Kattenkam: De 17 Beste Kattenborstels van 2024! [ Met Borstel korting] Kies Jij een Kattenkam of handschoen?

Kattenborstel

De Kattenkam: Met de juiste kattenborstel kan jij de manen van je kat temmen en je kat een verwend gevoel geven. Tegenwoordig zijn er diverse soorten kattenborstels beschikbaar voor verschillende types vacht van katten, zoals langharige, kortharige of halflangharige katten. Hierdoor kan jij de perfecte borstel kiezen voor jouw kat.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste kattenborstel van 2024, plus beoordelingen en waarderingen over verschillende merken.

Kattenborstels hebben verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste kattenborstel en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een kattenborstel is en waar je op moet letten.

De beste kattenkam van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle kattenborstels. Vervolgens beschrijven we iedere kattenkam uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over de kattenkam. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Furminator Kat Short Hair – L

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€27,00)
Nobleza Vlooienkam

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€11,95)

Kattenkam

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste kattenkam van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit, voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de kattenkam criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen kattenkam die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort kammen voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoelang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de kattenborstel.
 • Let op: Ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de kattenkam klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Kattenkam voor kortharige katten

Als je op zoek bent naar de kattenkam voor je kortharige kat, dan moet je nu verder lezen. De beste kammen voor katten met kort haar zijn degene met weinig tanden. Heeft je kat last van een teken?  Lees dan onze artikel over: de beste tekentangen voor elke kat. Dit is omdat kortharige katten natuurlijk wel haren verliezen, maar minder snel last hebben van knopen of gevlochten haren. Daarom is het niet nodig om de ondervacht van de kat sterk uit te dunnen. De beste opties zijn kattenkammen met kleine tanden om de vacht van je kat gezond en glanzend te houden

Katten Kam voor langharige katten

Als je eigenaar bent van een langharige kat, zoals de ragdoll, Noorse boskat of Perzische kat, weet je dat een goede verzorging van de vacht van groot belang is. Lang haar kan snel klitten, knopen en gevlochten stukken vertonen, wat niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook pijnlijk voor je kat. Het kan leiden tot huidproblemen, kale plekken of zelfs wondjes. Daarom is het belangrijk om de vacht van je langharige kat goed te verzorgen met de juiste kattenkam. Een ondervacht kattenkam met tanden of mesjes van roestvrijstaal is een uitstekende keuze om dode haren uit de ondervacht van de kat te verwijderen en te voorkomen dat klitten ontstaan. Zo houd je de vacht van je langharige kat glanzend, gezond en knoop-vrij.

Onze top vijf kattenborstels

Er zijn een veel verschillende kattenborstels op de markt waaruit je kunt kiezen. Het is de kunst om de juiste te kiezen!

Je zult dus iets meer over kattenkammen moeten leren om de beste keuze voor je kat te kunnen maken. Laten we dus maar snel beginnen met onze top 5.

Plek 1 kattenkam kortharig van Furminator

Furminator Kat Short Hair – L

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€27,00)

De Furminator kattenkam voor kortharige katten is een interessante kam voor het verzorgen van de vacht van je kat. Deze kattenkam is speciaal ontworpen om diep door de vacht van je kat te gaan en onnodige haren en klitten te verwijderen zonder de gezonde ondervacht van je kat aan te tasten.

Dankzij de unieke tandenconfiguratie van de Furminator kattenkam, kan je efficiënt en gemakkelijk de haren verwijderen die anders zouden zijn blijven zitten in de vacht van je kat. Hierdoor zal je kat er niet alleen gezonder uit zien, maar ook minder haren verspreiden in huis. Dankzij de ergonomische grip van de kam, kan je de kattenkam makkelijk hanteren en is de kam comfortabel in gebruik. Deze kattenkam is perfect voor katten met een kortharige vacht en is een must-have voor elke eigenaar van een kat die op zoek is naar een efficiënte en gezonde manier om de vacht van hun kat te verzorgen.

