Graanvrij Kattenvoer [Verschillende Katten Smaken] de 19 beste Graanvrije Kattenvoeding van 2024 voor jouw Kat!

Graanvrije-Kattenvoer

Graanvrij kattenvoer: type kattenvoer wat je koopt als katten allergisch zijn voor allergenen zoals graan, mais, of rijst of hier niet zo goed tegen kunnen. Dit is dus een geweldige uitkomst als je jouw kat een gevoelig maag heeft.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over het beste graanvrije kattenvoer van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende graanvrij kattenvoer merken.

Graanvrij kattenvoer heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: gaat over mijn advies over het beste graanvrij kattenvoer en waar je graanvrije kattenvoeding kan bestellen.

Deel 2: maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat graanvrij kattenvoer is, waarom dit graanvrij voer essentieel is om aan te schaffen en waar je op moet als je graanvrij kattenvoer gaat aanschaffen.

Als laatste geef ik nog tips over hoe je het beste graanvrije kattenvoer kan bewaren.

Het beste graanvrij kattenvoer van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle graanvrije kattenvoeding. Vervolgens beschrijven we iedere graanvrij kattenvoer uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over graanvrij kattenvoeding. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Graanvrij kattenvoer

We hebben de markt voor je doorgezocht en het beste graanvrij kattenvoer van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs:  Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen graanvrij kattenvoer die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort graanvrij kattenvoeren voor je kat slecht is voor de gezondheid.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van ingrediënten waaruit dit product bestaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar het beste graanvrij kattenvoer voor je kat.
 • Let op: ieder graanvrij kattenvoer die ik beschrijf is in verschillende verpakkingen beschikbaar. Je kan op het graanvrij kattenvoer klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de verschillende soorten verpakkingen uitkiezen.

Onze top 3 graanvrij kattenvoer kittens

Heb je een kitten en ben je op zoek naar het beste graanvrij voer voor jouw kitten? Dan lees jij nu het juiste artikel 😉

Goed om te benoemen is dat de artikelen verschillende inhouden hebben. De ene is 7 kilo en de ander weer 15 kilo. Dit zie je dus ook terug in de prijs. Klik op het plaatje en dan kan je zelf eventueel de inhoud veranderen.

Graanvrij kattenvoer senior

Je kat is senior als je kat ouder is dan 8 jaar. Ik zie dat deze groep ook behoefte heeft aan graanvrij kattenvoer. Hier heb ik ook de vijf beste voeren gekozen en ook hier geldt dat je op bol.com diverse gewichten kan vinden.

Graanvrij kattenvoer goedkoop

Wat je vaak ziet bij dit soort producten is dat de prijs nog wel eens kan oplopen. Iedereen wilt zijn kat op de best mogelijk manier verzorgen, maar niet iedereen heeft hetzelfde budget. Toevallig op zoek naar een placemat voerbak? Lees dan onze artikel over de beste placemat voerbak kat. Om deze reden heb ik ook een top vijf gemaakt met goedkoop graanvrije kattenvoer. Let op, goedkoop, wilt niet zeggen dat de kwaliteit minder is. Deze producten voldoen aan alle kwaliteitseisen. Ik zet namelijk geen rotzooi in mijn artikel.

Graanvrij natvoer

Het kan ook voorkomen dat je natvoer wilt gebruiken. Of dat je natvoer wilt mengen met graanvrije kattenvoer. Hiervoor heb ik ook de beste natvoer voor je samengesteld.

Onze top 5 graanvrij kattenvoer

Nu zijn we aangekomen bij de top 5 graanvrij kattenvoer waar ik alle leeftijdsgroepen bij elkaar heb gezet en beoordeeld heb op verschillende kenmerken, zoals prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, beoordelingen van andere mensen en populariteit.

Plek 1 Graanvrij kattenvoer Renske

Renske Super Premium Kat Adult Kip formule ontleent het grootste deel van zijn vleeseiwit aan vis en vismeel. De etiketanalyse laat zien dat het recept 38% eiwit, 17% vet en 38% geschatte koolhydraten bevat. wat een vet/eiwit verhouding oplevert van ongeveer 44%.

