GPS Tracker Kat [GPS Getest]: Bekijk nu de 13 beste van 2024! Met of zonder simkaart in Kat GPS tracker

Katten-Gps

De GPS tracker kat: Wat doe jij als jouw kat kwijt is geraakt? Dit is iets wat je nooit wilt meemaken, maar wel iets om over na te denken. Een GPS tracker kat zorgt ervoor dat jouw kat binnen een korte tijd teruggevonden wordt. Op deze manier weet jij altijd waar jouw kat is.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over GPS tracker kat, plus beoordelingen en waarderingen van de populairste GPS katten trackers.

Lees gauw verder om meer te weten te komen over de GPS tracker kat.

De GPS tracker kat heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste GPS tracker kat en waar je een GPS tracker kat kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een GPS tracker kat is en waar je op moet letten als je een kat GPS tracker gaat bestellen.

De beste GPS tracker kat van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle GPS Trackers kat. Vervolgens beschrijven we iedere GPS tracker kat uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over GPS Trackers. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

GPS tracker kat

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste GPS tracker kat van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen GPS tracker katdie maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort GPS tracker kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang het product meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaringen gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de GPS tracker kat.
 • Let op: Iedere GPS tracker kat die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de GPS tracker katklikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze Top 5 GPS tracker kat

Zijn jullie er klaar voor? Laten we beginnen met onze top 5 beste trackers voor katten!

Plek 1 Weenect CATS² GPS Tracker kat voor katten

De beste GPS tracker kat is een real-time, app-gestuurd apparaat waarmee je de locatie van je verloren kat kunt bepalen. Deze kleine draagbare tracker is gemakkelijk in te stellen, is regenbestendig en heeft een batterij duur van maar liefst 72 uur. Hieraan voldoet de  Weenect CATS² ruim aan!

Kenmerken GPS tracker kat:

 • GPS-tracking / Geen afstandslimiet
 • Waarschuwing bij weglopen / Training
 • Geschiedenis / Activiteitstracker
 • 72 uur batterij / Waterdicht
 • Toepassingen voor iOS en Android
 • GPS tracker kat zonder abonnement

Je hebt de keuze uit de volgende abonnementen:

 • Abonnement zonder verplichtingen € 9,99 per maand; de betaling is maandelijks en kan op elk moment stopgezet worden (minimum inschrijving voor drie maanden).
 • Abonnement met 1 jaar vooruitbetaald: dat wil zeggen € 5,83 per maand; de betaling vindt eens per jaar plaats en kan op elke vervaldag van het abonnement worden stopgezet.
 • Abonnement met 3 jaar vooruitbetaald: dat wil zeggen € 3,75 per maand. de betaling vindt één keer per twee jaar plaats en kan op elke vervaldag van het abonnement worden stopgezet.

Extra voordelen GPS tracker kat:

GPS tracking zelfs op het platteland:
Op het platteland profiteren de katten van de grootste vrijheid, het is dus in die gebieden die minder gedekt zijn door het telefoonnetwerk dat de kleine GPS tracker kat ingezet moet zijn. De ingebouwde product simkaart is geschikt voor meerdere landen (functioneert in heel Europa) en meerdere aanbieders (deze kan zich verbinden met de gsm netwerken van alle aanbieders van telefoondiensten) voor een dekking van 99% van het gebied.

Katten GPS met locatiegeschiedenis en activiteit monitoring:

Dankzij de kat GPS tracker kan je snel de omvang van zijn territorium vaststellen en de plaatsen waar je kat het meeste tijd doorbrengt. Je kan ook zijn activiteitenniveau meten, het spoor van zijn avonturen, de dagelijks afgelegde afstand weergeven, en ook de tijd die je kat doorbrengt met spelen of slapen. Ontdek met het volgsysteem van Weenect CATS eindelijk het geheime leven van jouw kat!

GPS kat geeft waarschuwingen om het weglopen van je kat te voorkomen:

Met de kattenhalsband met GPS tracker kan je waarschuwingen ontvangen als je kat een ingestelde veilige zone verlaat (meldingen worden rechtstreeks naar je telefoon gestuurd). Zo voorkom je dat jouw weglopende kat niet in de buurt van een gevaarlijke weg komt of te ver van je huis loopt. Deze mini GPS tracker kat is dus een ideaal systeem tegen het weglopen van je kat.

