Hoe vers kattenvoer maken?

Hoe-Vers-Kattenvoer-Maken

Hoe vers kattenvoer maken? Vers kattenvoer maken is een goede manier om ervoor te zorgen dat jouw kat gezonde en verse voeding krijgt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om vers kattenvoer te maken:

  1. Kies de juiste ingrediënten: Vlees, vis of eieren zijn goede basisingrediënten voor kattenvoer. Zorg voor een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.
  2. Maak de juiste hoeveelheden: Houd rekening met de voedingsbehoefte van jouw kat en bepaal de juiste hoeveelheden van de verschillende ingrediënten.
  3. Kook of bak de ingrediënten: Kook of bak het vlees, vis of de eieren tot ze gaar zijn. Je kunt ook groenten, zoals wortelen of spinazie, toevoegen voor extra voedingsstoffen.
  4. Voeg vitaminen en mineralen toe: Voeg een speciaal kattenvoersupplement toe om te zorgen dat jouw kat voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.
  5. Serveer en bewaar: Serveer het vers kattenvoer direct na het koken of bakken en bewaar het resterende voer in de koelkast.

Het is belangrijk om te weten dat vers kattenvoer speciaal gemaakt moet worden voor katten, aangezien ze specifieke voedingsbehoeften hebben die andere diersoorten niet hebben. Daarbij is het ook belangrijk dat je het kattenvoer in een voedselcontainer kat  bewaard om de versheid te behouden. Het is aanbevolen om met een dierenarts te overleggen over de juiste balans van ingrediënten en de juiste hoeveelheden voedingsstoffen voor jouw kat.

Welke soorten kattenvoeren bestaan er?

Op basis van  bovenstaande verhaal kan ik het kattenvoeronderverdelen op basis van eigenschappen:

Biologisch kattenvoer
Voer zonder kunstmatige toevoegingen. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat
Glutenvrije kattenvoer
Hypoallergeen kattenvoer

Graanvrij kattenvoer
Indoor kattenvoer

Andere manier is op basis van dieet te verdelen:

Huidaandoeningen en vachtproblemen
Voedselallergie
Maag- en darmklachten
Dieetvoer kat
Overgewicht
Gewricht en botproblemen
Zonder speciaal voedingsdoel
Blaasgruis en stenen

Maar je kan het ook opdelen op basis van levensfase:

Kittenvoer
Junior voer
Adult voer
Senior kattenvoer
Geschikt voor elke leeftijd

En als laatste kan je de onderverdeling maken op basis van het soort voeding
Natvoer kat
Kattenbrokken
Vers vlees
Geperste kattenbrokken

Leave a Reply