Drinkfontein kat [Met Drinkfontein Korting] De 17 beste van 2024!

Katten-Drinkfontein

In de wereld van katten is een drinkfontein kat een must-have voor elke katteneigenaar. Het biedt namelijk niet alleen een aangename manier voor je kat om te drinken, maar een drinkfontein kat zorgt ook voor vers en gezond water. Het vinden van de juiste katten drinkfontein voor je kat kan echter een uitdaging zijn. Daarom hebben wij 17 van de beste katten drinkfonteinen van 2024 voor je op een rijtje gezet, inclusief korting en getest!

Inhoudsopgave

De beste drinkfontein kat van 2024!

We hebben deze producten zorgvuldig geselecteerd en getest, zodat je zeker weet dat je een kwalitatief goed drinkfontein kat koopt. Bovendien hebben we ook kortingen gevonden voor deze drinkfonteinen kat, dus je kunt ze extra voordelig aanschaffen. Inspiratie nodig. Check ons artikel over de kattenvoerbak? Bekijk dan ook ons artikel over kattensnacks. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat. Toevallig op zoek naar een placemat voerbak? Lees dan onze artikel over de beste placemat voerbak kat. In deze gids willen we je alles vertellen over de beste drinkfonteinen voor katten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw viervoeter. Op zoek naar kattenbrokken voor je senior kat? lees dan onze artikel over senior kattenvoer.

RVS drinkfontein kat

Een rvs drinkfontein voor katten is de perfecte keuze voor dierenliefhebbers die op zoek zijn naar een duurzame oplossing voor hun kat. Gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, garandeert een rvs drinkfontein kat een lange levensduur en een eenvoudige reiniging. Dit maakt het niet alleen een verstandige investering voor je kat, maar ook een hygiënische optie voor het gezond houden van jouw kat. We geven je nu een top 5 van de beste RVS katten drinkfonteinen

Drinkfontein kat keramiek

Een katten drinkfontein keramiek is niet alleen mooi, maar gaat ook erg lang mee. Het is gemakkelijk schoon te maken en ziet er luxe uit. Let wel op, keramiek is erg breekbaar. Als je het schoonmaakt of verplaatst zorg er voor dat je dit rustig doet. Ook hierbij geven we je de beste keramiek katten drinkfontein.

Plastic/ kunststof drinkfontein kat

De populaire keuze voor een katten drinkfontein voor je kat is een kunststof model. Dit materiaal is zowel duurzaam als betaalbaar in productie en bovendien gemakkelijk schoon te houden. Sommige onderdelen zijn zelfs vaatwasserbestendig. Veel katteneigenaren kiezen dan ook voor een kunststof katten drinkfontein.

Onze top 5 drinkfonteinen kat!

We door met onze top 5 drinkfonteinen voor katten. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle keramische drinkfontein kat, een duurzame roestvrijstalen versie of een budgetvriendelijke kunststof drinkfontein kat, wij hebben voor iedereen wat wils. Al deze katten drinkfonteinen zijn door ons getest en we hebben de beste modellen geselecteerd die er momenteel op de markt te vinden zijn. Bovendien hebben we nog een aantal extra tips voor je op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Plek 1 De Happy Things Drinkfontein Kat

Deze drinkfontein kat is een ruime en luxe katten drinkfontein voor jouw kat. Met een capaciteit van 3 liter is er altijd voldoende water beschikbaar voor je kat en hoef je minder vaak het water aan te vullen. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een LED-verlichting, wat zorgt voor een mooi sfeervol effect in de avonduren.

Kenmerken drinkfontein kat:

 • Capaciteit van 3 liter
 • LED-verlichting
 • Ruim en luxe ontwerp

Klantervaringen

Klanten zijn erg tevreden over de Happy Things Drinkfontein Kat. Zij waarderen het ruime formaat en de LED-verlichting in het bijzonder. Daarnaast is de drinkfontein kat gemakkelijk schoon te maken en ziet het er luxe uit. Veel klanten geven aan dat ze blij zijn dat ze voor deze katten drinkfontein hebben gekozen en dat hun kat hier graag gebruik van maakt.

