Kattenhalsband! [Past bij iedere Kat] 9x de beste Kattenhalsbanden van 2022

Kattenhalsband

De kattenhalsband. Met je kat gaan wandelen is een geweldige manier om een band op te bouwen. Daarnaast geeft het ze ook beweging die ze nodig hebben om kalm, gelukkig en gezond te blijven.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste kattenhalsband van 2022, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende merken.

Katten halsbanden hebben verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste kattenhalsband en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een kattenhalsband is en waar je op moet letten als je een katten halsband gaat kopen en welke soorten kattenhalsbanden er allemaal op de markt te verkrijgen zijn.

De beste kattenhalsband van 2022

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste kattenhalsband van 2022 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde kattenhalsbanden zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de kattenhalsband criteria:

 • Prijs kattenhalsband: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen kattenhalsband die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort kattenhalsbanden voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit kattenhalsband: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen van de kattenhalsband: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet over de katten halsband.
 • Populariteit kattenhalsband: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de beste kattenhalsband voor je kat.
 • Let op: Iedere kattenhalsband die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de kattenhalsband klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Top kattenhalsbanden

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle kattenhalsbanden zien. Vervolgens beschrijven we iedere kattenhalsband uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken!
Je komt alles over kattenhalsbanden te weten, zodat jij de beste keuze voor je kat kan maken. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Onze top 5 halsbanden voor je kat

Sommige kattenbaasjes zien er tegenop en vermijden zelfs wandelingen met hun kat vanwege het trekgedrag van hun kat. Een trekkende kat is geen plezier om mee te wandelen en kan erg stressvol zijn.

Het goede nieuws is dat met de juiste halsband en training, baasjes weer kunnen genieten van hun wandelingen.

Plek 1 Nobby leren Kattenhalsband

De Nobby leren kattenhalsband is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk aan te doen. Uit alle verschillende soorten halsbanden is dit waarschijnlijk een van de beste opties voor katten. De halsband is gestikt waardoor de kans op loslaten minimaal is. Verder is bestaat de katten halsband uit soft leer van hoog kwaliteit leer met antislip. De leer is op een bepaalde wijze behandeld met als resultaat dat het flexibel en duurzaam is. De Nobby kattenhalsband is gemaakt met het oog op kwaliteit, duurzaamheid en draagcomfort.

Kenmerken kattenhalsband

 • leren halsband
 • perfecte kattenhalsband als je voor kwaliteit en duurzaamheid gaat
 • Ruime keuze aan verschillende kleuren en maten

Gebruikerservaring kattenhalsband

Katten baasjes zijn er lovend over hoe fijn hun kat de halsband vindt zitten. Verder gaven ze aan dat het ook een product is wat lang meegaat. Baasjes konden voor deze kattenhalsband geen minpunten vinden. Je krijgt waar voor geld!

Plek 2 Rogz for dogs nylon halsband fanbelt choker

Als je op zoek bent naar een trendy nylon kattenhalsband, tuig of looplijn dan heb je aan deze kattenhalsband een goeie! Met de achterste clip van de nylon kattenhalsband kan je kat comfortabel lopen, terwijl de voorste lus je in staat stelt om je kat te sturen en te leiden, mocht dat nodig zijn. De Fanbelt choker is een goed verstelbare nylon kattenhalsband en zorgt voor een optimale controle over jouw kat. De band heeft een nekomvang tussen 40 en 60 cm. Kortom een sterke nylon kattenhalsband waar je een tijd mee vooruit kan!

Kenmerken kattenhalsband

 • Hoogwaardige halsband kwaliteit
 • Perfecte halsband voor katten die nog wel eens trekken!
 • Nylon kattenhalsband

Gebruikerservaring kattenhalsband

De meeste katten baasjes waren erg blij met deze nylon kattenhalsband en melden dat het snel een eind maakte aan het trekken van de riem. Het leek voor de meeste katten eigenaren ook gemakkelijk te gebruiken en het paste de katten meestal goed. Een paar baasjes klaagden over de prijs van de kattenhalsband, maar het is niet veel duurder dan een andere nylon kattenhalsband.

