Glutenvrij kattenvoer: Ontdek nu de 17 beste Glutenvrije Kattenbrok Merken van 2024 voor een Gezond Katten Dieet!

Beste-Glutenvrij-Kattenvoer

Glutenvrij kattenvoer: kattenvoeding wat veel gezondheidsvoordelen voor je kat kan bieden.  Hoewel de meeste katten alles in hun mond steken wat ze kunnen vinden, is het spijsverteringsstelsel van de kat niet ontworpen om alles af te breken.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over het beste glutenvrij kattenvoer van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende merken.

Glutenvrij kattenvoer heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over het beste glutenvrij kattenvoer en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat glutenvrij kattenvoer is, waarom dit voer essentieel is om aan te schaffen en waar je op moet als je glutenvrij kattenvoer gaat aanschaffen.

Als laatste geef ik nog tips over hoe je het beste glutenvrij kattenvoer kan bewaren en wat het verschil is tussen graanvrij kattenvoer.

Het beste glutenvrij kattenvoer van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle glutenvrij kattenvoeding. Vervolgens beschrijven we iedere glutenvrije kattenvoer uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over glutenvrij kattenvoer. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Glutenvrij kattenvoer

We hebben de markt voor je doorgezocht en het beste glutenvrij kattenvoer van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen glutenvrij kattenvoer die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort glutenvrij kattenvoer voor je kat slecht is voor de gezondheid.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van de soorten ingrediënten waarmee het voer is gemaakt.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze producten vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar het beste glutenvrij kattenvoer voor je kat.
 • Let op: ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op het glutenvrij kattenvoer klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze top 5 glutenvrij kattenvoer

Hoewel de markt van glutenvrij kattenvoer nog beperkt is, zijn er toch enkele opvallende kanshebbers die je aandacht verdienen. Onze toppers voor glutenvrij kattenvoer zijn:

Plek 1 Kivo Petfood glutenvrij kattenvoer

Kivo Petfood heeft verschillende productlijnen voor glutenvrij kattenvoer, waaronder deze variant. Het bevat een hoog percentage eiwit van 36%.

Het eerste ingrediënt soja eiwit. De meeste baasjes zien misschien liever gewoon vlees als eerste ingrediënt vermeld, maar in werkelijkheid heeft soja een hoger eiwitgehalte. Een paar ingrediënten zoals lijnzaad en erwten bevatten hoge percentages eiwit. Hoewel lijnzaad een uitstekende bron van omega-3 vetzuren is en uitstekend voor de huid en het haar van je kat, kan het een belangrijke bijdrage leveren aan het eiwitpercentage, wat erop wijst dat er minder dierlijk eiwit in zit dan het totale eiwitpercentage zou doen vermoeden. Dit voer is geschikt als het totale dieet van je kat, maar je kunt het ook gebruiken als smakelijke topper, mocht je dat willen. Je kan dit voer ook zien als hypoallergene voeding voor je kat.

Gebruikerservaring over glutenvrij kattenvoer van Willem

Mijn kat heeft voedselallergie en sinds mijn kat dit voer krijgt is het weer een gezonde en blije kat. Zeer tevreden.

Plek 2 Glutenvrij voer van Husse Opus lynx

Husse Opus lynx heeft verschillende productlijnen voor droog kattenvoer. Als we specifiek naar de glutenvrij voer kijken, bevat dit kattenvoer een hoog percentage eiwit, 37%. Het eerste ingrediënt is kip. Andere ingrediënten zijn: rijst, mais, gerst, dierlijk vet, lijnzaad bietenpulp, vitamines en mineralen. Je kan kiezen uit een 3 of 15 kilo verpakking.

Gebruikerservaring over glutenvrij kattenvoer van Vera

Onze kat moest afvallen. Veel dure specifieke brokken gekocht light etc…helaas weinig resultaat hiermee.

Nu ben ik overgestapt op Husse Opus lynx, daar blijkt hij het veel beter op te doen.

Iedere kat zal anders reageren denk ik, maar gelukkig heb ik de juiste keuze gemaakt.

Plek 3 Orijen Whole Prey cat & kitten glutenvrije kattenbrokken

Het eerste ingrediënt in de Orijen Whole Prey cat & kitten glutenvrije kattenbrokken is vleesmeel. Dit type meel bevat minder water en meer eiwit. Het voer is geperst, waardoor de ingrediënten niet worden aangetast of verloren gaan. Met als extra toevoeging schaap. Ondersteund door omega vetzuren, antioxidanten, glucosamine, probiotica en taurine voor een gezond hart. Dit voer geeft je kat alles wat hij nodig heeft!

