Automatische voerbak kat: [Actie Prijs!] Ontdek de 20 beste Automatische Kattenvoerbakken voor jouw kat! Met een Katten Timer!

Automatische-Kattenvoerbak

De automatische voerbak kat: We hebben allemaal wel eens die ene kat ontmoet. Een kat die zo snel eet dat jezelf afvraagt of deze kat wel zijn eten heeft geproefd. Je hebt ook katten die lekker rustig en degelijk hun voer opeten. Lang verhaal kort: uiteindelijk heb je een voerbak nodig om kattenvoer in te doen. Je kat moet toch ergens uit eten hé. Een automatische voerbak is dus een belangrijk product om in huis te hebben.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste automatische voerbak kat van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende merken.

Een automatische voerbak kat heeft verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: Gaat over mijn advies over de beste automatische voerbak kat en waar je die kan bestellen.

Deel 2: Maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat een automatische voerbak kat is, waarom een automatische kattenvoerbak handig is om aan te schaffen en waar je op moet letten als je een automatisch katten voerautomaat gaat aanschaffen.

De beste Automatische voerbak voor je kat van 2024

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle automatische kattenvoerbakken. Vervolgens beschrijven we iedere automatische voerbak kat uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over een automtaische kattenvoerbak. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Automatische voerbak kat

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste automatische kattenvoerbakken van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle kattenrassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 5 samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de automatische voerbak kat criteria:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Koop dus geen automatische voerbak die maar een paar euro kost. Vaak zie je dat dit soort automatische voerbakken voor je kat na een paar keer gebruik kapot gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang de katten automatische voederbak meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze automatische kattenvoerbakken vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaring gedeeld op het internet over de automatische katten voederbak.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar de automatische voerbak voor je kat.
 • Let op: ieder artikel die ik beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op de automatische voerbak kat klikken die jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Automatische voerbak kat met Chip

Een automatische kattenvoerbak met een chip is een voerbak die zichzelf automatisch afsluit. Zo blijft het voer van je kat langer vers. De klep op de voerbak opent automatisch als jouw kat de voerbak benadert. Dit gebeurt door middel van de bewegingssensor in de voerbak. Als je kat weg loopt van de bak, sluit deze zich weer. Op deze manier blijft het (nat)voer van jouw kat langer vers, blijft de geur van het voedsel in de voerbak en komen er geen vliegen bij!

Let op: Een automatische kattenvoerbak met chip opent alleen als je kat met de juiste chip bij de voerbak in de buurt komt.

Gebruikerservaringen over een automatische voerbak kat met chip

Handig voerbakje. Vooral als droge brokjes soms dagen staan en daardoor hun smaak verliezen. Poes moest er even aan wennen, maar nu kan ik het iedere keer bijvullen. Goed teken dus.

Guus uit Tilburg

Werk fantastisch en is bijzonder nuttig, met name nu met het warme weer. Het vlees droogt niet meer uit en blijft langer vers en smakelijk. Poes moest wel erg wennen aan een andere voerbak en deze was nog eng ook met zo’n bewegend dekseltje. Alle katten zijn enigszins autistisch en haten veranderingen.

Janneke uit Groningen

Automatische kattenvoerbak camera

Met de ingebouwde automatische kattenvoerbak camera houdt jij je kat altijd en overal in de gaten en zorg je tevens voor een goed beveiligingssysteem voor je woning. Overdag met daglicht, ’s avonds met nachtvisie. Een automatische kattenvoerbak kat camera beschikt over tweezijdige audio, waarmee je op elk moment op de dag op afstand kunt communiceren met je kat. Ook kun je een spraakbericht activeren op het moment waarop je huisdier eten krijgt.

Gebruikerservaring automatische kattenvoerbak met camera

Handig in gebruik. Tijden zijn gemakkelijk in te stellen. Als we van huis zijn krijgt de kat op dezelfde tijden eten t.o.v. als we thuis zijn.
We hebben deze automatische voerbak gekocht om onze kat op tijd eten te geven als we even niet thuis zijn. Een automatische voerbak kat werkt perfect! De portiegrootte is goed. Het toestel heeft bevestigingspunten voor aan een plank, dat hebben wij dan ook gedaan uit schrik dat ze het apparaat ging heen-en-weer schuiven. Het apparaat is zeer stevig, is niet zelf te openen door ons katje en is makkelijk proper te houden.

