Anti schrokbak kat: De 11 beste Anti Schrokbakken voor Katten van 2024 [Met Huisdier korting!]

Anti-Schrokbak-Kat

De anti schrokbak kat is jouw perfecte voerbak wanneer je kat te snel zijn eten naar binnen schrokt. Schrokken kan leiden tot teveel eten, wat weer resulteert in een op geblazen gevoel en dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Iets wat onschuldig lijkt, kan dus grote gevolgen hebben voor jouw kat. Daarom is het verstandig om een anti-schrokbak voor je kat te kopen.

Inhoudsopgave

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de beste anti schrokbak kat van 2024, plus beoordelingen en ervaringen over verschillende anti schrokbak kat merken.

Een anti-schrokbak kat biedt verschillende voordelen die ik je in mijn blog ga toelichten. Zoals je gewend bent, bestaat mijn blog uit twee delen.

Deel 1: gaat over mijn advies over de beste anti schrokbak kat en waar je een anti schrokbak kat kan bestellen.

Deel 2: maak je een verdiepingsslag en vertel ik je meer over wat voor soorten anti katten schrokbakken er zijn, waarom je er een moet kopen en waar je op moet letten als je een anti schrok voerbak gaat aanschaffen en wat nu precies de voordelen ervan zijn.

Als laatste geef ik je nog tips over hoe je een anti schrok voerbak kat moet schoonmaken en nog een paar handige tips & tricks!

De beste antischrokbak voor je kat van 2024!

We laten je eerst het totaaloverzicht zien van alle katten anti schrokbakken. Vervolgens beschrijven we iedere anti schrokbak kat uitvoerig, zodat jij de beste keuze kan maken! Je komt dus meer te weten over anti schrokbakken. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral in de comments weten. Laten we dus maar snel beginnen met onze toppers!

Anti schrokbak kat

We hebben de markt voor je doorgezocht en de beste anti schrokbak van 2024 gevonden waar je kat blij mee zal zijn! Deze top beoordeelde producten zijn geschikt voor alle rassen. De volgende criteria hebben we gebruikt om de top 7 schrokbakken samen te stellen: prijs, kwaliteit voor-en nadelen, beoordelingen van anderen en populariteit.

Wat extra toelichting op de criteria van de schrokbak kat:

 • Prijs: Goedkoop is duurkoop. Ervaring leert dat anti katten schrokbakken onder de 10 euro binnen een paar maanden kapot kan gaan.
 • Kwaliteit: Dit hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en hoe lang de schrokbak kat meegaat.
 • Voor- en nadelen: Er zijn altijd voor- en nadelen wanneer je iets koopt! Deze anti schrokbakken vormen daarop geen uitzondering!
 • Beoordelingen van anderen: Veel katteneigenaren hebben hun gebruikerservaringen gedeeld op het internet over de schrokbak kat.
 • Populariteit: Dit is een sterke indicator of de vraag hoog is onder katteneigenaren naar een anti schrokbak kat.

Let op: ieder artikel die ik hier beschrijf is in verschillende maten en/of kleuren beschikbaar. Je kan op het product klikken wat jij interessant vindt. Vervolgens kom je op de productpagina van bol.com terecht en vanuit hier kan je de maat en kleur uitkiezen.

Onze top 5 anti schrokbak

We zijn bij onze top 5 aangekomen. We zijn benieuwd welke jij gaat uitkiezen! laat vooral in de comments weten of je vragen hebt.

Plek 1 Catit Senses 2.0 Digger

Dit is een schuine kattenvoerbak met een antislip ontwerp. Een schuine anti schrokbak kat voorkomt dat voedsel rond de onderste rand van de gewone voerbak blijft hangen waar de kat het niet kan pakken. Bovendien is het veel gemakkelijker voor je kat om op deze manier te eten, omdat de voerbak schuin staat, wat ten goede komt van de spijsvertering. Geloof me, je kat zal je dankbaar zijn!

Voordelen

 • Juiste prijs/kwaliteitsverhouding
 • Duurzaam geproduceerd
 • Hoger rond boogvormig ontwerp om het schrokken tegen te gaan!

