenpenning kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom alle katten een ID kattenpenning zouden moeten hebben.
Om te beginnen geven ID kattenpenningen aan vreemden het signaal dat je kat een thuis heeft. Verder helpt dit degene die je kat gevonden heeft om contact met je op te zoeken, zodat jij je kat weer lekker kan knuffelen.

Bovendien geven kattenpenning ook aan dat de inentingen van je kat up-to-date zijn, evenals belangrijke gezondheidsinformatie die reddingswerkers nodig kunnen hebben.

Implantaten van kattenmicrochips kunnen dit soort informatie verschaffen, maar dat zal de gemiddelde persoon die je kat vindt niet helpen – sommigen zullen niet eens weten dat katten vaak gechipt zijn.

En zelfs als je kat gevonden wordt door iemand die snugger genoeg is om te weten dat sommige katten een microchip onder hun huid geïmplanteerd hebben, zal die nog steeds de hulp van een dierenarts of asiel nodig hebben om de chip te lezen.

Maar identificatieplaatjes voor katten is voor iedereen toegankelijk die je kat vindt. Iedereen heeft dan toegang tot de belangrijkste informatie zoals, je telefoonnummer, e-mailadres, WhatsApp of straatadres, zonder dat daar speciale apparatuur voor nodig is.

Zelfs als je kat niet regelmatig een halsband of tuigje draagt, is het altijd een goed idee om ten minste één goed gemerkte katten penning bij je te hebben voor als je een wandeling maakt of naar een onbekende omgeving reist.

Kattenpenning kopen ? Houd hier rekening mee

Kattenpenningen hebben vrij ruimte om uitgebreide informatie op te zetten. Zorg er dus voor dat je weloverwogen bent met het kiezen van de informatie die je op je identificatieplaatje voor je kat zet.

Hier zijn een paar dingen die we je aanraden op te nemen:

Contactgegevens op de katten penning

Je contactgegevens zijn ongetwijfeld het belangrijkste stukje info om op het identiteitsplaatje van je kat te zetten. Dit zal de persoon die je kat vindt helpen hem weer bij je thuis te krijgen.

Je huisadres kan nuttig zijn om op te nemen als je er op de katten penning, de ruimte voor hebt. Telefoonnummers zijn ook geweldig, maar die kunnen in de loop van de tijd veranderen, dus probeer er iets op te zetten wat niet snel kan veranderen!

Dus, naast een telefoonnummer of adres, raden we aan je emailadres of bijvoorbeeld je facebook account te vermelden op de kattenkattenpenning.

De naam van je kat kattenpenning

Zorg ervoor dat je de naam van je kat op het label zet, zodat hij goed geïdentificeerd wordt als hij ver van huis is.

Dit helpt bij het herenigingsproces en laat de mensen die hem vinden weten hoe ze hem moeten noemen. Dit kan geruststellend zijn voor je mogelijk angstige kat.

Vaccinatiestatus van je kat op de kattenpenning

Je zult er zeker van willen zijn dat iedereen die je kat vindt weet dat zijn inentingen up-to-date zijn. Zo weet de vinder ook dat hij zich geen zorgen hoeft te maken dat hij ”enge ziektes ” van je kat kan krijgen. Verder kan het je ook helpen om geen boetes te krijgen!

Het zal er ook toe bijdragen dat je kat goed verzorgd wordt als hij naar een dierenziekenhuis of asiel wordt gebracht.

Op veel plaatsen moet je een bijgewerkt label krijgen, samen met een inentingsbewijs, telkens als je kat voor inentingen naar binnen gaat. Probeer deze labels om de halsband van je kat te doen, zodra je ze krijgt, zodat je het kleine label niet vergeet of misplaatst.

Deze kaartjes zijn echter zelden bestand tegen veel slijkattenpenninge, dus je zult nog steeds de inentingsgegevens van je kat ook op zijn lange-termijn ID-merkje willen vermelden.

Gegevens van de dierenarts op de kattenpenning

Als je genoeg ruimte hebt, zet dan zeker de contactgegevens van je dierenarts op de katten penning.

Dit geeft de persoon of het asiel die je kat vindt een andere potentiële weg om je te contacteren. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je kat weer bij je terecht komt! En, als er niets anders is, zal je dierenarts de redders op de hoogte kunnen brengen van eventuele relevante gezondheidsproblemen waarmee ze rekening moeten houden.