Voordelen kattenkam

 • Ergonomisch plastic handvat houdt je hand comfortabel tijdens lange borstelbeurten
 • Verkrijgbaar in twee maten: medium en groot
 • Synthetische borstelharen gaan jaren mee

Gebruikerservaringen over kattenkam

De meeste baasjes die de kattenkam probeerden waren tevreden over het product en vonden dat beide kanten goed werkten. Het is vooral waardevol voor katten eigenaren van meerdere katten, die misschien een kat met lang haar en een andere kat met kort haar hebben; gebruik gewoon de speldenkant van de kattenkam voor de kat met lange haren en de borstelkant voor je kortharige kat.

Plek 2 Kattenkam-handschoenen

De borstelhandschoen is een uniek product voor het snel en gemakkelijk borstelen van je kat. De flexibele kattenkam past zich aan het lichaam van je kat aan, waardoor het borstelen van lastige plekken, zoals de buik, tussen de benen, onder de staart, bij de borst en kin, een eenvoudige taak is.

De haren blijven achter op de borstel en kunnen eenvoudig verwijderd en weggegooid worden na het kammen van de vacht. De vachtverzorgingsborstel is ook uitermate geschikt voor gebruik tijdens het wassen van je kat, aangezien de borstelhandschoen niet uit je handen kan glippen en waterbestendig is door de gebruikte materialen. Als je op zoek bent naar een efficiënte en gemakkelijke manier om de vacht van je huisdier te verzorgen, dan is de borstelhandschoen een aanrader.

Voordelen kattenkam

 • Borstelhandschoen wat haarverlies van je kat helpt te verminderen
 • Deze kattenkam is duurzaam geproduceerd

Gebruikerservaringen over kattenborstel

Deze kattenkam werd door de meeste baasjes die het probeerden hoog beoordeeld. Veel baasjes vonden de comfortabele greep die het handvat bood prettig. Verder prezen ze het zachte gevoel van de borstelharen en zagen ze dat de vacht van hun kat schoon en glanzend werd. De meest voorkomende klacht over de kattenborstel was dat de borstelharen te zacht waren; maar dit was waarschijnlijk het gevolg van baasjes die probeerden het te gebruiken op katten waarvan het haar te lang was, voor deze stijl borstel.

Plek 3 TwinQ Professionele 2-zijdige Ondervacht kam- Klittenkam

De TwinQ Professionele 2-zijdige Ondervacht kattenkam is de perfecte tool voor de verzorging van de vacht van je langharige kat. Deze kattenkam is speciaal ontworpen om diep door de vacht van je kat te gaan en onnodige haren en klitten te verwijderen zonder de gezonde ondervacht van je kat aan te tasten. Dankzij de unieke 2-zijdige tandenconfiguratie van de TwinQ kattenkam, kan je efficiënt en gemakkelijk de haren verwijderen die anders zouden zijn blijven zitten in de vacht van je kat. Hierdoor zal je kat er niet alleen gezonder uit zien, maar ook minder haren verliezen in huis.

De TwinQ professionele kattenkam is voorzien van een ergonomisch ontwerp en gemakkelijk te hanteren. Dankzij de unieke 2-zijdige tandenconfiguratie is deze kam ideaal voor het verwijderen van knopen en klitten uit de on

Voordelen kattenkam

 • Palmvormige greep maakt het gemakkelijk je kat te borstelen
 • Het is gemaakt van duurzaam materiaal

Gebruikerservaringen over kattenborstel

De meeste kattenbaasjes die deze kattenkam probeerden waren zeer tevreden over het product. Velen van hen gaven aan dat de borstelharen soepel meebewogen en het allemaal niet stijf aanvoelden. De prijs werd ook als een pluspunt gezien. Je krijgt een oerdegelijk product voor een mooi prijsje! 