Petsafe Drinkwell Platinum – Drinkfontein Kat – 5 L

De Petsafe Drinkwell Platinum drinkfontein kat is perfect voor huizen met meerdere katten. Met een inhoud van 5 liter is dit de grootste katten drinkfontein in de Petsafe Drinkwell lijn. Het unieke ontwerp en de filters houden het water fris en schoon, waardoor je katten gezonder drinken. De filtertechnologie zorgt ervoor dat ziektekiemen, haren en andere verontreinigingen uit het water worden gehaald.

Kenmerken drinkfontein kat:

 • 5 liter inhoud
 • Uniek ontwerp voor een gezondere drinkervaring
 • Filtertechnologie voor het verwijderen van verontreinigingen uit het water
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Klantervaring

De Petsafe Drinkwell Platinum katten drinkfontein is populair onder katteneigenaren vanwege de grote inhoud en de effectieve filtertechnologie. Veel klanten geven aan dat de drinkfontein kat makkelijk schoon te maken is en het water fris en schoon houdt. Sommige klanten merken op dat het ontwerp stijlvol is en goed bij hun interieur past.

Plek 3 Premium Drinkfontein Kat met Herbruikbare Filter

De Premium Drinkfontein Kat van Finez is een prachtige en functionele drinkbak voor zowel katten als honden. Met drie standen, een herbruikbare filter en LED-indicatoren, biedt deze drinkfontein een complete en gebruiksvriendelijke oplossing voor jouw huisdieren.

Kenmerken: De drie standen van de drinkfontein kat geven jouw kat de keuze uit verschillende waterstralen, waardoor ze kunnen kiezen wat ze het fijnst vinden. Het herbruikbare filter zorgt voor schoon water, terwijl de LED-indicatoren het niveau van het water aangeven.

Klantervaringen

Veel kattenbezitters zijn erg blij met de Premium Drinkfontein Kat van Finez. Ze waarderen de verschillende waterstanden en de herbruikbare filter, en vinden het LED-licht een handige functie. De drinkbak wordt als stijlvol en eenvoudig in gebruik beschouwd.

Plek 4 Petsafe Drinkwell Original – Drinkfontein – 1,5 L

De Petsafe Drinkwell Original katten drinkfontein is een handige en compacte drinkfontein voor katten. De drinkfontein kat heeft een capaciteit van 1,5 liter en is daardoor geschikt voor kleinere huishoudens.

Kenmerken drinkfontein kat:

 • Capaciteit: 1,5 liter
 • Compatibel met Petsafe filters voor vervanging en verbetering van de waterkwaliteit
 • Gemakkelijk te reinigen door de afneembare onderdelen
 • Stroomt water continu om het schoon en fris te houden

Klantervaringen

Volgens klanten is de Petsafe Drinkwell Original katten drinkfontein is een uitstekende keuze voor katten die graag uit een drinkfontein kat drinken. Het is gemakkelijk schoon te maken en het water blijft lange tijd fris. Sommige klanten geven aan dat de katten drinkfontein klein van formaat is, waardoor het niet geschikt is voor grote huishoudens of huisjes met meerdere katten.

Plek 5 Pettadore Hydrate Compact – Drinkfontein Kat -Slimme Waterfontein met App – 1,9L

De Pettadore Hydrate Compact is een slimme katten drinkfontein voor katten. Deze drinkfontein kat heeft een capaciteit van 1,9 liter en is uitgerust met een app waarmee de waterniveaus eenvoudig gemonitord kunnen worden.

Kenmerken drinkfontein kat:

 • Capaciteit: 1,9 liter
 • Bediening via een app voor gemakkelijk monitoren van het waterniveau
 • Compatibel met Pettadore filters voor vervanging en verbetering van de waterkwaliteit
 • Ingebouwde LED-verlichting voor sfeer en gemak

Klantervaringen

Volgens klanten is de Pettadore Hydrate Compact katten drinkfontein een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme oplossing voor het drinken van hun kat. Het apparaat werkt naar behoren en is eenvoudig te bedienen via de app. Sommige klanten geven aan dat de katten drinkfontein soms lawaai maakt tijdens het stromen van water, wat voor enige storend kan zijn voor sommige katten.