Leuk feitje: Dit is tevens de meeste gewilde anti schrokbak op bol.com!

Gebruikerservaringen Anti schrokbak kat

Veel katteneigenaren zijn fan van de pasklare schrok aanpak. Deze voerbak is stevig, veilig en is er in verschillende maten en kleuren. Het is gemaakt voor droge, natte, of rauwe kattenvoeren.

Plek 2 Catit Senses 2.0 Digger antischrokbak kat Food tree

De anti schrok voerbak kat is geen gewone voerbak. Dit ontwerp heeft bewegende delen. Het bestaat uit een kom, deksel, pakking, vingerventiel, en drukstop. Dit product bestaat uit milieuvriendelijk materiaal. Naast de blauwe kleur, kan je op bol.com ook nog verschillende andere kleuren en vormen vinden. Daarnaast is het ook een perfecte anti schrokbak puppy. Je kan het dus zowel voor je puppy als je kat gebruiken!

Voordelen

 • Wordt geleverd met kom, deksel, pakking, vingerklep, drukstop
 • Het dekselontwerp houdt oren, snorharen, voeten en snuit droog
 • Gemaakt van hoogwaardig en milieuvriendelijk materiaal
 • Voorzien van roestvrijstalen kom & deksel
 • Uniek ontwerp mindert het knoeien met meer liefst 85%

Gebruikerservaringen Anti schrokbak kat

Katten eigenaren zijn dol op de eenvoud van deze schrokbak kat, vooral voor katten die moeite hebben met diepere of meer geribbelde ontwerpen.  Dit model is goed voor katten die snel ontmoedigd zijn, korte neuzen hebben, of op een andere manier een extra gemakkelijke anti schrokbak voor katten nodig hebben.

Plek 3 Slowfeeder voerpuzzel

Deze anti schrok voerbak kat zorgt ervoor dat je kat lekker van zijn voer kan geniet zonder te knoeien. Het heeft een taps toelopende lip die het spatten tijdens het eten helpt verminderen. Dit heeft als resultaat dat er geen brokjes op je vloer vallen en dat scheelt ook nog enig schoonmaakwerk. Het ontwerp is uniek, het heeft namelijk een wigvormig uiterlijk. Tip: gebruik een placemat kat om de resten van het kattenvoer op te vangen, zodat je vloer niet vies wordt! De anti schrokbak kat heeft een diameter van 23 centimeter, een hoogte van 6,5 centimeter, een inhoud van 1 liter en is vaatwasser bestendig 😊

Voordelen

 • Vaatwasmachinebestendig
 • Lichtgewicht met wigvormig ontwerp
 • Goed voor buitenactiviteiten zoals bezoekjes aan het park, bossen of strand

Gebruikerservaringen Anti schrokbak kat

Katteneigenaren vinden het geweldig hoe gemakkelijk hun katten de anti schrokbak kat kunnen gebruiken. Het stabiele frame zorgt ervoor dat deze kattenvoerbak niet kan omvallen.

Plek 4 Schrokbak van Trixie activity fun bord

Deze anti schrok voerbak kat is in verschillende kleuren beschikbaar. De Trixie schrokbakken zijn zo ontworpen om het schrokken van de kat tegen te gaan. De fabrikant van deze katten schrokbak geeft aan dat ze er een spelletje van willen maken om ervoor te zorgen dat je kat de brokken niet opschrokt.

De katten leren om op de brokken te jagen doordat ze langs een weg van riggels en gleuven moeten doorkomen. Klinkt spannender dan het is, maar onderzoek wijst uit dat dit wel degelijk helpt om je kat rustiger te laten eten. Deze manier van eten wakkert het natuurlijke jachtinstinct van de kat aan en zorgt dat de kat zijn best gaat doen voor zijn voer. Op zoek naar kattenbrokken voor je senior kat? lees dan onze artikel over senior kattenvoer. De onderkant van de bak is anti-slip en houdt de bak tijdens de zoektocht naar voedsel op zijn plaats.

