Is een graslelie giftig voor je kat?

Graslelie-Giftig-Voor-Katten

De graslelie: Er zijn twee dingen waar we in het leven zielsveel van houden: planten en katten. Het slechte nieuws is dat veel gewone planten niet veilig zijn voor katten. Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor katten als ze die binnenkrijgen, soms veroorzaken ze toevallen, bevingen, of erger.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten of een Graslelie giftig is voor je kat.

Zelfs de meest brave dieren zullen wel eens een hap van een kamerplant nemen, dus vroegen we een dierenarts om advies of een Graslelie schadelijk is voor de gezondheid van je kat. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de kattenluik met chip, waardoor jouw kat makkelijk door een kattenluik kan komen!. We zijn een groot voorstander van groen in je huis. Niets is mooier dan een paar planten in huis te zetten en daar hoort een pannenkoekenplant ook bij. Tegelijkertijd moet je er voor waken dat de plant niet giftig is voor je kat.

Is de Graslelie giftig voor je kat ?

Als baasjes zijn we geneigd er ten onrechte van uit te gaan dat alle planten gezond voor katten moeten zijn, als ze ook goed voor ons zijn. Deze veronderstelling leidt helaas tot spoedbezoeken aan de dierenarts en erg ongelukkige katten.

Maar is de Graslelie plant veilig voor katten?

Ja, de Graslelie is veilig voor katten!

Mocht je kat denken dat hij eens een Graslelie wil proberen, dan weet je in ieder geval dat het niet giftig is en je kat er geen last van kan krijgen!

Wat is een Graslelie ?

Graslelie is een kamerplant die over de hele wereld populair is. De Chlorophytum, beter bekend als de Graslelie in Nederland, is zo’n beetje de makkelijkste groen luchtverfrisser die je kan hebben. Dit plantje is volgens onderzoek van NASA erg goed in het verwijderen van de schadelijke stoffen benzeen, formaldehyde en koolmonoxide uit de lucht. Wel tot 95% van alle stofjes in de lucht! Verder doet hij niet zo moeilijk over de verzorging, het liefst op een lichte plaats maar in de schaduw kan ook. Verder wil hij graag 2 keer per week water en eens in de week een lekkere sproeibeurt, maar als je het een keer vergeet doet hij er niet moeilijk over. Deze plant is een invasieve soort als het buiten in het wild groeit, maar hij kan beheerd worden en prachtige kamerplanten vormen voor huishoudens van allerlei grootte. Er is echter een vraag over of de graslelie plant giftig is voor katten. Helaas is de graslelie giftig voor katten.

Kunstplant Graslelie

Sommige kattenbaasjes willen nemen toch het zekere voor het onzekere en kopen een kunstgraslelieplant. Toevallig heeft bol.com een mooi assortiment. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we een top 3 kunstofplan samengesteld, uiteraard met een kunstgraslelieplant!

Benieuwd naar andere veilige en goede producten voor je kat? Vind hierover alles in onze kattenblog 😊

Is de graslelie een nieuw soort kattengras?

Wij adviseren nooit om kamerplanten te gebruiken voor kattengras. Hier zijn speciale producten voor en die werken het beste. Er is namelijk onderzoek gedaan naar de graslelie en er blijkt eem hallucinogeen effect te hebben. Dit is niet schadelijk voor je kat en het blijkt zelfs dat ze dit fijn vinden. Ze worden er erg relaxed en speels van. Weet wel dat van graslelie of kattengras je kat kan braken of diarre kan krijgen. Ze eten het voornamelijk oom haarballen uit hun maag te verwijderen.

Besluit je om een graslelie als kattengras te gebruiken? Zorg ervoor dat je dan wel een biologische variant kiest. Je kan altijd eerst overleggen met je dierenarts. Dan ben je er zeker van.

We hebben een top 3 samengesteld van de beste kattengras om je op weg te helpen!

We hopen dat je een beetje wijzer bent geworden over de graslelie en wat de effecten zijn op je kat. Laat ons vooral weten als je nog vragen hebt!

Graslelie-Giftig-Voor-Katten

Check ook ons blogartikel of een pannenkoekplant of Monstera giftig is voor je kat.

Leave a Reply