Te verkrijgen in 2, 4,12 en 15 kilo verpakkingen. Je kan dus een grote verpakking kopen waardoor de prijs per kilo goedkoper wordt voor dit glutenvrij voer. Dit glutenvrij voer is perfect als je kat snel schrokt en je kan het zelfs combineren met een voerpuzzel kat.

Gebruikerservaring over glutenvrij kattenvoer van Merel

Goede voeding voor mijn katten, ze vinden het lekker. Het schema waarbij de hoeveelheid voeding wordt weergegeven voor gewicht, leeftijd en bijzonderheden van de kat. Wanneer deze gevolgd wordt krijgt de kat niet te veel of te weinig voeding. Top!!

Plek 4 Prins vitalcare glutenvrije kattenbrokken

Prins vitalcare is een van de populairdere en bekendere glutenvrij voer.  Ze hebben veel productlijnen droog en nat kattenvoer.  We kijken specifiek naar de ingrediënten in de Prins vitalcare glutenvrije kattenbrokken. Het eerste dat opvalt is dat het glutenvrij is. De eerste drie ingrediënten van dit glutenvrij kattenvoer zijn kip, bruine rijst, en erwten. Dit geeft aan dat er waarschijnlijk meer plantaardige eiwitten en koolhydraten inzitten dan in sommige van de andere glutenvrije voeren.

Gebruikerservaring over glutenvrij kattenvoer van Nina

Mijn kat is er heel tevreden over ze eten al 10 jaar deze voer ze heeft er mooie glimmende de vacht van. en de eet maat klop zeer goed.

Plek 5 Glutenvrij voer van Delcon

Een van de eerste ingrediënten in hun glutenvrij voer is kip, dat zeer eiwitrijk is en met 24% bijdraagt aan het totale eiwitpercentage. De toegevoegde zalmolie zorgt voor de ideale balans van omega-3 en omega-6-vetzuren ter ondersteuning van een gezonde huid, glanzende vacht en natuurlijke afweer. Verder bevat het antioxidant-rijke groenten en vruchten, zoals erwten, bosbessen, veenbessen, appels, wortels en spinazie. De vitamines, mineralen en bètacaroteen helpen het immuunsysteem van je kat op peil te houden.

Gebruikerservaring over glutenvrij kattenvoer van Jan

Ik vind dit voer super, mijn kat vindt dit heerlijk! Met super gevoelig darmstelsel kan dit voer heel goed verdragen met een mooie vacht en voldoende energie.. En een super snelle levering binnen 1 dag al binnen.

Beste 17 glutenvrij kattenvoer

Dit zijn de glutenvrij kattenvoeren die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 17. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande glutenvrij kattenvoer vermeld.

Het kan voorkomen dat de glutenvrij voer voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 100 verschillende glutenvrij kattenvoer voor je kat!

Top-Glutenvrij-Kattenvoer

Wat is glutenvrij kattenvoer?

In de jaren ’40, toen kattenvoerfabrikanten overgingen op massaproductie, werden goedkope additieven als maïs, tarwe en gerst aan het voer toegevoegd om de kosten laag te houden. Helaas kunnen deze additieven leiden tot darmontsteking, voedselovergevoeligheid, allergieën en zwaarlijvigheid. Katten zouden er baat bij hebben als ze weer overgingen op een dieet dat meer lijkt op het natuurlijke, eiwitrijke dieet van hun voorouders.

Glutenvrij kattenvoer zorgt voor minder kattenallergieën, een gezondere huid, een glanzender vacht, minder verharen en een betere adem. Wat een voordelen!

Het is belangrijk geleidelijk aan het dieet van je kat aan te passen op een glutenvrije voeding. De meeste dierenartsen raden je aan het nieuwe kattenvoer met het vorige te mengen en geleidelijk, in de loop van 7-10 dagen, het oude kattenvoer af te bouwen.  Zo kan het spijsverteringsstelsel van je kat zich aan het nieuwe voer aanpassen.

Wanneer heeft je kat glutenvrij kattenvoer nodig?

Het kiezen van een dieet voor je kat is een belangrijke opgave om de gezondheid van je kat te waarborgen. Graanvrije en glutenvrije diëten voor katten zijn razend populair geworden. De populariteit heeft zich weerspiegeld aan het verschijnen van soortgelijke producten voor mensen. Deze diëten zijn vooral nuttig voor mensen die coeliakie hebben, een intolerantie voor glutens in het algemeen, of allergieën voor tarwe.

