Is een Aloe vera giftig voor je kat?

Aloe Vera-Giftig-Kat

De Aloe vera: Er zijn twee dingen waar we in het leven zielsveel van houden: planten en katten. Het slechte nieuws is dat veel gewone planten niet veilig zijn voor katten. Bepaalde planten kunnen giftig zijn voor katten als ze die binnenkrijgen, soms veroorzaken ze toevallen, bevingen, of erger.

In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten of een Aloe vera giftig is voor je kat.

Zelfs de meest brave dieren zullen wel eens een hap van een kamerplant nemen, dus vroegen we een dierenarts om advies of een Aloe vera schadelijk is voor de gezondheid van je kat. We zijn een groot voorstander van groen in je huis. Niets is mooier dan een paar planten in huis te zetten en daar hoort een pannenkoekenplant ook bij. Tegelijkertijd moet je er voor waken dat de plant niet giftig is voor je kat.

Is de Aloe vera giftig voor je kat ?

Als baasjes zijn we geneigd er ten onrechte van uit te gaan dat alle planten gezond voor katten moeten zijn, als ze ook goed voor ons zijn. Deze veronderstelling leidt helaas tot spoedbezoeken aan de dierenarts en erg ongelukkige katten.

Maar is de Aloe vera plant veilig voor katten?

Ja, de Aloe vera is giftig voor katten!

Mocht je kat denken dat hij eens een Aloe vera wil proberen, dan weet je in ieder geval dat giftig is en je dit absoluut niet moet doen!

Wat is een Aloe vera ?

De Aloe vera is een kleurrijke kamerplant met prachtige bladeren. De Aloë Vera is een plant die flink kan groeien, vooral in de breedte. Het is daarom verstandig om de kamerplant om de twee jaar te verpotten. Dit kan je het beste doen gedurende het voorjaar. Wanneer je de kamerplant verpot in het groeiseizoen zal de Aloë Vera eventuele beschadigingen aan zijn wortels herstellen. Ook kun je de Aloë vera verpotten direct na de aanschaf. Gebruik hiervoor een plantenbak die minimaal twintig procent groter is dan zijn oude pot, hierdoor hebben de wortels genoeg ruimte om te groeien. Je kan hiervoor het beste cactus potgrond of vulcastrat gebruiken. Wacht enkele dagen na het verpotten met water geven.

Giftig

De Aloë vera staat erom bekent vaak gebruikt te worden in drankjes en zalfjes. Voor mensen is de gel dan ook niet giftig. Echter, is de Aloë vera voor huisdieren wel giftig. Voor katten kan de Aloë Vera namelijk zorgen voor lusteloosheid, diarree en braken. Huisdieren moeten hier dus voor oppassen.

Hoe zorg je ervoor dat je kat niet in een Aloe vera bijt?

De beste manier om katten veilig te houden voor de
giftige stoffen in Aloë vera is om helemaal te vermijden dat de planten binnen
je huis groeien. Veel katten peinzen er echter niet over om op deze planten te
kauwen en zouden het prima doen er omheen te leven. Als je van het uiterlijk en
het gevoel van de Aloë vera plant houdt, kun je proberen er een in je huis te
zetten en zien hoe je kat erop reageert. Leuke lees tip: bekijk ook onze artikel over de kattenluik met chip, waardoor jouw kat makkelijk door een kattenluik kan komen! of ons artikel over de beste vlooiendruppels .

Als je kat de neiging heeft aan de plant te zitten en te
kauwen, kun je de plant aan het plafond hangen of buiten zetten om je kat er
van weg te houden.

Kunstplant Aloe vera

Sommige kattenbaasjes willen nemen toch het zekere voor het onzekere en kopen een kunstAloe veraplant. Toevallig heeft bol.com een mooi assortiment. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we een top 3 kunstofplanten samengesteld, uiteraard met een kunst Aloe veraplant!

Benieuwd naar andere veilige en goede producten voor je kat? Vind hierover alles in onze kattenblog 😊

Kattengras

Een andere manier om je kat af te leiden is het gebruik van kattengras. Verder wordt kattengras ook gebruikt om preventief haarballen te voorkomen bij je kat! We hebben hier een top 5 beste kattengras voor je samengesteld!

We hopen dat je een beetje wijzer bent geworden over de Aloe vera en wat de effecten zijn op je kat. Laat ons vooral weten als je nog vragen hebt!

Aloe Vera-Giftig-Kat

Check ook ons blogartikel of een pannenkoekplant of Monstera, graslelie, Calathea giftig is voor je kat.

Leave a Reply