Plek 4 Kattenkam voor langharige katten

Deze borstel heeft borstelharen aan de ene kant voor het borstelen van langharige kattenrassen en een pinnenborstel aan de andere kant voor het verzorgen van katten met korter haar. Deze kattenkam is niet zoals de meeste andere dubbelzijdige borstels. Het is uitgerust met verschillende innovatieve ontwerpkenmerken om de comfort van je kat te garanderen, maar ook die van jezelf! Het moet voor beiden een moment van rust zijn!

Voordelen:

 • Rond getipte borstelharen krassen niet op de huid van je kat
 • Comfortabel antislip katten kam handvat

Gebruikerservaringen over kattenborstel

De overgrote meerderheid van de baasjes die de katten borstel uitprobeerden waren blij met de aankoop. De meesten gaven aan dat de kattenkam geweldig werkte voor hun kortharige kat en dat de borstelharen heel zacht waren voor de huid van hun kat. Veel baasjes meldden dat hun kat de borsteltijd heerlijk vonden, nadat ze op deze kattenkam waren overgestapt. Klachten over de borstel waren er maar zelden, maar een paar baasjes vonden dat de borstelharen te zacht waren om effectief te zijn. Een enkeling klaagde dat de borstel te groot was, maar dit zou voor de meeste baasjes en katten geen probleem mogen zijn.

Plek 5 Furminator kattenkam langharig

De Furminator kattenkam voor langharige katten is een innovatief product dat speciaal is ontworpen om de vacht van langharige katten grondig te reinigen en te onderhouden. Dankzij de unieke tandenconfiguratie kan de kam diep in de vacht van de kat doordringen en onnodige haren en klitten verwijderen zonder de gezonde ondervacht te beschadigen. Dit zorgt voor een gezonde en verzorgde uitstraling van de kat en minder haren verspreiden in huis. De ergonomische grip maakt het gemakkelijk om de kam te hanteren en comfortabel in gebruik.

Voordelen kattenkam

 • Gepatenteerde technologie wordt door de fabrikant gegarandeerd om het verharen meer te verminderen dan met welke andere katten borstel dan ook
 • Roestvrijstalen blad van de katten borstel verwijdert zacht en effectief haar uit de ondervacht van je kat

Gebruikerservaringen over kattenborstel

Er worden niet veel kattenkammen speciaal voor langharige katten gemaakt, dus deze borstel is een prima optie voor baasjes van katten die hevig verharen en een volle vacht hebben. De meeste baasjes waren dol op de kattenborstel en waren verrast over hoe effectief ze het haar van hun kat ermee konden verwijderden.

Beste 17 kattenborstels

Furminator Kat Short Hair – L

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€27,00)
Nobleza Vlooienkam

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€11,95)

Het kan voorkomen dat de kam voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 197 verschillende kattenborstels.

Kattenborstel

Wat is een kattenkam?

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een kattenkam in je huis is dat je geld kunt besparen door de dure uitstapjes naar de kattentrimsalon te vermijden. Het borstelen van je kat thuis helpt niet alleen om tijd met je kat door te brengen, maar het onderhoudt ook de vacht van je kat en houdt deze vrij van knopen en klitten. Het kan ook helpen om verharen te verminderen, wat voor jou minder schoonmaakwerk betekent. Je ziet dus dat er veel voordelen zijn aan het gebruik van een kattenborstel!

Tip: kijk ook eens de beste vlooiendruppels voor je kat. Mocht je kat vlooien hebben, dan is de combinatie vlooiendruppels met een kattenkam het meest efficiënte om vlooien te bestrijden.

Waarom een kattenkam?

Je kat kammen houdt je kat gezond en is ook een belangrijk deel van jullie relatie. Als jij jouw kat gaat kammen, dan houd je niet alleen zijn vacht, huid, poten, oren en gebit gezond, maar je raakt ook vertrouwd met zijn lichaam. Het geeft ook een vorm van vertrouwen. Je kat laat toe dat jij zijn vacht mag kammen. Dit klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar je zou je verbazen dat dit niet bij iedere kat zo makkelijk gaat. Mocht je iets opmerken tijdens het kammen, dan kan je gelijk de dierenarts inschakelen. Wij hebben wel eens een apart knobbeltje tijdens het kammen ontdekt bij onze kat en we konden hier dan gelijk actie op ondernemen.