App gestuurde automatische voerbak kat

Regel de maaltijd van je kat vanaf elke locatie en op ieder tijdstip met een app gestuurde automatische katten voerbak. Je krijgt automatisch bericht wanneer de katten voerautomaat bijna leeg is doormiddel van de infrarood sensor. De sensor zorgt er ook voor dat de katten voerautomaat automatisch stopt wanneer de voerbak kat vol is.

Gebruikerservaring over een automatische voerbak

Sinds kort hebben wij deze automatische kattenvoerbak en zijn wij blij verrast over zijn prestaties, (hiervoor hadden wij een andere automatische voerbak kat welke minder uitgebreide functies had en waar wij erg veel problemen mee hebben gehad en welke niet betrouwbaar was). Makkelijk te connecten met je wifi aanmelden met je mailadres en daarna makkelijk het voerschema instellen (je kan alvast programmeren en nog uit laten staan als het voor die dag niet geld). Duidelijke app die gebruiksvriendelijk is en in NL. De katten voerautomaat ziet er mooi afgewerkt uit de zeer grote binnenbak voor het voer en kan je verwijderen om schoon te maken. Aan de achterkant is een uitsparing voor eventueel een powerbank als je geen stopcontact op de voerplek hebt. Je kan zowel via de app (zoveel voerporties als je wil, maar ook via het apparaat zelf handmatig voeren en ook instellen hoeveel voerporties je wil geven door dit vooraf in te stellen in de app zodat je maar 1 keer op de knop hoeft te drukken. Ik heb een aantal proeven gedaan met t gewicht per portie en dat is elke keer gelijk.

Peter en Mirjam uit Utrecht

Portie maaltijd controle automatische voerbak

Met deze automatische voerautomaat kat, kan je vaak ongeveer 5-10 dagen droogvoer opslaan (afhankelijk van het aantal katten en het aantal voeropname). Het elimineert de noodzaak om vaak te voeren en vermijdt de zorgen dat jouw katten geen voer zullen hebben, als jij er even niet bent.

Gebruikerservaringen over portie maaltijd controle automatische katten voerbak

We hebben de automatische voerbak kat inmiddels 6 maanden in gebruik en het bevalt prima. Ik moest eerst even uitdokteren hoe het werkte. Er zitten dus 5 bakjes in, maar 1 bakje kun je niet afschermen; logisch, dat is de opening waardoor je kat eet. Als ik dat vijfde bakje vul, eet onze (altijd hongerige )kat het direct op. Dus dat bakje doet niet mee als “in te plannen maaltijd voor een later moment”. Ik kan dus maximaal 4 maaltijden vooruit inplannen en geen vijf.

Nina uit Gelderland

De timer op de automatische voerbak kat werkt goed. Precies op tijd gaat het vakje open. Je kunt 4 momenten instellen (want je hebt 4 bakjes). Als je bij instelmoment 1 bijvoorbeeld 7.00 uur invult als voertijd, dan draait iedere dag, om 7 uur het bakje door. Stel je daarnaast instelmoment 2 in, om18.00 uur, dan krijgt de kat, iedere dag om 18.00 uur de tweede portie. Ik kan op deze manier dus max 2 dagen mijn kat voorzien van eten, als ik er niet ben. Dat vind ik ook genoeg, als ik langer weg ben zorg ik dat er iemand voor onze kat komt zorgen. Maar wil je langer van huis, dan moet je dus 1 voermoment per dag instellen, dan krijgt de kat dus 4 dagen voer. Dat is de maximale tijd.