Veel baasjes kiezen ervoor hun eigen voedselkeuzes na te bootsen bij de keuze van voer voor hun kat. Met de toename van het aantal mensen dat kiest voor een graanvrij of glutenvrij dieet, hebben fabrikanten van dierenvoeding ingezien dat soortgelijke diëten voor kat ook aantrekkelijk is om te maken. De populariteit van deze diëten heeft geleid tot een toename van het aantal graanvrije en glutenvrije diëten dat voor katten verkrijgbaar is.

Zijn deze diëten de beste keuze voor je kat? Hoe weet je of je kat een graanvrij of glutenvrij voer nodig heeft? Lees gauw verder om daar achter te komen!

Heeft mijn kat glutenvrij kattenvoer nodig?

Hoe weet je of je kat wel een van deze glutenvrij voer diëten nodig heeft? Laten we, om die vraag te beantwoorden, eens kijken naar enkele van de veel voorkomende redenen waarom baasjes kiezen hun kat een graanvrij of een glutenvrij dieet te geven.

Voorstanders van glutenvrij voer diëten beweren dat granen een onnatuurlijke voedingsbron zijn voor katten. Ze geven aan dat de voorouders van onze huidige katten geen granen aten. Hoewel hun voorouders misschien geen granen aten, zijn katten geëvolueerd om granen en glutens vrij gemakkelijk te kunnen verteren. Katten bezitten verschillende genen die in de loop van hun evolutie veranderd zijn om hen in staat te stellen gemakkelijk koolhydraten te verteren. Dat omvat ook granen. Dus, hoewel de meeste katten het heel goed doen met glutenvrij voer, zijn deze diëten niet nodig om de stofwisseling te bevorderen.

Een andere reden waarom veel baasjes kiezen voor graanvrij of glutenvrij kattenvoer is de verkeerde overtuiging dat deze diëten de beste keuze is voor katten met voedselallergieën. Een ander merk kattenvoer wat interessant is om naar te kijken is Purina One kattenvoer, wat een gezond en bovenal lekkere kattenbrok is voor jouw kat maar kijk ook zeker naar Perfect fit kattenvoer. Hoewel voedselallergieën wel degelijk bij katten voorkomen, behoren maïs en andere granen niet tot de meest voorkomende allergenen die in voedsel voorkomen. Volgens een deel van het beschikbare onderzoek is maïs zelfs een van de minst waarschijnlijke bronnen van voedselallergie. In een literatuurstudie werden 278 katten met voedselallergie geëvalueerd en van elke kat werd het probleem-ingrediënt duidelijk vastgesteld. Rundvlees was het meest voorkomende allergeen en was verantwoordelijk voor 95 van de gemelde gevallen. Zuivel was verantwoordelijk voor 55 gevallen, waarmee het de op één na meest voorkomende oorzaak was. Maïs werd in slechts 7 gevallen als de dader aangewezen.

Voor katten die echt een allergie voor granen hebben, zou glutenvrij voer een geschikte keuze zijn. De volgende zijn symptomen die te verwachten zijn bij katten die een voedselallergie hebben, zijn:

 • Jeuk
 • Overmatige haaruitval
 • Kale plekken
 • Ontstoken huid
 • Pijnlijke plekken en korstjes

Een voedingsproef met een glutenvrij kattenvoer zou nodig zijn om te bepalen of de voeding heilzaam is voor je kat. Net zoals bij mensen komt glutenallergie ook bij katten voor. Als gevolg daarvan hebben de meeste katten glutenvrij voer nodig.

Glutenvrij-Kattenvoer

Is glutenvrij kattenvoer makkelijk te verteren?

Een veel voorkomende misvatting is dat katten niet aangepast zijn aan het eten van granen. Een studie uit 2013, geleid door de Zweedse geneticus Erik Axelsson, meldt in het tijdschrift Nature dat in een vergelijking van het genoom van huiskatten met dat van wolven, dat drie genen verantwoordelijk zijn voor de vertering van voedingszetmeel. Dit kwam 7-12 keer meer tot expressie voor bij de kat in vergelijking met de wolf.” Het blijkt dus dat onze kattenvrienden zich tijdens hun domesticatie aangepast hebben aan het eten van een zetmeelrijk dieet. Hoogwaardige, goed gekookte en uitgebalanceerde diëten leveren voldoende voedingsstoffen, micronutriënten en vitaminen voor katten, ondanks dat er granen als maïs, rijst of tarwe in verwerkt zijn.