Dit kattenvoer is geschikt voor adult katten van  2 tot 8 jaar en is verkrijgbaar met een inhoud van 1.5 kilo, 3 kilo 6 kilo en 12 kilo.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Bevat vis en vismeel
 • Bevat geen graan
 • Gezonde voeding voor gevoelige katten
 • Graanvrij droogvoer
 • Ook geschikt voor katten met een gevoelige maag darmstelsel
 • Graanvrije brok bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten en mineralen

Gebruikerservaring Merel S

Mijn kat is absoluut dol op dit voer! Ze is niet echt een kieskeurige eter, en ze heeft zich nooit “gehaast” om haar eten op te eten, maar vanaf het moment dat ik dit voer in mijn kat zijn kom deed, begon ze het meteen te eten! Ze lijkt erg opgewonden bij etenstijd!

Plek 2 Kivo petfood graanvrij kattenvoer

Deze graanvrije kattenvoer formule van Kivo Petfood haalt het grootste deel van zijn vleeseiwit uit rundvlees en kip- en kalkoenmeel. Onze etiketanalyse van de droge stof onthult dat het recept 36% eiwit, 16% vet en 41% geschatte koolhydraten bevat. Wat een vet/eiwit verhouding oplevert van ongeveer 44%.

Dit graanvrij kattenvoer is geschikt voor katten van 3 tot 8 jaar en is verkrijgbaar met een inhoud van 3 6,12 of 24 kilo. Hoe groter de verpakking, hoe meer korting je krijgt. Onderaan de streep is het uiteindelijk goedkoper een 24 kilo verpakking te kopen dan bijvoorbeeld een 6 kilo verpakking.

We merken ook op dat er zalmolie in verwerkt is, die rijk is aan gezonde, omega-3 vetzuren. De formule bevat ook zowel “pre” als probiotica om een optimale spijsvertering te ondersteunen.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Geschikt voor alle katten
 • Bevat gezonde vlees eiwitten maar ook verse groenten en vers fruit
 • Goede voeding wat bijdraagt aan een gezonde vacht van je kat
 • Hoogwaardige voeding
 • Gaat de allergieën van je kat tegen
 • Uitermate geschikt als je kat wat gezondheidsproblemen ervaart en een gevoelige spijsvertering heeft
 • Kan ook als nieuwe voer gebruikt worden op het moment dat je kat nog geen graanvrij kattenvoer heeft geprobeerd. Daarbij is het ook belangrijk dat je het kattenvoer in een voedselcontainer kat  bewaard om de versheid te behouden

Gebruikerservaring Kees V

Dit is mijn vaste keus in droogvoer. Ik heb een erg kieskeurige kat. Toen we mijn kat voor het eerst adopteerden wilde hij niets eten. Hij ging 2 dagen en at niets! Een vriendin raadde dit aan en hij at een klein beetje. In de loop van de volgende week at hij elke dag een beetje meer. Nu is het zijn dagelijks voer en ik gebruik ook verschillende smaken op zijn tijd voor de afwisseling.

Plek 3 Graanvrij kattenvoer van Husse Opus Lynx

De Husse Opus Lynx graanvrijkattenvoer haalt het meeste vleeseiwit uit kip en kalkoen. De etiketanalyse laat zien dat het recept 36% eiwit, 20% vet en 36% geschatte koolhydraten bevat… wat resulteert in een vet/eiwit verhouding van ongeveer 56%.

Deze kattenvoer is geschikt voor katten van 1 tot 8 jaar en is verkrijgbaar met een inhoud van 340 gram, 2 of 11,4 kilo. Bij dit kattenvoer geldt ook dat de grootste verpakking goedkoper is. Daarnaast krijg je ook staffelkorting als je meerder producten tegelijk koopt. Wat een mooie aanbieding 😊

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Bevat gezonde vlees eiwitten maar ook verse groenten en vers fruit
 • Uitermate geschikt als je kat gezondheidsproblemen en een allergie heeft
 • Iedere kat zal van de graanvrije brokken smullen
 • Graanvrije brokken bevatten geen kunstmatige kleur en smaakstoffen
 • Zowel geschikt voor volwassen katten als jonge katten

Gebruikerservaring Piet V

Mijn katten zijn er dol op, ik kocht de zak voordat ik hun andere voer op had en ze zouden de zak inspecteren. Zodra ik het opensneed en ze eten gaf, raken ze hun andere voer niet meer aan. Ze weten wat is en ze verkiezen dit voer boven al hun ander voer. Blij dat ze tevreden zijn.