Gebruikerservaringen van katten eigenaren

Volgens ervaringen van katten baasjes is nauwkeurigheid en de snelheid van deze GPS tracker kat indrukwekkend! Daarnaast is de GPS tracker kat ook gemakkelijk in te stellen en is de klantenservice erg behulpzaam met het beantwoorden van je vragen. Katten baasjes geven aan dat het bereik optimaal is, maar het bereik op je telefoon moet wel in orde zijn, anders heb je niks aan een GPS tracker kat! WIFI op je telefoon is ook geschikt voor goed bereik!

Plek 2 Kippy EVO GPS tracker kat

Deze GPS tracker kat bevat een volledig functioneel en intern GPS volgapparaat. Hoewel het niet helemaal waterdicht is, beweert de fabrikant dat de kat GPS tracker waterbestendig is. Het kan wel tot 3 meter diep gaan! Als de GPS Tracker kat de vooraf ingestelde ‘safe zone’ verlaat, word je op de hoogte gesteld over de actuele locatie. Een safe zone kan je huis inclusief tuin zijn. Alles daarbuiten krijg jij een melding van. Super handig dus! Je kan het op verschillende manieren instellen, bijvoorbeeld, dat je alleen een melding krijgt als je kat los buiten de safe zone loopt.

Kenmerken GPS tracker kat:

 • Duurzaam
 • Live traceren
 • Geschiedenis terug te kijken
 • Geo Fence alarm
 • Verschillende instelbare alarmen

Gebruikerservaringen van katten eigenaren

De meeste baasjes melden dat de GPS tracker kat een goed bereik heeft. Het is makkelijk in te stellen, dus je hoeft niet digitaal vaardig te zijn. Verder gaven katten baasjes aan dat zelfs met een wat oudere telefoon, je nog steeds goed bereik hebt.

Plek 3 GPS Tracker Kat TK911

Wat opvalt aan deze GPS tracker kat is dat er een real time locatie opzit. Jij weet ten alle tijden waar je kat is. Log gewoon in op de Tractive GPS app vanaf je iPhone, Android, of webbrowser en krijg live tracking resultaten en de locatie geschiedenis van je kat.

Kenmerken GPS tracker kat:

 • Verstelbare veilige zones: alarmmelding wanneer je kat de veilige zone verlaat
 • Volledig aanpasbare halsband passend voor alle katten
 • Halsband is inclusief metalen ring om externe riem te bevestigen

Gebruikerservaringen van katten eigenaren

Gebruikers bevestigen dat de GPS tracker kat stevig en passend blijkt te zijn. De levensduur van de batterij was voor sommige baasjes een flop en de prijs is aan de wat hoge kant. Daarnaast heb je een prepaid simkaart nodig met beltegoed of een simkaart met abonnement, om deze GPS tracker kat te laten werken. Houd hier dus rekening mee. Waarom dan toch in de top 3 beste GPS tracker kat? Omdat het bereik super goed is! Minimaal storingen heeft en je precies kan zien waar je kat zich bevindt!

Plek 4  GPS tracker Kat van Invoxia

De Inovxia is een GPS tracker kat die je direct aan de halsband van je kat bevestigt en tot 20 dagen blijft werken op een enkele lading. Meet alles van aantal stappen tot verbrande calorieën. De GPS tracker kat is een krachtig apparaat in een relatief compact pakketje. Dit is dus een GPS tracker kat die je kan gebruiken voor meerdere doeleinden. Het is er niet alleen voor om te bepalen waar je kat is, maar je kan ook zien hoeveel calorieën je kat heeft verbrand. Vergelijk het maar een beetje met een Apple Watch. Veel mogelijkheden en functies, maar je moet zelf bepalen of je daarvan gebruik gaat maken.

Kenmerken GPS tracker kat:

 • Tot 1 maand batterijduur
 • GPS tracker kat zonder abonnement
 • Eenvoudige Installatie binnen 2 minuten
 • Notificatie mogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijke App
 • Waterdicht

Gebruikerservaringen van katten eigenaren

Gebruiksvriendelijke installatie. Je hoeft geen GPS expert te zijn om de GPS tracker kat te installeren. Hoewel het een flink apparaat is, geven baasjes aan dat de GPS tracker kat licht aan voelt. Verder vinden katten baasjes het ook interessant om te zien wat hun kat verbrand aan calorieën.