Plek 6 Trixie Vital Flow Mini Keramische Drinkfontein kat Wit – 800 ML

De Trixie Vital Flow Mini Keramische Drinkfontein kat is een elegante en functionele keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een stijlvolle oplossing voor hun dierbare viervoeter. Met een capaciteit van 800 ml, is dit een compacte en ruimtebesparende optie voor kleinere huishoudens of katten die minder drinken.

Kenmerken drinkfontein kat:

 • Gemaakt van keramiek
 • 800 ml capaciteit
 • Elegante en stijlvolle uitstraling
 • Compatibele met Trixie-filters
 • Eenvoudig te reinigen

Klantervaringen

Veel klanten zijn tevreden met de stijlvolle uitstraling van deze drinkfontein kat en vinden het fijn dat het gemakkelijk te reinigen is. Sommigen hebben opgemerkt dat de drinkfontein kat kwetsbaar kan zijn en voorzichtigheid geboden is bij het verplaatsen ervan. Anderen hebben aangegeven dat de katten drinkfontein een stille werking heeft en hun katten graag water uit deze fontein drinken.

Beste 17 katten drinkfonteinen

Dit zijn de katten drinkfonteinen die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 17. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande drinkfontein katten vermeld.

Petsafe Drinkwell 360

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€67,64)

Het kan voorkomen dat het drinkfontein voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem hier dan even een kijkje op Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 357 verschillende katten drinkfonteinen.

Katten-Drinkfontein

Wat is een drinkfontein kat?

Een drinkfontein voor katten is een apparaat dat water aanbiedt aan jouw kat, op een aantrekkelijke en verfrissende manier. Het is een alternatief voor een gewoon waterbakje en is speciaal ontworpen voor katten die het liefst drinken uit stromend water. Het apparaat houdt het water continu in beweging, wat de kat aantrekt om te drinken. Hierdoor is de kans groter dat jouw kat voldoende drinkt, wat belangrijk is voor de gezondheid van je kat.

Een katten drinkfontein is vaak gemaakt van duurzaam en hygiënisch materiaal, zoals roestvrij staal, keramiek of plastic/kunststof. Sommige katten drinkfonteinen zijn voorzien van een filter, waardoor het water schoon en gezuiverd is. Dit is belangrijk voor de gezondheid van jouw kat, aangezien ze water uit de drinkfontein kat zullen drinken en niet uit een andere bron.

Er bestaan verschillende soorten drinkfonteinen voor katten, van eenvoudige modellen tot geavanceerde, slimme versies. De meest eenvoudige katten drinkfontein bestaat uit een waterbron die constant water aanbiedt, terwijl geavanceerde versies kunnen zijn uitgerust met sensoren, stilte-functies of andere handige functies.

Het is belangrijk om te weten dat een drinkfontein voor katten geen vervanging is voor het aanbieden van vers drinkwater. Het is wel een goede manier om ervoor te zorgen dat jouw kat genoeg drinkt en daardoor gezond blijft. Een drinkfontein voor katten kan daarbij helpen. Dit type drinkbak zorgt voor een constante stroom van schoon en verfrissend water, wat jouw kat aantrekkelijker vindt om uit te drinken. Hierdoor zal je kat meer drinken en daardoor gezonder blijven.

Waarom een drinkfontein kat kopen?

Een drinkfontein voor katten is een handige manier om ervoor te zorgen dat jouw kat altijd toegang heeft tot vers water. In tegenstelling tot een gewoon waterbakje, blijft het water in een drinkfontein kat circuleren, waardoor het niet vervuild of stilligt. Hierdoor is het beter voor jouw kat om uit te drinken en zal hij of zij minder geneigd zijn om uit de kraan of uit planten te drinken. Bovendien is een katten drinkfontein een goede oplossing als u jouw kat niet meer vaak genoeg kunt bijvullen, bijvoorbeeld als je veel weg bent of als je meerdere katten heeft.

Een drinkfontein voor katten is ook beter voor de gezondheid van jouw kat. Veel katten prefereren stromend water boven stilstaand water, omdat stromend water frisser en meer aantrekkelijk is om uit te drinken. Bovendien bevat stromend water minder bacteriën dan stilstaand water, waardoor jouw kat minder kans heeft om ziektekiemen binnen te krijgen. Een katten drinkfontein kan daarom bijdragen aan een betere nier- en blaasfunctie, omdat je kat hierdoor meer zal drinken en minder risico loopt op nier- of blaasproblemen.