Paul uit Nijmegen

Interactieve voerbak kat

De interactieve voerbak kat zorgt ervoor dat je kat moet werken voor zijn voer! Geloof ons, dit is echt schattig om te zien hoe je kat aan het uitvogelen is om bij zijn voer te komen 😊

Gebruikerservaringen interactieve kattenvoerbak

Onze – ietwat luie, iets te dikke – kat kreeg voorheen ’s ochtends rond 07u en ’s avonds rond 17u brokjes. Onze kat schrokte dan meteen alles op; om 09u was zijn ‘ochtendeten’ al op en was mijn kat de rest van de dag veel aan het miauwen bij de kast waar de brokjes staan.
Hij had snel door hoe hij met deze nieuwe kattenvoerbak aan eten moest komen (en onze kat is niet de slimste ;)) en nu eet hij zijn brokjes verspreid over de dag. Onze kat lijkt nu alleen te eten als hij honger heeft en daardoor staat er vrijwel altijd eten. Een succes dus, al krijgt hij zelf liever zijn brokjes in een normale bak volgens mij.

Onze top 5 automatische voerautomaten kat

We geven je hieronder een paar van de beste automatische katten voerbakken op de markt en wijzen je op katten voerbakken die je beter kunt vermijden, zodat je kat zijn lekkere maaltijd in zijn eigen automatische kattenvoerbak kan opeten.

Zonder verder oponthoud, hier zijn enkele van onze favoriete automatische katten voerbakken waar je de brokjes van je kat in kan doen. Zorg dat je de afmetingen van de plek waar je de automatische voerbak van je kat bij de hand hebt, zodat je kan bepalen of de automatische voerautomaat kat bij je past. Of in ieder geval, een idee hebt hoe groot de voerbak kat automatisch moet zijn.

Plek 1 Automatische katten voerbak van PIXMY

Deze heldere automatische voerbak kat is er in een formaat waar je makkelijk genoeg voer in kan doen. Het is een populair product op bol.com. Op dit moment zijn er al meer dan 5.000 van deze automatische katten voerbakken verkocht. Dit is ontzettend veel voor een product als een automatische voerautomaat kat! Verder is de automatische kattenvoerbak standaard voorzien van noppen aan de onderzijde om roestvorming tegen te gaan en het is in hoogte verstelbaar. Je kan er van uitgaan dat je heel wat plezier gaat beleven aan dit product.

Gebruikerservaringen Hans

De automatische voerautomaat kat is bijzonder handig met het helpen bij overgewicht van je kat of als je wat langer weg bent, aldus Hans uit Tilburg.

Plek 2 Automatische voerbak Eatwell Pretty Paws

Deze automatische kattenvoerbak is in een mooie kleur beschikbaar. De fabrikant van deze automatische katten voerbak geeft aan dat ze er een spelletje van willen maken om ervoor te zorgen dat je kat de brokken niet opschrokt. Je kat leert als het waren om op de brokken te jagen. Klinkt spannend hé 😉 Onderzoek wijst namelijk uit dat dit wel degelijk helpt om je kat rustiger te laten eten. Deze manier van eten wakkert het natuurlijke jachtinstinct van de kat aan en zorgt dat je kat zijn best gaat doen voor zijn kattenvoer. Daarbij is het ook belangrijk dat je het overige kattenvoer in een voedselcontainer kat  bewaard om de versheid te behouden. Verder is de prijs ook echt een pluspunt volgens ons. Deze katten automatische voerbak werkt super goed en is ook nog eens scherp geprijsd!

Gebruikerservaringen Inge uit Roosendaal

De automatische kattenvoerbak is handig in gebruik. Tijden zijn gemakkelijk in te stellen. Als we van huis zijn krijgt de kat op dezelfde tijden eten tov als we thuis zijn.

Plek 3 Automatische voerbak kat van Pattadore

Deze automatische kattenvoerbak is super scherp geprijsd! Er zitten niet veel toeters en bellen erop, maar het is ideaal product om je kat eens kennis te laten maken met een slimme automatische voerbak kat.