Plek 5 Tractive GPS CAT 4

Wees niet bang voor een passerende verdwaalde regenbui of een verrassingszwempartij. Veel tracker kat zijn waterbestendig of waterdicht, maar deze is speciaal ontworpen met IPX7 waterdichtheid.

Kenmerken GPS tracker kat:

 • Geeft real-time locatie-informatie met een onbeperkt bereik
 • SIM kaart vereist voor gebruik

Gebruikerservaringen van katten eigenaren

Ingebouwde lampjes om je kat te helpen opvallen als hij op de vlucht is. Daarnaast is de batterijduur een grote pré. Apart een simkaart bestellen vonden veel katteneigenaren onhandig.

Beste 13 katten GPS Trackers

Dit zijn de katten GPS Trackers die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 13. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande katten GPS trackers vermeld.

Het kan voorkomen dat de GPS tracker voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 300 verschillende GPS trackers kat.

Gps-Tracker-Kat

Wat is een GPS tracker kat?

Ongeveer 15 jaar geleden bracht ik twee uur (voelde als levenslang) door met het testen van de emotionele grenzen van mijn kat-ouderschap ☹. Ik was bezig wat nieuwe meubels in mijn appartement te zetten, toen ik merkte dat mijn kat, die zich nooit ver van mijn zijde waagde, nergens te bekennen was. In de paniek ging ik de straat op. Ik riep haar naam, keek onder auto’s en sprak met voorbijgangers – alles zonder succes. Ik kon de gedachte niet verdragen dat mijn geliefde kat, Mip, alleen op straat rondzwierf, maar er was niets wat ik kon doen. Ik moest gewoon wachten en hopen dat ze terugkwam. Dat is een diep machteloos gevoel dat ik niemand zou toewensen! Ter verduidelijking mijn kat is een binnen kat.

Wat bleek, ze was in de eerste plaats nooit weggegaan. Ze was per ongeluk in een kast opgesloten terwijl ik met een bank aan het worstelen was(weet eigenlijk niet eens wat ik deed…) Ik was zo opgelucht, dat het me niet eens kon schelen dat ik me als een imbeciel voelde, omdat ik mijn appartement niet grondig had gecontroleerd.

Mip(mijn kat) is nogal nieuwsgierig. Op een of andere manier denkt ze altijd wel dat er wat lekkers ligt in mijn kamers. Je kan je dus wel voorstellen dat ze nog wel eens voor mijn voeten kan lopen als ik zware meubels aan het verzetten was. Dit was ook de reden om mijn kat in een andere kamer te zetten. Het verhaal heeft gelukkig een happy end, maar het had gemakkelijk veel, veel erger kunnen aflopen. Gelukkig heeft de moderne technologie ons de middelen gegeven om dit soort problemen in de eerste plaats nooit meer te laten gebeuren. En als het gebeurd, dat je snel actie kan ondernemen!

Definitie GPS tracker kat

Een GPS tracker kat (of tracking halsbanden) stelt je in staat je kat terug te vinden als hij of zij verdwaald is.
Er zijn een paar verschillende soorten volgsystemen beschikbaar, waarvan er vele op andere dingen dan GPS berusten om je verloren kat terug te vinden; maar we komen zo op de technologie. Je kan een katten GPS tracker ook heel makkelijk bevestigen aan de kattenhalsband van je kat. Gebruik je een tuigje? geen probleem. Je kan de tracker kat ook aan een katten tuigje bevestigen!

Hoe werkt een katten GPS tracker?

Gewoonlijk bestaat een katten GPS tracker uit een klein apparaatje dat aan de halsband van je kat bevestigd wordt en het volgsignaal uitzendt. Met de meeste populaire toestellen en elk van de GPS tracker kat die we hebben aanbeveelt, kun je jouw kat lokaliseren en terugvinden. Door een mobiele telefoon, tablet of computer te gebruiken. Sommige katten GPS trackers werken echter met een handontvanger.

De meeste GPS trackers kat bevatten ook een batterijlader voor de tracker en eventueel ook een voor de handontvanger. Sommige katten GPS trackers bevatten ook een basisstation dat helpt om de veilige zone van je kat af te bakenen. Vaak gebruik je het basisstation ook als oplaadpunt.