Een katten drinkfontein is niet alleen handig en gezond, maar ook milieuvriendelijk. In tegenstelling tot plastic waterbakjes, die na verloop van tijd vervangen moeten worden, kan je een drinkfontein voor katten jarenlang gebruiken. Bovendien bespaart je hiermee plastic, waardoor je bijdraagt aan een beter milieu.

Ten slotte is een katten drinkfontein een stijlvolle en praktische aanvulling op je interieur. Er zijn verschillende modellen en materialen beschikbaar, waaronder RVS, keramiek en plastic, zodat je altijd een drinkfontein kat kan vinden die bij je interieur past. Bovendien zijn sommige katten drinkfonteinen voorzien van verlichting of decoratieve elementen, waardoor je kat niet alleen vers water heeft, maar ook nog eens een mooi speelgoed.

Kortom, er zijn talloze redenen om een drinkfontein kat aan te schaffen. Of je nu op zoek bent naar een praktische, gezonde of stijlvolle oplossing, er is altijd een geschikte drinkfontein kat!

Katten-Drinkfontein

Voordelen drinkfontein kat

De voordelen van een drinkfontein voor katten zijn talrijk. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een drinkfontein voor je kat.

 1. Vers water: Een drinkfontein kat biedt je kat continu toegang tot vers water. Dit betekent dat jekat altijd voldoende water tot zijn beschikking heeft en dit vermindert het risico op uitdroging.
 2. Meer drinken: Veel katten zijn niet zo dol op stilstaand water en kiezen er liever voor om te drinken uit bijvoorbeeld een kraan of uit regenwater. Met een katten drinkfontein wordt het drinken van water voor je kat aantrekkelijker, waardoor je kat meer water zal drinken.
 3. Gezondheid: Door voldoende water te drinken, houdt je de nieren van jouw kat gezond. Ook kan het drinken van voldoende water helpen bij het voorkomen van urinewegproblemen en blaasstenen.
 4. Gemak: U hoeft zich niet meer druk te maken om het bijvullen van de waterbak van je kat. Een katten drinkfontein vult zichzelf automatisch aan, zodat je kat altijd toegang heeft tot vers water.
 5. Hygiëne: Een drinkfontein voor katten is vaak voorzien van een filter, wat zorgt voor een schoner en gezonder drinkwater voor je kat. Daarnaast is een katten drinkfontein gemakkelijker schoon te maken dan een waterbak.
 6. Bevordering speelsheid: Sommige katten drinkfonteinen zijn ontworpen om de natuurlijke speelsheid van katten te bevorderen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van luchtbellen of het creëren van bewegend water. Hierdoor blijft uw kat niet alleen gehydrateerd, maar heeft het ook nog eens plezier.

In het kort kunnen we stellen dat een drinkfontein kat een goede manier is om ervoor te zorgen dat je kat voldoende water drinkt en gezond blijft. Daarnaast biedt het ook nog eens extra gemak en hygiëne.

Drinkwaterfontein-Kat

Nadelen van een katten drinkfontein

Een katten drinkfontein kan ook een aantal nadelen hebben. Hieronder beschrijven we enkele belangrijke nadelen die je in overweging moet nemen voordat je besluit om een katten drinkfontein voor je kat aan te schaffen.

 1. Complexiteit: Een katten drinkfontein is soms ingrijpender en complexer om op te zetten dan een gewoon drinkbakje. Dit komt omdat er meerdere componenten zijn die goed aangesloten moeten worden.
 2. Onderhoud: Een drinkfontein kat moet regelmatig schoongemaakt worden om de hygiëne van de kat te waarborgen. Hierdoor kost het wat meer tijd en moeite om de drinkfontein kat schoon te houden.
 3. Geluid: Sommige drinkfonteinen kunnen geluid produceren die storend kunnen zijn voor jou en je kat. Vooral als de katten drinkfontein geplaatst wordt in een slaapkamer of een rustige omgeving, is het belangrijk om op het geluid te letten.
 4. Stroomgebruik: Een drinkfontein werkt met elektriciteit, dus het stroomgebruik moet in overweging worden genomen. Hierdoor kan de katten drinkfontein een grotere invloed hebben op je energierekening.
 5. Prijs: Drinkfonteinen voor katten zijn meestal duurder dan gewone drinkbakjes. Dit komt omdat er meer componenten en technologieën zijn die in de drinkfontein zijn verwerkt.