Gebruikerservaringen Joris uit Helmond

Een prima katten voederautomaat waar je van op aan kan. Je kan met een gerust hart iets later thuis komen, want je kan heel makkelijk de tijd instellen wanneer je wilt dat je kat eten krijgt. Even oefenen van te voren is wel aan te raden. Dit zodat je kat ook weet dat zijn voer uit een ander bakje komt. Verder een ideale automatische kattenvoerbak voor als je een nachtje niet thuis bent.

Plek 4 Automatische kattenvoerbak van Petsafe Eatwell

Dit is volgens mij de eerste automatische kattenvoerbak met een wat modieuzere ontwerp. Onderweg nog even snel de voedertijd aanpassen? Middels de slimme app kun je ten alle tijden de maaltijden van je kat programmeren en controleren. Sluit simpelweg de automatische katten voederbak aan op de draadloze router van je huis, download de app en je bent gereed om je kat te voeden. Even kijken wat je kat uitspookt? Met de camera heb je een 1080p Full HD-livestream op je smartphone en zie je direct wat je kat aan het uitspoken is. Big Brother is watching you 😉 De automatische kattenvoerbak is dus erg makkelijk te besturen!

Gebruikerservaringen Vera uit Groningen

Super fijne voerbak, makkelijk te bedienen via de app. We hadden al een automatische kattenvoerbak, maar voor onze 2e kat nog eentje erbij gekocht. Voordeel van deze tov onze andere is dat er in de app ook te zien is dat hij inderdaad een voerbeurt “complete” heeft. Ook geeft hij een melding als hij bijna leeg is. Verder ziet hij er qua vorm mooi uit, geen storende tekst/merk op het apparaat. Prijs is netjes tov de kwaliteit. Erg blij met het voerbak kat automatisch dus!

Plek 5 Automatische kattenvoerbak van Pethero

De kattenvoerautomaat van Pethero is geschikt voor iedere kat en voorziet je kat van zijn favoriete kattenbrokken, wat bijvoorbeeld biologische kattenvoer kan zijn. Het metalen frame zorgt voor een stoere uitstraling. Deze voerautomaat past helemaal in een industriële woontrend. De unieke automatische voerbak wordt geleverd inclusief twee roestvrijstalen bakjes. De RVS bakjes hebben een matte, geborstelde afwerking en zijn voorzien van een silicone randje, wat het rammelen van de bak verminderd.

Gebruikerservaring Alex uit Den Haag

Kwalitatief een goed product en ik vind dat hij bevalt.
Ik kan nu op precies de zelfde tijden mijn kat voeren

Beste 9 Automatische kattenvoerbakken

Voor het gemak hebben we alle automatische kattenvoerbakken onder elkaar gezet. Het is gesorteerd op de goedkoopste naar de duurste automatische kattenvoerbak.

Dit zijn de producten die buiten de top 3 vallen, maar binnen de top 5. Voor het gemak heb ik in dit overzicht ook alle bovenstaande automatische kattenvoerbakken vermeld.

Het kan voorkomen dat de automatische voerbak voor jouw kat niet in ons overzicht voorkomt. Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 60 verschillende automatische katten voerbakken voor je kat😊

Automatische-Voerbak-Kat

Wat is een Automatische voerbak kat?

Door het lezen van mijn artikel ben je erachter gekomen wat een automatische kattenvoerbak is en dat er veel verschillende soorten automatische kattenvoerbakken op de markt zijn. Ik kan er lang of kort over zijn. Een automatische voerbak kat heb je simpelweg nodig om het eten van je kat erin te doen. Het werkt hetzelfde als een kattenvoerbak, maar nu gaat het dan automatisch. Net zoals je een katten drinkbak nodig hebt om water in te doen. Voor je kitten schaf je natuurlijk een kleine kitten voerbak aan.

Een automatische katten voerautomaat kan een grote invloed hebben op de eetgewoonten en de algemene gezondheid van je kat. Als je goed kiest, kan een automatisch kat voerautomaat nog jaren meegaan. Je moet dus goed nadenken over de behoeften van je kat, zijn persoonlijkheid en zijn levensstijl. Dit zal je helpen om een automatische kattenvoerbak te kiezen die goed past. Je dierenarts kan je helpen een voedingsschema op te stellen dat bij je kat past. Als je de juiste katten voerautomaat kunt combineren met het juiste voer, dan zal je kat een gezond leven leiden, dankzij zijn baasje.

