Automatische voerbak Kat: Ontdek de 9 beste automatische voerbakken voor jouw Kat!

Automatische-Voerbak-Kat

De automatische voerbak kat: We hebben allemaal wel eens die ene kat ontmoet. Een kat die zo snel eet dat jezelf afvraagt of hij zijn eten wel heeft geproefd. Je hebt ook katten die lekker rustig en degelijk hun voer opeten. Lang verhaal kort: uiteindelijk heb je een voerbak nodig om kattenvoer in te doen. Je kat moet toch ergens uit eten hé. Een automatische voerbak is dus een belangrijk product om in huis te hebben.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste automatische kattenvoerbak van 2022, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende merken.

Een automatische voerbak kat heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste automatische voerbak voor je kat en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een automatische kattenvoerbak is, waarom een automatische kattenvoerbak handig is om aan te schaffen en waar je op moet als je een voerautomaat voor je kat gaat aanschaffen.

Inhoudsopgave

De beste Automatische voerbak voor je kat van 2022

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste automatische kattenvoerbak van 2022 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria op de automatische kattenvoerbak:

Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen Automatische voerbak voor je kat die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort automatische voerbakken voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.

Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang de automatische kattenvoerbak meegaat.

Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Een automatische kattenvoerbak vormt daarop geen uitzondering!

Beoordelingen van anderen: Veel katten baasjes hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet.

Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katten baasjes naar de automatische voerbak voor je kat.

Let op: ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de automatische voerbak klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Automatische voerbak kat met Chip

Een automatische kattenvoerbak met een chip is een voerbak die zichzelf automatisch afsluit. Zo blijft het voer van je kat langer vers. De klep op de voerbak opent automatisch als jouw kat de voerbak benadert. Dit gebeurt door middel van de bewegingssensor in de voerbak. Als je kat weg loopt van de bak, sluit deze zich weer. Op deze manier blijft het (nat)voer van jouw  kat langer vers, blijft de geur van het voedsel in de voerbak en komen er geen vliegen bij.

Let op: Een automatische kattenvoerbak met chip opent alleen als je kat met de juiste chip bij de voerbak in de buurt komt.

Gebruikerservaringen over een automatische voerbak kat met chip

Handig voerbakje. Vooral als droge brokjes soms dagen staan en daardoor hun smaak verliezen. Poes moest er even aan wennen, maar nu kan ik het iedere keer bijvullen. Goed teken dus.

Werk fantastisch en is bijzonder nuttig, met name nu met het warme weer. Het vlees droogt niet meer uit en blijft langer vers en smakelijk. Poes moest wel erg wennen aan een andere voerbak en deze was nog eng ook met zo’n bewegend dekseltje. Alle katten zijn enigszins autistisch en haten veranderingen.

Automatische kattenvoerbak camera

Met de ingebouwde automatische kattenvoerbak camera houdt jij je kat altijd en overal in de gaten en zorg je tevens voor een goed beveiligingssysteem voor je woning. Overdag met daglicht, ’s avonds met nachtvisie. Automatische kattenvoerbak kat camera beschikt over tweezijdige audio, waarmee je op elk moment op de dag op afstand kunt communiceren met je kat. Ook kun je een spraakbericht activeren op het moment waarop je huisdier eten krijgt.

Gebruikerservaring automatische kattenvoerbak met camera

Handig in gebruik. Tijden zijn gemakkelijk in te stellen. Als we van huis zijn krijgt de kat op dezelfde tijden eten t.o.v. als we thuis zijn.
We hebben deze automatische voerbak gekocht omdat onze kat op tijd eten te geven als we even niet thuis zijn. Het toestel werkt perfect! De portiegrootte is goed. Het toestel heeft bevestigingspunten voor aan een plank, dat hebben wij dan ook gedaan uit schrik dat ze het apparaat ging heen-en-weer schuiven. Het apparaat is zeer stevig, is niet zelf te openen door ons hondje en is makkelijk proper te houden.