Wat moet ik mijn kat dan te eten geven?

Nogmaals- het hangt ervan af! Dierenartsen wegen de leeftijd, het ras, de gezondheid en de levensstijl van je kat af bij het maken van dieetaanbevelingen. Uniformiteit van normen en definities voor de etiketten van dierenvoeding helpt om het begrijpelijker te maken bij de keuze van het geschikte glutenvrij kattenvoer.

We weten dat de markt voor kattenvoer barst van de verwarrende reclame en schijnbaar eindeloze keuzemogelijkheden – we zouden graag de voedingsbehoeften van je kat bespreken wanneer je maar wilt! Laat het vooral weten in de comments!

Wat is het verschil tussen graanvrij kattenvoer en glutenvrij kattenvoer?

Laten we beginnen met het bespreken van het verschil tussen een graanvrij en een glutenvrij dieet. Graanvrij kattenvoer is, zoals de naam al zegt, een dieet dat geen graan bevat. Glutenvrij kattenvoer, daarentegen, kan wel of geen graan als ingrediënt bevatten. Gluten is het eiwit dat voorkomt in bepaalde graansoorten, namelijk tarwe, gerst, en rogge. Glutenvrij kattenvoer is, uiteraard, vrij van deze eiwitten. Niet alle granen bevatten echter gluten. Daarom kan glutenvrij kattenvoer wel of niet graanvrij zijn, terwijl graanvrij kattenvoer altijd zonder graan is!

Is glutenvrij kattenvoer goed tegen kattenallergieën?

Als je vermoedt dat je kat een of andere allergie kan hebben, kan graanvrij kattenvoer een aantrekkelijke keuze lijken. In feite kiezen sommige baasjes voor glutenvrij kattenvoer om hun allergische reactie te verbeteren. De bezorgdheid over voedselgevoeligheid is toegenomen, zowel bij mensen als bij katten. De gedachte is dat elke kleine beroering in het lichaam, veroorzaakt door tarwe, het immuunsysteem kan doen ontvlammen. Op dat moment worden middelen weggeleid van het beheersen van de immuunrespons van het lichaam op andere allergenen. Misschien kan hetzelfde gezegd worden voor katten?

Inderdaad kunnen allergieën vervelend zijn voor katten, maar de meeste daarvan komen voort uit vlooien of andere omgevingsfactoren. Slechts 10 procent van de kattenallergieën zijn voedselallergieën, en de meeste daarvan hebben te maken met rundvlees, kip, lam, eieren, en zuivel – minder vaak tarwe of maïs. Voor katten met een tarwe- of maïsallergie zou glutenvrij voer goed moeten werken!

Er is nog een andere optie die de moeite waard is om te melden: kattenvoer met een enkelvoudige volkoren formule. Deze recepten berusten op een enkel graan (in plaats van een conglomeraat van tarwe, maïs, of andere granen). Bij deze formule wordt het graan langer gekookt bij een lagere temperatuur, waardoor het gemakkelijker te verteren is voor katten. Dit kan een goed alternatief zijn voor voeding op basis van granen. Het is moeilijk te weten wat het beste graan voor je kat is, dus wat trial-and-error kan op zijn plaats zijn. Vaak is de enige graansoort bruine rijst, die gezonder is dan maïs, tarwe, of soja. In het algemeen kan kattenvoer met beperkte ingrediënten je helpen uit te zoeken op welke ingrediënten je kat reageert. Daarbij is het ook belangrijk dat je het kattenvoer in een voedselcontainer kat  bewaard om de versheid te behouden.

Glutenvrij-Kattenvoer

Glutenvrij kattenvoer kopen? Let hier op!

Bij het analyseren van glutenvrij kattenvoer zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden.

Bepaal eerst of je je kat nat, droog, gedehydrateerd of gevriesdroogd voedsel wilt geven.  Nat kattenvoer in blik en droog kattenvoer in zakjes zijn de meest voorkomende soorten, maar als je meer unieke kattenvoeders gaat onderzoeken, kom je alternatieven tegen als gedehydrateerd of gevriesdroogd voer. Vaak moet je bij gedehydrateerd of gevriesdroogd voedsel, water toevoegen en het voer opnieuw water geven voor je het aan je kat voert.

Ten tweede analyseer je het percentage eiwit, vet en koolhydraten in het kattenvoer. Ten derde schat je het vleesgehalte van het product. Sommige producten kunnen een hoog percentage eiwit hebben, maar het kan dan om plantaardig eiwit gaan.