Als je leert je kat te verzorgen, wees dan geduldig en gebruik veel katten traktaties. Begin langzaam en maak jullie katten borstelsessies steeds iets langer. Begin met zijn romp, dan het achterste gedeelte en als laatste zijn hoofd. We kunnen het het niet vaak genoeg zeggen, maar probeer het positief en leuk te houden! Iedereen vindt namelijk positieve activiteiten leuk om te doen! Daar is je kat geen uitzondering op.

Kattenborstel kopen? Let hier op!

Met zo veel verschillende soorten kattenborstels kan het moeilijk zijn de juiste kam voor je kat te kiezen. Het kan verwarrend zijn precies te weten welke kattenkam of kam je nodig hebt, omdat het haar van elke kat sterk varieert in textuur en lengte.

Bij het zoeken naar de beste kattenkam moet je rekening houden met de vacht van je kat en met wat je met de trimbeurt wilt bereiken. Sommige baasjes zullen kattenborstels nodig hebben om te ontharen, terwijl anderen juist een katten borstel nodig hebben om weerbarstige klitten eruit te krijgen.

Kattenborstel

Wat voor soorten kattenborstels zijn er?

Bekijk onze handige katten kam gids om uit te zoeken welk kattenborstel bij jouw past!

Slicker kattenborstel voor katten

Een slicker kattenborstel is een type borstel specifiek ontworpen voor het borstelen van katten. Het is een dunne, veelzijdige kattenkam met fijne, stijve borstelharen die zijn bedoeld om de vacht van jouw kat glad en knoopvrij te maken. Deze kattenkam is ideaal voor het verwijderen van losse haren en het verminderen van klitten en knopen. Bovendien is het ook geschikt voor katten met een fijne of gevoelige vacht. Deze borstel is gemakkelijk te gebruiken en biedt een efficiënte manier om uw kat te verzorgen en te verzorgen.

De katten borstel kan gebruikt worden op kort haar, maar extra voorzichtigheid is geboden om de huid van je kat niet te krabben. Je moet ook voorzichtig zijn met lange vachten, want krachtig gebruik van dit soort kattenborstels kan schade aan het haar veroorzaken.

Undercoat kattenborstel voor katten

Als je een kat hebt, weet je hoe belangrijk het is om je kat regelmatig te borstelen. Dit helpt niet alleen om de vacht van je kat glanzend en gezond te houden, maar het vermindert ook de hoeveelheid haren die je kat uitscheert.

Met deze kattenkam kun jij gemakkelijk de onderste laag van de vacht van je kat bereiken. Deze laag bestaat uit zachte, dikkere haren die diep in de vacht zitten en die vaak verantwoordelijk zijn voor knopen en klitten. De borstelharen van de undercoat kattenborstel zijn speciaal ontworpen om deze haren te bereiken en te verwijderen zonder dat je kat hierbij ongemakkelijk of pijnlijk wordt.

Als je je kat regelmatig borstelt met de undercoat kattenkam, zul je merken dat de vacht van je kat er gezonder uitziet en dat er minder haren in huis rondvliegen. Bovendien zal je kat zich ook prettiger voelen, omdat knopen en klitten verwijderd worden en het borstelen een aangename ervaring voor je kat wordt.

Het wegwerken van kattenhaar helpt matten te voorkomen en vermindert klitten die je in je huis ziet rondzwerven.

Vlooienkam voor katten

Een vlooienkam is een belangrijk hulpmiddel voor de verzorging van katten, specifiek ontworpen om vlooien en teken te verwijderen uit de vacht van een kat. Deze kam heeft fijne tanden die dicht bij elkaar staan en zorgen voor een efficiënte verwijdering van de vlooien en teken zonder de huid van de kat te beschadigen.