Sommige GPS tracker kat vereisen dat je een app op je telefoon downloadt, maar deze zijn meestal gratis en gemakkelijk te installeren. Het is echter belangrijk dat je zeker weet dat het apparaat en de app op je telefoon werken voor je een beslissing neemt. Sommige GPS trackers zijn alleen compatibel met een van de belangrijkste besturingssystemen voor telefoons (iOS of Android).

De meeste GPS tracker kat vereisen een maandelijks serviceplan (net als voor een mobiele telefoon). Die kosten zijn meestal heel redelijk (minder dan €10 per maand in de meeste gevallen). Waarom betaal je dit? Omdat de fabrikant dan de app kan blijven door ontwikkelen om de kwaliteit ervan te waarborgen.

Waarop moet je letten bij aanschaf van een GPS tracker kat ?

Niet alle katten GPS trackers, zelfs die op een soortgelijke technologie berusten, zijn van dezelfde kwaliteit. Het is echt de moeite waard om de tijd te nemen en te bepalen welk GPS tracker kat het beste bij je behoeften past. Het kan moeilijk zijn om de kwaliteit van vergelijkbare GPS tracker kat te beoordelen, maar het is relatief eenvoudig om de eigenschappen te vergelijken. Wij zien het als het vergelijken van telefoons. Tegenwoordig zijn er geen slechte telefoons meer, maar moet je kijken wat je er allemaal mee gaat doen. Dat is precies hetzelfde als met een GPS tracker kat.

Om je op weg te helpen zijn dit belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een GPS tracker kat:

 • Een waterdichte GPS tracker kat is de extra uitgave meer dan waard, want volgens de Wet van Murphy is het zo goed als zeker dat je kat in een regenbui zal besluiten te ontsnappen.
 • De levensduur van de batterij is van kritiek belang. Je wilt nooit dat het signaal van de katten GPS tracker wegvalt voordat jouw kat gevonden is. Hoewel de levensduur van de batterij varieert met je gebruik, hoe meer je jouw kat probeert te volgen, hoe meer elektriciteit je verbruikt. De meeste GPS tracker kat gaan gemiddeld drie tot zeven dagen mee met een volle accu/batterij.
 • Sommige katten GPS tracker volgen de activiteit van je kat, de vitale functies en geven andere interessante en nuttige gegevens. Dit soort info kan je helpen je kat beter te begrijpen en te verzorgen.
 • Sommige GPS tracker kat schakelen uit wanneer je kat inactief wordt, bijvoorbeeld als je kat in dromenland is. Hierdoor wordt de batterij duur als het ware verlengd. Dit is echt een super handige eigenschap, vooral bij een tracker kat die een kortere batterijduur heeft.
 • Er is nog iets waar je over na moet denken voor je een GPS tracker kat koopt: de cellulaire(lange afstand) ontvangst in je omgeving.
 • Veel volgsystemen vertrouwen, althans gedeeltelijk, op netwerken van mobiele telefoons om de bewegingen van je kat te volgen. Zorg ervoor dat je weet welk netwerk je GPS tracker gebruikt en controleer of de dienst (KPN, Vodafone, T-Mobile, enz.) voldoende dekking biedt in je gebied.

3 Soorten tracker kat: Radio, korte-afstand, en GPS

Een GPS tracker kat is niet het enige spektakel in de stad. Er zijn verschillende andere technologieën beschikbaar om je kat in de gaten te houden en het is zinvol alle beschikbare mogelijkheden te bekijken.

Het probleem, of liever gezegd de uitdaging is, dat je redelijk technisch aangelegd moet zijn. Er gaat een wereld van vaktermen voor je open en dit zorgt ervoor dat veel katten baasjes de hoop opgeven.

Maar maak je geen zorgen – het is niet zo ingewikkeld.

Er zijn in principe drie verschillende soorten volgsystemen in wijdverbreid gebruik:

Radio Halsbanden

 • Korte afstand opspoorkragen

GPS Tracker kat

 • Een GPS tracker kat is meestal de beste keuze voor de overgrote meerderheid van katteneigenaars.