Plek 3 Leren kattenhalsband van Dog’s Companion

Dit is een prachtige leren kattenhalsband, handgemaakt van zacht en duurzaam Italiaans nappa leer. Dit voelt erg zacht en soepel, waardoor de katten halsband voor je kat erg comfortabel zit. Ik moet zeggen dat deze leren kattenhalsband zich wel kenmerkt door een mooie afwerking. Net wat anders dan de andere kattenhalsbanden. Deze leren katten halsband is te verstellen door het schuifleertje te verplaatsen. De leren halsband groeit zo mee met jouw kat. De kattenhalsband is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor er voor iedere kat een perfecte pasvorm is.

Kenmerken kattenhalsband

 • Leren halsband
 • Een van de meeste exclusieve halsbanden
 • Katten halsband is geschikt voor een lange wandeling
 • Geschikte voor een kleine kat, middelgrote kat en grote kat!

Gebruikerservaring kattenhalsband

De overgrote meerderheid van baasjes is lovend over het vermogen van deze kattenhalsband om slecht gedrag te stoppen en het wandelen met grote, krachtige katten veel gemakkelijker te maken door het voorkomen van trekken. Sommige baasjes merken op dat ze hun kat aan de halsband moesten laten wennen en dat het gebruik ervan nogal wat training vereiste. Je kan deze kattenhalsband eventueel in combinatie met een muilkorf gebruiken.

Plek 4 Bruine Halsband van Brute Strenght

Deze kattenhalsband is gemaakt van écht volnerfleer en heeft een crème binnenkant met zachte vulling. Dit alles moet er toe leiden dat je kat extra comfort ervaart. De gesp en d-ring zijn gemaakt van massief gelakt messing materiaal om roest en corrosie te voorkomen. Daarnaast is de kattenhalsband verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor er voor iedere kat een pasvorm is.

kenmerken kattenhalsband

 • Unieke leren halsband
 • Juiste product als jij en je kat van een stevige kattenhalsband houden
 • Hoogwaardige kwaliteit volgens katten eigenaren

Gebruikerservaring kattenhalsband

De meeste baasjes waren erg tevreden met hun kattenhalsband keuze. Veel van hen gaven aan dat het trekken van hun kat stopten en de meerderheid vond de kattenhalsband duurzaam en goed gemaakt. Enkele katten eigenaars vonden het moeilijk de juiste maat te kiezen. Gelukkig biedt bol.com een 30 dagen retourbeleid, zodat je de kattenhalsband altijd kan omwisselen.

Plek 5 Lederen halsband van Label of Tails

Dit is gelijk de duurste product uit de top 5. Ze worden met de hand gemaakt en daarna stuk voor stuk gecontroleerd op kwaliteit. Deze kattenhalsband is speciaal ontworpen voor langdurig gebruik en dat zie je ook terug in de prijs.

Label of tails heeft diverse kleuren in het assortiment, zoals bruin of zwart. Je kan kiezen uit 7 verschillende maten. Zowel voor kleine- als grote katten kan je deze halsband aanschaffen.

Kenmerken kattenhalsband

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ook geschikt voor kleinere katten
 • Een van de sterkere leren halsbanden die beschikbaar zijn

Gebruikerservaring kattenhalsband

De overgrote meerderheid die deze kattenhalsband voor hun kat probeerden was erg blij met hun keuze. De meesten katten baasjes verklaarden dat de leren kattenhalsband erg goed is gemaakt en dus ook duurzaam is. Sommige baasjes hebben de kattenhalsband al vijf jaar! De leren halsband moedigt hun kat aan zich beter te gedragen tijdens wandelingen. De prijs van de kattenhalsband wordt gezien als enige minpunt. Je moet deze kattenhalsband dan ook echt als een investering voor langere termijn zien.