Het gebruik van een vlooienkam is een veilige en natuurlijke manier om vlooien te bestrijden, die geen gebruik maakt van chemicaliën of pesticiden. Het is aan te raden om de kam regelmatig te gebruiken, vooral als je kat vaak buiten speelt of in contact komt met andere katten.

Na het borstelen met de vlooienkam, is het aan te raden om de kam grondig schoon te maken door de tanden te boenen met warm water en zeep. Dit zorgt ervoor dat geen vlooien of teken achterblijven op de kam en zorgt voor een efficiënte verwijdering ervan in de toekomst.

Rubberen kattenkam voor katten

Een rubberen kattenborstel is een type borstel specifiek ontworpen voor het borstelen van katten. Het is gemaakt van natuurlijke rubber en heeft zachte, flexibele tanden die zijn bedoeld om de vacht van uw kat glad en knoopvrij te maken. De borstel is ideaal voor het verwijderen van losse haren en het verminderen van klitten en knopen. Bovendien is het ook geschikt voor katten met een fijne of gevoelige vacht.

De rubberen kattenkam is een goede keuze voor katten met een normale of droge huid. Het rubber tanden van de borstel helpen bij het verwijderen van de losse haren, terwijl tegelijkertijd de huid van de kat wordt geprikkeld, wat helpt bij de bloedcirculatie en een gezonde glans aan de vacht geeft. De kattenkam is ook geschikt voor katten met een gevoelige huid omdat de tanden zacht zijn en geen irritatie veroorzaken.

Het gebruik van de rubberen kattenkam is eenvoudig, je kunt de borstel in de richting van de haargroei gebruiken en daarna tegen de haargroei in borstelen om de losse haren te verwijderen. Voor het beste resultaat, is het aan te raden om de kat regelmatig te borstelen met deze kattenkam, vooral als de kat een langharige vacht heeft.

Kattenborstel

Dubbelzijdige kattenborstel voor katten

Een dubbelzijdige kattenkam is een type borstel specifiek ontworpen voor het borstelen van katten. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze kattenkam twee zijden met verschillende soorten borstelharen. Aan één kant van de borstel zijn er fijne tanden die zijn bedoeld om losse haren te verwijderen en klitten en knopen te verminderen. Aan de andere kant van de borstel zijn er bredere tanden die zijn bedoeld om de vacht van uw kat glad te maken en te glanzen.

De dubbelzijdige kattenkam is ideaal voor katten met een medium tot langharige vacht. Aan de ene kant van de kattenkam kan je de vacht borstelen in de richting van de haargroei om losse haren te verwijderen, terwijl aan de andere kant van de borstel je kan borstelen tegen de haargroei in om de vacht glad te maken en een gezonde glans te geven.

Het gebruik van de dubbelzijdige kattenborstel is eenvoudig en biedt een efficiënte manier om je kat te verzorgen. Het is aan te raden om de kat regelmatig te borstelen, vooral als de kat een langharige vacht heeft of als de kat vaak buiten speelt. Dit zorgt ervoor dat de vacht van de kat gezond blijft en dat de kat zich prettiger voelt.

Kattenborstels van varkenshaar voor katten

Varkenshaar kattenkammen zijn een type borstel specifiek ontworpen voor het borstelen van katten. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze borstels gemaakt van varkenshaar. Varkenshaar is zacht, flexibel en sterk, en heeft de unieke eigenschap om zowel vuil als losse haren op te nemen en vast te houden. Dit maakt deze borstels zeer effectief in het verwijderen van losse haren en verminderen van klitten en knopen in de vacht van de kat.

Deze borstels zijn geschikt voor katten met een normale of droge huid. Omdat de borstelharen van varkenshaar natuurlijk zijn, zijn ze minder irriterend voor de huid van de kat. De kattenkam kan ook helpen bij de bloedcirculatie en een gezonde glans aan de vacht geven.