Plek 4 Graanvrije kattenbrokken van Edgar & Cooper

De Graanvrije kattenbrokken van Edgar & Cooper haalt het grootste deel van zijn dierlijke eiwitten uit groentes. De etiketanalyse laat zien dat het recept 43% eiwit, 21% vet en 28% geschatte koolhydraten bevat… waardoor een vet/eiwit verhouding ontstaat van ongeveer 47%. Een degelijke graanvrije kattenvoer.

Naast dat het graanvrij, is het ook nog eens caloriearm. Qua verpakking kan je kiezen uit een inhoud van 2,5, 7 of 12 kilo. Daarnaast heb je ook nog eens keuze uit verschillende smaken.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Graanvrij kattenvoer is gemaakt met vers vlees
 • Zowel geschikt voor volwassen katten als jonge katten
 • Sommige katten kunnen niet genoeg krijgen van de lekkere smaak
 • Gaat de allergie van je kat tegen!

Gebruikerservaring Juliette h

Ik heb mijn katten altijd dit voer gevoerd, dus toen mijn vriend en ik een weer een kat kregen ging ik meteen weer voor dit graanvrij kattenvoer. Het is het beste graanvrije kattenvoer op de markt! Mijn katten hebben met dit graanvrij voer altijd prachtige vachten en tanden gehad. Daarbij gebruik ik ook een voerpuzzel kat om ervoor te zorgen dat mijn kat niet schrokt.

Plek 5 Graanvrije kattenbrokken van Yarrah

Dit recept van Yarrah cat adult graanvrij haalt het grootste deel van zijn vleeseiwit uit kip. De stof etiketanalyse laat zien dat het recept 38% eiwit, 23% vet en 31% geschatte koolhydraten bevat… wat resulteert in een vet/eiwit verhouding van ongeveer 61%.

Een eiwitrijk recept. Met vertrouwen aanbevolen 😊

De graanvrije brok van Yarrah is te verkrijgen in diverse verpakkingen. Je kan kiezen uit een inhoud van 340 gram, 2 kilo  of 17 kilo.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Uitermate geschikt als je katgezondheidsproblemen en een allergie heeft
 • Iedere kat zal van de graanvrije brokken smullen
 • Graanvrij kattenvoer is gemaakt met vers vlees

Gebruikerservaring Amy S

Dit was voor mij de eerste keer dat ik dit product bestelde, maar WOW, wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Mijn kat is een kieskeurige eter, dus ik was wat sceptisch over de vraag of ze het zou eten of niet; maar het blijkt dat ze het spul heerlijk vindt, en mijn kat vindt het heerlijk om de kleine rauwe stukjes eruit te halen, en ze op te eten alsof het een traktatie is. Ik ben blij met deze aankoop, want het is voedzaam voor mijn kat, en ze vindt het heerlijk!

Plek 6 Graanvrije kattenbrokken van Perfect fit

Deze graanvrij katten voer van Perfect Fit Sensitive Adult ontleent het grootste deel van zijn dierlijke eiwitten aan zalm- en varkensmeel. Onze etiketanalyse van de droge stof laat zien dat het recept 36% eiwit, 20% vet en 36% geschatte koolhydraten bevat… wat een vet/eiwit verhouding oplevert van ongeveer 56%.Een kwaliteitsvol, graanvrij merk.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Verkrijgbaar in een 2 en 12 kilo verpakking en is geschikt voor katten van 2 tot 8 jaar oud
 • Iedere kat zal van de graanvrije brokken smullen
 • Graanvrije kattenbrokken bevatten geen kunstmatige kleur en smaakstoffen

Gebruikerservaring Suzanne B

We hebben alles geprobeerd wat er op de markt is. Ons oudste katje had echt vreselijke huidallergieën. Toen spraken we met een vriendin van ons die ons dit voer aanraadde. We onderzochten het en ontdekten dat het geweldig zou zijn voor ons meisje en haar huidallergieën PLUS we hebben sportende katten die een goed voer nodig hadden voor de eiwitten/energie en koolhydraten. Dit voer is voor alles geweldig geweest. We hebben verschillende jonge katten op dit graanvrij kattenvoer grootgebracht en ook zij deden het er heel goed op. Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over dit voer en wat het voor onze katten gedaan heeft.