Beste 9 kattenhalsbanden

Dit zijn de kattenhalsbanden die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 9. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande kattenhalsbanden vermeld.

Het kan voorkomen dat de halsband voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 7.000 verschillende kattenhalsbanden!

Wat is een kattenhalsband?

Een kattenhalsband wordt gebruikt om je kat vast te houden, te identificeren en te beschermen. Identificatie labels en medische informatie worden vaak op kattenhalsbanden aangebracht. Verder wordt een kattenhalsband samen met een riem gebruikt om een kat in bedwang te houden.

Een kattenhalsband kan traumatisch zijn voor de luchtpijp als de kat tegen de beperking van de riem trekt, waardoor er zware druk op de hals ontstaat. We zeggen niet dat dit per definitie gebeurd, maar mocht dit gebeuren, dan zou je kunnen denken aan alternatieven. Gebruik van een kattentuigje of het beste kattenharnas in plaats van een kattenhalsband kan dan gunstiger zijn voor katten die vatbaar zijn voor tracheïtis(luchtpijpontsteking) of katten die een ingezakte luchtpijp hebben.

Omgekeerd kunnen kattenrassen met slanke nekken of kleinere koppen gemakkelijk uit te losse kattenhalsbanden glippen. Dit kan vermeden worden door een martingaal kattenhalsband te gebruiken, die strakker wordt om de druk rond de hals te verdelen.

Mocht je een martingaal kattenhalsband gaan gebruiken, dan adviseren we wel om hier uitvoerig mee te trainen. Je moet het even door hebben hoe je dit het beste kan gebruiken bij je kat. Elke stijl kattenhalsband, zoals een slipketting moet goed aangebracht worden om de veiligheid te garanderen.

Waarom een kattenhalsband kopen?

De halsband is een kattenaccessoire dat nog vele eeuwen blijft bestaan. De kattenhalsband voor een kat heeft zich ontwikkeld van een louter controle-accessoire, tot een kattenriem wat je kan gebruiken om kattengedrag te corrigeren en zelfs om met ze te communiceren. Het lijkt een vrij basaal en simpel product, maar er zitten veel voordelen aan. Een kattenhalsband geeft baasjes meer vertrouwen bij het uitlaten van hun katten, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat hun kat wegloopt.

De volgende redenen zijn het belangrijkste om een kattenhalsband aan te schaffen:

Kattenhalsband helpt bij kattentrainingen  

Het belang van een kattenhalsband bij een kattentraining zoals behendigheidstraining erg groot. Je hebt een kattenhalsband nodig om een ongetrainde kat volledig door hindernissen te loodsen. De kattenhalsband helpt je kat bij het springen over en bewegen rondom hindernissen. Op deze manier krijgt je kat alles onder de knie.

Als je kat lijdt aan een korte aandachtspannen, ofwel je hebt een kat die na 1 minuut al aan zijn lekkere kattensnack denkt, dan zal het gebruik van een kattenhalsband met een lijn je helpen zijn aandacht veilig te stellen. Zelfs tijdens uitlaatsessies kan je een kattenhalsband met riem gebruiken om zijn aandacht te trekken, vooral als de kat zich misdraagt. Als het gaat om het kiezen van een kattenhalsband voor kattentraining, dan moet je de meest duurzame kattenhalsband overwegen, die bestand is tegen het intensief ”misbruik” tijdens de training.

Kattenhalsband helpt om het gedrag van je kat te verbeteren

Voorbij zijn de dagen dat kattenhalsbanden alleen nodig zijn bij het uitlaten, trainen en in bedwang houden van katten op de weg of bij het sporten. Tegenwoordig werken moderne kattenhalsbanden met een afstandsbediening en ontvangers om katten van overmatig blaffen af te houden.