Ondanks deze nadelen, kunnen katten drinkfonteinen nog steeds een goede investering zijn als je kat voldoende water drinkt. Het is belangrijk om de voordelen en nadelen te wegen en te beslissen of een katten drinkfontein geschikt is voor je kat en jouw leefstijl.

Waarom zit er een filter in de drinkfontein kat?

Een katten drinkfontein is ontworpen om de kat op een natuurlijke en gezonde manier toegang te geven tot schoon water. Benieuwd hoe wij over het merk Gourmet denken? Lees gauw verder over De beste Gourmet natvoer kat. Het water in een drinkfontein moet altijd schoon en fris blijven, en daarom is het belangrijk om een filter te gebruiken. Een filter helpt om verontreinigingen, bacteriën, haren en andere vuiligheden uit het water te verwijderen voordat de kat het drinkt. Dit zorgt ervoor dat de kat gezond blijft en niet ziek wordt door vervuild water.

Een filter in een katten drinkfontein werkt op verschillende manieren, afhankelijk van het type filter dat gebruikt wordt. Sommige filters werken met een carbon- of charcoal-laag om verontreinigingen te verwijderen, terwijl andere filters gebruik maken van UV-licht of een combinatie van beide methoden. Het belangrijkste is dat de filter het water schoon en veilig maakt voor de kat om te drinken.

Bovendien helpt het gebruik van een filter ook om de katten drinkfontein schoon te houden. Zonder filter zou het water snel vuil en vervuild worden en zou de drinkfontein kat regelmatig schoongemaakt moeten worden. Maar door het gebruik van een filter, blijft het water langer schoon en fris, waardoor de kat altijd toegang heeft tot schoon drinkwater.

Het is dus belangrijk om te investeren in een drinkfontein kat met een filter, om ervoor te zorgen dat de kat gezond blijft en altijd schoon en fris water tot haar beschikking heeft. Het is een investering in de gezondheid en het welzijn van je kat, en daarom is het de moeite waard om het beste drinkfontein kat te kiezen met een goede filter.

Drinkwaterfontein-Kat

Welke filters bestaan er voor de drinkfontein kat?

Er bestaan verschillende soorten filters voor een katten drinkfontein, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Een aantal van deze filters omvatten:

 • Activated Carbon Filters: Dit soort filter is gemaakt van geactiveerde koolstof en is ontworpen om chemische stoffen en geuren uit het water te verwijderen.
 • Foam Filters: Dit type filter bestaat uit een stuk schuim en is ontworpen om grove deeltjes uit het water te verwijderen, zoals stof en haar.
 • Bio-Filter: Dit soort filter maakt gebruik van een speciaal soort bacteriën die het water zuivert en de gezondheid van de kat bevordert.
 • Multi-Layer Filters: Dit type filter bestaat uit verschillende lagen filters die elkaar aanvullen en de waterkwaliteit verbeteren.

Het is belangrijk om het juiste filter voor je drinkfontein kat te kiezen, afhankelijk van de specifieke wensen en behoeften van je kat.

Hoe lang gaat een filter mee?

De levensduur van een filter in een drinkfontein kat hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de drinkfontein, het type filter, de frequentie van gebruik en de hoeveelheid water die door de drinkfontein gaat. Gemiddeld gaat een filter ongeveer 1 tot 2 maanden mee. Het is belangrijk om regelmatig de filter te vervangen om te waarborgen dat het water schoon en gezond is voor je kat.

Sommige filters bevatten carbon en andere mineralen die helpen bij het verwijderen van impurities en geurtjes uit het water. Deze filters moeten vaker vervangen worden dan filters die alleen maar fysiek bezinksel verwijderen. Daarom is het belangrijk om de product specificaties van de filter en de drinkfontein kat te lezen voordat je een aankoop doet.

Er zijn ook filters verkrijgbaar die gemakkelijk te reinigen zijn en dus langer mee gaan. Het is raadzaam om te investeren in een hoogwaardige filter die lang meegaat en uw kat schoon en gezond water biedt. Ook kun je overwegen om extra filters aan te schaffen zodat je altijd een reserve filter hebt wanneer het tijd is om de huidige filter te vervangen.