Voordelen

 • Juiste prijs/kwaliteitsverhouding
 • Duurzaam geproduceerd
 • Rigels en gleuven zorgen voor een spelelement!

Plek 5 Adori Anti Schrokbak kat

Als het op het voeren van je kat aankomt, kan je nogal wat geknoei verwachten. Katten zijn altijd zo enthousiast over voedsel en zijn nog aan het uitvogelen hoe ze het schoon uit een kom kunnen eten. Gelukkig voor jou rekent deze schrokbak af met al die kruimelige rommel. Het is geschikt voor katten en zelfs kittens!

Het bakje rond elk schaaltje is gemaakt van hard plastic. Hoewel katten er graag op kauwen, is de plastic schaal kauwbestendig om te voorkomen dat ze kleine stukjes afbreken en zich mogelijk verslikken.

Voordelen

 • Verhindert dat voedsel op de grond valt
 • Kauwbestendig
 • Heeft een antisliprand

Gebruikerservaringen Anti schrokbak kat

Katten eigenaren zijn dol op de eenvoud van deze schrokbak kat, vooral voor katten die moeite hebben met diepere of meer geribbelde ontwerpen. Dit model is goed voor katten die snel ontmoedigd zijn, korte neuzen hebben, of op een andere manier een extra gemakkelijke anti schrokbak voor katten nodig hebben.

Beste 16 anti schrokbakken

Dit zijn de schrokbakken die buiten de top 5 vallen, maar binnen de top 16. Voor het gemak heb ik ook bovenstaande anti schrokbakken genoemd.

Het kan voorkomen dat de anti schrokbak voor je kat niet in ons overzicht voorkomt. Er zijn namelijk zoveel verschillende varianten op bol.com. Wist je dat je bij bol.com uit meer dan 150 verschillende schrokbakken kan kiezen? Bekijk ze hier nu!

Antischrokbak-Kat

Wat is een Anti schrokbak kat ?

Door het lezen van mijn artikel ben je erachter gekomen wat een anti schrokbak kat is en dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Ik kan er lang of kort over zijn. Een anti schrok voerbak kat heb je simpelweg nodig om het eten van je kat erin te doen en het schrokken tegen te gaan. Net zoals je een katten drinkbak nodig hebt om water in te doen. Het heeft hetzelfde doel als een gebruikelijke kattenvoerbak of een automatische voerbak. Je voert er namelijk jouw kat mee, met kattenvoer of puppy voer. 

Waarom een anti schrokbak kat kopen ?

Heb je een kat met lange oren? Heeft je kat een korte neus? Bij het kopen van een anti schrokbak zullen de meeste katteneigenaren hun beslissing meestal baseren op punten als duurzaamheid, prijs of zelfs stijlvolheid. Het allerbelangrijkste waarop ze beoordelen is natuurlijk dat hun kat niet meer gaat schrokken.

De juiste schrokbak kat kan je kat helpen langzamer te eten, zijn houding te verbeteren en zelfs zijn gewrichten te ontlasten. Ik zal je nu meenemen in wat de voordelen van anti schrok voerbakken zijn.

Wat is het voordeel van een anti-schrokbak kat?

Een antischrokbak kat is geweldig voor katten die gevoelig zijn voor een opgeblazen gevoel. Bloat(opgeblazen) is het verdraaien of opzwellen van de maag van een kat door te snel te eten (of verschillende andere redenen). Dit kan de bloedtoevoer naar het hart verminderen, druk uitoefenen op andere organen en zelfs de maag kan scheuren. Bloat is potentieel dodelijk en het komt angstaanjagend vaak voor.

Weet dat alle katten kunnen een opgeblazen gevoel krijgen!

Katten kunnen ook te snel eten dat ze moeten overgeven. Sommige katten kunnen het gewoon niet snel genoeg naar binnen krijgen! Voor katten die braken na het eten door de snelheid van hun schrokken, kun je ze afremmen met een anti schrokbak Je zorgt ervoor dat hun maag geen pijn meer doet en je vloerbedekking geen vlekken meer krijgt.