Waarom een automatische voerbak kat kopen ?

Heb je een kat met ‘’lange oren’’? Heeft je kat een korte neus? Bij het kopen van een automatische voerbak kat zullen de meeste katten eigenaren hun beslissing meestal baseren op factoren als duurzaamheid, prijs, of zelfs stijlvolheid. Maar wist je dat verschillende automatische kattenvoerbakken ontworpen zijn om aan de behoeften van verschillende soorten katten te voldoen?

De juiste automatische katten voerdispenser kan je kat helpen langzamer te eten, zijn houding te verbeteren, en zelfs zijn gewrichten te ontlasten.  Ik zal je nu meenemen in wat voor soorten katten automatische voerbakken er zijn.

Wat voor soort niet katten automatische voerbakken zijn er?

Tijdens het lezen ben je er al achter gekomen dat er verschillende automatische kattenvoerbakken in deze markt zijn, die bestaat uit verschillende soorten materialen. Verschillende automatische kattenvoerbakken bezitten verschillende eigenschappen en sommige zijn beter dan andere. Er zijn veel verschillende soorten automatische kattenvoerbakken in omloop, dus het kan moeilijk zijn voor katteneigenaars om te bepalen welke soort geschikt is voor hun kat.

Bij het winkelen voor een automatische katten voerdispenser zijn enkele overwegingen: kosten, stijl, veiligheid, doel, duurzaamheid, en gemak bij het schoonmaken. Als je erover nadenkt, is de automatische voerbak van je kat een belangrijk onderdeel van zijn basisbehoeftes. Ik behandel de meest voorkomende type voerbakken, die je naast een automatische voerbak kat hebt.

Plastic kattenvoerbak

Een plastic kattenvoerbak voor katten zijn er in allerlei maten, vormen, en kleuren. Deze kattenvoerbakken zijn meestal niet duur en zullen waarschijnlijk niet breken als ze vallen. Veel kattenvoerbakken zijn vaatwasmachinebestendig. Toch zijn plasticvoerbaken over het algemeen niet aan te bevelen voor katten. Een voerbak van plastic kan gemakkelijk door je kat gekauwd of bekrast worden, waardoor er plaatsen voor bacteriën overblijven. Bovendien kunnen sommige katten een allergie voor het plastic ontwikkelen, wat een milde huidreactie op de kin of het gezicht tot gevolg heeft. Het is waarschijnlijk het beste om een gezondere optie te vinden voor de maaltijden van je kat.

Keramische voerbak kat

Een keramische voerbak is een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Deze voerbakken zijn vaak versierd met leuke ontwerpen en kunnen zelfs door kunstenaars met de hand gemaakt zijn. Door hun beschermende glazuur zijn ze gemakkelijk schoon te houden, vooral als ze vaatwasmachinebestendig zijn. Keramische voerbakken breken echter gemakkelijk als ze vallen. Zelfs als ze voorzichtig behandeld worden, kunnen de voerbakken splinteren of barsten en dus onveilig worden voor je kat.

Roestvrijstalen voerbak

Roestvrijstalen voerbak is verreweg het duurzaamst en zijn ook vaatwasmachinebestendig. Deze voerautomaat zijn soms gemaakt met een antislip rand op de bodem om morsen te voorkomen. Roestvrijstalen voerbak is er niet vaak in kleuren of motieven, hoewel er wel enkele te vinden zijn. Het zijn echter praktische, goedkope benodigdheden voor je kat die de tand des tijds doorstaan.

Verhoogde Automatische voerbak kat

Verhoogde Automatische voerbak bestaan meestal uit twee plastic, keramische of roestvrij stalen voerautomaat in een standaard. De standaard is meestal van metaal, hout of plastic. Deskundigen geloven dat verhoogd voeren gezonder is voor katten, en mogelijk maag- en darmproblemen voorkomt. Ook kan dit type kom comfortabeler zijn voor sommige katten, vooral voor reuzenkattenrassen.