Deze kattenhalsbanden communiceren wel met een ontvanger die signalen naar de halsbanden zendt, als er op een afstandsbedieningsknop wordt gedrukt. Deze kattenhalsbanden kunnen zelfs op 1000 meter afstand verbinding maken.

Met deze eenvoudige techniek ontvangt je kat piepgeluiden, trillingen of kleine schokjes om het blaffen te stoppen. De soort prikkels die je kat ontvangt hangt af van het type kattenhalsband.

Het is belangrijk om kattenhalsbanden die elektrische prikkels gebruiken, om slecht gedrag te stoppen, zorgvuldig te kiezen. Sommige katten kunnen allergisch zijn voor lichte schokken; vandaar dat je kattenhalsbanden met piepgeluiden en trillingen moet overwegen om het gedrag van de kat te corrigeren. Verschillende kattenhalsbanden hebben verschillende instelbare niveaus van klokken en trillingen; vandaar dat je zulke kattenhalsband instellingen kunt personaliseren op basis van de reactie van je kat.

Kattenhalsband vergroot de veiligheid van de kat en anderen

Ook al is je kat goed opgevoed, er zijn momenten dat het onverwachte kan gebeuren, zelfs als je jouw kat meeneemt om te trainen of te wandelen. Voor de veiligheid van je kat en die van andere mensen langs de weg, moet je jouw kat met een kattenhalsband en riem uitlaten.

Je wilt niet dat je kat plotseling tegen het drukke verkeer ingaat of in een gevaarlijke ruzie verzeild raakt met andere katten in de buurt. Een kattenhalsband kan je ook gebruiken om de beweging van je kat te controleren. Het zal je helpen om je kat meer discipline bij te brengen en je kat te beschermen tegen gevaarlijke situaties.

Er zijn tegenwoordig kattenhalsbanden met reflecterende materialen die oplichten in het donker, vooral als er fel licht van een auto op schijnt. Reflecterende kattenhalsbanden hebben de voorkeur, vooral als je in het donker met de kat wandelt. Ze zorgen ervoor dat aankomende auto’s niet tegen jou en de kat opbotsen;)

Kattenhalsband helpt je kat te identificeren

Kattenhalsbanden dienen niet alleen om de beweging van je kat te begeleiden, ze kunnen ook vitale informatie over de kat bevatten. Een kattenpenning aan een halsband bevestigen is belangrijk voor de veiligheid van je kat.

Als je kat wegloopt, dan kan dit iemand helpen om je kat naar je terug te brengen. Idealiter moet de naam, je adres en je telefoonnummer op het label van je kat staan.

Zorg ervoor dat de kat deze kattenhalsband met het label draagt, telkens als je kat alleen of met jou het huis verlaat. Als je kat aan wedstrijden deelneemt, helpt een kattenhalsband je kat te identificeren van de rest van de menigte.

Leuk weetje: Het hebben van een gepersonaliseerde kattenhalsband met identificatieplaatjes is een van de vereisten om aan alle kattenwedstrijden deel te mogen nemen.

Kattenhalsbanden maken je kat verantwoordelijker

Je hoeft niet de hele tijd kattenhalsbanden te gebruiken. Er komt een tijd dat je kat leert om ook zonder zulke kattenhalsbanden op eigen kracht te overleven.

Een kattenhalsband zal je kat uiteindelijk helpen om probleemplekken te herkennen die zijn leven in gevaar kunnen brengen. Als de kattenhalsband goed geoptimaliseerd is, dan zal je kat onafhankelijker worden en zelfs op eigen houtje en zonder toezicht op pad gaan en terug te keren. Dit adviseren we overigens niet, maar het is meer voor het idee;)

Kattenhalsband kopen? Let hier op!

Kattenhalsband fabrikanten gebruiken een paar verschillende benaderingen bij het maken van kattenhalsbanden. Dat is geweldig voor katten, want het betekent dat er verschillende kattenhalsbanden op de markt zijn waaruit je kan kiezen. Ze zijn dus met diverse materialen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een nylon kattenhalsband of leren kattenhalsband.