App gestuurde automatische voerbak

Regel de maaltijd van je kat vanaf elke locatie en op ieder tijdstip met een app gestuurde automatische katten voerbak. Je Krijgt automatisch bericht wanneer de voerautomaat bijna leeg is doormiddel van de infrarood sensor. De sensor zorgt er ook voor dat de voerautomaat automatisch stopt wanneer de voerbak vol is.

Gebruikerservaring over een automatische voerbak

Sinds kort hebben wij deze voerautomaat en zijn wij blij verrast over zijn prestaties, (hiervoor hadden wij een andere automaat welke minder uitgebreide functies had en waar wij erg veel problemen mee hebben gehad en welke niet betrouwbaar was). Makkelijk te connecten met je wifi aanmelden met je mailadres en daarna makkelijk het voerschema instellen (je kan alvast programmeren en nog uit laten staan als het voor die dag niet geld). Duidelijke app die gebruiksvriendelijk is en in NL. De voerautomaat ziet er mooi afgewerkt uit de zeer grote binnenbak voor het voer en kan je verwijderen om schoon te maken. Aan de achterkant is een uitsparing voor eventueel een powerbank als je geen stopcontact op de voerplek hebt. Je kan zowel via de app (zoveel voerporties als je wil, maar ook via het apparaat zelf handmatig voeren en ook instellen hoeveel voerporties je wil geven door dit vooraf in te stellen in de app zodat je maar 1 keer op de knop hoeft te drukken. Ik heb een aantal proeven gedaan met t gewicht per portie en dat is elke keer gelijk.

Portie maaltijd controle automatische voerbak

Met deze automatische voerautomaat kan je vaak ongeveer 5-10 dagen droogvoer opslaan (afhankelijk van het aantal huisdieren en het aantal voeropname). Het elimineert de noodzaak om vaak te voeren en vermijdt de zorgen dat jouw katten geen voer zullen hebben tijdens het reizen of op het werk.

Gebruikerservaringen over portie maaltijd controle automatische katten voerbak

We hebben de voerbak inmiddels 6 maanden in gebruik en hij bevalt prima. Ik moest eerst even uitdokteren hoe het werkte. Er zitten dus 5 bakjes in, maar 1 bakje kun je niet afschermen; logisch, dat is de opening waardoor je kat eet. Als ik dat vijfde bakje vul, eet onze (altijd hongerige )kat het direct op. Dus dat bakje doet niet mee als “in te plannen maaltijd voor een later moment”. Ik kan dus maximaal 4 maaltijden vooruit inplannen en geen vijf.
De timer werkt goed. Precies op tijd gaat het vakje open. Je kunt 4 momenten instellen (want je hebt 4 bakjes). Als je bij instelmoment 1 bijvoorbeeld 7.00 uur invult als voertijd, dan draait iedere dag, om 7 uur het bakje door. Voer je daarnaast instelmoment 2 in, om18.00 uur, dan krijgt de kat, iedere dag om 18.00 uur de tweede portie. Ik kan op deze manier dus max 2 dagen mijn kat voorzien van eten, als ik er niet ben. Dat vind ik ook genoeg, als ik langer weg ben zorg ik dat er iemand voor onze kat komt zorgen. Maar wil je langer van huis, dan moet je dus 1 voermoment per dag instellen, dan krijgt de kat dus 4 dagen voer. Dat is de maximale tijd.

Interactieve voerbak

De interactieve voerbak zorgt ervoor dat je kat moet werken voor zijn voer! Geloof ons, dit is echt schattig om te zien hoe je kat aan het uitvogelen is om bij zijn voer te komen 😊

Gebruikerservaringen interactieve kattenvoerbak

Onze – ietwat luie, iets te dikke – kat kreeg voorheen ’s ochtends rond 07u en ’s avonds rond 17u brokjes. Hij schrokte dan meteen alles op; om 09u was zijn ‘ochtendeten’ al op en was hij de rest van de dag veel aan het miauwen bij de kast waar de brokjes staan.
Hij had snel door hoe hij met deze nieuwe voerbak aan eten moest komen (en onze kat is niet de slimste ;)) en nu eet hij zijn brokjes verspreid over de dag. Hij lijkt nu alleen te eten als hij honger heeft en daardoor staat er vrijwel altijd eten. Een succes dus, al krijgt hij zelf liever zijn brokjes in een normale bak volgens mij.

