Hoe hoog kattenluik?

Hoe hoog kattenluik? De hoogte van het beste kattenluik hangt af van de grootte van jouw kat en waar je het kattenluik wilt plaatsen. Over het algemeen wordt aanbevolen om het kattenluik ongeveer 5-7 centimeter boven de grond te plaatsen, zodat de kat er gemakkelijk doorheen kan lopen.

Als je een groot kattenras hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kattenluik groot genoeg is zodat de kat erdoorheen kan passen. Meet de hoogte van de kat vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de schouders en voeg hier ongeveer 2-3 centimeter aan toe om de hoogte van het kattenluik te bepalen.

Als je meerdere katten hebt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de andere katten. Plaats het kattenluik op een hoogte waarbij alle katten gemakkelijk doorheen kunnen lopen, maar waarbij het voor andere dieren niet mogelijk is om binnen te komen.

Het is altijd raadzaam om de instructies van de fabrikant van het kattenluik te raadplegen voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot de hoogte van het kattenluik.

Leave a Reply