Als je toch besluit graanvrij te gaan, maak dan geleidelijk de overgang tussen oud voedsel en nieuw voedsel. Begin met 90 procent oud voer / 10 procent nieuw voer en verander langzaam de verhoudingen tot je alleen nog nieuw voer serveert. Dit zal het spijsverteringsstelsel van je kat helpen zich goed aan te passen. Houd de toiletuitstapjes van je kat tijdens de overgang in de gaten en let op diarree of constipatie.

Welke soorten glutenvrij kattenvoer bestaan er?

Eigenlijk zijn alles soorten kattenvoer ook glutenvrij verkrijgbaar. Je hebt dus ook heerlijke graanvrije kattensnacks 😊

Hoe bewaar je glutenvrij kattenvoer ?

De kans is groot dat je veel tijd en energie gestoken hebt in het maken van de beste graanvrije kattenvoer keuzes voor je kat. Het goed bewaren van kattenvoer daarentegen is vaak een bijzaak voor zelfs de meest veeleisende baasjes. Hier vind je alles wat je moet weten over het goed bewaren van kattenvoer, inclusief veelgemaakte fouten die je moet vermijden en ideeën voor het bewaren van kattenvoer, volgens dierenartsen.

Als je kattenvoer al in een luchtdichte bak bewaart, is een veelgemaakte fout om het weer bij te vullen voor het helemaal leeg is. Het probleem hiermee is dat overgebleven vet en kruimels van kattenvoer zich na verloop van tijd in de container kunnen ophopen en beginnen te bederven.

Wat in plaats daarvan te doen: Doe al het voer in een kattenvoer container. Als de bak leeg is, is dat een goede herinnering dat het tijd is om het uit te wassen en er dan weer voer in te doen.

Glutenvrij-Kattenvoer

Hoevaak moet je kattenvoer geven?

Vanaf het begin gelijk goede voedingsgewoontes aanleren. Dit zal veel helpen om voedingsproblemen te voorkomen, naarmate je kat ouder wordt.

Volg deze richtlijnen:

 • Stel regelmatige etenstijden in.
 • Controleer of er altijd vers drinkwater beschikbaar is.
 • Zorg ervoor dat je de etensbakjes wast voor gebruik.
 • Ruim de etensbakjes op als je kat klaar is met eten, vooral bij vochtig of zelfgemaakt voedsel. 
 • Geef jouw kat niet dezelfde dingen als wat jezelf eet.

 Te Snel Eten ?

Het is normaal dat je kat snel eet, want in het wild zou dit andere roedels ervan weerhouden zijn voedsel te stelen. Probeer het gebruik van een anti-schrok voerbak. Deze heeft bobbelige uitsteeksels in de bodem waar je kat omheen moet werken als hij eet, waardoor hij langzamer gaat eten. Dit kan spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken en indigestie helpen te voorkomen.

Welke soorten kattenvoer bestaan er?

Op basis van bovenstaande verhaal kan ik het kattenvoer onderverdelen op basis van eigenschappen:

Of je verdeelt het onder op basis van dieet:

 • Zonder speciaal voedingsdoel
 • Huidaandoeningen en vachtproblemen
 • Maag- en darmklachten
 • Voedselallergie
 • Dieetvoer kat
 • Gewricht en botproblemen
 • Blaasgruis en stenen
 • Overgewicht

Maar je kan het ook opdelen op basis van levensfase:

En als laatste kan je de onderverdeling maken op basis van het soort voeding

 • Kattenbrokken
 • Natvoer
 • Geperste kattenbrokken
 • Vers vlees

Het ligt er dus maar net aan wat je nodig hebt en waarmee je rekening moet houden, maar de wereld van kattenvoeding is erg uitgebreid.

Prijs van glutenvrij kattenvoer

De prijs van glutenvrij kattenvoer begint vanaf 10 euro en kan oplopen tot ongeveer 150 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit als je boven de 150 euro zit, tenzij je natuurlijk in bulk gaat bestellen! Dan bestaat de kans dat je boven de 150 euro komt.

Glutenvrij-Kattenvoer

Einde van dit artikel over glutenvrij kattenvoer

Laat ons in de comments weten welke glutenvrij kattenvoer jij hebt aangeschaft! Kijk ook zeker naar onze andere artikelen zoals ons artikel over Gourmet natvoer kat of een placemat voerbak kat.

Wil je een leuke foto afsluiting op onze glutenvrij kattenvoer artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van het glutenvrij kattenvoer artikel!

Leave a Reply