Onze top 5 automatische voerautomaten

We geven je hieronder een paar van de beste automatische katten voerbakken op de markt en wijzen je op voerbakken voor je kat die je beter kunt vermijden, zodat je kat zijn lekkere maaltijd in zijn eigen automatische voerbak kan opeten.

Zonder verder oponthoud, hier zijn enkele van onze favoriete automatische voerbakken waar je kattenvoer in kan doen. Zorg dat je de afmetingen van de plaats van de automatische voerbak van je kat bij de hand hebt, zodat je kan bepalen of de automatische voerautomaat kat bij je past. Of in ieder geval een idee hebt hoe groot de voerbak moet zijn.

Plek 1 Automatische katten voerbak van PIXMY

Deze heldere automatische voerbak is er in een formaat waar je makkelijk genoeg voer in kan doen. Het is een populair product op bol.com. Op dit moment zijn er al meer dan 5.000 van deze producten verkocht. Dit is ontzettend veel voor een automatische voerautomaat kat! Deze automatische kattenvoerbak is standaard voorzien van noppen aan de onderzijde om roestvorming tegen te gaan en is in hoogte verstelbaar. Je kan er van uitgaan dat je heel wat plezier gaat beleven aan dit product.

Gebruikerservaringen Hans

De automatische voerautomaat kat is bijzonder handig met het helpen bij overgewicht van je kat of als je wat langer weg bent, aldus Hans uit Tilburg.

Plek 2 Automatische voerbak Eatwell Pretty Paws

Deze automatische kattenvoerbak is in een lichtblauwe kleur beschikbaar. De fabrikant van deze automatische kattenvoerbak geeft aan dat ze er een spelletje van willen maken om ervoor te zorgen dat je kat de brokken niet opschrokt. Je kat leert als het waren om op de brokken te jagen. Klinkt spannend hé 😉 Onderzoek wijst namelijk uit dat dit wel degelijk helpt om je kat rustiger te laten eten. Deze manier van eten wakkert het natuurlijke jachtinstinct van de kat aan en zorgt dat de kat zijn best gaat doen voor zijn voer. Verder is de prijs ook echt een pluspunt volgens ons. Automatische voerbak werkt super goed en is ook nog een scherp geprijsd!

Gebruikerservaringen Inge uit Roosendaal

De automatische kattenvoerbak is handig in gebruik. Tijden zijn gemakkelijk in te stellen. Als we van huis zijn krijgt de kat op dezelfde tijden eten tov als we thuis zijn.

Plek 3 Automatische voerbak kat van Pattadore

Hey, er staat een kat op de afbeelding! Dat klopt. Laat je hierdoor niet misleiden, maar deze slimme voerbak is zowel voor katten als katten schikt! Deze automatische kattenvoerbak is verder super scherp geprijsd! Er zitten niet veel toeters en bellen erop, maar het is ideal product om eens kennis te maken met een slimme automatische voerbak.

Gebruikerservaringen Joris uit Helmond

Een prima voederautomaat waar je van op aan kan. Je kan met een gerust hart iets later thuis komen, want je kan heel makkelijk de tijd instellen wanneer je wilt dat je huisdier eten krijgt. Even oefenen van te voren is wel aan te raden. Dit zodat je huisdier ook weet dat zijn voer uit een ander bakje komt.Verder een ideale automaat voor als je een nachtje niet thuis bent.