Plek 7 Yarrah Cat Sterilised Grain Free: Graanvrije kattenbrokken van Yarrah

Yarrah Cat Sterilised Grain Free haalt het grootste deel van zijn dierlijke eiwitten uit kip. De etiketanalyse laat zien dat het recept 36% eiwit, 20% vet en 36% geschatte koolhydraten bevat… wat een vet/eiwit verhouding oplevert van ongeveer 56%.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Geschikt voor katten van 2 tot 8 jaar en kan besteld worden in een 4 kilo verpakking
 • Bevat geen graan
 • Gezonde voeding voor gevoelige katten
 • Graanvrij droogvoer

Gebruikerservaring Hugo V

Mijn kat is altijd een kieskeurige eter geweest, zelfs toen ze klein was. Daardoor zat ze niet in de juiste gewichtscategorie voor haar leeftijd en ras. Ik besloot over te stappen op een merk kattenvoer van een hogere kwaliteit dan wat ik voerden. Het heeft echt goede ingrediënten en kost in feite minder dan de meeste andere kattenvoermerken met dezelfde ingrediënten.

Plek 8 Graanvrije kattenbrokken van Brit Care Cat Graanvrij

Dit recept van Brit Care Cat Graanvrij haalt het grootste deel van zijn vleeseiwit uit verse en gedroogde zalm. Onze etiketanalyse van de droge stof laat zien dat het recept 41% eiwit, 20% vet en 32% geschatte koolhydraten bevat… wat een vet/eiwit verhouding oplevert van ongeveer 49%.

Omega-3 haringolie voor een gezonde huid en vrij van alle erwten eiwitconcentraten. Een uitstekende graanvrije selectie.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Geschikt voor katten van 2 tot 8 jaar oud en verkrijgbaar in 4 of 14 kilo verpakking.
 • Gezonde voeding voor gevoelige katten
 • Graanvrij droogvoer

Gebruikerservaring Karel L

Ik had nog nooit van Kivo gehoord tot ik mijn nieuwste kat kreeg en de dierenarts het voorstelde als wat hij voerde als zijn katten wat ouder zijn geworden. Zijn ogen zijn helder en zijn vacht pluizig zacht en de ingrediëntenlijst is precies wat ik wil op het gebied van gezonde, schone voeding. Kan niet wachten om mijn kater verder te zien groeien!

Plek 9 Graanvrije kattenbrokken van Wellness Core Graan Free Cat

Deze formule van Wellness Core Graan Free Cat ontleent het grootste deel van zijn dierlijke eiwitten aan zalm. Onze etiketanalyse van de droge stof onthult dat het recept 39% eiwit, 25% vet en 28% geschatte koolhydraten bevat. Wat een vet/eiwit verhouding oplevert van ongeveer 64%.

Het bedrijf ontwerpt elk voerplan op maat, gebaseerd op de leeftijd, het gewicht, het activiteitsniveau en andere voedingsfactoren van je kat en beveelt dan een afgemeten portiegrootte aan, gebaseerd op het aantal calorieën dat nodig is om je kat op ideaal gewicht te houden.

Kenmerken graanvrij kattenvoer

 • Geschikt voor katten van 2 tot 8 jaar oud en is verkrijgbaar in een 12 kilo verpakking
 • Iedere kat zal van de graanvrije brokken smullen
 • Graanvrije kattenbrokken bevatten geen kunstmatige kleur en smaakstoffen

Gebruikerservaring Merel R

Onze 6 jaar oude kat had huidproblemen & weigerde zijn droogvoer te eten. We stapten over op deze graanvrije kattenvoer en de veranderingen zijn verbluffend. Dexter krabt niet meer de hele tijd en hij verheugt zich elke dag op zijn ontbijt & avondeten.