Het gebruik van de varkenshaar kattenkam is eenvoudig, je kan de kattenkam in de richting van de haargroei gebruiken en daarna tegen de haargroei in borstelen om de losse haren te verwijderen. Voor het beste resultaat, is het aan te raden om de kat regelmatig te borstelen, vooral als de kat een langharige vacht heeft. Bovendien is het aan te raden om de borstel na gebruik te reinigen met warm water en zeep om de losse haren te verwijderen en de borstel in optimale staat te houden.

Mattenbrekers voor katten

Een matbreker is een speciaal soort kam die specifiek is ontworpen om knopen en klitten uit de vacht van katten te verwijderen. Deze kattenkam is vaak voorzien van scherpe tanden of messen die zijn bedoeld om de knopen en klitten te verdelen of te snijden zonder de huid van de kat te beschadigen. Mattenbrekers zijn geschikt voor katten met een lange of dikke vacht die snel knopen en klitten vormen.

Het is aan te raden om deze kattenkam met voorzichtigheid te gebruiken en alleen op de specifieke gebieden waar knopen en klitten zich bevinden. Het is ook aan te raden om de kat eerst te borstelen met een borstel met fijne tanden of een slicker borstel om losse haren en kleine knopen te verwijderen alvorens de matbreker te gebruiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van deze kattenkam vaak een tijdrovend proces is en dat het niet altijd mogelijk is om alle knopen en klitten te verwijderen zonder de vacht van de kat te beschadigen. Bovendien kan het gebruik van een matbreker stressvol zijn voor de kat, dus het is aan te raden om rustig te werk te gaan en de kat te belonen voor zijn geduld.

Kattenkam

Rui kattenkam voor katten

Een ruikam voor katten is een speciaal soort kam die specifiek is ontworpen om de ruiperiode van katten gemakkelijker te maken. Tijdens de ruiperiode verliest een kat een groot deel van zijn onderste vacht en deze kan zich ophopen in de omgeving van de kat of overal in huis. Een ruikam heeft fijne tanden die speciaal zijn ontworpen om losse haren van de vacht van een kat te verwijderen.

Deze kattenkam is geschikt voor katten met een normale of langharige vacht die in de ruiperiode zijn. Het is aan te raden om de kat regelmatig te borstelen met de ruikam tijdens de ruiperiode om zo veel mogelijk losse haren te verwijderen en het huis schoon te houden. Dit kan ook helpen bij het verminderen van allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn voor kattenhaar.

Het gebruik van deze kattenkam is eenvoudig, je kan de kattenkam in de richting van de haargroei gebruiken en daarna tegen de haargroei in borstelen om de losse haren te verwijderen. Voor het beste resultaat, is het aan te raden om de kat regelmatig te borstelen tijdens de ruiperiode. Bovendien is het aan te raden om de kam na gebruik te reinigen met warm water en zeep om de losse haren te verwijderen en de kam in optimale staat te houden.

Verzorgingskam voor katten

Een verzorgingskam voor katten is een type kam die speciaal is ontworpen om de vacht van een kat te verzorgen. Deze kattenkam heeft fijne tanden die zijn bedoeld om klitten en knopen te verminderen, losse haren te verwijderen en de vacht glad te maken. Dit maakt de kam geschikt voor katten met een medium tot langharige vacht die snel knopen en klitten vormen.

De verzorgingskam is geschikt voor katten met een normale of droge huid. Het gebruik van de kattenkam kan helpen bij de bloedcirculatie en een gezonde glans aan de vacht geven. Het is aan te raden om de kat regelmatig te borstelen met deze kattenkam, vooral als de kat een langharige vacht heeft of als de kat vaak buiten speelt. Dit zorgt ervoor dat de vacht van de kat gezond blijft en dat de kat zich prettiger voelt.