Plek 4 Automatische kattenvoerbak van Petsafe Eatwell

Dit is volgens mij de eerste automatische voerbak met een wat modieuzere ontwerp. Onderweg nog even snel de voedertijd aanpassen? Middels de slimme app kun je ten alle tijden de maaltijden van je kat programmeren en controleren. Sluit simpelweg de voederbak aan op de draadloze router van je huis, download de app en je bent gereed om je kat te voeden. Even kijken wat je kat uitspookt? Met de camera heb je een 1080p Full HD-livestream op je smartphone en zie je direct wat voor kat aan het uitspoken is. Big Brother is watching you 😉 De voerbak is dus erg makkelijk te besturen!

Gebruikerservaringen Vera uit Groningen

Super fijne voerbak, makkelijk te bedienen via de app. We hadden al een automatische voerbak, maar voor onze 2e kat nog eentje erbij gekocht. Voordeel van deze tov onze andere is dat er in de app ook te zien is dat hij inderdaad een voerbeurt “complete” heeft. Ook geeft hij een melding als hij bijna leeg is. Verder ziet hij er qua vorm mooi uit, geen storende tekst/merk op het apparaat. Prijs is netjes tov de kwaliteit. Erg blij met het apparaat dus!

Plek 5 Automatische kattenvoerbak van Pethero

De kattenvoerautomaat van Pethero is geschikt voor iedere kat en voorziet je kat van zijn kattenbrokken. Het metalen frame zorgt voor een stoere uitstraling. Deze voerautomaat past helemaal in een industriële woontrend. De unieke automatische voerbak wordt geleverd inclusief twee roestvrijstalen bakjes. De RVS bakjes hebben een matte, geborstelde afwerking en zijn voorzien van een silicone randje, wat het rammelen van de bak verminderd.

Gebruikerservaring Alex uit Den Haag

Kwalitatief een goed product en ik vind dat hij bevalt.
Ik kan nu op precies de zelfde tijden mijn kat voeren

Totaaloverzicht

Voor het gemak hebben we alle automatische voerbakken onder elkaar gezet. Het is gesorteerd op de goedkoopste naar de duurste automatische kattenvoerbak.

Dit zijn de producten die buiten de top 3 vallen, maar binnen de top 5. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook de bovenstaande automatische voerbakken vermeld.

Het kan voorkomen dat de automatische voerbak voor jouw kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 60 verschillende automatische katten voerbakken voor je kat😊

Automatische-Voerbak-Kat

Wat een Automatische voerbak kat?

Door het lezen van mijn artikel ben je erachter gekomen wat een automatische voerbak is en dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Ik kan er lang of kort over zijn. Een automatische voerbak heb je simpelweg nodig om het eten van je kat erin te doen. Het werkt hetzelfde als een kattenvoerbak, maar deze gaat dan automatisch. Net zoals je een katten drinkbak nodig hebt om water in te doen. Voor een kitten schaf je natuurlijk een kleine kitten voerbak aan

Een automatische katten voerautomaat kan een grote invloed hebben op de eetgewoonten en de algemene gezondheid van je kat. Als je goed kiest, kunnen ze nog jaren meegaan. Je moet dus goed nadenken over de behoeften van je kat, zijn persoonlijkheid en zijn levensstijl. Dit zal je helpen er een te kiezen die goed past. Je dierenarts kan je helpen een voedingsschema op te stellen dat bij je kat past. Als je de juiste voerautomaat kunt combineren met het juiste voer, zal je kat een gezond leven leiden, dankzij zijn baasje!

Waarom een automatische voerbak kat kopen ?

Heb je een kat met ‘’lange oren’’? Heeft je kat een korte neus? Bij het kopen van een automatische voerbak zullen de meeste katten eigenaren hun beslissing meestal baseren op factoren als duurzaamheid, prijs, of zelfs stijlvolheid. Maar wist je dat verschillende voerbakken ontworpen zijn om aan de behoeften van verschillende soorten katten te voldoen?