Totaaloverzicht alle graanvrije kattenvoer

Zit het graanvrije kattenvoer van jouw kat niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 200 verschillende graanvrije kattenvoer voor je kat hebben 😊

Graanvrij-Kattenvoeding

Wat is graanvrij kattenvoer?

Voor we het over graanvrij kattenvoer hebben, moet je weten welke granen gewoonlijk in kattenvoer gebruikt worden. Deze omvatten:
Tarwe
Maïs
Rijst
Haver
Gerst
Rogge
Soja

Graanvrij kattenvoer wordt gemaakt volgens een recept zonder granen. Dat betekent geen tarwe, rogge, gerst, haver, maïs, sorghum, gierst, triticale of rijst. Dit betekent echter niet dat het graanvrij kattenvoer minder lekker is! We vervangen de granen door een mix van smakelijke groenten, waaronder aardappelen en erwten, om ervoor te zorgen dat de textuur en smaak van het voer van je kat nog even aantrekkelijk zijn. Een veel voorkomende misvatting over graanvrij kattenvoer is dat het ook koolhydraatarm of zelfs koolhydraatvrij is. Maar omdat graanvrij kattenvoer vaak koolhydraten zoals zoete aardappel gebruikt om granen te vervangen, maakt dit het nog geen koolhydraatvrij kattenvoer. Hoewel ingrediënten als vlees de belangrijkste factor zijn in de voeding van een gezonde kat, kunnen koolhydraten een nuttige energiebron voor je kat zijn.

Het verschil tussen graanvrij en glutenvrij kattenvoer

Een andere veel voorkomende misvatting rond graanvrij kattenvoer is dat het ook glutenvrij is. Dit is echter niet het geval. Gluten komen voor in bepaalde graansoorten, waaronder tarwe, rogge, gerst en haver, maar er zijn ook andere granen die glutenvrij zijn, waaronder rijst en maïs. Als je niet zeker bent over de ingrediënten in het graanvrij kattenvoer van je kat, lees dan altijd zorgvuldig het etiket of vraag een dierenarts om advies.

Waarom moet je graanvrij kattenvoer geven?

We weten dat, wanneer correct gekookt graan als voedselingrediënt gegeven wordt, intolerantie bij katten relatief zeldzaam is – maar wanneer het toch voorkomt, kan het zowel voor de kat als de eigenaar verontrustend zijn. Daarom nemen steeds meer katteneigenaars geen risico en gaan meteen over op graanvrij. Veel van onze klanten melden dat de graanvrije voeding nog smakelijker is dan onze voeding op basis van rijst, en dus bijzonder geschikt is voor kieskeurige eters. Er zijn veel voordelen van graanvrij gaan voor je kat, wat betekent dat ze vol energie zullen zijn en van teen tot staart zullen stralen van gezondheid.

Graanvrij kattenvoer is gemakkelijker verteerbaar

Je kat zal sommige granen, zoals maïs, niet kunnen verteren als hij niet voldoende amylase enzym heeft. Amylase is een cruciaal enzym dat nodig is bij de afbraak van zetmeel en koolhydraten.

Als zodanig is de kans groot dat je kat last krijgt van maag- en darmproblemen als ze niet voldoende amylase enzymen hebben. In zo’n geval moet je overwegen je kat een graanvrij kattendieet te geven.

Graanvrij kattenvoeding is minder allergeen

Als je kat bekend staat om voedselintolerantie, dan kan graanvrij kattenvoer van pas komen. In het ideale geval is graanvrij kattenvoer, vergeleken met kattenvoer samengesteld met granen, minder allergeen.

Granen kunnen onder andere darmproblemen veroorzaken bij katten met voedselallergie. De meeste katten zijn bijvoorbeeld allergisch voor gluten, een specifiek eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, haver, en gerst. Je kunt je kat daarom een groot plezier doen door je kat graanvrij kattenvoer te geven.

Graanvrij kattenvoer helpt de gezondheid en het activiteitsniveau te verhogen

Behalve dat graanvrij kattenvoer allergische reacties helpt voorkomen, speelt het ook een cruciale rol bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het activiteitenniveau van je kat. In het ideale geval geeft graanvrij kattenvoer je kat de broodnodige energie voor optimale activiteit.