Je moet wel de kattenpenning bijwerken als je van praktijk verandert, maar gelukkig bewaren de meeste dierenartsen contactgegevens van zowel vroegere als huidige cliënten, zodat je kat een grote kans heeft gevonden te worden, zelfs als de dierenarts op de penning niet meer actueel is.

Andere belangrijke informatie wat je op je katten penning kan zetten

Er zijn nog enkele andere dingen die je op de penning voor je kat kunt vermelden, maar die zullen variëren, afhankelijk van je omstandigheden.

Je kunt bijvoorbeeld “microchipped” op het identificatieplaatje van je kat laten graveren om het identificatieproces verder te helpen. Bovendien kan het de moeite waard zijn om ook belangrijke karaktereigenschappen te vermelden. Dus, als je een nerveuze of angstige kat hebt, of je kat is bijzonder vriendelijk, geef dat dan aan op de katten penning. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat hij goed behandeld wordt, terwijl hij wacht om met zijn persoon herenigd te worden.

Kattenpenning kopen? Let hier op

De juiste kattenpenning voor je kat kiezen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. We hebben ze voor je opgesomd om er zeker van te zijn dat jij de beste kattenpenning uitzoekt!

Ontwerp kattenpenning

Het maakt een penning voor je kat nuttig en het moet makkelijk zijn in gebruik. Daarnaast is het ook fijn als het een ontwerp heeft wat je aanspreekt. Het moet duidelijk zijn dat het een katten penning is en dat de informatie wat erop staat goed erop blijft staan.

Tekst op kattenpenning

De tekst op de penning voor je kat moet duidelijk leesbaar zijn. Iemand die je kat vindt moet weten duidelijk zien van wie de kat is en wie hij kan bellen of mailen.

Graveer of codeer je jouw kattenpenning?

Je kan kiezen om de penning voor je kat te graveren. Dan weet je zeker dat de tekst goed erop staat en iedereen het kan lezen. Tegenwoordig heb je ook een kattenpenning met een QR code waar je precies kan zien waar je kat is. Of dit altijd werkt is maar de vraag. Weeg de voor -en nadelen goed af!

Beste-Kattenpenning

Hoe groot moet een kattenpenning zijn?

De grootte van de penning voor je kat is natuurlijk ook belangrijk. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt de beste kattenpenning gekocht en ineens blijkt het niet de juiste maat voor je kat te zijn. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen. Kattenpenning zijn niet universeel!

Het materiaal waarmee de katten penning is gemaakt

Een kattenpenning is beschikbaar in allerlei soorten materialen. Je kan denken aan de volgende varianten:

Titanium kattenpenningen, roestvrij kattenpenning, maar een penning voor je kat kan ook van kunststof zijn gemaakt. Ieder materiaal heeft zijn voordeel. Een titianium kattenpenning zijn niet kapot te krijgen en een roestvrije kattenpenning roest niet, waardoor je contactgegevens erop blijven zitten. Een kuststof kattenpenning is weer licht in gewicht.

De kleur van de kattenpenning

Kies welke kleur je wilt voor je kattenpenning. Jij bepaalt zelf wat je mooi vindt en gelukkig zijn er vaak verschillende kleuren beschikbaar.

Gebruikerservaringen en reviews van katteneigenaren

Het grote voordeel van productonderzoek is dat je duidelijker voor ogen krijgt hoe je het product is samengesteld en of katteneigenaren er wel tevreden over zijn. Wij raden aan om naar verschillende onderdelen te kijken, zoals prijs, uiterlijk, kwaliteit, imago, verpakking en merknaam.

Prijs van een honden bodywarmer?

De prijs van een kattenpenning begint vanaf 10 euro en kan oplopen tot ongeveer 40 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, als je boven de 40 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Eigen kattenpenning maken?

ben je handig? Dan kan je ervoor kiezen om je eigen katten penning te maken. Sommige katten baasjes vinden dit leuk om te doen en offreren graag hun tijd hiervoor op!

Hiervoor heb je een paar blanco metalen kattenpenningen nodig, een paar metalen stempels met alfabetletters, een stempelkussen, een hamer, een permanente markeerstift, en wat wrijfalcohol.

Het proces houdt in principe in dat je de letters met een hamer in de metalen kattenpenning stempelt en de gravure omlijnt.

Beste-Katten-Penning

We zijn benieuwd welke kattenpenning jouw favoriet is. Laat het vooral weten in de comments!

Leave a Reply