De juiste automatische katten voerdispenser kan je kat helpen langzamer te eten, zijn houding te verbeteren, en zelfs zijn gewrichten te ontlasten.  Ik zal je nu meenemen in wat voor soorten katten voerbakken er zijn.

Wat voor soort niet katten automatische voerbakken zijn er?

Tijdens het lezen ben je er al achter gekomen dat er verschillende automatische voerbakken in deze markt zijn, die bestaat uit verschillende soorten materialen. Verschillende automatische voerbakken bezitten verschillende eigenschappen en sommige zijn beter dan andere. Er zijn veel verschillende soorten voerbakken in omloop, dus het kan moeilijk zijn voor katteneigenaars om te bepalen welke soort geschikt is voor hun kat.

Bij het winkelen voor een automatische voerdispenser zijn enkele overwegingen: kosten, stijl, veiligheid, doel, duurzaamheid, en gemak bij het schoonmaken. Als je erover nadenkt, is de automatische voerdispenser van je kat een belangrijk onderdeel van zijn basisbehoeftes. Ik behandel de meest voorkomende type voerbakken, die je naast een automatische voerdispenser hebt.

Plastic kattenvoerbak

Een plastic voerbak voor katten zijn er in allerlei maten, vormen, en kleuren. Ze zijn meestal niet duur en zullen waarschijnlijk niet breken als ze vallen. Vele zijn vaatwasmachinebestendig. Toch zijn plasticvoerbaken over het algemeen niet aan te bevelen voor katten. Een voerbak van plastic kan gemakkelijk door je kat gekauwd of bekrast worden, waardoor er plaatsen voor bacteriën overblijven. Bovendien kunnen sommige katten een allergie voor het plastic ontwikkelen, wat een milde huidreactie op de kin of het gezicht tot gevolg heeft. Het is waarschijnlijk het beste om een gezondere optie te vinden voor de maaltijden van je kat.

Keramische voerbak

Een keramische voerbak is een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Deze voerbakken zijn vaak versierd met leuke ontwerpen en kunnen zelfs door kunstenaars met de hand gemaakt zijn. Door hun beschermende glazuur zijn ze gemakkelijk schoon te houden, vooral als ze vaatwasmachinebestendig zijn. Keramische voerbakken breken echter gemakkelijk als ze vallen. Zelfs als ze voorzichtig behandeld worden, kunnen de voerbakken splinteren of barsten en dus onveilig worden voor je kat.

Roestvrijstalen voerbak

Roestvrijstalen voerbak is verreweg het duurzaamst en zijn ook vaatwasmachinebestendig. Deze voerautomaat zijn soms gemaakt met een antislip rand op de bodem om morsen te voorkomen. Roestvrijstalen voerbak is er niet vaak in kleuren of motieven, hoewel er wel enkele te vinden zijn. Het zijn echter praktische, goedkope benodigdheden voor je kat die de tand des tijds doorstaan.

Verhoogde Automatische voerbak

Verhoogde Automatische voerbak bestaan meestal uit twee plastic, keramische of roestvrij stalen voerautomaat in een standaard. De standaard is meestal van metaal, hout of plastic. Deskundigen geloven dat verhoogd voeren gezonder is voor katten, en mogelijk maag- en darmproblemen voorkomt. Ook kan dit type kom comfortabeler zijn voor sommige katten, vooral voor reuzenkattenrassen.

Reis voerbak

Een reis voerbak is een prima manier om voedsel en water mee te nemen voor een autorit, uitstapje naar het park, vakantie of een andere uitstapje. Ze zijn meestal gemaakt van polyester of een soortgelijke stof met een plastic of nylon voering, hoewel sommige speciaal ontworpen zijn van steviger materialen.

Placemat voerbak

Dit is geen automatische kattenvoerbak, maar dit product plaats je onder een voerautomaat. Het zorgt er namelijk voor dat dat de automatische voerbak niet gaat schuiven, waardoor de kat minder snel op de grond morst. Een placemat voerbak vangt dan alles op, super handig dus!