Drinkfontein-Kat

Drinkfontein kat Kopen? Let hier op!

Bij het kopen van een drinkfontein kat, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Hieronder volgen enkele aandachtspunten voor bij het kopen van een katten drinkfontein voor je kat.

Smart Drinkfontein

Een smart drinkfontein kat is een innovatieve en technologisch geavanceerde oplossing voor je kat. Deze katten drinkfonteinen kunnen via een app op uw smartphone bediend worden, waardoor je altijd op de hoogte bent van de waterstand en eventuele filters die vervangen moeten worden.

Drinkfontein kat met Sensor

Een drinkfontein kat met een sensor is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar gemak en comfort. Deze katten drinkfonteinen hebben een ingebouwde sensor die de waterstand in de drinkfontein in de gaten houdt en je waarschuwt wanneer het tijd is om het water bij te vullen of de filter te vervangen.

Stille Drinkfontein kat

Als je op zoek bent naar een stille drinkfontein kat, dan is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van het product. Sommige katten drinkfonteinen kunnen hard en storend zijn, terwijl andere juist stil en geruisloos werken. Het is belangrijk om te kiezen voor een drinkfontein kat die past bij de voorkeuren van je kat.

Inhoud van de Drinkfontein kat

De inhoud van de katten drinkfontein is ook een belangrijke overweging bij het kopen van een drinkfontein. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van je kat en het aantal katten dat gebruik maakt van de katten drinkfontein. Een grotere drinkfontein kat is vaak handiger, omdat deze minder vaak bijgevuld hoeft te worden.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waaruit drinkfonteinen gemaakt kunnen zijn, waaronder RVS, keramiek en plastic/kunststof. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bijvoorbeeld, RVS is duurzaam en hygiënisch, terwijl keramiek een stijlvolle en esthetische oplossing is. Plastic/kunststof is licht en eenvoudig schoon te maken, maar minder duurzaam dan andere materialen.

RVS

RVS is een sterk en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor drinkfonteinen voor katten. Het roest niet en is makkelijk schoon te houden, waardoor het een populaire keuze is voor katten drinkfonteinen. Een drinkfontein kat gemaakt van RVS is een investering in de gezondheid van je kat, aangezien het een product is dat lang meegaat en hygiënisch is. Het is wel belangrijk om te weten dat een RVS drinkfontein doorgaans iets duurder is dan andere materialen, zoals plastic of keramiek.

Keramiek

Keramiek is sterk en hygiënisch, en wordt vaak gebruikt voor de binnenkant van de drinkfontein kat.

Plastic/kunststof

Plastic/kunststof is een lichtere en goedkopere optie, en wordt ook vaak gebruikt voor de buitenkant van de drinkfontein kat.

Katten-Drinkfontein

Geluid drinkfontein kat

Hoewel veel katten drinkfonteinen zeer vergelijkbare elektrische pompen gebruiken, kunnen verschillende ontwerpkeuzes resulteren in een luidere of stillere ervaring. Wij vonden dat keramische modellen de pomp het beste isoleren, zodat de werking van de fontein nauwelijks te horen is. “Bloemvormige fonteinen werken relatief stil, maar worden steeds luidruchtiger naarmate het waterniveau daalt.

Behalve van de pompmotor komt het geluid ook van het gekabbel van het water. Sommige mensen vinden het kabbelende water aangenaam, maar als je vermoedt dat je je ergert aan het constante geluid, zoek dan naar een model waarbij het water op een glad oppervlak terechtkomt in plaats van tegen meer water te spatten.

Grootte en capaciteit drinkfontein kat

Katten drinkfonteinen kunnen verrassend groot zijn en nemen vaak veel meer ruimte in dan een standaard waterbak. Het is een goed idee om van tevoren de ruimte op te meten waar je de drinkfontein kat zou kunnen plaatsen, zodat je niet verrast wordt als je nieuwe drinkfontein kat arriveert.