Het is heilzaam voor katten met suikerziekte en kanker

Als je kat diabetisch is of kanker heeft, dan is het ideaal hem te voeden met een graanvrije voeding. Net als bij mensen leidt het voeden van je kat met koolhydraten tot een verhoogde bloedsuikerspiegel. Dit kan onder andere leiden tot overgewicht, wat hun leven in gevaar kan brengen.

Ook als je kat geen diabetes heeft, dan is het toch aan te raden ze geen complexe koolhydraten te voeren.

Lezerstip: heeft je kat moet met eten? probeer dan eens Gourmet natvoer kat wat gezonde biologische kattenvoer is. Een ander merk kattenvoer wat interessant is om naar te kijken is Purina One kattenvoer.

Verschillen tussen graanvrij kattenvoer en graanrijk kattenvoer

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen graanvrij kattenvoer en graanrijk kattenvoer. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Voedingswaarde: Graanvrij kattenvoer bevat vaak meer eiwitten en minder koolhydraten dan graanrijk kattenvoer. Dit kan beter aansluiten bij de natuurlijke voedingsbehoeften van katten, die zijn aangepast aan een dieet dat voornamelijk uit vlees bestaat. Graanrijk kattenvoer kan echter goedkoper zijn en gemakkelijker verkrijgbaar
 2. Allergieën: Sommige katten kunnen allergisch zijn voor granen, wat kan leiden tot huidproblemen of darmproblemen. In dat geval kan graanvrij kattenvoer een goede optie zijn
 3. Ingrediënten: Graanvrij kattenvoer bevat vaak meer dierlijke eiwitten, zoals kip, vlees of vis. Graanrijk kattenvoer bevat vaak meer plantaardige eiwitten, zoals maïs of soja
 4. Prijs: Graanvrij kattenvoer is vaak duurder dan graanrijk kattenvoer. Dit komt omdat het vaak gemaakt is van hoogwaardigere ingredienten en omdat het een kleiner deel van de markt uitmaakt
 5. Het is belangrijk om te onthouden dat elke kat anders is en dat het belangrijk is om een voeding te kiezen die aansluit bij de specifieke behoeften van je kat

Veroorzaakt graanvrije kattenvoeding hartziekten?

Er is geen bewijs dat graanvrije kattenvoeding hartziekten veroorzaakt bij katten. Hartziekten komen voor bij katten, net zoals bij mensen, en kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals genetische aanleg, obesitas en een ongezonde levensstijl.

Er zijn echter enkele studies die suggereren dat een dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten en laag is in koolhydraten, zoals bij veel graanvrije kattenvoer het geval is, kan helpen om hartziekten bij katten te voorkomen of te behandelen. Dit komt omdat dit soort dieet meer aansluit bij de natuurlijke voedingsbehoeften van katten, die zijn aangepast aan een dieet dat voornamelijk uit vlees bestaat.

Heeft graanvrij kattenvoer ook nadelen?

Graanvrij kattenvoer heeft net zoals elk ander soort kattenvoer zowel voor- als nadelen. Hier zijn enkele mogelijke nadelen van graanvrij kattenvoer om in gedachten te houden:

 1. Prijs: Graanvrij kattenvoer is vaak duurder dan graanrijk kattenvoer. Dit komt omdat het vaak gemaakt is van hoogwaardigere ingredienten en omdat het een kleiner deel van de markt uitmaakt
 2. Verkrijgbaarheid: Graanvrij kattenvoer is soms moeilijker verkrijgbaar dan graanrijk kattenvoer. Gelukkig heeft bol.com altijd voldoende graanvrij kattenvoer op voorraad.
 3. Voedingsbehoeften: Sommige katten hebben misschien meer koolhydraten nodig in hun dieet, afhankelijk van hun leeftijd, activiteitenniveau en gezondheid. In dat geval kan graanrijk kattenvoer een goede optie zijn

Kittens kunnen graanvrij kattenvoer eten, zolang het maar de juiste balans van voedingsstoffen bevat.