Het gebruik van deze kattenkam is eenvoudig, je kan de kattenkam in de richting van de haargroei gebruiken en daarna tegen de haargroei in borstelen om de losse haren te verwijderen. Voor het beste resultaat, is het aan te raden om de kat regelmatig te borstelen. Bovendien is het aan te raden om de kattenkam na gebruik te reinigen met warm water en zeep om de losse haren te verwijderen en de kam in optimale staat te houden.

Kattenkam

Wanneer moet jij je kat kammen?

Als baasjes weet je dat thuis kammen tussen de trimbeurten door kan helpen om de vacht van je kat schoon en klitvrij te houden. Maar begrijpen hoe vaak je jouw kat moet kammen voor de doeleinden die verder gaan, dan alleen maar zorgen dat hun vacht niet in de klit raakt, kan ingewikkeld lijken. Het goede nieuws is dat het eigenlijk vrij simpel is!

Uitzoeken hoe lang er tussen twee kambeurten moet zitten hangt af van het type en de lengte van de vacht van je kat. Bepaalde kattenrassen moeten vaker gekamd worden dan andere, omdat hun haar meer vatbaar is voor klitten en verharen

Raak niet overweldigend als je jouw kat kamt

Raak dus niet overweldigd! Katten hoeven niet dagelijks gekamd te worden. Zelfs katten die regelmatig thuis gekamd moeten worden om hun vacht te onderhouden, hoeven meestal nog maar een paar keer per week geborsteld te worden.

Je kunt je kat niet ”overborstelen” Je moet wel letten op de soorten kattenborstels die je gebruikt en uitkijken voor tekenen van huidirritatie zoals roodheid of droogheid. Behalve dat het helpt de huid en de vacht gezond te houden, kan het regelmatig borstelen van je kat ook helpen de band tussen jullie te laten groeien, dus maak gerust een paar korte, niet geplande sessies om met je kat in contact te komen en hem meer vertrouwd te maken met het proces.

Welke vachtverzorging voor welke vacht?

Soort kattenvachtAanbevolen vachtverzorging
LangharigSlicker borstel, vlooienkam, matbreker
Kort haarVlooienkam, verzorgingskam
Normaal haarVlooienkam, verzorgingskam, rubberen kattenborstel
Droge huidRubberen kattenborstel, verzorgingskam
Gevoelige huidRubberen kattenborstel, verzorgingskam, Vlooienkam
RuiperiodeRuikam, Slicker borstel, verzorgingskam

Prijs van een kattenkam

De prijs van een kattenkam begint vanaf 3 euro en kan oplopen tot ongeveer 70 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, als je boven de 70 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Hoe maak je een kattenkam schoon?

Om een kattenkam schoon te maken, kan je de volgende stappen volgen:

 1. Verwijder eerst zo veel mogelijk losse haren uit de kattenkam met een borstel of een kam met fijne tanden.
 2. Maak vervolgens de kattenkam schoon met warm water en een milde zeep.
 3. Wrijf de tanden van de kattenkam zorgvuldig schoon met een borstel of een oude tandenborstel.
 4. Spoel de kattenkam grondig af onder stromend water om eventuele resterende zeep of losse haren te verwijderen.
 5. Laat de kattenkam vervolgens goed drogen voordat je deze opbergt of weer gebruikt.

Het is aan te raden om de kattenkam regelmatig schoon te maken, vooral als je deze vaak gebruikt of als je kat vaak buiten speelt. Dit zorgt ervoor dat de kam in optimale staat blijft en efficiënt blijft werken.

Einde van dit artikel over kattenkammen voor jouw kat

Welke kattenkam gebruik jij? Vertel ons je tips en trucs in de comments hieronder!

Op zoek naar andere verzorgingsproducten voor je kat? Bekijk dan ook onze andere artikelen over: katten nagelvijl, kattentondeuse, kattentandpasta of de nagelknipper kat.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze kattenkam artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van dit kattenkam artikel!

Furminator Kat Short Hair – L

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€27,00)
Nobleza Vlooienkam

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€11,95)

Leave a Reply