Waarom eet mijn kat zo snel?

Over het algemeen braken katten die te snel eten omdat ze een hoop lucht samen met hun voedsel inademden. Een andere optie is een automatische voerbak. Sommige voerbakken kunnen ingesteld worden om het eten van je kat over een bepaalde tijdspanne langzaam uit te delen.

Een eenvoudige langzame anti schrokbak kat geeft deze katten wat meer uitdaging zonder ze helemaal van eten af te schrikken. Een langzaam voedende anti schrokbak kat is een prima introductie tot dit type voerbakken.

Ik zal je nu meenemen in wat voor soorten voerbakken er zijn:

Plastic anti schrokbak kat

Een plastic anti schrokbak voor katten zijn er in allerlei soorten maten, vormen en kleuren. Deze anti schrokbakken zijn meestal niet duur. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de anti voerbak kat breekt op het moment dat het eens uit je handen glipt en op de grond valt. Verder kan je ze in de vaatwasser doen of met de hand schoonmaken.

Keramische anti schrokbak kat

Een keramische anti schrok kat voerbak is een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Deze anti schrokbak is vaak versierd met leuke ontwerpen en kunnen zelfs door kunstenaars gemaakt zijn. Door de beschermende glazuur zijn deze anti schrokbakken gemakkelijk schoon te houden, vooral als ze vaatwasser bestendig zijn. Een keramisch anti schrok voerbak kan snel breken als het valt. Deze anti schrok kan dan versplinteren of barsten en hierdoor onveilig worden voor je kat.

Roestvrijstalen anti schrok voerbak kat

Een roestvrijstalen anti schrokbak is verreweg het duurzaamst en is ook vaatwasmachinebestendig. De anti schrokbak is soms gemaakt met een antislip rand op de bodem om morsen te voorkomen. Een roestvrijstalen anti schrokbak komt niet vaak in kleuren of motieven voor, hoewel er wel enkele te vinden zijn.

Placemat voerbak kat

Dit is geen anti schrokbak kat, maar dit product plaats je onder een anti schrok voerbak. Het zorgt er namelijk voor dat dat de anti schrokbak niet gaat schuiven, waardoor de kat minder snel op de grond morst. Een placemat voerbak vangt dan alles op, super handig dus!

Anti-Schrokbak-Katten

Anti schrokbak kat kopen? Let hier op!

Voordat je aankopen doet, dan zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Hier zijn een paar punten waarover je na kan denken als je een anti schrokbak kiest.

Een anit schrokbak voor je kat met een schuin of gekanteld ontwerp helpt het voedsel of voer in één deel van de kom te clusteren, zodat je gemakkelijker kan eten met minder rommel. Je kunt er ook een overwegen die met een verhoogde standaard geleverd wordt. Een verhoogde anti schrokbak kat maakt het voor katten gemakkelijker om bij het voer en ander lekkers te komen.

Hoeveel ruimte heb je? Als je de ruimte hebt, raad Ik aan een anti schrokbak kat te kopen die veel groter is dan je denkt nodig te hebben. Het remt je kat af zodat hij zich niet vol gaat eten. Tip: maak de kattenbrokken wat fijner en spreid het over de kom. Dit helpt je kat de tempo te bepalen

Een ander belangrijk punt die je moet zoeken bij het kiezen van een anti schrokbak kat, is dat het product in de vaatwasser kan. Een goede anti schrokbak voor 2024 moet daarnaast ook mooi in je keukenkastje passen.

Het moet gemaakt zijn van niet glad materiaal, zodat je kat het niet telkens achter zijn voerbak moet lopen, omdat het wegglipt. Het moet hoge wanden hebben om te voorkomen dat er voer op de vloer terechtkomt. De morsbestendige eigenschap is gunstig om het vuil van het voer weg te houden.

Hoe vaak moet je jouw kat voeren?