Reis voerbak kat

Een reis voerbak is een prima manier om voedsel en water mee te nemen voor een autorit, uitstapje naar het park, vakantie of een andere uitstapje. Ze zijn meestal gemaakt van polyester of een soortgelijke stof met een plastic of nylon voering, hoewel sommige speciaal ontworpen zijn van steviger materialen.

Placemat voerbak kat

Dit is geen automatische kattenvoerbak, maar dit product plaats je onder een voerautomaat. Het zorgt er namelijk voor dat dat de automatische voerbak niet gaat schuiven, waardoor de kat minder snel op de grond morst. Een placemat voerbak kat vangt dan alles op, super handig dus!

Antischrokbak kat

Eet je kat te snel? Veel katten “schrokken” hun voedsel naar binnen. Hoewel snel eten voor sommige katten geen probleem is, kan het bij andere katten leiden tot indigestie, overtollig gas, of zelfs braken. Een antischrokbak kat is ontworpen om katten langzamer te laten eten.

Een langzaam voedende kattenvoerbak is geweldig als je kat gevoelig is voor een opgeblazen(bloat) gevoel. Bloat is het verdraaien of opzwellen van de maag van een kat door te snel eten of verschillende andere redenen. Dit kan de bloedtoevoer naar het hart verminderen, druk uitoefenen op andere organen, of zelfs de maag scheuren. Bloat is potentieel dodelijk en het komt angstaanjagend vaak voor.

Katten kunnen ook zo snel eten dat ze moeten overgeven. Sommige katten kunnen het gewoon niet snel genoeg naar binnen krijgen! Voor katten die braken na het eten door de snelheid van hun gekots, kun je ze afremmen met een anti schrokbak, zodat hun maag geen pijn meer lijdt en je vloerbedekking geen vlekken meer krijgt.

Over het algemeen braken katten van te snel eten, omdat ze een hoop lucht samen met hun voedsel inademden. Een andere optie is een automatische voerbak kat – sommige automatische kattenvoerbakken kunnen ingesteld worden om het eten van je kat over een bepaalde tijdspanne langzaam uit te delen.

Zijn automatische voederautomaten voor je kat de moeite waard?

Een automatische kattenvoerbak is geweldig als je kat gevoelig is voor een opgeblazen gevoel. Alle katten kunnen een opgeblazen gevoel krijgen, maar sommige katten zijn er gevoeliger voor dan andere katten.

Katten kunnen ook zo snel eten dat ze moeten overgeven. Sommige katten kunnen het gewoon niet snel genoeg naar binnen krijgen! Voor katten die braken na het eten door de snelheid van hun gekots, kun je ze afremmen met een automatische kattenvoerbak, zodat hun maag geen pijn meer lijdt, met alle gevolgen nadien.

Over het algemeen braken katten van te snel eten omdat ze een hoop lucht samen met hun voedsel inademden. Dit kan je dus verhelpen door een automatische kattenvoerbak te gebruiken. Sommige automatische kattenvoerbakken kunnen ingesteld worden om het eten van je kat over een bepaalde tijdspanne langzaam uit te delen. Op deze manier wordt je kat ‘gedwongen’ om langzaam te eten.

Een eenvoudige langzaam automatische kattenvoerbak geeft katten ook wat meer uitdaging om hun voer op eten. Een langzaam automatische kattenvoerbak is een prima introductie tot puzzelvoerbakken voor katten die nieuw zijn voor het idee.

Er zijn veel goede automatische kattenvoerbakken op de markt die geschikt zijn voor alle soorten katten. Je bent nu al op een punt aangekomen in dit artikel dat je kan stellen dat er veel voordelen zitten aan een automatische voerbak kat.

Ook als je kat niet in een van de bovenstaande categorieën past, kan je kat baat hebben bij een automatische voerbak kat. Omdat veel katten een groot deel van hun dag doorbrengen met eigenlijk niets doen, is het toevoegen van meer verrijking altijd een goed idee!