Maar een eigenschap die je moet overwegen voordat je een waterfontein koopt, is wat er met het water gebeurt als de stroom wordt afgesloten. Bij sommige katten drinkfonteinen is het waterreservoir altijd toegankelijk als een standaard waterbakje. Maar sommige modellen geven je kat toegang tot een “schotel” oppervlak, waar constant water overheen stroomt en terug in een lager reservoir. Deze modellen kunnen aan de hydratatie van je kat voldoen, maar kunnen minder geschikte keuzes zijn als je een waterfontein zoekt voor op vakantie, omdat je kat de toegang tot het water verliest als de stroom uitvalt.

Ervaring van andere katteneigenaren

Ervaringen van andere mensen kunnen zeer waardevol zijn bij het uitzoeken welke katten drinkfontein het beste bij je kat en de situatie past. Veel mensen delen hun ervaringen en beoordelingen op websites, fora, en sociale media. Dit kan je gebruiken om je keuze te maken. Het is belangrijk om te letten op beoordelingen van mensen die een vergelijkbare situatie hebben als jezelf, bijvoorbeeld mensen met dezelfde soort kat en grootte van huis. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de frequentie van het vervangen van filters en onderhoud van de katten drinkfontein. Dit geeft aan hoe duurzaam en onderhoudsvriendelijk de drinkfontein kat is.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedere kat uniek is en dat wat voor de één goed werkt, niet noodzakelijk voor de ander geldt. Daarom is het ook verstandig om meerdere beoordelingen te lezen en niet alleen te vertrouwen op één beoordeling. In sommige gevallen is het ook verstandig om contact op te nemen met de verkoper voor advies. Hierdoor krijg je een beter beeld van de producten en kan je gerichter zoeken naar de drinkfontein kat die het beste bij jouw kat past. Op zoek naar een biologische kattenbrok? Lees dan onze artikel over: het beste biologische kattenvoer.

Prijs van drinkfontein kat

Prijs is vaak een belangrijke factor bij het kopen van een drinkfontein voor uw kat. Drinkfonteinen voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de grootte, het materiaal, de functies en de merk.

Drinkfonteinen van goede kwaliteit zijn vaak wat duurder, maar hebben ook meer functies en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals RVS, keramiek of plastic. Deze drinkfonteinen hebben een langere levensduur en bieden een betere waterkwaliteit voor jouw kat.

Goedkopere drinkfonteinen zijn vaak van plastic en hebben beperkte functies. Hoewel ze een betaalbare optie zijn, hebben ze een kortere levensduur en kunnen ze de waterkwaliteit beïnvloeden.

Het is belangrijk om te bedenken dat je uiteindelijk meer geld kunt besparen door een duurdere, hoogwaardige drinkfontein aan te schaffen, in plaats van steeds een goedkope drinkfontein te moeten vervangen. Bovendien zorgt een goede drinkfontein voor een gezonde wateropname door uw kat en voorkomt het potentiële gezondheidsproblemen.

De prijs van een katten drinkfontein begint vanaf 15 euro en kan oplopen tot ongeveer 150 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenminste, als je boven de 150 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Waarom is water zo belangrijk voor een kat?

Het is belangrijk om te weten dat katten natuurlijk drinkers zijn en veel vocht nodig hebben om gezond te blijven. Het grootste deel van hun lichaam bestaat uit water en het is belangrijk om dit niveau constant te houden om hun lichaam te hydrateren en te helpen bij de afvoer van afvalstoffen. Een gezonde hoeveelheid water drinken is niet alleen belangrijk voor de nieren, maar ook voor de spijsvertering en de huid en vacht van de kat. Bovendien kan een tekort aan water leiden tot uitdroging en potentiële gezondheidsproblemen.

Een andere belangrijke factor is dat sommige katten niet van stilstaand water houden, vooral als het uit een kom komt. Dit komt omdat stilstaand water snel vies kan worden en bacteriën kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van uw kat. Een drinkfontein voor katten biedt continu stromend water en helpt om dit probleem te voorkomen.

In het kort is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kat genoeg water drinkt om gezond te blijven. Dit kan bereikt worden door een drinkfontein te kopen, die het drinken van voldoende water gemakkelijker en aantrekkelijker maakt.

Drinkwaterfontein-Kat

Wat gebeurd er als een kat te weinig drinkt?