Radio Zend Halsbanden

 • Radio tracking halsbanden stamt van een wat oudere technologie en hoewel ze in sommige toepassingen uitblinken, zijn ze zelden zinvol voor de doorsnee kattenbezitter. Radio-traceerhalsbanden zijn meestal bruikbaar voor 1 tot 5 kilometer. Het weer belemmert meestal de werking van radiohalsbanden.
 • Ze geven alleen afstands- en richtingsgegevens, geen plaatsbepaling in real time.
 • Radio tracker kat is nuttig voor katten en baasjes die in afgelegen streken wonen of reizen.
 • Ideaal voor afgelegen gebieden waar onvoldoende satelliet dekking is, of geen toegang tot cellulaire netwerken.
Gps-Kat

Opspoor GPS tracker kat met kort bereik

Deze soorten halsbanden zenden een signaal van de halsband van je kat naar je smartphone of een speciaal opspoorapparaat.

Deze katten GPS tracker vertrouwen meestal op ofwel RFID (dezelfde technologie waarmee je bij de kassa je creditkaart kunt aantikken in plaats van het door het gleufje te schuiven) of Bluetooth technologie om met je telefoon te communiceren.

Dit soort tracker kat met kort bereik geven meestal alleen afstands- en richtingsgegevens. In plaats van de locatie van je kat op een kaart te zien, zoals met de meeste GPS tracker kat mogelijk is. Wel kan de GPS tracker kat met een kort bereik aangeven waar je kat precies bevind. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op vakantie bent in een huisje met een grote tuin.

Short-range toestellen zijn alleen effectief over een relatief korte afstand – denk aan meters, in plaats van kilometers. RFID en Bluetooth toestellen zijn vaak de kleinste GPS tracker kat die verkrijgbaar zijn.

Sommige toestellen bieden een “piep” functie aan, waarmee je de tracker van je kat een hoorbaar piepje kunt laten geven. Ideaal voor baasjes met kleine katten die een grotere tracker niet gemakkelijk kunnen dragen, of voor wie in een groot huis woont.

GPS halsbanden

GPS volghalsbanden is een nieuwere oplossing in de katten-volg-industrie en ze steunen op het netwerk van wereldwijde plaatsbepalingssatellieten om je kat te lokaliseren en te volgen. Veel van dit soort toestellen gebruiken ook netwerken van mobiele telefoons om hun dekkingsmogelijkheden uit te breiden.

GPS halsbanden zijn doeltreffend! Ze maken over contact mee door middel van drie afzonderlijke satellieten. Bereik is zelden een probleem met deze tracker kat. Je kunt je verloren kat vrijwel overal opsporen. De levensduur van de batterij is meestal de grootste uitdaging voor dit soort halsbanden.

Het is belangrijk te beseffen dat geen enkel GPS tracker kat perfect is. Je moet altijd je gezond verstand gebruiken om je kat veilig te houden. Denk niet dat je kat gewoon zonder toezicht kunt laten rondzwerven of dat het niet erg is dat hij steeds ontsnapt, omdat je een GPS volghalsband voor hem hebt.

Als je alleen de lichaamsbeweging van je kat wilt bijhouden, is een katten FitBit misschien een betere (en betaalbaardere) optie. Als je kat in een afgesloten ruimte wilt houden zijn onzichtbare kattenhekken een mooie oplossing, hoewel de meeste van die systemen je kat niet kunnen volgen als ze er toch in slaagt te ontsnappen.

Hoe bevestig je een katten GPS tracker kat?

Deze vraag krijgen we regelmatig gesteld. Dit is afhankelijk wat voor soort kattenhalsband je gebruikt. Sommige tracker kat moet je dus apart bevestigen en andere katten GPS trackers zitten al in de halsband geïntegreerd.

Lees dus goed de handleiding door. Daarin staat precies beschreven hoe je een GPS tracker kat moet installeren. Vaak wijst het allemaal wel uit hoe je dit moet bevestigen.

Prijs van de katten GPS

De prijs van een GPS tracker kat begint vanaf 20 euro en kan oplopen tot ongeveer 150 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, als je boven de 150 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Einde van dit artikel over de katten GPS Tracker

We horen graag over de GPS tracker kat die je gebruikt. Laat ons weten welke geweldig waren en welke niet aan de verwachtingen voldeden. Laat het vooral in de comments hieronder weten! Lees ook zeker onze andere artikelen over bijvoorbeeld de Vensterbank Kussen Kat of onze artikel over de kattennet, waardoor jouw kat op een veilige manier buiten kan spelen.

Gps-Kat-Tracker

Wil je een leuke foto afsluiting op onze katten GPS Tracker?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de katten GPS tracker artikel over katten!

Leave a Reply