Ook als je kat niet in een van de bovenstaande categorieën past, dan kan je kat baat hebben bij een langzaam voerende automatische kattenbak. Omdat veel katten een groot deel van hun dag doorbrengen met eigenlijk niets doen, is het toevoegen van meer verrijking altijd een goed idee!

Voederautomaat-Kat

Automatische voerbak kat kopen? Let hier op!

Voordat je definitief een automatische kattenvoerbak koopt, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Hier zijn vragen waarover je na kan denken als je een automatische voerbak kiest.

Hoeveel ruimte heb je?

Als je de ruimte hebt, raad ik aan een automatische voerautomaat kat te kopen die veel groter is dan je denkt nodig te hebben. Het remt je kat af zichzelf niet vol te vreten. Als het voer ”plat” op de bodem van de kom, van de automatische kattenvoerbak uitgespreid ligt, helpt het je kat zijn tempo te bepalen.”

Ontwerp automatische kattenvoerbak

Een automatische kattenvoerbak moet makkelijk zijn in gebruik. Daarnaast is het ook fijn als het een ontwerp heeft wat je aanspreekt. Het moet duidelijk zijn dat het automatische kattenvoerbak is en dat het makkelijk in gebruik is.

Camera en app bediening

De app en camera voor de automatische voerbak kat moet duidelijk leesbaar zijn. Je moet ervan uit kunnen gaan dat alles goed verloopt en dit geeft je extra zekerheid 😉

Dieet kat

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid van de kattenvoer in de automatische voerbak doet. Meerdere katten? Zorg ervoor dat de andere katten niet het dieetvoer van je kat opeten.

Hoe groot moet een automatische kattenvoerbak zijn?

De grootte is voor je kat ook belangrijk. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt de beste automatische kattenvoerbak gekocht en ineens blijkt het niet de juiste maat voor je kat te zijn. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen.

De kleur van de automatische kattenvoerbak

Kies welke kleur je wilt voor je automatische kattenvoerbak. Jij bepaalt zelf wat je mooi vindt en gelukkig zijn er vaak verschillende kleuren beschikbaar.

Gebruikerservaringen en reviews van katteneigenaren

Het grote voordeel van productonderzoek is dat je duidelijker voor ogen krijgt hoe je het product is samengesteld en of katteneigenaren er wel tevreden over zijn. Wij raden aan om naar verschillende onderdelen te kijken, zoals prijs, uiterlijk, kwaliteit, imago, verpakking en merknaam.

Hoe vaak moet ik mijn kat voeren met een automatische voerbak kat?

Als je jouw kat meerdere keren per dag voert, dan kan een automatische kattenvoerbak een goede optie zijn, omdat je daarmee alle maaltijden van je kat kunt timen. Veel katten kunnen baat hebben bij kleinere, frequentere maaltijden. Kittens moeten 3-5 keer per dag kleinere maaltijden krijgen, om ze te helpen hun bloedsuiker te reguleren. Na de leeftijd van 4 maanden doen de meeste katten het goed met twee maaltijden per dag, maar kleinere, frequentere maaltijden kunnen ook katten met overgewicht helpen.

Waar ga je de automatische voerbak kat neerzetten?

Omdat de meeste baasjes de automatische voerbak kat op gladde tegels of hardhouten vloeren zetten, raad ik aan om de automatische kattenvoerbak op een mat te zetten. Alle katten, maar vooral oudere katten, kunnen hun houvast verliezen op gladde vloeren. De tractie die een mat biedt maakt het gemakkelijker voor je kat om te eten en geeft je kat ook een plaats om te gaan liggen terwijl ze eten, wat sommige katten graag doen.

Hoe kan je een automatische voerautomaat van je kat afwassen?

Door een automatische kattenvoerbak te kiezen die in de vaatwasser kan, kun je ervoor zorgen dat de automatische voerbak altijd schoon is voor je kat. Zelfs als de automatische voerbak eruit ziet alsof ze schoongelikt zijn, kunnen er schadelijke bacteriën in de automatische voerautomaat zitten. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Het is dus verstandig om de automatische kattenvoerbak regelmatig schoon te maken, zodat je zeker weet dat er geen bacteriën in het voer van je kat terechtkomen!