Antischrokbak kat

Eet je kat te snel? Veel katten “schrokken” hun voedsel naar binnen. Hoewel snel eten voor sommige katten geen probleem is, kan het bij andere katten leiden tot indigestie, overtollig gas, of zelfs braken. Een anti schrokbak is ontworpen om katten langzamer te laten eten.

Langzaam voedende voerbak is geweldig als je kat gevoelig is voor een opgeblazen(bloat) gevoel. Bloat is het verdraaien of opzwellen van de maag van een kat door te snel eten of verschillende andere redenen. Dit kan de bloedtoevoer naar het hart verminderen, druk uitoefenen op andere organen, of zelfs de maag scheuren. Bloat is potentieel dodelijk en het komt angstaanjagend vaak voor.

Alle katten kunnen een opgeblazen gevoel krijgen, maar het komt vooral voor bij grote, diepborstige katten zoals Boxers.

Katten kunnen ook zo snel eten dat ze moeten overgeven. Sommige katten kunnen het gewoon niet snel genoeg naar binnen krijgen! Voor kittens die braken na het eten door de snelheid van hun gekots, kun je ze afremmen met een kattenbak met langzame voeding, zodat hun maag geen pijn meer lijdt en je vloerbedekking geen vlekken meer krijgt.

Over het algemeen braken katten die braken van te snel eten omdat ze een hoop lucht samen met hun voedsel inademden. Een andere optie is een automatische voederbak – sommige voederbakken kunnen ingesteld worden om het eten van je kat over een bepaalde tijdspanne langzaam uit te delen.

Zijn automatische voederautomaten voor je kat de moeite waard?

Een automatische katten voerbak is geweldig als je kat gevoelig is voor opgeblazen gevoel. Bloat is het verdraaien of opzwellen van de maag van een kat door te snel eten (of verschillende andere redenen). Dit kan de bloedtoevoer naar het hart verminderen, druk uitoefenen op andere organen, of zelfs de maag scheuren. Bloat is potentieel dodelijk, en het komt angstaanjagend vaak voor.

Alle katten kunnen een opgeblazen gevoel krijgen, maar het komt vooral voor bij grotere katten.

Katten kunnen ook zo snel eten dat ze moeten overgeven. Sommige katten kunnen het gewoon niet snel genoeg naar binnen krijgen! Voor kittens die braken na het eten door de snelheid van hun gekots, kun je ze afremmen met een kattenbak met langzame voeding, zodat hun maag geen pijn meer lijdt en je vloerbedekking geen vlekken meer krijgt.

Over het algemeen braken katten die braken van te snel eten omdat ze een hoop lucht samen met hun voedsel inademden. Een andere optie is een automatische katten voederbak, sommige katten voederbakken kunnen ingesteld worden om het eten van je kat over een bepaalde tijdspanne langzaam uit te delen.

Sommige katten kunnen wel wat meer uitdaging in hun leven gebruiken, maar hebben geen puzzelvoederautomaat nodig. Sommige katten zijn nog niet helemaal klaar voor de puzzelvoerders van Einstein-niveau die er zijn. Toch raken ze een beetje verveeld.

Een eenvoudige langzaam voedende kattenbak geeft deze katten wat meer uitdaging zonder ze helemaal van eten af te schrikken. Een langzaam katten voerautomaat is een prima introductie tot puzzelvoerbakken voor katten die nieuw zijn voor het idee.

Er zijn tonnen geweldige traag voedende voerautomaat in de handel voor katten eigenaren die hun kat willen afremmen. Voor een extra uitdaging kun je de langzaam voedende kattenkom vullen met nat kattenvoer en het invriezen – of kijk eens naar puzzelvoerbakken.