Elke no-pull technologie werkt echter een beetje anders en biedt andere voordelen dan een standaard nylon halsband voor katten. Je zult er dus zeker van willen zijn dat je het beste type voor jou en je kat kiest.

Er zijn bepaalde elementen die je in een trekkende nylon kattenhalsband zult willen zoeken om er zeker van te zijn dat het veilig is voor je kat en functioneert, zoals het is bedoeld.

Zacht materiaal voor een kattenhalsband?

Een van de belangrijkste kenmerken is het materiaal waarvan de kattenhalsband is gemaakt. Zacht materiaal is het beste, zoals gaas of wol, want dat helpt de druk van de kat af te houden en resulteert in een meer comfortabele kattenhalsband. Een ruwe kattenhalsband kan de kat te hard schuren en irritatie veroorzaken. Als je kat het materiaal van de kattenhalsband oncomfortabel vindt, dan kan je kat aan de halsband gaan kauwen. Wat natuurlijk niet goed is, voor zowel de halsband als voor jouw kat!

Verstelbare kattenhalsband

Het is ook belangrijk dat de kattenhalsband verstelbaar is. Een verstelbare halsband zorgt ervoor dat de pasvorm goed is voor de grootte en de vorm van de kat. Het is nog beter als er meerdere verstelbare punten zijn bij je kattenhalsband.

Snel sluiting kattenhalsband?

Met een snel sluiting kun je de kattenhalsband snel van je kat af krijgen. Dit is handig als je kat zich losrukt om weer in huis te komen, of in geval van nood. Let op: dit betekent niet dat je kat bij dit soort kattenhalsbanden snel los kunnen komen als je aan het wandelen bent.

Wat voor soort kattenhalsbanden zijn er?

Bij het kiezen van de juiste kattenhalsbanden is het belangrijk de omtrek en de grootte van de hals van je kat te meten en een verstelbare halsband te kiezen voor comfort. Je moet ook weten welke verschillende materialen voor kattenhalsbanden er zijn.

De meeste kattenhalsbanden zijn gemaakt van nylon, leer, of metaal. Sommige nylon en leren halsbanden kunnen wat plastic elementen bevatten, maar de eenvoudige waarheid is dat nylon en leer gemakkelijker te onderhouden zijn, dan metalen halsbanden. Metalen halsbanden zullen op den duur corroderen en roesten, waardoor ze na een tijdje onbruikbaar worden.

Nylon halsbanden kun je gemakkelijk wassen en in een paar uur drogen. Veel van deze Nylon kattenhalsbanden zijn waterbestendig, wat een voordeel is. Ook bij regenachtig en nat weer kan je deze kattenhalsband gewoon aandoen!

We bespreken hieronder de drie meest voorkomende ontwerpen die fabrikanten gebruiken.

Standaard kattenhalsband

Dit is een kattenhalsband wat bestaat uit leer of nylon en je kan herkennen aan de gesp, waarmee je de kattenhalsband om de nek van je kat vastmaak. Heel veel katten baasjes kopen dit soort kattenhalsbanden, omdat het vertrouwd voor ze is.

Tip: Trek niet aan de lijn om te proberen de aandacht van je kat te krijgen, dit zal je kat onbedoeld leren terug te trekken en een platte halsband nutteloos maken.

Als je terugtrekt om de aandacht van je kat te krijgen als ze snuffelen, of aan de lijn trekt om je kat te zeggen dat hij moet zitten, probeer dan je kat te controleren door aan de lijn te trekken, in plaats van hem vocaal te controleren.

Klikhalsband

Dit is een soortgelijk product als de standaard kattenhalsband. Het verschil is dat dit halsband een klikmechanisme heeft, waarmee je de riem vastmaakt om de nek van de kat. Je klikt als het ware de twee uiteindes aan elkaar.