Je wilt echter geen aluminium bleken, dus als je automatische voerbak daarvan is gemaakt, dan adviseer ik het om het met azijn schoon te maken.

Hoe maak je een automatische kattenvoerbak schoon?

Om een automatische voerautomaat voor je kat af te wassen, kan je het volgende doen:

 1. Haal eerst het voer uit de automatische kattenvoerbak en gooi het weg.
 2. Maak de katten automatische voerbak leeg en haal het voerbakje eruit.
 3. Maak het voerbakje schoon met warm water en mild afwasmiddel. Gebruik een borstel of een schuurspons om het voerbakje grondig te reinigen.
 4. Spoel het voerbakje goed af met water en laat het drogen.
 5. Maak de buitenkant van de automatische kattenvoerbak schoon met een vochtige doek en mild afwasmiddel. Maak de knoppen en het scherm ook schoon.
 6. Laat de katten automatische voerbak goed drogen voordat je het voerbakje weer terugplaatst en het apparaat weer in gebruik neemt.

Houd er rekening mee dat het afwassen van de automatische voerbak kat misschien wat tijd kost, maar het is belangrijk om het apparaat regelmatig schoon te houden om te voorkomen dat er bacteriën en ziektekiemen zich ophopen. Dit is vooral belangrijk als je kat medicijnen via de voerautomaat krijgt.

Hoe weet je of je voldoende voer in de automatische voerbak kat hebt gedaan?

Kijk altijd goed op de verpakking van het kattenvoer. Zorg ervoor dat je dit ook in de automatische voerbak gooit! Vaak verdeel je dit over de dag. Je kat raakt er dan ook aan gewend om meerdere keren per dag te eten. Zorg ervoor dat je dit consistent doet! Op deze manier weet je kat dat hij meerdere keren op een dag te eten krijgt.

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

Vaak werkt een automatische kattenvoerbak ook op baterijen. Mocht je dus zonder stroom te komen zitten, dan kan je product blijven gebruiken. Zorg er wel voor dat de batterijen zijn opgeladen of dat je een set batterijen bij de hand hebt!

Prijs van een automatische voerbak

Hoewel het belangrijk is om een top automatische kattenvoerbak te kopen, dan hoeft dit niet te betekenen dat veel geld uit moet geven aan een automatische voerbak kat. De prijs van een automatische voerbak kat begint vanaf 30 euro en kan oplopen tot ongeveer 200 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit, tenminste, als je boven de 200 euro zit. Daaronder natuurlijk wel 😉

Wat is het verschil tussen een kattenvoerbak en een automatische kattenvoerbak?

Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. Om de verschillen overzichtelijk te houden hebben we het in een tabel gezet

Gebruikelijke voerbakAutomatische voerbak kat
Welke voerbak gaat langer mee?Ligt eraan wat voor voerbak je koopt. Kunststof gaat over het algemeen minder lang mee
Geschikt voor kattenbrokejs
Geschikt voor natvoer
Wel of geen stroom nodig✔ vaak kan een automatische voerbak kat ook middels batterijen aangezet worden
Welke is duurder✔ Je hebt veel meer mogelijkheden met een automatische voerbak kat
Kan het voer de bederven?Als je het te lang in de voerbak laat. Dan kan het idd bederven.Ook hier geldt dat het voer kan bederven.
tabel: automatische voerbak kat

Einde van dit artikel over de automatische voerbak kat

Welke langzaam automatische katten voerbak is voor jou en je kat het beste geweest? Laat het weten in de comments!

Kijk ook zeker naar ons artikelen over de drinkfontein kat, Purina One kattenvoer, Perfect fit kattenvoer, Vensterbank Kussen Kat, Gourmet natvoer kat! of de beste voerpuzzel kat.

Kattenvoerbak-Chip

Wil je een leuke foto afsluiting op onze voerbak kat?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de automatische kattenvoerbak!

Leave a Reply