Als je jouw kat meerdere keren per dag voert, dan kan een anti schrokbak kat een goede optie zijn omdat je daarmee alle maaltijden van je kat kunt timen. Er kunnen veel katten baat hebben bij kleinere, frequentere maaltijden. Puppy’s moeten 3-5 keer per dag kleinere maaltijden krijgen. Op deze manier houden ze hun bloedsuiker stabiel. Als je kat 4 maanden oud is zou je kunnen volstaan met het geven van 2 maaltijden per dag. Daar staat tegenover dat meerdere keren op een dag voeren  katten helpt tegen hun overwicht. Ons advies als je het niet zeker weet? Overleg met je dierenarts!

Waar ga je de anti schrokbak neerzetten?

Omdat de meeste katteneigenaren de kommen op gladde tegels of houten vloeren zetten, raden wij aan ze op een placemat te zetten. Alle katten, maar vooral oudere katten, kunnen hun houvast verliezen op gladde vloeren. De grip die een mat biedt maakt het gemakkelijker voor ze om te eten. Daarnaast kan geeft het je kat ook een vorm van herkenning. Je kat weet dat zijn voerbak altijd op een vaste plek staat en niet kan wegslippen! Beter kan je het niet voor je kat regelen! Als je dus zorgen maakt over het glijden van je anti schrokbak, zoek dan iets met een antislip bodem.

Samenvattend

Een goede anti schrokbak voor katten moet groot genoeg zijn, zodat je kat er gemakkelijk zijn bek in kan steken en er voer uit kan nemen. Benieuwd wat een voerpuzzel kat is? lees er alles over in ons artikel: beste voerpuzzel kat. De hoeveelheid voer in de anti schrokbak kat moet ook voldoende zijn en niet vaak bijgevuld hoeven te worden.

Een moderne anti schrok voerbak kat heeft aangehechte deksels. Deze ‘deksels’ zorgen ervoor dat er geen water in het in de anti schrokbak kat komt als je kat drinkt. Die anti schrok voerbak kan je dan ook afgedekt houden als je met je kat op reis bent. Dit voorkomt morsen of besmetting door vliegen of andere insecten.

Je hebt ook een anti schrok voerbak met bevestigbare haken. Je spreekt dan van een draagbare anti schrok voerbak die je aan elk horizontaal oppervlak kunt hangen, zoals tafels, stoelen, enz. Deze anti schrokbakken bieden meestal voldoende hoogte voor je kat om comfortabel te eten zonder ver te hoeven bukken.

Het verlaagt risico op braken

Katten geven vaak over doordat ze te snel eten. Door een anti-schrobak aan te schaffen, is de kans 35 procent minder groot dat je kat gaat braken!

Dus braakt jouw kat vaak na het eten? Dan is een anti schrokbak niet eens zo’n verkeerde keuze 😉

Het verlaagt het risico op obesitas

Wanneer word je kat te dik? Als ze teveel eten en de anti schrok voerbak zorgt ervoor dat ze zichzelf niet overeten! Tenzij, jij ze blijft voeren met lekker kattensnacks 😉

Je kat laat minder scheetjes

Wist je dat katten teveel lucht binnen krijgen als ze te snel eten. Dit zorgt ervoor dat jouw kat meer scheetjes zal laten, wat soms grappig kan zijn, maar vaak ook niet. De visite zal dat bijvoorbeeld niet waarderen.

Wat is een spatvoerdichte anti schrok voerbak?

Deze anti schrok voerbak kat lijkt op gewone kattenvoerbak, maar heeft een luifelomtrek aan de rand van de kom. De voornaamste functie van de luifel is te voorkomen dat er voer over de kom spat als je kat er tegen duwt, terwijl hij aan het eten is.

Hoe werkt een niet-morsbare anti schrok voerbak voor katten?

Het voer stijgt op door gaatjes in de schijf als je kat er op drukt terwijl hij zijn voer opeet. Deze niet-mors anti schrok voerbak heeft meestal een deksel wat bestaat uit drie delen, waardoor je verzekerd bent van een eetervaring zonder morsen.

Kunnen kleinere kattenrassen een anti voer schrokbak gebruiken?

Er zijn morsvrije voerbakken voor grote katten en natuurlijk is er ook een anti schrok voerbak voor kleinere katten.  