Ook als je kat niet in een van de bovenstaande categorieën past, kan hij baat hebben bij een langzaam voerende automatische kattenbak. Omdat veel katten een groot deel van hun dag doorbrengen met eigenlijk niets doen, is het toevoegen van meer verrijking altijd een goed idee!

Voederautomaat-Kat

Automatische voerbak kat kopen? Let hier op!

Voordat je aankopen doet, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Hier zijn vragen waarover je na kan denken als je een automatische voerbak voor je kat kiest.

Hoeveel ruimte heb je? Als je de ruimte hebt, raad ik aan een automatische voerautomaat te kopen die veel groter is dan je denkt nodig te hebben. Het remt je kat af om zich niet vol tevreten. Als het voedsel plat op de bodem van de kom uitgespreid ligt, helpt het ze hun tempo te bepalen.”

Ontwerp automatische kattenvoerbak

Een automatische kattenvoerbak moet makkelijk zijn in gebruik. Daarnaast is het ook fijn als het een ontwerp heeft wat je aanspreekt. Het moet duidelijk zijn dat het automatische kattenvoerbak is en dat het makkelijk in gebruik is.

Camera en app bediening

De app en camera voor de automatische voerbak kat moet duidelijk leesbaar zijn. Je moet ervan uit kunnen gaan dat alles goed verloopt en dit geeft je extra zekerheid 😉

Dieet kat

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid van de kattenvoer in de automatische voerbak doet. Meerdere katten? Zorg ervoor dat de andere katten niet het dieetvoer van je kat opeten.

Hoe groot moet een automatische kattenvoerbak zijn?

De grootte is voor je kat ook belangrijk. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt de beste automatische kattenvoerbak gekocht en ineens blijkt het niet de juiste maat voor je kat te zijn. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen.

De kleur van de automatische kattenvoerbak

Kies welke kleur je wilt voor je automatische kattenvoerbak. Jij bepaalt zelf wat je mooi vindt en gelukkig zijn er vaak verschillende kleuren beschikbaar.

Gebruikerservaringen en reviews van katteneigenaren

Het grote voordeel van productonderzoek is dat je duidelijker voor ogen krijgt hoe je het product is samengesteld en of katteneigenaren er wel tevreden over zijn. Wij raden aan om naar verschillende onderdelen te kijken, zoals prijs, uiterlijk, kwaliteit, imago, verpakking en merknaam.

Hoe vaak moet ik mijn kat voeren met een automatische voerbak?

Als je je kat meerdere keren per dag voert, kan een automatische katten voederbak een goede optie zijn omdat je daarmee alle maaltijden van je huisdier kunt timen. Er kunnen veel katten baat hebben bij kleinere, frequentere maaltijden. Kittens moeten 3-5 keer per dag kleinere maaltijden krijgen, om ze te helpen hun bloedsuiker te reguleren. Na de leeftijd van 4 maanden doen de meeste katten het goed met twee maaltijden per dag, maar kleinere, frequentere voedingen kunnen ook katten met overgewicht helpen.

Waar ga je de automatische voerbak kat neerzetten?

Omdat de meeste katten baasjes de kommen op gladde tegels of hardhouten vloeren zetten, raad Ik aan ze op een mat te zetten. Alle katten, maar vooral oudere katten, kunnen hun houvast verliezen op gladde vloeren. De tractie die een mat biedt maakt het gemakkelijker voor ze om te eten en geeft ze ook een plaats om te gaan liggen terwijl ze eten, wat sommige katten graag doen.

Hoe kan je een automatische voerautomaat van je kat afwassen?

Door een automatische voederautomaat te kiezen die in de vaatwasser kan, kun je ervoor zorgen dat de voederautomaten van je kat zo vaak schoon worden als nodig is. Zelfs als ze eruit zien alsof ze schoongelikt zijn, kunnen er schadelijke bacteriën in de automaat zitten. Het is dus verstandig om regelmatig het product schoon te maken, zodat je zeker weet dat er geen bacteriën in het voer van je kat terechtkomen! Mocht het niet in de vaatwasser kunnen, gebruik dan een doekje met een middel waar geen schadelijke stoffen inzitten om de automatische katten voerbak schoon te maken.