Het is belangrijk om te weten dat katten een constante toevoer van voldoende water nodig hebben om gezond te blijven. Wanneer een kat te weinig drinkt, kan dit leiden tot een aantal ernstige gezondheidsproblemen.

Een van de belangrijkste gevolgen van te weinig drinken is uitdroging. Dit gebeurt wanneer het lichaam niet genoeg water heeft om al zijn functies goed uit te voeren. Bij katten kan uitdroging snel optreden omdat ze hun lichaam niet kunnen aanvullen door te beven, zoals honden wel kunnen. Dit betekent dat katten afhankelijk zijn van water dat ze binnenkrijgen door te drinken.

Om te voorkomen dat een kat te weinig drinkt, is het belangrijk om altijd voldoende water beschikbaar te stellen en ervoor te zorgen dat de kat de mogelijkheid heeft om regelmatig te drinken. Een drinkfontein voor katten is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw kat toegang heeft tot vers water.

Wat gebeurd er als een kat teveel drinkt?

Een kat die teveel water drinkt kan ook gezondheidsproblemen ondervinden. Teveel water drinken kan leiden tot een aandoening genaamd polydipsie, wat kan resulteren in de aandoening hyperhidrosis, ook wel bekend als nierziekte. Als een kat nierziekte ontwikkelt, moet ze regelmatig extra water drinken om te helpen bij het filteren van afvalstoffen uit het lichaam. Als een kat echter nog meer water begint te drinken dan ze nodig heeft, dan kunnen de nieren niet meer functioneren en kunnen ze uitgeput raken. Dit kan leiden tot nierfalen en zelfs tot de dood van de kat. Het is belangrijk om de hoeveelheid water die uw kat drinkt te bewaken en deze te beperken als dit nodig is, vooral als uw kat ouder wordt en gevoeliger wordt voor gezondheidsproblemen.

Hoe maak je een kattenwaterfontein schoon?

Hoewel katten drinkfonteinen filters hebben die het water vrij houden van kattenspeeksel, voedselkruimels, haren en andere verontreinigingen, zal je fontein toch regelmatig onderhoud nodig hebben. De meeste fabrikanten raden aan het filter te vervangen en de fontein eens per maand grondig schoon te maken.
Het schoonmaken bestaat meestal uit het demonteren van de drinkfontein, het afvegen van alle oppervlakken met een sopje en daarna grondig afspoelen. Veel modellen die wij aanbevelen hebben ook onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser.
Bij veel modellen moet je ook de pomp regelmatig schoonmaken, omdat de interne propellers en andere delen verstopt kunnen raken door het haar van je kat, waardoor de waterstroom vermindert. Leidingreinigers en smalle, stijve schrobborstels zijn vaak het beste voor het schoonmaken van kleinere onderdelen.

Moet je een kattenwaterfontein ’s nachts uitzetten?

Kattenwaterfonteinen gebruiken niet veel elektriciteit, en zijn veilig om 24/7 te laten draaien. Omdat je kat ’s nachts heel goed kan drinken, kun je de fontein het beste aangesloten laten en ’s nachts laten draaien. Zorg er wel voor dat de katten drinkfontein voldoende water heeft om de pomp onder water te houden, en dat het water er schoon uitziet. Voeg zo nodig meer water toe aan de fontein voordat je naar bed gaat voor de nacht, of gooi het oude water weg en vul de fontein opnieuw met vers, schoon water.

Houden katten van katten drinkfonteinen?

Er lijkt geen eenzijdig antwoord te zijn op de vraag of katten al dan niet liever uit fonteinen en stromend water drinken. In plaats daarvan heeft je kat een individuele voorkeur. Als je kat niet graag uit een kom drinkt, dan kan een drinkfontein de uitkomst bieden!

Einde van dit artikel over de drinkfontein kat

Heb je zelf favoriete merken katten drinkfonteinen die we er niet bij hebben gedaan? Deel je favorieten in de commentaren! Kijk ook zeker naar onze andere artikelen over de GPS tracker kat, kattenvoer of Catit Pixi Fountain.

Kingofivar

Wil je een leuke foto afsluiting op onze katten drinkfontein artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de drinkfontein kat artikel!

Petsafe Drinkwell 360

Klik Op Onderstaande Actieprijs 

bol.com (€67,64)

Leave a Reply