Kan een anti schrok voerbak gedeeld worden?

In het geval van katten en katten is dit meestal waar, en de dieren zullen geen schade ondervinden van het delen van een anti schrok voerbak.

Waarom is een anti schrok voerbak een goede keuze?

Een anti schrok voerbak kat is geweldige keuze voor katteneigenaren die zich geen zorgen willen maken over dat hun kat niet schrokt. Dit kan een uitstekende uitkomst zijn voor katten die graag uit een voerkattenbak eten. Want het voer in een gemorste kattenvoerbak vormt dan geen probleem meer.

Is een anti schrok voerbak een leuk geschenk?

Als je deze feestdagen een no-mess huisdier-ouder getrokken hebt, kijk dan niet verder dan een anti schrok voerbak. Dit is dan het perfecte cadeau om te geven! De anti schrok voerbak is in alle maten beschikbaar ! Dit zijn ook leuke geschenken voor dierenouders die met hun huisdieren reizen.

Bestaat er een anti schrok voerbak voor katten die grote rassen aankan?

De meeste anti schrok voerbakken voor katten zijn gemaakt voor middelgrote tot grote katten. Kies voor niet lekkende, geen geknoei, geen stress, niet morsen kattenvoerkommen die voorzien zijn van XL maten.

Zijn morsvrije drinkbakken vaatwasmachinebestendig?

Ja, de meeste schrokbakken zijn vaatwasmachinebestendig. Je moet de voerbak van je kat wel elke dag afwassen.

Welk voer kan ik in een anti schrok voerbak doen?

Zowel natvoer als droogvoer kan je in een schrokbak stoppen. Beter gezegd; je kan elk soort standaard voer dat jouw kat eet in een schrokbak kwijt, zoals geperste kattenbrokken, puppy brokken of andere soorten kattenbrokken. Natvoer of puppyvoer is dus ook mogelijk. Je moet er wel voor zorgen dat je de anti schrokbak kat goed schoonmaakt.

Ervaringen van andere mensen

Uiteraard heb ik onderzoek gedaan en navraag gedaan bij verschillende katteneigenaren die een schrokbak gebruiken. Dit had invloed op mijn top 11 beste anti schrokbakken. Daarnaast kan je ook altijd extra navraag doen bij je dierenarts, mocht je twijfelen 😊

Slowfeeder-Kat

Hoe maak je een anti schrok voerbak schoon?

Hieronder geef ik aan hoe je een anti schrok voerbak kan schoonmaken:

Was de schaal met water en zeep.

 • Maak een bleekmiddeloplossing: voeg 1 eetlepel bleekmiddel toe aan 1 gallon water.
 • Vul de voerautomaat voor kat en veeg de buitenkant af met de bleekoplossing.
 • Laat het 2 minuten staan, giet dan de oplossing af en laat het schaaltje aan de lucht drogen.
 • Dit werkt heel goed op plastic, roestvrij staal en keramiek kattenschalen. 

Je wilt echter geen aluminium bleken, dus als je anti schrok voerbak kat daarvan is gemaakt, dan adviseer ik het om met azijn schoon te maken.

Prijs van de anti schrokbak

Hoewel het belangrijk is om een top anti schrokbak kat te kopen, hoeft dit niet te betekenen dat je veel geld uit moet geven aan een anti schrokbak. De prijs van een schrokbak begint vanaf 20 euro en kan oplopen tot ongeveer 100 euro. Buiten deze range betaal je vaak te veel en zal je dat niet merken aan de kwaliteit.

Einde van dit artikel over de anti schrokbak kat

Welke schrokbak heb jij gekozen? Laat het weten in de comments! Lees ook zeker onze andere artikelen, zoals: Gourmet natvoer kat of als je op zoek bent naar een biologische kattenbrok? Lees dan onze artikel over het beste biologische kattenvoer.

Consumentenhond

Wil je een leuke foto afsluiting op onze anti schrokbak kat artikel?

Dit zijn de foto’s die we hebben gebruikt voor het schrijven van de anti schrokbak kat artikel!

Leave a Reply