Ragdoll Cat Small Kitten At Home

Lees gauw verder over hoe je een automatische katten voerautomaat kan schoonmaken

Tijd om schoon te maken 30 minutes

Hoe kan je een automatische voerautomaat van je kat afwassen?

Hieronder geef ik aan hoe je een automatische voerbak kan schoonmaken:

Was de schaal met water en zeep.

Maak een bleekmiddeloplossing: voeg 1 eetlepel bleekmiddel toe aan 1 liter water.
Vul de voerautomaat en veeg de buitenkant af met de bleekoplossing.
Laat het 2 minuten staan, giet dan de oplossing af en laat het schaaltje aan de lucht drogen.
Dit werkt heel goed op plastic, roestvrij staal en keramiek. 

Leveren:

  • Door een automatische voederautomaat te kiezen die in de vaatwasser kan, kun je ervoor zorgen dat de voederautomaten van je kat zo vaak schoon worden als nodig is. Zelfs als ze eruit zien alsof ze schoongelikt zijn, kunnen er schadelijke bacteriën in de automaat zitten. Het is dus verstandig om regelmatig het product schoon te maken, zodat je zeker weet dat er geen bacteriën in het voer van je kat terechtkomen! Mocht het niet in de vaatwasser kunnen, gebruik dan een doekje met een middel waar geen schadelijke stoffen inzitten om de automatische katten voerbak schoon te maken.

Gereedschap:

  • Bleekmiddeloplossing

Materialen: Schoon doekje schoon water Bleekmiddel wat kat vriendelijk is

Je wilt echter geen aluminium bleken, dus als je automatische voerbak daarvan is gemaakt, dan adviseer ik het om het met azijn schoon te maken.

Hoe weet je of je voldoende voer in de automatische voerbak hebt gedaan?

Kijk altijd goed op de verpakking van het kattenvoer. Zorg ervoor dat je dit ook in de automatische voerbak gooit! Vaak verdeel je dit over de dag. Je kat raakt er dan ook aan gewend om meerdere keren per dag te eten. Zorg ervoor dat je dit consistent doet! Op deze manier weet je kat dat hij meerdere keren op een dag te eten krijgt.

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

Vaak werkt een automatische kattenvoerbak ook op baterijen. Mocht je dus zonder stroom te komen zitten, dan kan je product blijven gebruiken. Zorg er wel voor dat de batterijen zijn opgeladen of dat je een set batterijen bij de hand hebt!

Prijs van een automatische voerbak

Hoewel het belangrijk is een kwaliteitsproduct te kopen, hoeft dit niet te betekenen dat veel geld uit moet geven aan een voerautomaat. De prijs van een voerautomaat begint vanaf 30 euro en kan oplopen tot ongeveer 200 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, als je boven de 200 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Wat is het verschil tussen een kattenvoerbak en een automatische kattenvoerbak?

Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. Om de verschillen overzichtelijk te houden hebben we het in een tabel gezet

Gebruikelijke voerbakAutomatische voerbak kat
Welke voerbak gaat langer mee?Ligt eraan wat voor voerbak je koopt. Kunststof gaat over het algemeen minder lang mee
Geschikt voor kattenbrokejs
Geschikt voor natvoer
Wel of geen stroom nodig✔ vaak kan een katten automatische voerbak ook middels batterijen aangezet worden
Welke is duurder✔ Je hebt veel meer mogelijkheden
Kan het voer de bederven?Als je het te lang in de voerbak laat. Dan kan het idd bederven.Ook hier geldt dat het voer kan bederven. Je moet dit dus regelmatig in de gaten houden

Welke langzaam automatische katten voerbak is voor jou en je kat het beste geweest? Laat het weten in de comments!

Kattenvoerbak-Chip
kattenvoerbak-chip

Leave a Reply