Sliphalsband

Deze kattenhalsbanden worden aanbevolen voor windkatten omdat hun kop kleiner is dan hun nek en ze vaak uit standaard halsbanden kunnen glippen.

Ze kunnen echter voor elk kattenras gebruikt worden. Door hun anti-slip eigenschap zijn ze een veiligheidsnorm geworden in veel kennels en dierenasiels. Deze kattenhalsband heeft 2 lussen; de kleinere lus is de “controlelus” die de grotere lus strakker maakt als eraan getrokken wordt, om te voorkomen dat katten uit de halsband glijden.

Een juist afgestelde sliphalsband vernauwt de hals van de kat niet als hij strak getrokken wordt. De structuur laat de halsband los en comfortabel zitten, maar spant aan als de kat probeert zich eruit terug te trekken.

Lichtgevende kattenhalsband

Een lichtgevende kattenhalsband is voor interessant als je veel in het donker loopt of op plekken waarbij veiligheid voorop staat. Je kat wordt er namelijk zichtbaarder door.

Bedenk bij het kiezen van een kattenriem dat het ideaal is dat je kat naast je loopt zonder te trekken en dat een platte of standaard kattenhalsband zou moeten volstaan. De rest van de kattenriemen op de markt wordt gebruikt om slecht gedrag te controleren, dat met de juiste training na verloop van tijd gecorrigeerd moet worden.

Hoe selecteer je de juiste maat halsband voor jouw kat?

Laat je kat voor je zitten. Doe met een zacht meetlint of een touwtje* het volgende:
Grootte van het hoofd: Van de bovenkant van de keel van de kat, over de oren tot de bovenkant van de kop (dit is de grootte van het eigenlijke hoofd).

Nekomvang: Meet losjes de hals waar de halsband normaal zou zitten door twee vingers tussen de hals van de kat en het meetlint te schuiven. Als je de twee vingers erbij optelt, moet de maat van de halsband ongeveer 2″ groter zijn dan de halsomvang van de kat (misschien dichter bij 1″ bij heel kleine katten).

Baasjes, is een strik, ook een kattenhalsband🤔?

Als je bovenstaande hebt uitgevoerd, dan ben ik er zeker van dat je de juiste kattenhalsband voor je kat hebt uitgekozen.

Afgezien van de vormgeving van het materiaal zijn er halsbanden in verschillende uitvoeringen. Sommige zijn er met riempjes en andere met gespen. Zowel riemen als gespen zijn verstelbaar, vandaar dat ze niet de belangrijkste kenmerken moeten zijn bij het maken van je uiteindelijke keuze. Het belangrijkste is dat de halsband comfortabel om de kat zit.

Om te bepalen of een halsband comfortabel om de kat zit, probeer je eenvoudig twee vingers tussen de halsband en de nek van de kat te steken.

Als je vingers er zonder spanning door kunnen, dan zit de halsband niet te strak en niet te los. Als er maar 1 vinger doorkomt, betekent dit dat de halsband wat extra strak zit en misschien bijgesteld moet worden. De budgetfactor moet je laatste overweging zijn bij het kiezen van de juiste kattenhalsband.

Hoe doe je een halsband om de nek van je kat?

De belangrijkste vraag die je zelf stelt na het kopen van de beste halsband voor je kat is: Hoe doe je dit om de nek van je kat?

Dit ligt aan het type kattenhalsband dat je hebt gekocht. Je hebt grofweg twee manieren waarop een halsband om je kat kan bevestigen. Dit is met een kliksluiting of met een gesp.

Een klikhalsband klik je om de nek van je kat en een gesp kan je vergelijken met hoe je een riem bij jezelf omdoet. Het is eigenlijk best simpel!

Prijs van kattenhalsband

De prijs van een kattenhalsband begint vanaf 5 euro en kan oplopen tot ongeveer 150 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, als je boven de 150 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Leave a Reply