Omdat kittens nog veel moeten groeien, is het voeden van de juiste voeding van vitaal belang voor hun ontwikkeling. Het belangrijkste is dat je jouw kitten alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om uit te groeien tot een gezonde kat. Kittens kunnen graanvrij kattenvoer eten, zolang het maar de juiste balans van voedingsstoffen bevat. Verder kunnen kittens die tekenen van intoleranties vertonen door het eten van traditioneel kattenvoer baat hebben bij een overstap naar een graanvrij dieet.

Is graanvrij voer goed bij katten allergieën?

Als je kat voedselallergieën of -intoleranties heeft, kan een graanvrije kattenvoeding een prima oplossing zijn. Voor katten met bijzondere gevoeligheden en die granen moeilijker kunnen verteren, kan graanvrij kattenvoer je kat het dieet geven dat je kat nodig heeft om op zijn gezondst te zijn.

Graanvrij-Kattenvoer

Graanvrij kattenvoer kopen? Houd hier rekening mee

Ik heb je als het goed is meer inzicht gegeven in graanvrij kattenvoer. Nu geef ik je een opgesomd lijstje maar waar je op moet letten als je graanvrij kattenvoer gaat kopen.

Leeftijd van jouw kat
Controleer altijd voor welke leeftijden het voer geschikt is. Er zijn namelijk 4 verschillende leeftijdsfasen die je aan kan houden kitten, junior, adult en senior.

Soms kan je graanvrij kattenvoer tegenkomen wat geschikt is voor alle leeftijden. Dan zou je dat ook eventueel kunnen aanschaffen.

Inhoud van het graanvrij kattenvoer

Kijk goed naar de inhoud van de verpakking. Hoe duur kost het per kilo. Want vaak betaal je meer voor weinig. Dus een verpakking van 12 kilo is per kilo goedkoper dan een graanvrije verpakking van 6 kilo. Daarnaast kan je graanvrij kattenvoer bewaren in een kattenvoer container.

Soort kattenvoer

Je kan kiezen ut graanvrije kattenbrokken of graanvrij natvoer. Beiden zijn geschikt. Sommige katten baasjes mengen het zelfs met elkaar.

Welke soorten graanvrij kattenvoer bestaan er?

Eigenlijk zijn alles soorten kattenvoer ook graanvrij verkrijgbaar. Je hebt dus ook heerlijke graanvrije kattensnacks 😊

Hoe bewaar je graanvrije kattenvoer ?

De kans is groot dat je veel tijd en energie gestoken hebt in het maken van de beste graanvrije kattenvoer keuzes voor je kat. Het goed bewaren van kattenvoer daarentegen is vaak een bijzaak voor zelfs de meest veeleisende dierenouders. Hier vind je alles wat je moet weten over het goed bewaren van kattenvoer, inclusief veelgemaakte fouten die je moet vermijden en ideeën voor het bewaren van kattenvoer, volgens dierenartsen.

Als je je kattenvoer al in een luchtdichte bak bewaart, is een veelgemaakte fout om het weer bij te vullen voor het helemaal leeg is. Het probleem hiermee is dat overgebleven vet en kruimels van graanvrij kattenvoer zich na verloop van tijd in de container kunnen ophopen en, alweer, beginnen te bederven.

Wat in plaats daarvan te doen: Gebruik al het graanvrij kattenvoer in een voercontainer. Als de bak leeg is, is dat een goede herinnering dat het tijd is om het uit te wassen en er dan weer graanvrij kattenvoer in te doen.

Prijs graanvrije kattenvoer

De prijs van graanvrije kattenvoer begint vanaf 15 euro en kan oplopen tot ongeveer 100 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenminste, als je boven de 100 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Einde van dit artikel over graanvrij kattenvoer

Heb je zelf favoriete merken graanvrij kattenvoer die we er niet bij hebben gedaan? Deel je favorieten in de commentaren! Lees ook zeker onze artikelen over hypoallergeen kattenvoer, senior kattenvoer en glutenvrij kattenvoer, Iams kattenvoer, kattenvoerbak Hills kattenvoer, Felix kattenvoer of Almo Nature kattenvoer.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze graanvrij kattenvoer artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van het graanvrij kattenvoer artikel!

Leave a Reply